Novi tvrdi diskovi

poruka: 25
|
čitano: 4.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Novi tvrdi diskovi

U casopisu BUG-u se bas ne govori puno o nadolazecim tvrdim diskovima, pa cu iskoristiti priliku da informiram pokojeg citatelja o toj temi:

Samsung trenutno u ponudi ima disk s najguscim zapisom - 334GB po ploci. Radi se o 1TB modelu koji spada u "F1" seriju diskova i moze se kupiti za 2000kn u Protisu. ( www.nabava.net ). To i nije toliko bitno za "manje" korisnike - zanimljiviji su tek nadolazeci F1 modeli: 320GB i 640GB koji takodjer koriste 334GB plocu/e, a na trzistu ce se pojaviti za nekih mjesec dana. ( Govorim o svjetskom trzistu - Hrvatska kao i uvijek nove proizvode dobiva na kapaljku )

Western Digital se u zadnje vrijeme nije iskazao brzim i tihim diskovima, ali su u "promet" pustili 320GB model koji se zasniva na samoj jednoj ploci, cime je WD izbio na drugo mjesto po gustoci zapisa. Taj disk ce s vremenom zamijeniti stariji model koji koristi dvije 160GB ploce - problem za kupca je jedino WD-ova logika oznacavanja diskova: oba modela imaju istu oznaku ...

Novi disk se navodno vec proizvodi i isporucuje na svjetskom trzistu.

Seagate je "dogurao" samo do 250GB ploca, sto isto nije za baciti. Diskovi s tim plocama su posebno zanimljivi Hrvatskom kupcu jer su trenutno i jedini dobavljivi "brzi" diskovi manji od 500GB. Konkretno radi se o jednom jedinom modelu iz 7200.10 serije kapaciteta 250GB koji ima trenutno najbolje performanse u svojoj kategoriji. Kod kupnje treba paziti jer postoji nekoliko slicnih 250GB modela iz iste serije koji u sebi imaju vise od jedne ploce, tj. nizu gustocu zapisa i time losije performanse. Treba odabrati disk s brojem "410" u oznaci diska.

Seagate zasad u najavi nema diskove s guscim zapisom.

Hitachi ne proizvodi niti tihe, niti brze diskove, mislim da je njihov kranji domet 200GB po ploci sto je "druga liga". Terabajni disk s pet ploca - ne hvala. Ako uskoro ne "izadje" s nekim novijim tehnologijama, ostali proizvodjaci bi ga trebali "zgaziti".

Eto, nadam se da je pomoglo kod odabira diska, ili kod "vijecnog cekanja da novi modeli napokon dodju u nase krajeve", kao kod mene Smijeh.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

Zaboravio si napisat da su Samsungovi diskovi među najtišim na tržištu.  Namigiva

To je sve više važno.Ne samo čisti GB.

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi tvrdi diskovi
Nisam probao sve diskove koje si naveo, no imam Seagate 410AS s jednom 250 Gb plocom i mogu reci da je disk jako brz, jako tih i jako hladan!

Konkretno, prosjecna brzina mu je 85 MB/s, ne cuje se uopce niti kad "kopa"... a temp ne prelazi 30C.

I cijena je ok, preporucio bih vam taj disk za OS, programe i igre. Za neki veci storage ipak ce bolje posluziti nesto od 500 ili vise Gb.

Naravno ako nemate nista protiv, mozete sloziti RAID0+1 od 4 takva Seagate-a s 1 plocom, mislim da bi to bio pun pogodak!

17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

Vlasnik san seagateovog ST3250410AS ( 3.AAC, nisan vidija made in ... ), disk je brz, hladan, tih. Meni je ovih 250 ( točnije 233GB ) dovoljno, a ako nekome nije neka razmisli o ST3500320AS ( dvi 250GB-ne ploče )

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Funkenstein kaže...

Vlasnik san seagateovog ST3250410AS ( 3.AAC, nisan vidija made in ... ), disk je brz, hladan, tih. Meni je ovih 250 ( točnije 233GB ) dovoljno, a ako nekome nije neka razmisli o ST3500320AS ( dvi 250GB-ne ploče )

ili jos bolje kome nije dovoljno 250 gb, moze takva 2 stavit u raid0, ili ako ne u raid,
uzet takva 2... mislim da je taj od 500 gb ipak malo sporiji... no i to je dobar izbor za
sekundarni disk, a primarni od 250...
17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

Hitachi možda nema najgušći zapis, nije najtiši, nije najbrži ali bi trebao biti najpouzdaniji...

Samsung što se tiče pouzdanosti? Neodlučan Kakvi su pak oni?

Intel Pentium E2160 | 1 GB Kingmax | Gigabyte N650SLI-DS4 | Leadtek WinFast PX8500GT | WD 40 GB i Hitachi 250 GB | Enermax SMFA 370W Noise Taker

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

evo ja imam hitachija vec pola godina radi bez greske,u pocetku je malo "runio" ali sam sve rijesio  smanjanjem aam-a...sada radi ko urica:D...

sig

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oduvjek imam Seagate Baracudu, prvo je bila obična ATA pa onda SATA pa sada SATAII, i jako sam zadovljan

17 godina
protjeran

Takoder oduvijek, Seagete trenutno ih imam 6 (2.5TB), i uvijek sam bio zadovoljan s njima.

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

možeš molim te pojasnit 'aam'? imam hitachi kao sistemski, koji put mi malo uspori (jest da ima 2MB cache-a i 7200 o/min, ali daje preko 55 MB/sec na sistemskoj particiji što mi je više nego dovoljno za moje potrebe). Swap sam prebacio na drugi HDD, a ne da mi se opet Windoze instalirat na neki brži HDD... Ako može kakav savjet za ubrzavanje, bio bih zahvalan. Znam da je off-topic donekle, ali kad je već spomenut način za normaliziranje rada hitachija... nije naodmet pitat

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 6:54 (TripperNX).
17 godina
On mislil samo na utisavanje sa aam-om
17 godina
neaktivan
zahvaljujem na odgovoru, mislil sam da je to nekaj malo značajnije
17 godina

ja saamo ne razumijem zasto su diskovi s 10000 okretaja tako skupi a imaju znatno manje memorije

Namigiva

17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

šta onda, baš si idem uzet novi hard

koji od ova dva je bolji na kraju

segate od 250 :

250 GBModelHard diskSučeljeS-ATA300Cache16 MBBroj okretaja7200 rpmVrijeme traženja11 msPart #

ST3250620AS/ST3250410AS

Kapacitet250 GBModelHard diskSučeljeSATAIICache8 MBBroj okretaja7200 rpmVrijeme traženja8.5 msPart #ST3250310AS

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

ST3250410AS

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

>Hitachi možda nema najgušći zapis, nije najtiši, nije najbrži ali bi trebao biti najpouzdaniji...

Hitachi bi trebao biti najpouzdaniji?Neodlučan  Kupnjom IBM pogona  za  diskove i integracijom njihovog deathstara, ne hvala.Smijeh

Developer,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

Ne kužim što svi kenjate po Hitachiu. OK to jest IBM no diskovi su defitnitivno kvalitetni i izdržljivi što se za zadnje dvije serije Seagatea nikako nebi moglo reči.

Također bilo bi dobro da ekipa koja govori nešto o buci diskova zna i što je AAM, a ne da mi uletava lik kako njegov Hitachi melje i da je to kenja od diska a za AAM čuo nije.

Također genraliziranje kako je Samsung najtiši također nije utemeljena ponekad su glasniji od "bučnog" Hitachi-a

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Wolverine_pce kaže...

Ne kužim što svi kenjate po Hitachiu. OK to jest IBM no diskovi su defitnitivno kvalitetni i izdržljivi što se za zadnje dvije serije Seagatea nikako nebi moglo reči.

Također bilo bi dobro da ekipa koja govori nešto o buci diskova zna i što je AAM, a ne da mi uletava lik kako njegov Hitachi melje i da je to kenja od diska a za AAM čuo nije.

Također genraliziranje kako je Samsung najtiši također nije utemeljena ponekad su glasniji od "bučnog" Hitachi-a

Ja sam se jednom opekao na IBMu i više me nije briga koliko je Hitachi poboljšao proizvodnju diskova i skrpao probleme deskstara. I WD je imao jednu seriju koja je bila problematična, bilo je to davno.

17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

Ja sam se davno opekao na WD-u i što sad?

Sad je jedan od najpouzdanijih i normalno da ću ga kupiti.

nVidia se po*rala sa FX serijom, sad opet ima odlične kartice

Intel se srozao sa 6xx, 8xx, 9xx serijom procesora i tada ih je AMD debelo šišao, jesu li i sad tako loši?

Nemojte živjet u prošlosti!

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi tvrdi diskovi

Slažem se Wolverine. Samo sa čipovima je lako.   Treba paziti na što se spremaju podaci,  ali ništa nije vječno osim zapisa na kamenu.Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

ljudi  1 pitanje

uzeo sam si 410as 250giga

samo da Vas pitam u vezi JUMPERa kak treba biti???? onako kako sam dobio ili da ga makenm ili stavim na drugu stranu....

šta znači kad je JUMPER na nekom mjestuu.. malo otomeee mi pojasnite

btw disk sam si stavio prek externog kučišta, znači nije glavni već ovaj u kompu mi je glavni....

0 0 hvala 0
17 godina

Ako ti je u eksternom kucistu ja mislim da ti nije ni bitno di ti je jumper, ako je u kucistu onda ga trebas staviti na recimo primary slave sve ovisi na kojim su ti kanalima postavljeni dvd i hard disk ili diskovi koje vec imas u kompjuteru. To ti pise odma na pocetku kad upalis kompjuter.

17 godina
Novi tvrdi diskovi

Ja vec godinama proklinjem hard diskove kao komponente koje tehnoloski mozda cak i najvise stagniraju. Mislim da razlike izmedu marki i brzina izmedu proizvodaca postoje, ali da u realnom vremenu te razlike su u biti ne bitne! Konacno nakon toliko godina tih magnetnih ploca dolaze SSD diskovi! Istina da su ultra skupi trenutno, ali za 2-3 godine barem sto se brzine tice nece nitko niti spominjati ove sata II diskove. Samo cu reci fala bogu da se netko sitia realno ubrzati hard diskove bez ovih glupih pata sata sataII fora.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi tvrdi diskovi

Hvala ti Šime, baš mi je trebao novi, brzi sistemski disk i izgleda da je ova barracuda ono što tražim. Puno si mi pomogao Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se mene tiče, WD diskovi Raid Edition su stvarno odlični. Imam dva već skoro godinu dana i na jednom mi je OS i radi stvarno brzo, a nije ni preglasan. Nedavno sam kupio Hitachi disk sličnih karakteristika i može se sakriti pred WD-om. Ovi jesu možda malo skuplji, ali su odlična alternatica Raptoru koji buči i grije se pozamašno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice