pozz..ovako prije dva dana sam kupio wd elements 1.5tb externi disk radi dobro ali problem je u temperaturi naime radi sat vremena i pokazuje 55 c za razliku od unutarnjrg koji je 38 c....jel postoji neki hladnjak za taj hard kako da skinem temperaturu...probao sam više softvera da ne bude zabune i svi isto pokazuju.....
Velike temperature
- poruka: 9
- |
- čitano: 2.717
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Normalno je da se ti vanjski diskovi malo griju, daj nabaci sliku iz HD Tune, onaj tab HEALTH.
pise health status faild nrma nist
Nije mi jasno zašto ti neće pokazat health status, probaj si skinut HD Tune pro 4.60 (meni isto nije radilo na WD My passport) znaš već otkuda pa probaj, a i takav disk nije ni predviđen da bude stalno uštekan u PC, ja imam WD My Passport, takvi diskovi se prištekaju na PC samo da se nešto prebaci na njih i onda se ištekaju, nisu namijenjeni na dugotrajni rad, za to su namijenjeni ovi interni, ovakav disk je namijenjen za prenest nešto veće veličine ili za skladištenje podataka, nije preporučljivo dugo ga držat prištekanog bez potrebe.
Unutarnji disk ima hlađenje zato se on ne grije tako, dok ovaj nema nikakvog hlađenja i zatvoren je skroz, ako ti se da zafrkavat možeš stavit vent 40mm onaj za hlađenje kućišta i spojit ga na neki adapter od mobitela (4-5V). Sa venta spajaš crvenu i crnu žicu na crvenu i crnu žicu adaptera (pazi da sve dobro izoliraš da ne napraviš kratki spoj), žutu sa venta ne diraš. Recimo ja tako sebi hladim Thomson 782i modem sada kad je ovako vruće i dosta se ohladi. Samo vent staviš na hard i uključiš u struju.
stavio sam ga na vent 135-icu temperatura je opet visoka 52-53....
To vjerojatno ima još garanciju, zovi servis, reci da ti je temperatura između 50 i 55*C i pitaj jel to normalno, gledaj sam u specifikacije i radna teperatura je 35*C, ali ti ga previše dugo imaš uštekanog u PC, rekal sam ti da ti diskovi su samo za storage, a ne za rad kao interni, možeš i to pitat u servisu pa će ti reć, ako nešto nevalja imaš pravo na reklamaciju.
pa nije predugo ustekan koristm ga sat il dva sad jos manje al on nakon 10-15min vec pokazuje 40-45c...skinio sam hd tune na temperaturi 43-45 c u health tabu kaze da je sve ok....-
Ako HD Tune kaže da je u redu, onda je u redu.