Office za jedinicu lokalne samouprave

poruka: 7
|
čitano: 1.367
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav, nabavljam Microsoft Office za 3 nova računala, po mogućnosti 2010 verziju.

Ne mogu nikako naći informaciju o tome koja verzija je propisana za rad u općinama i gradovima. Home and Business? Professional?

Čini mi se da ne mogu upasti u Volume Licensing s obzirom da je za to propisan minimum od 5 računala. Jesam li to točno shvatio?

Također, u slučaju da se odlučim za retail verziju, postoji mogućnost da se jedna licenca instalira na dva računala. ALI, oba računala mora koristiti isti korisnik. Tako da ni tu ne možemo uštedjeti s obzirom da su 3 računala za 3 različita radna mjesta. Jesam li i to dobro shvatio?

Hvala!

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Office za jedinicu lokalne samouprave

Para nema, ali se svejedno kupuje, a besplatne alternative ( npr. LibreOffice ) nisu dobre. Najbolje još malo pričekati pa ne bu ni jedinice lokalne samouprave.

17 godina
living_colour kaže...

Pozdrav, nabavljam Microsoft Office za 3 nova računala, po mogućnosti 2010 verziju.

Ne mogu nikako naći informaciju o tome koja verzija je propisana za rad u općinama i gradovima. Home and Business? Professional?

Čini mi se da ne mogu upasti u Volume Licensing s obzirom da je za to propisan minimum od 5 računala. Jesam li to točno shvatio?

Također, u slučaju da se odlučim za retail verziju, postoji mogućnost da se jedna licenca instalira na dva računala. ALI, oba računala mora koristiti isti korisnik. Tako da ni tu ne možemo uštedjeti s obzirom da su 3 računala za 3 različita radna mjesta. Jesam li i to dobro shvatio?

Hvala!

Pozdrav!

Da, moraš uzeti barem home and business. Ako uzmeš retail onda smiješ staviti na dva računala kloja koristi isti korisnik, ali OEM ne bi niti mogao kupiti (iako se kod nas svašta može nabaviti).

Druga opcija je office365 koji bi moga ići kao neki najam (osobno sam više za to da s ekupit pa imaš lijepo DVD sa instalacijom).

Koje aplikacije se najviše koriste?

Ovo što je kolega spomenuo za Libre Office - možda možeš probati na nekoliko tjedana da vidiš da li im je to dovoljno dobro (ako nema previše makroa, ako ne koriste pivot tablice, ako ne rade neke kompleksne grafikone) - samo stavi da defaultno sprema u MS formate da ne brinu o tome kod slanja dokumenata. Za mail im stavi Win Mail i miran si.

17 godina
zOOm kaže...

Para nema, ali se svejedno kupuje, a besplatne alternative ( npr. LibreOffice ) nisu dobre. Najbolje još malo pričekati pa ne bu ni jedinice lokalne samouprave.

Jos najbolje da ce nase lokalne samouprave koristiti besplatna rijesenja! Ne bi da smo u krizi ili nesto...

Pa sto ne bi bilo vise u stilu nasih lokalnih samouprava da uzmu 3 Apple Mac-a, s njima se besplatno dobije software za obradu teksta i brojeva? To rijesenje mi se cini najvise stilu vecine nasih lokalnih samouprava.

13 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima.

Da se mene pita, u idealnome svijetu, svi uredi bi vrtili Debian Stable + Libre Office.

Ali jednu stvar koju većina zaboravlja jest da informatičari ne rade s računalima, informatičari rade s - ljudima. A moja nije zadnja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
living_colour kaže...

radim u jednom državnom zavodu na održavanju računala i mislim da nema izričito propisana verzija, osim obveze korištenja Microsoftovih programa zbog ugovora s njima.

sve ovisi koju verziju se interno odluči koristiti, mi koristimo većinom office 2010 professional plus

17 godina
living_colour kaže...

Hvala na odgovorima.

Da se mene pita, u idealnome svijetu, svi uredi bi vrtili Debian Stable + Libre Office.

Ali jednu stvar koju većina zaboravlja jest da informatičari ne rade s računalima, informatičari rade s - ljudima. A moja nije zadnja.

NHF, ali ne možeš generalizirati. ne mogu svi raditi na linuxu, a definitivno libre office ne može svima biti od koristi. vjerojatno velikoj večini da, ali i to je hrabra odluka. zamisli da s enekome nešto raspadne od dokumenata, ugovora i sl. nije to baš kao kada se nekom srednjoškolcu ili studentu raspadne neki seminar.

takve strateške odluke ne donose se na kratke staze niti se donose bez dubinske analize stanja i potreba.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice