USB stick ne otvara, samo format

poruka: 14
|
čitano: 19.068
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle laptop mi neće da otvori USB stick (ispravan je provjeren je više puta), već kada se prišteka usb, normalno se upali lampica i sve i kad se uđe u My Computer stoji Removable Disk umjesto samog imena USB-a (znači neučitava ime uopće), a kad kliknem na njega neotvara ga već kaže da u malom prozoru Disk not formated i pita da li ga želim formatirat. I kad sam gledao očitao je veličinu diska ali je stavio da je usb skroz prazan što nije točno. Molim pomoć

Edit: Evo probao sam i formatirat ga ali nije mogao. Javlja error

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 17:23 (John_Bad).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali u drugom računalu možeš napraviti format?

Ako ne onda ti je sigurno otišao USB... ili da nije uključen read/write protect?

Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: USB stick ne otvara, samo format

Mogu stick je ispravan, nema zaštite na sticku read/write

Šta bi moglo biti?

15 godina
neaktivan

Da probas skinut nove drivere za USB. Ja sam isto tako imao problema sa laptopom i samo skinuo nove drivere sa neta i sve proradilo.

We ride together, we die together! BaD BoY's FoR LifE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je nešto do windowsa.. poskeniraj comp od virusa! MBAM

Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gdje bi mogao nać drajvere za USB. Laptop je HP Probook 4515s. Išao sam na hp stranicu al nema nigdje usb drivers jel se to krije pod nekim drugim imenom ili

17 godina
neaktivan

Evo zamolio bi nekog da mi kaže gdje bi mogao skinit drivere za USB portove za laptop HP Probook 4515s. Da li bi se ti driveri možda popravili kada bih ponovno instalirao XP Service Pack 3? Unaprijed hvala.

16 godina
John_Bad kaže...

Dakle laptop mi neće da otvori USB stick ..

-može biti kvar 'sticka', USB kontrolera (ili samog priključka -kontakt) ..

-test: kažeš da si provjerio? -kako? dali taj stick radi na drugom računalu? Imaš li drugi stick?

-priključi USB-stick, restartaj. U BIOSu bi morao biti vidljiv USB-disk, kao i quickboot (F8-9-10-11-F12 ?). Ako ga BIOS ne vidi, mora biti kvar (tj nema nikakve veze s windwsima, driverima ili virusom..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 15:31 (ihush).
17 godina
neaktivan

Sada sam primjetio nakon što sam resetirao komp s usb stickom priključenim da normalno radi. ali kada ga isključim pa priključim opet isti problem? zna li itko

17 godina
neaktivan
John_Bad kaže...

Dakle laptop mi neće da otvori USB stick (ispravan je provjeren je više puta), već kada se prišteka usb, normalno se upali lampica i sve i kad se uđe u My Computer stoji Removable Disk umjesto samog imena USB-a (znači neučitava ime uopće), a kad kliknem na njega neotvara ga već kaže da u malom prozoru Disk not formated i pita da li ga želim formatirat. I kad sam gledao očitao je veličinu diska ali je stavio da je usb skroz prazan što nije točno. Molim pomoć

Edit: Evo probao sam i formatirat ga ali nije mogao. Javlja error

Isti problem ali sa eksternim HDD-om

pogledaj moju poruku na http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/problem-wd-externim-diskom/118758.aspx?page=0&jumpto=2337023&sort=asc&view=flat

Max Headroom
17 godina
neaktivan

ipak nije popravilo učinio sam sve po tvojim uputama izbrisao stick i nema nikakve koristi. Još koja ideja?

16 godina
John_Bad kaže...

ipak nije popravilo učinio sam sve po tvojim uputama izbrisao stick i nema nikakve koristi. Još koja ideja?

-to su 'legacy' problemi. Iz nekog razloga (obično preslaba snaga-struja) provjeri postavke u BIOSu, jer kod paljenja opcija AUTO detektira i podešava.. tad bi trebalo promjeniti na enabled (ali ako je povezano s powerom neće pomoći.. - možda opcije štednje struje.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Meni je u Windowsu 7 pisalo da USB stick od 4 GB ima 200 MB. Nisam ga mogao formatirati nikako iz Windowsa. Pisalo je da je write protected ili tako nešto. Slijedio sam razne upute, čeprkao po registry-ju, probao neke programe za formatiranje sticka i ništa nije pomoglo. Riješio sam problem tako da sam ga formatirao u Linuxu i od onda ga normalno prepoznaje u Windowsima. Nemoraš ni instalirati Linux, samo pokreni Fedoru ili Ubuntu live CD i tamo imaš Disk Utility pa probaj.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 19:23 (DragonShit).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prilikom uključivanja stick-a u PC javlja se greška da ga formatiram, mada ga koristim već duže vrijeme, a  i imam podatke na njemu.

Stick je veličine 8Gb. Ponudite (pošaljite) mi program da stick mogu vratiti u 'život' (da spasim podatke).

Hvala unaprijed !

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 11:01 (Fiona).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice