WDMy Cloud - problemi s mrežom

poruka: 8
|
čitano: 4.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Početak radnje: odlučio sam sam kupiti externi disk za back-up - te sam se i raspitao na forumu oko pojedinih modela. Preporučen mi je bio WDMyBook, ali u trgovini trenutačno nisu imali kapacitet koji sam

ja želio (4 TB), pa sam uzeo WD MyCloud tog kapaciteta, misleći - pa, što tu može biti kompliciranoga? Donio doma, raspakirao ga, spojio ga s routerom i u struju, žaruljica je zasvijetlila (plavo) na disku. 

Napravio sam account na WDMyCloud, sve divno i krasno.

Zaplet: Stvari se, dakle, počinju komplicirati... Iskoči mi poruka s WDMyCloud stranice: There seems to be a problem: You might not be able to recognize the device on your network.

(Napominjem da je IP adresa zabilježena, kao i S/N od diska.) Očito je problem negdje u komunikaciji disk - mreža, odnosno, možda je problem u mreži. I sad nek ja klikam, tražim i provjeravam

što disku na mojoj mreži ne paše...

Ukratko - na stranici (WDMyCloud) imam prijavljeni disk, imam account, mogu vidjeti karakteristike diska - ali nešto nije s mrežom njemu po volji...

Probao sam si skratiti muke i budući da je disk nedavno kupljen, pitao sam trgovinu dal ga hoće natrag, a meni u zamjenu daju 'normalan' eksterni.

Oni su ga pregledali i rekli da, na žalost, ne može jer je disk već prijavljen s mojim user-name i IP adresom!

(Jel se može napraviti nekakav delete, undo, poništavanje, brisanje tih podataka...?)

Ukratko, imam disk koji ne mogu koristiti - i kojeg se ne mogu riješiti...

Volio bih da ga mogu koristiti bez povezivanja na mrežu - ali, to je očito nemoguće.

Ne znam - dal WD prima robu natrag zato jer ti se ne sviđa, tj. prekomplicirana je za korištenje? Jel mogu oni poništiti te podatke s kojima sam prijavljen na njihovoj stranici WDMyCloud? {#}

Zahvaljujem!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 21:02 (real01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mozes li mu uopce pristupit preko browsera i podesit ga? Samo upises: http://wdmycloud/UI/

Da li ti se u Network-u pojavio WDMYCLOUD?

Da li ti je u routeru upaljen uPnP?

Jesi probao napravit update firmwarea?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: WDMy Cloud - problemi s mrežom
Rupy kaže...

Mozes li mu uopce pristupit preko browsera i podesit ga? Samo upises: http://wdmycloud/UI/

Da li ti se u Network-u pojavio WDMYCLOUD?

Da li ti je u routeru upaljen uPnP?

Jesi probao napravit update firmwarea?

Ovako. Da, jučer sam mogao pristupiti toj stranici (wdmycloud). I tamo sam išao na: Settings -> Utilities -> Shutdown - pa sam isključio uređajčić - reko, zašto da stalno radi kad ga ne koristim, tj. kad nije sve dobro podešeno.

No, danas kad odem na http://wdmycloud/UI/, dočeka me ovo: No devices.

http://www.zaslike.com/files/gl6cragazdk6ex2p019e.jpg

Baš divno. Relativno je jednostavno isključiti to čudo od uređaja, ali sad ne znam način kako da ga ponovno uključim. Samo ne znam dal si ja to sam sebi kompliciram stvari ili WD komplicira.

Upalio sam na routeru (ZTE) uPnP baš sad.

16 godina

Nemas ga potrebe gasit, pogotovo nakon sto ga podesimo do kraja. Ipak je to NAS i namjena mu je da radi 24/7. Postoji opcija Sleep koju ukljucis i nakon 10-15 min. neaktivnosti sleep se aktivira.

Da bi ga ponovo upalio, nemas druge opcije nego izvuc power plug iz uredaja (pricekaj 2-3 sec.) i vrati nazad. Da li znas koju je IP adresu dobio?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Da li si nakon prvog ukljucivanja i spajanja na router pokrenuo instalaciju kroz WD-ov setup software ili nisi nista instalirao?

Da li ti je u Windowsima upaljen Network discovery? DHCP ti je upaljen na routeru pretpostavljam... jesi probao promijenit LAN kabel ili port na routeru?

Nakon sto ti uredaj dobije IP, udji u Dashboard i pod: Settings > Network > Network Mode... obavezno promijeni DHCP u Static!

How to set up a WD My Cloud

How to configure a WD My Cloud with a Static IP

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 10:14 (Rupy).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: WDMy Cloud - problemi s mrežom
Rupy kaže...

Da li si nakon prvog ukljucivanja i spajanja na router pokrenuo instalaciju kroz WD-ov setup software ili nisi nista instalirao?

Da li ti je u Windowsima upaljen Network discovery? DHCP ti je upaljen na routeru pretpostavljam... jesi probao promijenit LAN kabel ili port na routeru?

Nakon sto ti uredaj dobije IP, udji u Dashboard i pod: Settings > Network > Network Mode... obavezno promijeni DHCP u Static!

How to set up a WD My Cloud

How to configure a WD My Cloud with a Static IP

Pronašao sam WDMyCloud, na popisu mi je kad otvorim Network, a i mogu mu pristupiti preko neta (preko IP adrese), status uređaja (diagnosis) je OK.

Instalirao sam, naravno, preko njihovog softwarea.

Samo ne znam bi li disk također trebao biti i na popisu diskova u My Computer ili ne? Tamo ga nema.

Uf, konfiguriranje. DHCP i to. Mučenje, bar za mene. Budem probao, pa javim kad nešto pogriješim ili krivo napravim. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 21:20 (real01).
16 godina

Vjeruj mi da je vrlo jednostavno za podesit.

Dashboard je skroz user friendly...  ako zapnes negdje, vici! {#}

Skini si i instaliraj (ako vec nisi) WD SmartWare. Uglavnom, to je njihov backup software. Jedna od stvari bez koje "MyCloud" kao takav ne bi imao smisla. Instaliras, podesis, zaboravis!

Scr01, Scr02, Scr03

EDIT: Kako sam ti vec napomenuo i prije, obavezno promijeni DHCP u Static.

Settings > Network > Network Mode.

Moj MyCloud dashborad.. mozda ti malo pomogne da se ne izgubis u svemu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 13:38 (Rupy).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Da ne otvaram novu temu bezveze. Razmišljam kupiti WD My Cloud.

Ako dobro kužim podaci se mogu sinhronizirati s Google drive , Dropbox i sličnim servisima.

Može li se ograničiti upload i download prema tim servisima? 

Čuje li se dok radi kada je u prostoriji potpuna tišina?

Ima li gumb za gašenje i paljenje? Vidim gore da postoji sleep ali može li se uređaj samostalno ugasiti.

Hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice