- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav.
Stavio bi SSD u Lenovo G770 pa ako može neka preporuka kojeg uzeti ? Best buy ? Može li SSD doći do punog izražaju u navedenom laptopu?
Definitivno nebih išao ispod 100 GB.
Hvala.
Samsung ili Intel, ne možeš pogriješiti
Ako su ti preskupi, onda Transcend ssd340 ili Kingston v300.
Pozdrav.
Stavio bi SSD u Lenovo G770 pa ako može neka preporuka kojeg uzeti ? Best buy ? Može li SSD doći do punog izražaju u navedenom laptopu?
Definitivno nebih išao ispod 100 GB.
Hvala.
Samsung 840 EVO 120GB. Već neko vrijeme best buy.
Pogledaj ovdje za page file:
http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-1821253/manage-page-file-size.html
Stavi si min i max 1024 ili 2048
Za hibernacoju pogledaj ovdje:
http://www.sevenforums.com/tutorials/819-hibernate-enable-disable.html
opet isii vrag . sad mi jos krivo i pokazuje kad idem zbrajat koliko zauzima , jos uvijek 50 gb krade .
stavi malo sliku od WinDIrState.
EDIT:
Za optimizaciju SSD stavi si program SSD Fresh i optimiziraj SSD.
Trebaš odraditi trim tog diska. Ako imaš Windowse 8 ili novije, to radiš Optimizaciju diska u Windowsovom alatu za defragmentiranje. Ako imaš starije Windowse iskoristi programčić ForceTrim.
Ako to ne pomogne, poduzmi ovo:
Pokreni cmd.exe kao Administrator.
Pokreni u njemu naredbu sfc /scannow i pusti da odradi svoje, ako napiše da je pronašao grešaka i nije mogao sve popraviti ponovi.
Nakon toga, pokreni naredbu chkdsk c: /b /r /f i kada pita da pri restartu provjeri, potvrdi s Y i restartaj komp.
Nakon toga pokreni opet trim i pogledaj nakon nekoliko minuta zauzeće diska.
I još nešto, provjeri zdravlje tog diska.
evo slika :
Jedino imas ono Files (otvori to malo) koje ti je 6GB
...drugo ti je sve puno sto si si sam stavio:Program files x86 - 44gb
Windowsi - 30gb
Progam files x64 - 23gb
...
Mislim windowsi 30 GB koji vrag :) i disk je star 2 mj pa nevjerujem da je bas u njemu problem .
Vjerojatno imas dosta fajlova od Windows updejta to mozes obrisat s Portable Wise Disk Cleaner.
Ides na opciju Sliming Down
Napravio sam i to , a zasto mi pokazuje drugacije gb kad gledam u propertis ili samo kad prodem preko foldera .
Edit : Sve je ok sada kako mi se cini , imam sad 50 gb free a ovo zauzeto sve stoji , BF4 je 42 gige i WD je 22 gige i windowsi 30 GB i imam jos gluposti 10 gigi tako da smo rijesili problem ;) hvala momci . pokrenuo sam i u HDTune i kaze sve super , slika ima .
Svejedno odradi što sam naveo ako nisi, neće škoditi a može semo pomoći (pogotovo kod tih BSOD-ova što si imao).
Odradio sam sve sta si napisao i sa time forcetrim sam napravio trip i sve ok proslo .57 gigi imam sada free i cini se da je bolje osim toga sta mi se windowsi updejtaju svako paljenje i gasenje kompa ;) pa ako netko i tu moze pomoc nek kaze . updejta windowse svaki puta kad ga ugasim i upalim .
Start-All programs--accesories--run--services.msc--windows update (desna tipka)--properties--disable
Pokreni i disk cleanup i vidi da li imaš opciju da očistiš 'service pack backup files' koji će ti malo očistiti WINSXS folder. Trebao bi imati jerbo su updateovi uključeni.
Odradio sam sve sta si napisao i sa time forcetrim sam napravio trip i sve ok proslo .57 gigi imam sada free i cini se da je bolje osim toga sta mi se windowsi updejtaju svako paljenje i gasenje kompa ;) pa ako netko i tu moze pomoc nek kaze . updejta windowse svaki puta kad ga ugasim i upalim .
U Control Panel odaberi Windows Update i instaliraj sve što se nudi, nakon toga odradi restart kompa i ponovi proceduru. Kasnije ti više neće nuditi (barem do prvog ili drugog utorka u mjesecu jer tada M$ izbacuje nove nadogradnje).
Mogli su ga još sniziti, skoro je i dalje cca 250kn skuplji do Evo modela u e-digitalu ako uračunaš i dostavu tako da i nije neki best buy. Za malo više vec imaš 2** GB modele.
Koji od 120gb uzeti za sata 2 laptop, acer 6920g? bitno da je čimjeftiniji.
Sandisk x110 5 god. jamstvo
Transcend SSD340 128GB ti je izvrstan izbor. Ja sam baš nedavno u ovaj svoj ugradio 64GB model i prezadovoljan sam (SATA I laptop).
Alternativa - Kingston V300 120GB (ali dobiješ nekih 8GB manje).
Ova 3 koja ste napisali, to su sinkroni? Ima neka caka kak se to vidi?
Ima koji ispod 500kn? Mislim da sam neki u futuri videl, nezz samo dal je bil kingston ili koji..
Preko moba sam sorry na kompliciranj
Ova 3 koja ste napisali, to su sinkroni? Ima neka caka kak se to vidi?
Ima koji ispod 500kn? Mislim da sam neki u futuri videl, nezz samo dal je bil kingston ili koji..
Preko moba sam sorry na kompliciranj
Jedino ovo:
Transcend SSD340 je sinkroni.
Ispod 500 Kn ja nađem samo Kingstona V300 al bolje je dati 10-20-30 Kn više i imati 128 GB.
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Transcend+128+ssd
Razlika između 111 GB formatiranih i 120 GB formatiranih je ogromna na laptopu.
A za disk iz laptopa si uzmi najjeftinije kućište za disk što možeš naći; 50-80 Kn s USB 2.0 priključkom i milina.
Ma ni nebu trebal, 100gb bu dosta ja mislim.. bude samo za posao nebude šrota gore i svi sretni
Ako ti je za posao dovoljno Win + driveri + office + još neki programi onda ti je i 64 GB dost.
Moj u laptopu je 64GB, imam Win 7 + driveri + osnovni programi (meni, 90% korisnika ne treba ni trećinu toga) + Office 2010 + Portal 2 (12GB igra) + UT 2004 (6GB) i imam ti još ~12 GB slobodno.
Sigurno win 8, word, ppt, excell, vjerojatno nešto za obradu slika (corel), herthstone..nezz ako bude još kaj..al ono moglo bi dosta office dokumenata biti, oa te slikice skenirane..zato ciljam radije 120 da nemam briga.. inače bi uzeo mushkina od 60 iz pca..
Pa, imao bi hard iz laptopa za te slike i što već. Zašt jednostavno ne probaš tog iz kompa u laptop pa budeš vidio jel ti dosta. I onda ako treba više, uzmeš si novi ssd za laptop, a ako ne treba uzmeš si neki ssd za komp.
Pa, imao bi hard iz laptopa za te slike i što već. Zašt jednostavno ne probaš tog iz kompa u laptop pa budeš vidio jel ti dosta. I onda ako treba više, uzmeš si novi ssd za laptop, a ako ne treba uzmeš si neki ssd za komp.
Vidiš nisam si tak razmišljal :)
Ma od kak radim komp upalim na pol sata dnevno, tak da mi realno ssd nutra niti ne treba..budem piknul tok mushkina pa bum videl, ak nebu dosta lako uzmem nekog od 120giga.. hvala
edit: mi se isplati uzeti nekorišteni zapakirani KINGSTON HYPERX 120 GB, za 550kn?
Ne, jer u eDigitalu imaš Samsung Evo Basic 120GB za 570kn