Toshiba HDD Problem

poruka: 10
|
čitano: 8.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Toshiba HDD Problem

Imam ovakav HDD i danas je radio, ali kad sam ga uključio u laptop, "umro" je... Samo svijetli ona lampica, ali se NIŠTA ne čuje... Ni računalo ni laptop ga ne prepoznaju... Molim vas da mi pomognete, od velike je važnost!

OPIS:
Toshiba Stor-E ALU2 1,5Tb

Na njemu sam imao sve sa računala, sve osobne slike, svi filmovi, crtići... Ma sve... Molim vas da mi pomognete... Pod garancijom je, ali je kupljen u DE i nije mi sad baš da idem u DE jer nemam "money"! Molim vas da mi pomognete!

.::Livin La Vida Loca http://www.youtube.com/watch?v=DOTlMUQzJrw::.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 21:29 (tezga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Toshiba HDD Problem

A nema se tu šta jako filozofirat.

Opcija 1. Šalji na reklamaciju

Opcija 2. Izvadi disk iz škatule (gubiš garanciju), spoji ga preko sata kabela, prekriži prste i nadaj se najboljem...

Opcija 3. (ako ne upali Opcija 2.) Plati nekome da ti proba izvuć podatke (ovo ti zna biti skupo)

Opcija 4. (ako ne upali Opcija 2., a Opcija 3. je preskupa) baci sve skupa u smeće.

U svakom slučaju, gledaj na ovo sa svjetlije strane. Naučio si važnost backupa.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Toshiba HDD Problem
Mr. Fugitive kaže...

A nema se tu šta jako filozofirat.

Opcija 1. Šalji na reklamaciju

Opcija 2. Izvadi disk iz škatule (gubiš garanciju), spoji ga preko sata kabela, prekriži prste i nadaj se najboljem...

Opcija 3. (ako ne upali Opcija 2.) Plati nekome da ti proba izvuć podatke (ovo ti zna biti skupo)

Opcija 4. (ako ne upali Opcija 2., a Opcija 3. je preskupa) baci sve skupa u smeće.

U svakom slučaju, gledaj na ovo sa svjetlije strane. Naučio si važnost backupa.

Gdje da pohranim 1,5TB HDD Backup-a kad mi je najveći HDDrive u compu 100Giga...?

15 godina
tezga kaže...

..Na njemu sam imao sve sa računala, sve osobne slike, svi filmovi, crtići... Ma sve... ..

tezga kaže...
..

Gdje da pohranim 1,5TB HDD Backup-a kad mi je najveći HDDrive u compu 100Giga...?

-na dovoljno velik (veći) disk, više manjih, cloud itd.

-naučio si zašto postoji backup..

-osobne slike (dokumenti..) su par MB-GB.. crtići i filmovi nisu nešto za roniti suze. Sad je i vrijeme za naučiti što je važno i što nije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

-osobne slike (dokumenti..) su par MB-GB.. crtići i filmovi nisu nešto za roniti suze. Sad je i vrijeme za naučiti što je važno i što nije.

Nije lijepo, a ni kulturno, tako s visine okinuti po čovjeku u nevolji koji je samo došao po savjet. Ako su crtići i tko zna što ostalo njemu važni, važni su mu, nekome drugom možda nisu. Nema se tu što njemu što s visoka prigovarati kako treba naučiti što je važno a što nije.

Iz onog što je čovjek napisao jasno je kako zna što je backup i da mu je vanjski disk služio upravo za to. Mogao bi naslagati i gomilu DVD-/+R medija, ali nije u tome bit. Da uzme još jedan hard, taj mu može riknuti baš poput harda za backup koji mu je riknuo. Shvaćaš li da špotaš čovjeka a u biti predlažeš da učini isto što je učinio?

Čak ni cloud nije 100% siguran, jer se može dogoditi havarija sa serverima. Pogledaj viejsti i Buga i Mreže o tome kako su neki ljudi totalno izgubili sve sa svoga Gmail accounta, kako se nekoj tvrtci raspao storage sustav (na servisu sa stotinama tisuća ili milijunima korisnika) i hrpa klijenata ostala bez podataka...

Moj savjet čovjeku je da proba odnijeti nerastavljen vanjski hard u servis. Tamo mogu provjeriti je li možda problem u kontroleru uz disk, zamijeniti elektroniku harda... Ako ni to ne može upaliti, ima data recovery firmi u RH koje izvuku podatke s harda. Nešto sam načuo kako se cijene kreću oko 2000 kn naviše, osim ako niej nešto trivijalno tipa pokvarena elektronika uz ispravne ploče, pa se to sredi jednostavnom zamjenom elektronike i kopiranjem podataka.

13 godina
neaktivan
boing24234 kaže...
ihush kaže...

Nije lijepo, a ni kulturno, tako s visine okinuti po čovjeku u nevolji koji je samo došao po savjet. Ako su crtići i tko zna što ostalo njemu važni, važni su mu, nekome drugom možda nisu. Nema se tu što njemu što s visoka prigovarati kako treba naučiti što je važno a što nije.

Iz onog što je čovjek napisao jasno je kako zna što je backup i da mu je vanjski disk služio upravo za to. Mogao bi naslagati i gomilu DVD-/+R medija, ali nije u tome bit. Da uzme još jedan hard, taj mu može riknuti baš poput harda za backup koji mu je riknuo. Shvaćaš li da špotaš čovjeka a u biti predlažeš da učini isto što je učinio?

Čak ni cloud nije 100% siguran, jer se može dogoditi havarija sa serverima. Pogledaj viejsti i Buga i Mreže o tome kako su neki ljudi totalno izgubili sve sa svoga Gmail accounta, kako se nekoj tvrtci raspao storage sustav (na servisu sa stotinama tisuća ili milijunima korisnika) i hrpa klijenata ostala bez podataka...

Moj savjet čovjeku je da proba odnijeti nerastavljen vanjski hard u servis. Tamo mogu provjeriti je li možda problem u kontroleru uz disk, zamijeniti elektroniku harda... Ako ni to ne može upaliti, ima data recovery firmi u RH koje izvuku podatke s harda. Nešto sam načuo kako se cijene kreću oko 2000 kn naviše, osim ako niej nešto trivijalno tipa pokvarena elektronika uz ispravne ploče, pa se to sredi jednostavnom zamjenom elektronike i kopiranjem podataka.

U biti, najvažniji podaci su mi slike i  videi, a igre ću ponovno naći, crtanih filmova imam RIJETKIH kao Ledeno Doba 1 Sinkro, Zemlja Daleke Prošlosti HD Serijal, 30-ak sinkranih 3D crtića, za filmovima ne žalim jer je nepotrebno kad znam odakle sam ih skinuo... Nego, dali postoji nešto što se može napraviti, da nije rizično za HDD,za garanciju, za mene i za moj novčanik? :) Pozdrav, i boing24234 hvala puno na podršci i na savjetima...

15 godina
tezga kaže...
.. Nego, dali postoji nešto što se može napraviti, da nije rizično za HDD,za garanciju,..

- provjeriti sve spojeve, kabele, rastaviti kućište i vidjeti u kakvom stanju je disk, često je smo USB neispravan, pa bi disk mogao raditi. Ako je normalan SATA nije ga problem spojiti na PC.

- sve ostalo iz posta 2.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Toshiba HDD Problem

Makar opis kvara kaže da nisu velike šanse, evo što se još može napraviti prije ičega drugog: pokreni neki alat za undelete particija i neka pregleda disk.

Dogodilo mi se s jednim kompom (WinXP) da se particija na disku misteriozno "zagubila", naočigled bez nekog vidljivog razloga. Možda je aplikacija za defragmentaciju diska nešto krivo "optimirala", tko zna. Ukratko, aplikacija za undelete je pronašla zagubljenu particiju, recovery je bio uspješan.

S obzirom da mi se iz posta čini kako nisi baš tehnički ekspert, možda je bolje da sam ne vadiš hard iz kućišta. Može biti da je običan SATA/PATA disk unutra, može biti i da je posebna verzija koja ima nestandardni (čitaj: jeftiniji) kontroler koji radi samo preko USB-a ili pak drugačiji firmware, pa ti neće raditi na standanrdnom kontroleru ili čak neće imati SATA/PATA priključke.

Odnesi ga u neki lokalni PC servis i objasni serviseru tamo o čemu se radi. Za 15 minuta ga otvore, isprobaju i kažu na čemu si - ne bi trebalo biti više 100 kn. Bolje da to naprave ljudi koji imaju svakodnevnu praksu s tom opremom, možda su se već susreli s tim problemom.

Za data recovery, google "data recovery zagreb" i "spašavanje podataka zagreb". Par firmi će ti se pojaviti na prvoj stranici, pa vidi.

Nikad nije kasno biti sam svoj majstor iz "A je to", rašarafiti disk pa ga čekićem "uvjeravati" da se "urazumi" :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Toshiba HDD Problem

I ja imam isti problem! Bio sam ga imao i prije... Riješio sam ga s nekim programom i on ga je našao iako nije bio vidljiv u my computer... Možda neko zna kakav takav program? Da skenira za izgubljene hard drive???

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Toshiba HDD Problem

Ja se izvinjavam jer ne znam kome da se obratim na ovom forumu potrebna mi je pomoc? Kako da skinem podatke iz crklog laptopa (grom mi je sprzio maticnu i procesor) sa ispravnog hdd-a na drugi isparavni laptop recite mi postupak! Hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice