4 GB RAMa na Windows 7 32bit

poruka: 17
|
čitano: 12.086
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

...ima li smisla nadograditi sa 2 na 4 GB RAMa na Windowsima 7 32bit (pitam zato jer se ponegdje mogu naći teorije da višak RAMa koji 32bitni win ne prepozna samo smanjuje performanse) ?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ostat če ti 0.5 Gb, zašto nebi stavio...

neče ti smanjivati performanse, mada bi ja na tvom mjestu skinuo 64-bitnu verziju, bolje če ti radit....

0 0 hvala 0
15 godina
RE: 4 GB RAMa na Windows 7 32bit

ja ti imam 4Gb RAM ( ddr2) 1066 MHz na win 7 32 bit i prepoznaje mi samo 3,25Gb !!!

17 godina
tintin kaže...

...ima li smisla nadograditi sa 2 na 4 GB RAMa na Windowsima 7 32bit (pitam zato jer se ponegdje mogu naći teorije da višak RAMa koji 32bitni win ne prepozna samo smanjuje performanse) ?

Gledaj, uvijek ima smisla nadograđivati hardware svog računala (naravno, samo ako je ono financijski prihvatljivo).

Pošto imaš 32-bitni OS nećeš moći iskoristiti sav kapacitet ugrađene radne memorije, međutim, ako danas-sutra prijeđeš na 64-bitni OS gdje ćeš moći iskoristiti puni potencijal svojeg računala.

Što se tiče tih priča kako višak memorije zapravo smeta, slobodno možeš biti miran. To su gluposti koje pišu nedovoljno zreli forumaši.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina

...konačno se ukazala memorija za nadogradnju (2x1gb Kingmax DDR2 800Mhz PC6400 Dual side KLDD48F-2AKU5 LUE) pa imam pitanjce vezano uz memu, na listi podržane memorije od strane matične (gigabyte p35c-ds3r) ta memorija nije navedena a i memorija koju imam trenutno u compu (2x1gb) je jednostrana, može li tu biti kakvih problema ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

cak je negdje bio neki test i rezultati su takvi da ako ces 4GB vise se isplati na 32bitnu 7-icu nego na 64bitnu, ali vec 5GB je bolje na 64bitnu

0 0 hvala 0
16 godina

....moram se malo ispraviti, postojeći moduli koje imam su isto dvostrani..

..umetnuo sam u comp i ove druge rame i comp mi se uopće ne boota, e sad, jel to ima kakve veze sa nekom teorijom (to sam našao negdje na netu) da ako su 4 modula dva obavezno moraju biti jednostrana ili to trebam pripisati tome što ovi novi rami nisu na popisu podržanih od strane matične ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 8:28 (tintin).

0 0 hvala 0
16 godina
tintin kaže...

....moram se malo ispraviti, postojeći moduli koje imam su isto dvostrani..

..umetnuo sam u comp i ove druge rame i comp mi se uopće ne boota, e sad, jel to ima kakve veze sa nekom teorijom (to sam našao negdje na netu) da ako su 4 modula dva obavezno moraju biti jednostrana ili to trebam pripisati tome što ovi novi rami nisu na popisu podržanih od strane matične ?

...ima li u tome istine ili ne ?

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

cak je negdje bio neki test i rezultati su takvi da ako ces 4GB vise se isplati na 32bitnu 7-icu nego na 64bitnu, ali vec 5GB je bolje na 64bitnu

njet. Nikako. Eventualno možeš reći da ti sa 4GB na 32-bit OS-u i nije neki veliki gubitak, dok sa 5 je. Ali činjenica je da ćeš na 64-bit OS-u imati tih 750MB više. Doduše, možda 64 zahtijeva nešto više memorije u startu pa je razlika eventualno još nešto manja.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 8:28 (Minoza).
17 godina

Meni se čini da je osnovni problem da ti ovi RAM-i nisu podržani od strane matične. Jesi probao samo nove RAM-e bez starih da vidiš da nije problem u kompatibilnosti starih i novih RAM-a.

Također pogledaj što kažu na stranicama proizvođača matične, možda se problem riješava nadogradnjom tj. flashanjem BIOS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa probaj stavit samo novi ram, a stari izvadi, pa češ vidjet jel če ti bootat ili pogledaj u biosu jel ti rami rade 8000MHz

Mrog
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Mitsuoka kaže...

njet. Nikako. Eventualno možeš reći da ti sa 4GB na 32-bit OS-u i nije neki veliki gubitak, dok sa 5 je. Ali činjenica je da ćeš na 64-bit OS-u imati tih 750MB više. Doduše, možda 64 zahtijeva nešto više memorije u startu pa je razlika eventualno još nešto manja.

to ti ima veze sa iskoristavanjem rama, jer 64bitni sustav od paljenja vise rama koristi, tako da ti tu ocigledno dode na isto... sad nemam 32bitnu 7icu pa ti ne mogu rec koliko trosi ali meni moja 64bitna bez otvorenih programa oko 1,5GB, a 32bitna sam siguran da je manje... 

15 godina
neaktivan
tintin kaže...

smisla ima zašto ne samo poboljšavaš mogućnosti računala, mada tu dosta ovisi o procesoru, zatim o RAM-u DDR2 ili 3 i te nebuloze dalje.

OS WIn 7 32bit zadovoljava rad sa 2 GB RAM-a, za 64bit WIN 7 4GB i to ti je to. Uživaj

P.S. meni se osobno sedmica ne sviđa....XP je zakon

MG
15 godina
neaktivan

uvijek kada ides prosirivat memoriju racunaj da uzmes od istog proizvodača,iste latencije i iste frequencije....ak stavis 4 gige pa stavi x64 i rijesen problem....

@pughhh@
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ja imam 32 bit win 7 ultimate i piše mi da imam instalirana 4 gb,a u task manageru pokazuje samo 3,2 gb

isti dan otkaz i žuti
17 godina
blackalbum kaže...

ja imam 32 bit win 7 ultimate i piše mi da imam instalirana 4 gb,a u task manageru pokazuje samo 3,2 gb

piše ti i tamo pod my computer ->  properties:

Installed memory (RAM) - 4,00 GB (usable 3.25 GB)

Ili tako nešto.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Installed memory (RAM) - 4,00 GB (usable 3.25 GB)

Ili tako nešto.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice