Nvidia GeForce GT420

poruka: 26
|
čitano: 4.695
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nvidia GeForce GT420

Nvidia je pustila svoju prvu Fermi entry-level grafičku karticu, GeForce GT420. Kartica je dobavljiva samo kao OEM inačica (znači u već tvorničkim složenim računalima, tipa HP i sl.)

GT420 pogoni 40nm GF108 koji kuca na 700MHz, a sadrži 48 CUDA procesora (koji rade kao i kod svih Fermi kartica na duplo većem taktu nego GPU, odnosno na 1400MHz). Kartica dolazi opremljena sa čak 2GB DDR3 memorije koja komunicira preko 128-bitne memorijske sabirnice i kuca na 900MHz dajući propusnost od 28.8GB/s. TDP iznosi 50W.

Grafička podržava: DirectX11, OpenGL 4, OpenCL 1.1, PhysX, CUDA

GeForce GT420 OEM

Izvor

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
3 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Nvidia GeForce GT420

Zašto su stavili toliko DDR3?

We do not quit playing because we grow old, we grow old because we quit playing.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 16:02 (LeeMoon).

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Nvidia GeForce GT420

Opet veliko zagriajvanje i potrosnja - HD 5670 koja je puno jača ima toliki TDP.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Nvidia GeForce GT420
Weky kaže...

Opet veliko zagriajvanje i potrosnja - HD 5670 koja je puno jača ima toliki TDP.

Za pocetak 5670 ide i preko 60 TDP (sto je 20% vise).

A kao drugo bitna je cijena. Nije mi jasan taj vas sadomazohizam da pljujete sve zivo i nezivo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 16:10 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan
Nvidia GeForce GT420

Ovo je blago overclockirana GT220?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mrgud Veliki kaže...

Za pocetak 5670 ide i preko 60 TDP (sto je 20% vise).

A kao drugo bitna je cijena. Nije mi jasan taj vas sadomazohizam da pljujete sve zivo i nezivo.

Bitna je cjena, al vjerujem da je ova kartica skuplja za proizvodnju od Redwood generacije.

Fail kao i svaki Fermi osim GTX 460.

Penryn kaže...

Ovo je blago overclockirana GT220?

Kolko sam skuzio, ne ovo je novi GT220 napravljen u novoj arhitekturi (Fermi). Oni   su ugasili staru arhitekturu.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
16 godina
neaktivan
Nvidia GeForce GT420
Pa nije ni GTX470 fail.Samo je malo jače zagrijanija i rastrosnija,preformansama je u rangu HD5870,a cijenom HD5850.Situacija se popravila i sa GTX480 koja dođe nekih 3500kn najeftinija.
I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Pa nije ni GTX470 fail.Samo je malo jače zagrijanija i rastrosnija,preformansama je u rangu HD5870,a cijenom HD5850.Situacija se popravila i sa GTX480 koja dođe nekih 3500kn najeftinija.

Gledajući samo čip - je. Puno košta, troši, grije. Ja bi rađe HD5870.

15 godina
odjavljen
franky kaže...

Gledajući samo čip - je. Puno košta, troši, grije. Ja bi rađe HD5870.

Ti bi uzeo 5870 iz jednog jedinog razlika;

- Cypress je u kineza lakši za proizvodnju nego Fermi

?

U micromanovom testu je GTX 470 brza nijansu.

17 godina
Weky kaže...

?

misliš HD5870 je brža za nijansu...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
Weky kaže...

?

Ne, nego GTX 470. U DX11 igrama.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
Hyperion kaže...
Weky kaže...

?

Ne, nego GTX 470. U DX11 igrama.

GTX470 je ionako slaba za DX11 kao i HD5870 tako da me to ni ne zanima. Takodjer, ne zanima me ni feature kojeg mogu koristit u par igara.

15 godina
odjavljen

...Također me nezanima ni potrošnja i zagrijavanje.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

...Također me nezanima ni potrošnja i zagrijavanje.

Ok, tebe možda ne, ali mene koji bas nemam para na razbacivanje da.

15 godina
odjavljen
franky kaže...

?

Zar ti nemaš 4Way GTX 480 SLISmijeh

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
franky kaže...

?

Ne, niti ni u najluđim snovima ne bih to kupio.

16 godina
odjavljen
franky kaže...
Weky kaže...
franky kaže...

?

Zato si kupio samo 3 komada. Smijeh

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
franky kaže...
Weky kaže...
franky kaže...

?

Zato si kupio samo 3 komada. Smijeh

Ne, nego 2.

Dosta OT.

15 godina
Nvidia GeForce GT420

stvarno mi nejdete u fucking glavu sa time koga vise kosta fucking proizvodnja... i zagrijavanje i sta ja znam... mene boli briga koliko njih kosta i kakvo je zagrijavanje i potrosnja ok potrosnja da xD...

glavno da nadem sta bolju grafičku za manje pare... boli me briga dali je ati ili nvidia ili intel ili sta god...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia GeForce GT420

Znači ova je grafa namjenjena samo ugradnji u gotove konfiguracije?

Zato i ima 2GB rama, jer onima koji nemaju pojma ova grafa će biti odličana, kad čuješ, nova grafa sa 2GB rama i odmah pomisliš da je najbolja Smijeh

Lacko kaže...

stvarno mi nejdete u fucking glavu sa time koga vise kosta fucking proizvodnja... i zagrijavanje i sta ja znam... mene boli briga koliko njih kosta i kakvo je zagrijavanje i potrosnja ok potrosnja da xD...

glavno da nadem sta bolju grafičku za manje pare... boli me briga dali je ati ili nvidia ili intel ili sta god...

Što manje grafa košta za proizvest to će manje koštat i krajnjeg korisnika. A zbog toga je i ati serija 4xxx bila jeftinija od nvidine.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 15:07 (pinkskin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lacko kaže...

Meni je stigla naknada za prekoračenje potrošnje od 800kn za polugodište iz HEP-a.

S tim da sve što vidiš pod moj PC ne troši u loadu više od 450W (izmjereno, dakle iza UPS-a na utičnici).

Zamisli koliko bih imao za platiti da imam 400W veću potrošnju?

Oko 1600kn maybe?

Mislim da ti nebi bilo drago plaćati 1600kn samo nadoplate za 6 mjeseci.

Za to se kupi dobar procesor, matična, ram, grafika... Koji troše manje...

Tu je novac...

PS - Ne gledamo USA, gdje su cijene el. en. smiješne.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
odjavljen

Pričali smo o tome već ;)

Doduše ja drzim mišljenja da ta potrošnja nije urenebesna - Ali je definitivno prevelika s obzirom koliko kartica perfomansa nudi po tolikoj potrošnji.

Mada opet je ovo sve pretjerivanje - Toliko veći račun bi dobio vjerujem uz GTX 480 OC, jer koliko točno dnevno igramo? Tj. koliko je kartica, procesor, ostatak u Full Load opterecenju?

Puno je tu nepoznatih varijabli da izracunamo veći račun, no ono što se da zaključiti je da potrošnja Fermija u svakom slučaju neopravdano visoka kad se sagledaju perfomanse, a posljedica toga je i visoko zagrijavanje.

16 godina
neaktivan
Nvidia GeForce GT420
Dajte vise prekinuta sa tim svojim filozofijama o mjesecnoj rati struje i potrošnji općenito.
Onaj tko ima za dati 3500+ za grafu poput GTX480, ima i 60kn mjesečno za malo veću ratu struje.
A to sto neki kupe za 1600kn cijelu platformu ja kupim samo jednu maticnu.Tko ima neka troši kak mu volja.
I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Don Kihoty kaže...
Lacko kaže...

Meni je stigla naknada za prekoračenje potrošnje od 800kn za polugodište iz HEP-a.

S tim da sve što vidiš pod moj PC ne troši u loadu više od 450W (izmjereno, dakle iza UPS-a na utičnici).

Zamisli koliko bih imao za platiti da imam 400W veću potrošnju?

Oko 1600kn maybe?

Mislim da ti nebi bilo drago plaćati 1600kn samo nadoplate za 6 mjeseci.

Za to se kupi dobar procesor, matična, ram, grafika... Koji troše manje...

Tu je novac...

PS - Ne gledamo USA, gdje su cijene el. en. smiješne.

-tebi je jedini potrošač na el. priključku PC? ROFL...LoL itd. -daj se uozbilji.

Korigiraj računicu, kad vidiš da bi i s manjom potrošnjom vjerojatno dobio obračunatu razliku (jer HEP treba novac) onda -wellcome to RL.

(tek da nisam totalno OT..)

-420 nije 220, bez obzira na cijenu proizvodnje, zagrijavanje itd. Ako dolazi kao OEM-PC bit će dobar omjer ja uloženo-dobiveno, a moći će i poneku igru (tetris+Aero) zavrtiti... :)))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran

Ne, PC nije jedini potrošač, ali PC radi 24/7/365.4,

dok bojler radi samo 1h prije tuširanja, zamrzivač nemam,

uvjek kupujem svježe namirnice, a fridž je dovoljno velik samo za

par pivi, što je jedino što muškarac treba u fridžu...

Dakle nemam većeg potrošača od PC-a.

Čak ni TV ne gledam, jednom dnevno, i to dnevnik... AKO...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Dajte vise prekinuta sa tim svojim filozofijama o mjesecnoj rati struje i potrošnji općenito.
Onaj tko ima za dati 3500+ za grafu poput GTX480, ima i 60kn mjesečno za malo veću ratu struje.
A to sto neki kupe za 1600kn cijelu platformu ja kupim samo jednu maticnu.Tko ima neka troši kak mu volja.

Ajmo reći da si samac student koji ima nekakav mjesečni budžet koji se ne smije probiti, a frik si za hardverom. Koju ces radije uzeti : GTX470 koja troši 60W+ više ili HD5870? Obje su perfomansama podjednake.

Ja bi rađe 2 kn više u džep nego dat gamadi u HEPu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice