Početak radnje: odlučio sam sam kupiti externi disk za back-up - te sam se i raspitao na forumu oko pojedinih modela. Preporučen mi je bio WDMyBook, ali u trgovini trenutačno nisu imali kapacitet koji sam
ja želio (4 TB), pa sam uzeo WD MyCloud tog kapaciteta, misleći - pa, što tu može biti kompliciranoga? Donio doma, raspakirao ga, spojio ga s routerom i u struju, žaruljica je zasvijetlila (plavo) na disku.
Napravio sam account na WDMyCloud, sve divno i krasno.
Zaplet: Stvari se, dakle, počinju komplicirati... Iskoči mi poruka s WDMyCloud stranice: There seems to be a problem: You might not be able to recognize the device on your network.
(Napominjem da je IP adresa zabilježena, kao i S/N od diska.) Očito je problem negdje u komunikaciji disk - mreža, odnosno, možda je problem u mreži. I sad nek ja klikam, tražim i provjeravam
što disku na mojoj mreži ne paše...
Ukratko - na stranici (WDMyCloud) imam prijavljeni disk, imam account, mogu vidjeti karakteristike diska - ali nešto nije s mrežom njemu po volji...
Probao sam si skratiti muke i budući da je disk nedavno kupljen, pitao sam trgovinu dal ga hoće natrag, a meni u zamjenu daju 'normalan' eksterni.
Oni su ga pregledali i rekli da, na žalost, ne može jer je disk već prijavljen s mojim user-name i IP adresom!
(Jel se može napraviti nekakav delete, undo, poništavanje, brisanje tih podataka...?)
Ukratko, imam disk koji ne mogu koristiti - i kojeg se ne mogu riješiti...
Volio bih da ga mogu koristiti bez povezivanja na mrežu - ali, to je očito nemoguće.
Ne znam - dal WD prima robu natrag zato jer ti se ne sviđa, tj. prekomplicirana je za korištenje? Jel mogu oni poništiti te podatke s kojima sam prijavljen na njihovoj stranici WDMyCloud?
Zahvaljujem!