Vijek trajanja plazmi

poruka: 28
|
čitano: 33.600
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vijek trajanja plazmi

Cuo sam da plazme imaju odredeni vijek trajanja u smislu plina pa me zanimaju vasa iskustva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Vijek trajanja plazmi

Kad se taj zloglasni i prenapuhani "vijek trajanja" pretvori u nekakve realne vrijednosti, ispada da bi plazma trebala biti ukljucena nesto poput 8 godina da bi pocela gubiti na kvaliteti ekranskog prikaza. Tako da - taj podatak slobodno mozes ignorirati.

Work is for people who suck at video games.
17 godina
neaktivan
Vijek trajanja plazmi

Vecina plazmi i LCD-ova je deklarirana na 50000 do 60000 radnih sati nakon kojih im kontrast padne za 50 %

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vijek trajanja plazmi

Čekao sam, čekao...da prođe koja generacija novih uređaja i smatram da je vrijeme dječijih  bolesti na izmaku.

(ne kupujem nešto u začetku,recimo BlueRay za nekih 5-6 godina za 300kn Osmijeh).

Sve me na kraju vuče ka plazmi i imam namjeru da kupim vodećeg igrača ,a to je Panasonic.

Ne podnosim pozadinsku svjetlost lcd-a, nema zaštitnog stakla (dijete za tren napravi štetu),

a famozno progorijevanje plazme nije bauk. Pali me vijernost crne boje na plazmi Cool.

Glede dugovječnosti....sigurno 5 puta duže od bilo kojeg tv-a do sada sa katodnom cijevi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vijek trajanja plazmi

Ma to s vijekom trajanja su gluposti. Pa pogledaj npr. kod CRT televizora kakva ti je slika nakon 10 godina.

A mislim da je glavni igrač kod plazmi Pioneer. Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
Racoen kaže...

Ma to s vijekom trajanja su gluposti. Pa pogledaj npr. kod CRT televizora kakva ti je slika nakon 10 godina.

A mislim da je glavni igrač kod plazmi Pioneer. Namigiva

Znam da je Pioneer u vrhu,ali brate sve se vrte oko 20 000kn.Iznenađen
Za nas smrtnike ,malo komercijale,a da valja ipak Panasonic ima najveću ponudu.
17 godina
neaktivan
Vijek trajanja plazmi

Panasonic, Samsung i Grundig za plazme, a Sony za LCDove

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vijek trajanja plazmi

Je li Grundig stvarno toliko dobar kod plazmi? Jer znam da ih je kupio turski Beko.

0 0 hvala 0
17 godina
Davor kaže...

Kad se taj zloglasni i prenapuhani "vijek trajanja" pretvori u nekakve realne vrijednosti, ispada da bi plazma trebala biti ukljucena nesto poput 8 godina da bi pocela gubiti na kvaliteti ekranskog prikaza. Tako da - taj podatak slobodno mozes ignorirati.

Plazma na zidu skoro jednu godinu. Razlika od standardne televizije je u tome što se na ovoj vrtilo 16 kamera od video nadzora cijeli dan svaki dan. Nakon skoro godinu dana se na ekranu vidi mreža kamera kada je crna pozadina u pitanju.

Kada vidiš tu degradaciju, možeš jedino zaključiti da je to istina... ali ako se gleda televizija, to će se ravnomjerno dešavat po cijelom ekranu i primjetit će se nakon dvije - tri godine da je slika blijeđa (osim ako će biti upaljena 24-7 ko u ovom slućaju)

Dolje Matija Gubc
17 godina
neaktivan
Racoen kaže...

Je li Grundig stvarno toliko dobar kod plazmi? Jer znam da ih je kupio turski Beko.

Kakav Grunding, ako ćeš kupiti Plazmu kupuj Pioneer, Panasonic ili Hitachi, četvrtog nema a LCD ako ćeš kupiti onda Sony, Sharp i Philips. Pričao sam nešto o tome tamo generalno na temi Plazma vs. LCD pa možeš pročitati.

Pozz
17 godina
neaktivan
franjo tahy kaže...
Plazma na zidu skoro jednu godinu. Razlika od standardne televizije je u tome što se na ovoj vrtilo 16 kamera od video nadzora cijeli dan svaki dan. Nakon skoro godinu dana se na ekranu vidi mreža kamera kada je crna pozadina u pitanju.

Kada vidiš tu degradaciju, možeš jedino zaključiti da je to istina... ali ako se gleda televizija, to će se ravnomjerno dešavat po cijelom ekranu i primjetit će se nakon dvije - tri godine da je slika blijeđa (osim ako će biti upaljena 24-7 ko u ovom slućaju)

To nema veze s kvalitetom ekranskog prikaza plazme, nego sa efektom koji se zove "burn in" i čest je slučaj kod plazma tv-a.
17 godina
neaktivan
Maranello kaže...
Racoen kaže...

Kakav Grunding, ako ćeš kupiti Plazmu kupuj Pioneer, Panasonic ili Hitachi, četvrtog nema a LCD ako ćeš kupiti onda Sony, Sharp i Philips. Pričao sam nešto o tome tamo generalno na temi Plazma vs. LCD pa možeš pročitati.

Pozz
Ma znam, čudno mi je zvučalo.
A Panasonic nema dobrih LCD-ova? Ili Toshiba?
17 godina
neaktivan
Mislim da i tu treba zazvat kristalnu kuglu...

No, šta se tiče TV-a, trenutno LCD-ovi, malo bolji nisu loš odabir.
17 godina
neaktivan
Racoen kaže...
Ma znam, čudno mi je zvučalo.
A Panasonic nema dobrih LCD-ova? Ili Toshiba?
 Pa spomenuo sam Panasonic kad sam pričao o Plazmi. Ima on i dobrih LCD-ova ali sa svojom serijom Viera dosta je bolji u Plazmi. A što se tiče Toshibe tu bi priču zaista preskočio, dovoljno mi ide na živce što su zahuktali rat ovih novih formata izmedju Blu-Ray i HD DVD-a. Da ne gura nos svudje danas bi već imali Blu-Ray snimače od 500 kuna.

Ne znam šta da ti kažem, što se tiče Grundinga on je dosta dignut u nebesa od ovih dijasporaša što su dolazili iz Njemačke tamo kasnijih 90-tih, a moje mišljenje je da Grunding nije ni do koljenja nijednom japanskom proizvođaču al et.
17 godina
neaktivan
Vijek trajanja plazmi

To mi je jasno, ekipa je odlazila u Njemačku, naravno da je tamo bio popularan domaći Grundig, ali mislim da je danas od te firme ostalo samo ime. Da nije Philipsa, Japan bi imao totalnu dominaciju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Racoen kaže...

ali mislim da je danas od te firme ostalo samo ime. Da nije Philipsa, Japan bi imao totalnu dominaciju.

Dobro si sve rekao, meni iskreno kad mi neko kaže "kupio sam tv, Grundig ", ili hoće kosa na glavi da digne, ali počenem zijevati jer nemam snage ni volje razglabati sa nekim ko o tehnologiji i tehnici zna isto koliko i ratar o proizvodnji liftova.

A što se tiče Philipsa, tu si potpuno u pravu, drže se pravo i to sa razlogom, mada puno surađuju i sa Japancima, ali što se tiče tehnike klanjam se svemu što piše Made in Japan pa bila to i ona Uni-ball olovka koju pravi mitshubishi.

Pozdrav.
17 godina
neaktivan
Davor kaže...

Budite precizniji dragi kolega Namigiva

Deklarirani radni vijek kod plazmi se odnosi na broj sati nakon kojih ce svjetlina/kontrast plazme pasti na 50% pocetne vrijednosti - ovo je postupan, neprimjetan proces koji se dogadja kroz cijeli radni vijek.

Kako se radi o brojkama od kakvih 50.000-60.000 radnih sati -> 60.000/(365x8satineprekidnogradadnevno) = 20 godina... odnosno 6 godina ako nikad neces ugasiti doticnu plazmu...
17 godina
neaktivan
sash kaže...
Budite precizniji dragi kolega Namigiva

Deklarirani radni vijek kod plazmi se odnosi na broj sati nakon kojih ce svjetlina/kontrast plazme pasti na 50% pocetne vrijednosti - ovo je postupan, neprimjetan proces koji se dogadja kroz cijeli radni vijek.

Kako se radi o brojkama od kakvih 50.000-60.000 radnih sati -> 60.000/(365x8satineprekidnogradadnevno) = 20 godina... odnosno 6 godina ako nikad neces ugasiti doticnu plazmu...
Sve si dobro rekao osim male činjenice, ako ćemo da budemo precizni, naime, gornje brojke odnosi se na minimalan APL, što u praksi skoro nikad ne dostiže svoju vrijednost, slika je uvijek živa i jarka (pogotovo u sportskim događajima) tako da se za vijek trajanja plazmi uvijek treba uzeti ova manja brojka.

Jest da ne zvuči strašno (desetak godina) ali ako je neko filmofil i diže kredit na 3 godine da kupi TV od 20000 Kn, a vrijeme leti i recimo ne bi si mogao više priuštiti takav TV za recimo 15-tak godina onda vijek trajanja TV-a i nije baš za baciti, ali mislim da kad se sve zbroji i oduzme, deklarirani radni vijek ipak nije podatak za koji se treba brinuti.
17 godina
neaktivan

Čini mi se da je nepotrebno zamarati se sa time, jer nakon 5,6 godina sigurno će se kupiti nešto novije, veće i bolje, tako da taman da je STALNO uključena, plazma bi trebala još raditi i davati ok sliku.

Osobno dajem prednost nadolazećim OLED ekranima i postojećim LCDovima.

17 godina
neaktivan

Vjek trajanja ....

Netreba sa time optereživati....

Dakle bilo koja plazma danas ako se drži upaljena 0-24 h ona može trajati od 10 - 12 godina.

A u tom periodu izaći će novi tipovi televizora tako da će plazme doći na cijnu na kojojs su danas CRT televizori

17 godina
Vijek trajanja plazmi

Pioneer plazmu imam nešto više od godine dana i prezadovoljan sam s kvalitetom slike. Ako je izvor signala imalo kvalitetan slika je izvrsna.

0 0 hvala 0
17 godina
Vijek trajanja plazmi

Kupujem to ima već 3 godine i sada je došlo na dnevni red.

Sreća u tri godine cijene su drastično pale.

Dvoumio sam se i ipak odlazim na Panasonic plazmu.

Ma daj mi brate staklenu površinu,a ne dođe dijete od susjeda i sa svojom lego kockicom

uredno mi zašara površinu LCD-a.Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vijek trajanja plazmi

Ja imam plazmu vec 2 i pol godine od Hitachia. Nema nikakvih gubljenja boja, nikakvih burn-in efekata, nista. Prezadovoljan sam sa njom...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vijek trajanja plazmi

Novi Panasonic (oznaka80) vijek trajanja 100000 sati,7777 kuna u vecini hr trgovina,nasljednik najprodavanijeg modela plazme u prosloj godini i vjerojatno jedan od favorita u kategoriji ulozeno/dobiveno.Naravno ovo ne vrijedi za one koji si mogu priustit neki od full HD modela od 12000+ kunica

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vijek trajanja plazmi

možda je malo off topic ali da se uključim u raspravu.kad smo kod te nove serije PV 80 kupio sam danas plasmu panasonic TH-37PV80PA.šta da kažem nego slika je puno vjernija nego bilo koji lcd što sam do sad vidio.U dnevnom boravku imam sony lcd bravia tv i slika je izvrsna ali plasma je plasma.preporuka svima za ovaj model.definitivno best buy.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vijek trajanja plazmi

Osim što daje bolje tamne nijanse (crne i sive) ima li još kakvih prednosti slika nad LCDom? Kako se ponaša pri dnevnom svjetlu koje pada na ekran?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ima,boje su daleko vjernije nego na lcd-u pa tako filmovi ljepše izgledaju.

16 godina
neaktivan

e imam grunding lcd i zanima me jel se može na njemu gledati neki program a da gore u kutu neki drugi program... mpr gledam hrt1 a u kutu mi gore rtl???

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice