Tema za odabir tvrdih diskova izdvojena tema

poruka: 1.848
|
čitano: 641.654
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Tema za odabir tvrdih diskova

Uzimaj WD BLACK.{#}

Valentin

1 0 hvala 1
12 godina
Re: Tema za odabir tvrdih diskova
matekws kaže...

Pozdrav ljudi, kupujem hdd, pa me zanima koji bi preporučili od ova 2 broj 1 ili broj 2?

Jamstvo me privlači na black ediciji. 

Ili imate možda koji drugi izbor u tom cijenovnom rangu?

Hvala unaprijed!!

Nikakav WD black, trenutno ta Toshiba je best buy kupnja, japanska izvrsnost.

13 godina
neaktivan

Uvjek disk sa većom garancijom,a pogotovo tri godine većom i istom cijenom.

Gledaj to ovako:Rikne ti disk a trenutno nemaš love,garancija dođe kao melem na ranu.

Update:nisam vidio da je toshiba od 2tb,ali ipak i dalje mislim da garancija igra veliku ulogu,veću nego kapacitet.

Kad rikne,sve ti je isto jel 2 ili 202 terabajt.

Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 21:38 (Novak.Hvar).
12 godina

Za 2 god. kada prođe jamstvo biti ce hibridnih diskova na bacanje tako da toshibu neka uzme jer ima duplo veći kapacitet i bolji je od blacka a ovaj black njega jedino jamstvo prodaje. 

14 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Nikakav WD black, trenutno ta Toshiba je best buy kupnja, japanska izvrsnost.

roby27 kaže...

Za 2 god. kada prođe jamstvo biti ce hibridnih diskova na bacanje tako da toshibu neka uzme jer ima duplo veći kapacitet i bolji je od blacka a ovaj black njega jedino jamstvo prodaje. 

Japanska izvrsnost?

Evo procitaj malo komentare kupaca na taj HDD :http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822149407

Takodjer, kao kupac japanskog laptopa (Toshiba) ciji je HDD (Toshiba) crknuo cak i prije nego su sa laptopa poispadale sve tipke mogu ti reci kako je "Japanska izvrsnost" prica iz daleke proslosti. Da ne govorim o novom japanskom automobilu (Toyota) koji mi je prokisnjavao drugi dan tj. na prvoj kisi.

S druge strane, WD Black je HDD kojih mi je kroz rukle proslo na desetine i nikad ni jednom nista. To su najpouzdaniji HDD-ovi i ne prodaje njih garancija nego upravo ta pouzdanost koja je najbitnija karakteristika HDD-a.

Meni ovaj HDD stize sutra a kupio sam ga samo zbog cijene i zato sto cu na njemu drzati filmove, igrice i druge nebitne stvari. Da mi treba HDD za storage bitnih podataka nikad ovu Toshibu ne bi kupio.

12 godina

A jbg sad ti na temelju par stranih korisničkih postova misliš da Toshiba uopće na valja, isto kao i SSD krepa a ima odličnu pouzdanost, nema pokretnih dijelova jel tako je i sa hardom, nema tu pravila ali dogodi se... 

14 godina
neaktivan

Jos je besmislenije misljenje o hard disku zasnovati na jednodnevnom Bug-ovom testiranju.

Postoji razlog zasto WD moze dati 6 godina jamstva na Black seriju i zasto se ti diskovi bolje prodaju od skoro duplo jeftinije Toshibe istog kapaciteta. Po mnogim specifikacijama WD Blue je blizu, jednak ili caki i bolji od WD Black serije ali zbog jedne karakteristike, koja se ne moze otkriti o par sati testiranja, je 30% skuplji.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mali update vezan uz Toshiba DT01ACA200 2TB HDD.

Disk je danas stigao i za razliku od Bug-ove recenzije i podataka koji se vecinom mogu naci na netu, Asbis na garantnom listu istice 3 godine garancije a ne 2.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Dali je samsung spinpoint f3 dobar izbor?

Sutra idem po njega.

Cito sam da je medu najbrzim 7200 diskovima, ima i lijepu garanciju od 3godine, puno jeftiniji od blacka

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR BATTLELOG: Megatr0n_HR
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 20:00 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da , vrlodobar je izbor !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

Sutra idem po njega.

Cito sam da je medu najbrzim 7200 diskovima, ima i lijepu garanciju od 3godine, puno jeftiniji od blacka

Znam par ljudi koji proklinju dan kad su ga kupili. I na ovom forumu ih ima nekoliko. Ja u uredu imam jednog F3 1TB (oko godinu i po star) i za sada je sve OK. 

Za Blacka se ne sijecam nekih prituzbi.

14 godina
protjeran
BlueMax kaže...
MARKOcVp kaže...

Sutra idem po njega.

Znam par ljudi koji proklinju dan kad su ga kupili. I na ovom forumu ih ima nekoliko. Ja u uredu imam jednog F3 1TB (oko godinu i po star) i za sada je sve OK. 

Za Blacka se ne sijecam nekih prituzbi.

Zašto?

Ovaj disk

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR BATTLELOG: Megatr0n_HR
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 23:19 (MARKOcVp).
14 godina

WD Black je za mane bolji izbor, neki su se žalili da je F3 dosta bučan.

Valentin

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

to dali je glasan mi nije bitno

ali sam u recenziji procito da je iznimno tih

ovaj je 200kn jeftiniji od blacka, a brzi je, to je najbitnije

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 11:50 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MARKOcVp kaže...

to dali je glasan mi nije bitno

ali sam u recenziji procito da je iznimno tih

ovaj je 200kn jeftiniji od blacka, a brzi je, to je najbitnije

Razmisli jos jednom. Ni meni tisina nije bitna (jedno vrijeme imao sam 8 case ventova) ali ovo cudo krci. Po noci mi cura se*e da nemoze spavat od njega a moram priznat da sam u pocetku mislio da nesta nije u redu sa njim koliko je bucan.

Ako sam ti pomogao opali TD!
14 godina
neaktivan

Kod F3 je zanimljivo da neki primjerci uzasno krce dok su drugi jako tihi. Ovaj sto ga imam u uredu je skoro pa necujan. Ipak bi danas za 500kn kupio WD Blue od 1TB.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Evo kupio ga, necujem ga kao ni wd, a imam stvarno sve extra tihe konponente.

U benchevima je brzi od wd-a pa sam na njega os stavio. Wd je trenutno za snimanje i filmove, ovaj je za os i programe.

Dosta je hladan, hladniji od wd-a za 5 stupnjeva 31 stupanj pri loadu, dok je wd 36, jedan 800rpm 120mm puse s prijeda po njima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Još kad kupiš SSD, da vidiš brzine onda.

Valentin

0 2 hvala 0
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Još kad kupiš SSD, da vidiš brzine onda.

Za mene je ssd bacanje novaca jer za 800kn se kupi 2tb disk umjesto 120gb ssd, an nemam para trenutno.

Ja se primarno bavim izradom montaza, tak oda mi je prostor sve, brzina mi neznaci puno, to sto ce mi se komp upalit 20sec ranije je nebitno, jer ionako nebi mogao instalirati igre na 120gb( sam bf3 ima 33gb)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 21:31 (MARKOcVp).
12 godina
protjeran

Evo razmišljam si kupiti neki hard disk jer je moj katastrofa. Što se tice kapaciteta dosta mi je oko 250 GB, al vazno mi je da je brz i po mogucnosti tih. Moze li netko preporuciti? Razmisljao sam o ovom:http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=4840

Raspolazem sa 500 kn. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može preporuka nekog jako jeftinoga diska za jedno staro računalo bazirano još na socketu 478. Znači cijena je daleko najbitnija stvar, pa ako ima nešto za oko 300kn a da nije rabljeno.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 16:50 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ZC_Someone kaže...

Može preporuka nekog jako jeftinoga diska za jedno staro računalo bazirano još na socketu 478. Znači cijena je daleko najbitnija stvar, pa ako ima nešto za oko 300kn a da nije rabljeno.

Pošto je to stari socket, koliko sam upoznat da ploče sa tim socketom nemaju SATA sučelje, nego staro PATA(IDE) sučelje, znači onda trebaš i takav disk.

http://www.protis.hr/products/details/hdd-ide-250-gb-simmtronics-ata100-35-7200rpm/66354

Malo više od 300 kn, šta ćeš, jeftinije ne ide.

Valentin
14 godina
neaktivan

478 ima SATA. Nek provjeri koju maticnu ima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zahvaljujem na trudu i što si me podsjetio da i to provjerim :)

Dakle, provjerio sam i riječ je o ASUS P4P800-VM matičnoj ploči koja ipak na sebi ima dva SATA utora. Znači vjerojatno početak SATA-e jer je i računalo kupljeno prije kojih deset godina.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imaš dva SATA I (1.5Gb/s) konektora, ali imaš i PATA(IDE) konektore, možeš uzet ili SATA ili IDE disk, ali bolje uzet SATA.

Evo, nije loše, ima 500GB kapaciteta, za jedno skladište podataka dosta dobro.

http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-iii-500-gb-toshiba-35-7200-rpm-32mb-dt01aca050/66308

EDIT: Inače ovaj disk je SATA III, ali radit će i na SATA I bez problema.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 13:07 (Valentin17).

1 0 hvala 1
13 godina

Treba mi hdd za OS tako da mislim da bi jedan WD black bio best buy (ali nisam siguran) zato sam potrazio vase misljenje.. Samo par uvjeta: mora bit u portio.hr , nista iznad 700kn i ako je moguce 1tb

0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Haf932 kaže...

Slažem se, raspitivao sam se stranicu prije za HDD i nabavio sam Caviar Black.. 
Odličan je zasad, sve super, malo se čuje (kao tihi dedek na samrti), ali moja ocjena : 9/10  
Best buy do 700 kn s moje strane! 

15 godina

Moj dura nekih 3.5 god. bez ikakvih problema i da opet kupujem , opet bih uzeo Caviar Black-a !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav, hoće li ovaj HDD biti okej za normalnu upotrebu ? Znači OS, igre, programi... Razmišljao sam i o kupnji SSD-a ali jednostavno nemam potrebe, kapacitet mi ipak puno više znači... Gledao sam i Caviar Black ali to mi je već preskupo nažalost. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice