Prijatelj mi je neki dan spomenuo da mu je poznanik koji radi u RTV servisu rekao da se europa rješava widescreen televizije jer je 16:9 standard koji koriste samo amerikanci te da takve televizije nemaju svrhe u europi. Vidim da su kod nas dosta zastupljene baš takve televizije. Je li to istina ili patka? Isplati li se kupovati takve televizije?
Widescreen, budućnost ili otpad?
- poruka: 49
- |
- čitano: 7.132
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Widescreen, sadašnjost i budućnost!
Prikaz slike uvelike približen prikazu koji mi dobivamo dok gledamo.
Ljudsko oko vidi upravo u tom smislu širine, a ne "kockasto" kao što je kod 4:3 prikaza!
Dok ne usavrše 3d zaslone, a trebat će im još dugo, widescreen će biti najbolji izbor!
Koja glupost!
Slusaj Widescreen rules i tocka!
16:10 Widescreen monitori 16:9 widesceen LCD-i
Widescreen slika je prirodnija?! Otkad to?! Ja kad gledam widescreen telku, čini mi se kao da na telki nisu ljudi nego patuljci, pa reci dal je to prirodnije.
Filmovi su, za razliku od tv-kuća koje većinu emisija imaju u 4:3 formatu, u 16:9 formatu pa lijepo pašu na widescreen telki. No meni su ipak bolji 4:3 ekrani.
Ma neeee.. prirodnija je slika u smislu da ljudsko oko bolje vidi taj format slike ako je snimana u toj rezoluciji, a ne kad se obična 4:3 letterbox slika razvuče prek 16:9 ekrana pa se dobije efekt 'spljoštenosti i ovo o čemu pričaš..
Definitivno widescreen kupiti u skorijoj budućnosti, jer 4:3 uskoro neće ni biti na policama dučana.
Slažem se, widescreen je novi standard i to je to.
Prijatelj mi je neki dan spomenuo da mu je poznanik koji radi u RTV servisu rekao da se europa rješava widescreen televizije jer je 16:9 standard koji koriste samo amerikanci te da takve televizije nemaju svrhe u europi. Vidim da su kod nas dosta zastupljene baš takve televizije. Je li to istina ili patka? Isplati li se kupovati takve televizije?

Gray Fox (Frank Jaeger)
Widescreen slika je prirodnija?! Otkad to?! Ja kad gledam widescreen telku, čini mi se kao da na telki nisu ljudi nego patuljci, pa reci dal je to prirodnije.
Filmovi su, za razliku od tv-kuća koje većinu emisija imaju u 4:3 formatu, u 16:9 formatu pa lijepo pašu na widescreen telki. No meni su ipak bolji 4:3 ekrani.

Widescreen DEFINITIVNO..evo ti za primjer radi nes na komu na 22"widescreen i onda se prebaci na 19" normalni(4:3) imas osjecaj kao da gledas u A4 papir
Moj slijedeci monitor i tv ce biti widescreen lcd sa punom HD rezolucijom.
Ima li ista bolje od widescreena sa sadrzajem u toj rezoluciji? Meni nema.
Evo sta Steven Seagal misli o toj problematici :
http://youtube.com/watch?v=d82j_Qfp_VA

Mislim da još postoje oni koji misle da je 16:9 format isti 4:3 samo odrezan na dnu i vrhu. Filmski redatelji, ali i ljubitelji filmova, mrze kada se filmovi prebace na 4:3 format jer se sreže pola slike, ili filma.
Mislim da još postoje oni koji misle da je 16:9 format isti 4:3 samo odrezan na dnu i vrhu. Filmski redatelji, ali i ljubitelji filmova, mrze kada se filmovi prebace na 4:3 format jer se sreže pola slike, ili filma.
Top lista autoriteta - root certifikatora:
1) Prijateljev poznanik - radnik u TV servisu
2) Rođak Mate iz autolimarije
3) dr. Franjo Tuđman
4) tata
5) profa u školi
6) MP Thompson
...
Top lista autoriteta - root certifikatora:
1) Prijateljev poznanik - radnik u TV servisu
2) Rođak Mate iz autolimarije
3) dr. Franjo Tuđman
4) tata
5) profa u školi
6) MP Thompson
...

Widescren je puno prirodniji za gledanje od 4-3 formata.Govorim iz vlastita iskustva.Samo trebat če još dosta vremena da naše tv kuče potpuno prijeđu nataj format.Zato widescrin je sigurno budučnost emitiranja tv slike,jer oni koji jednom vide sliku u tom formatu sigurno se neče vraćati na stari 4-3 format.
To znaci da bi i tebe trebalo nazivati seljacinom jer ne znas da se velika vecina fimova ne snima u 16:9 formatu (1,78:1), niti su ih reziseri tako zamislili, nego u vecini slucajeva u 2,35:1?
Odgovaras na poruku staru pune dvije godine?
;)
Jel bilo jednostavnije se odmah prebacit na taj format?
Dosta filmova je još u 1,85:1 formatu i naravno 3D filmovi su u tom formatu.
U pozadini priče widescreen ekrana krije se nošto što se zovezlatni rez.
Osobno mi je drazi 16:10 nego 16:9 format, pogotovo na laptopima, a za 4:3 se slazem da je proslost.
ja mislim zato što se tv program ne emitira u filmskom standardu već u 16:9 standardu,a ljudi ipak više gledaju tv program nego filmove na televizoru,a ako si baš zapeo za takve televizije imaš philips koji je napravio tv u filmskom standardu 2,35 :1 pa si slobodno kupi samo što su se neki žalili da ta tv nije baš dobra za gledanje tv programa
nebih znao možda su filmske kamere skuplje od ovih tv,a možda je jednostavno takav standard za tv donesen iz neznam kojih razloga
jebas LCD televizore i plazme, kad ja doma preko kompa gledam TV,FILMOVE,IGRAM IGRE, na LCD projektoru u Full HD rezoluciji, na zidu (slika velićine 2,5 m dijagonala).