Widescreen, budućnost ili otpad?

poruka: 49
|
čitano: 7.132
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prijatelj mi je neki dan spomenuo da mu je poznanik koji radi u RTV servisu rekao da se europa rješava widescreen televizije jer je 16:9 standard koji koriste samo amerikanci te da takve televizije nemaju svrhe u europi. Vidim da su kod nas dosta zastupljene baš takve televizije. Je li to istina ili patka? Isplati li se kupovati takve televizije?

MojPortal.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Widescreen, sadašnjost i budućnost!

Prikaz slike uvelike približen prikazu koji mi dobivamo dok gledamo.

Ljudsko oko vidi upravo u tom smislu širine, a ne "kockasto" kao što je kod 4:3 prikaza!

Dok ne usavrše 3d zaslone, a trebat će im još dugo, widescreen će biti najbolji izbor!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koja glupost!

Slusaj Widescreen rules i tocka!

16:10 Widescreen monitori 16:9 widesceen LCD-i

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Widescreen slika je prirodnija?! Otkad to?! Ja kad gledam widescreen telku, čini mi se kao da na telki nisu ljudi nego patuljci, pa reci dal je to prirodnije.

Filmovi su, za razliku od tv-kuća koje većinu emisija imaju u 4:3 formatu, u 16:9 formatu pa lijepo pašu na widescreen telki. No meni su ipak bolji 4:3 ekrani.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma neeee.. prirodnija je slika u smislu da ljudsko oko bolje vidi taj format slike ako je snimana u toj rezoluciji, a ne kad se obična 4:3 letterbox slika razvuče prek 16:9 ekrana pa se dobije efekt 'spljoštenosti i ovo o čemu pričaš..

Definitivno widescreen kupiti u skorijoj budućnosti, jer 4:3 uskoro neće ni biti na policama dučana.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slažem se, widescreen je novi standard i to je to.

Cvarcy.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Widescreen, budućnost ili otpad?
Robi kaže...

Prijatelj mi je neki dan spomenuo da mu je poznanik koji radi u RTV servisu rekao da se europa rješava widescreen televizije jer je 16:9 standard koji koriste samo amerikanci te da takve televizije nemaju svrhe u europi. Vidim da su kod nas dosta zastupljene baš takve televizije. Je li to istina ili patka? Isplati li se kupovati takve televizije?

LOL:-) "Europa se riješava widescreen telvizije..."
Pa molim te odakle mu to!? (retoričko pitanje)
Još jednom LOLSmijeh

"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell."
Gray Fox (Frank Jaeger)
17 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

Widescreen slika je prirodnija?! Otkad to?! Ja kad gledam widescreen telku, čini mi se kao da na telki nisu ljudi nego patuljci, pa reci dal je to prirodnije.

Filmovi su, za razliku od tv-kuća koje većinu emisija imaju u 4:3 formatu, u 16:9 formatu pa lijepo pašu na widescreen telki. No meni su ipak bolji 4:3 ekrani.

Stavi na auto mod pa ce ti tvoj TV to pametno razvuc gdje treba i kad treba, samo pozuri dok i sam se nisi pretvorio u dvorf-a ili se pridruzi snjeguljici i ovim tvojim patuljcima.....
uh sto me nasmija skoro do rambovih suza...

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2008 10:07 (bestia).
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

haha, pa ne mozes normalnu tv sliku od 720x576 px-a 4:3 gledat na 16:9 televizoru, tj mozes ako znas dobro podesit televizor a ako ne znas onda ces imati spljostenu sliku i 'patuljke' umjesto normalnih ljudi.

wide je definitivno ono sto nas ceka u buducnosti, a to da se europa rjesava wida je cista glupost!
Zasto nam onda nude wide HD televizore, zasto je novaTV ulozila miljone (i jos ulagaju) kuna da se prebace na HD... ma i HRT ce uskoro na HD (nadam se)...

Onda tvoj prijatelj zeli rec da cemo mi imat posebne HD 4:3 televizore jer zivimo u europi! Mršti se

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
17 godina
neaktivan

Widescreen DEFINITIVNO..evo ti za primjer radi nes na komu na 22"widescreen i onda se prebaci na 19" normalni(4:3) imas osjecaj kao da gledas u A4 papirBelji se

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Moj slijedeci monitor i tv ce biti widescreen lcd sa punom HD rezolucijom.

Ima li ista bolje od widescreena sa sadrzajem u toj rezoluciji? Meni nema.

Evo sta Steven Seagal misli o toj problematici Smijeh:

http://youtube.com/watch?v=d82j_Qfp_VA

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
Puhi kaže...
Robi kaže...

LOL:-) "Europa se riješava widescreen telvizije..."
Pa molim te odakle mu to!? (retoričko pitanje)
Još jednom LOLSmijeh

Navodno da ih u Austriji i njemačkoj nema za kupiti .... Malo mi je bilo čudno to.

MojPortal.com.hr
17 godina

Mislim da još postoje oni koji misle da je 16:9 format isti 4:3 samo odrezan na dnu i vrhu. Filmski redatelji, ali i ljubitelji filmova, mrze kada se filmovi prebace na 4:3 format jer se sreže pola slike, ili filma.

Karma is a funny thing
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CikaSpaso kaže...

Mislim da još postoje oni koji misle da je 16:9 format isti 4:3 samo odrezan na dnu i vrhu. Filmski redatelji, ali i ljubitelji filmova, mrze kada se filmovi prebace na 4:3 format jer se sreže pola slike, ili filma.

što je najgore ima puno ljudi koji se ne kuže u to i onda, kad televizija pusti cijelu sliku u originalnom widescreen formatu, zovu ih i šalju im pisma u kojim im sve po spisku jer nisu oni kupili veliki televizor da bi gledali samo traku po sred tv-a :D
radije bi gledali pola vidljive slike prek cijelog ekrana nego onak kak je redatelj zamislio da treba bit (s razlogom)...
seljačine...
to je ko da čitaš knjigu u kojoj nijedna rečenica nije dovršena...
17 godina

Top lista autoriteta - root certifikatora:

1) Prijateljev poznanik - radnik u TV servisu

2) Rođak Mate iz autolimarije

3) dr. Franjo Tuđman

4) tata

5) profa u školi

6) MP Thompson

...

17 godina
neaktivan
uuY kaže...

Top lista autoriteta - root certifikatora:

1) Prijateljev poznanik - radnik u TV servisu

2) Rođak Mate iz autolimarije

3) dr. Franjo Tuđman

4) tata

5) profa u školi

6) MP Thompson

...

a smjesan si da boli glava(nisi smjesan)LOOLCool
15 godina
neaktivan

Widescren je puno prirodniji za gledanje od 4-3 formata.Govorim iz vlastita iskustva.Samo trebat če još dosta vremena da naše tv kuče potpuno prijeđu nataj format.Zato widescrin je sigurno budučnost emitiranja tv slike,jer oni koji jednom vide sliku u tom formatu sigurno se neče vraćati na stari 4-3 format.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 6:15 (draž).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
LittleNicky kaže...
što je najgore ima puno ljudi koji se ne kuže u to i onda, kad televizija pusti cijelu sliku u originalnom widescreen formatu, zovu ih i šalju im pisma u kojim im sve po spisku jer nisu oni kupili veliki televizor da bi gledali samo traku po sred tv-a :D
radije bi gledali pola vidljive slike prek cijelog ekrana nego onak kak je redatelj zamislio da treba bit (s razlogom)...
seljačine...
to je ko da čitaš knjigu u kojoj nijedna rečenica nije dovršena...

To znaci da bi i tebe trebalo nazivati seljacinom jer ne znas da se velika vecina fimova ne snima u 16:9 formatu (1,78:1), niti su ih reziseri tako zamislili, nego u vecini slucajeva u 2,35:1?

17 godina
neaktivan

Odgovaras na poruku staru pune dvije godine?

;)

15 godina
protjeran
A zasto smo se mi prebacivali na 16:9 format ako je kino format 21:9. Opet ako gledam film na svom Widescreen-u mi budu crne crte dolje i gore?

Jel bilo jednostavnije se odmah prebacit na taj format?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dosta filmova je još u 1,85:1 formatu i naravno 3D filmovi su u tom formatu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
KOji je to format?objasni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ti pa čitaj.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

U pozadini priče widescreen ekrana krije se nošto što se zovezlatni rez. 

Osobno mi je drazi 16:10 nego 16:9 format, pogotovo na laptopima, a za 4:3 se slazem da je proslost.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pa zasto se onda televizije ne rade u tom formatu?da nema crnih crta
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja mislim zato što se tv program ne emitira u filmskom standardu već u 16:9 standardu,a ljudi ipak više gledaju tv program nego filmove na televizoru,a ako si baš zapeo za takve televizije imaš philips koji je napravio tv u filmskom standardu 2,35 :1 pa si slobodno kupi samo što su se neki žalili da ta tv nije baš dobra za gledanje tv programa

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 12:17 (blackalbum).
15 godina
protjeran
Znam za taj tv.ali mi nije jasno zasto i televizija nebi bila u tom formatu?(retoricko pitanje)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nebih znao možda su filmske kamere skuplje od ovih tv,a možda je jednostavno takav standard za tv donesen iz neznam kojih razloga

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

jebas LCD televizore i plazme, kad ja doma preko kompa gledam TV,FILMOVE,IGRAM IGRE, na LCD projektoru u Full HD rezoluciji, na zidu (slika velićine 2,5 m dijagonala).

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koliko si to platija?kako po danu to funkcionira?
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice