Sve o televizorima izdvojena tema

poruka: 1.785
|
čitano: 627.652
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Sve o televizorima

Na koju visinu najcesce postavljate TV na zid? Novi  TV mora ici iskljucivo na zid(oled tanki) pa bacajte ideje itd kako  sakrit kablove na koju visinu ga stavit etc

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sve o televizorima

Da sredina tv-a bude u ravnini s očima tamo gdje sjediš. Što se tiče kablova ili kanalica ili ako ti se štema uštemaj komad kanalice u zid.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Sve o televizorima
sseennoonn kaže...

Na koju visinu najcesce postavljate TV na zid? Novi  TV mora ici iskljucivo na zid(oled tanki) pa bacajte ideje itd kako  sakrit kablove na koju visinu ga stavit etc

evo ti primjera na koju visi ne ide TV

https://www.reddit.com/r/TVTooHigh/

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
9 godina
Sve o televizorima

Mislio mozda ovako neki combo...drvenih letvica pa tv na to i onda  nekako kanalice ili kablove provuc 🤔

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 mjeseci
Ne odgovara svima ta visina , tko uopće gleda tv i sjedi ispravno.
Ja ležim ili poluležim i zato vješam TV visoko da ne moram savijati vrat pri gledanju. Gornji rub televizora je kod mene na 180cm visine a ekran je 55 inČa (na tu se visinu inače vješaju slike).
Također razmisli o nosaču, ako postavljaš visoko uzmi nosač s nagibom prema dolje i nagni TV prema dolje , tako da tv bude pod što manjim kutem kod gledanja (za OLED i IPS nije toliko bitno, za VA itekako).

U sobi sam imao namjeru postaviti tv do stropa ali lošija polovica nije dozvolila 😅
9 godina

Uz TV dolazi nosač koji drži tv skroz uza zid(oled je ) . ovako to izgleda Tak da iako trenutno imam montiran 49" TV na onaj zidni nosač koji se može izvuč kao žablje noge plus kaj ga mos ljevo desno itd. 

17 godina
Kak onda ukopčavati/iskopčavati kablove ak je prek do zida, a ultra tanki OLED je?

Jedino prije montaže na zid, i onda ne izgleda jednostavno.
15 godina
Sve o televizorima

U skorije vrijeme bih upiknuo neki veći OLED (77 ili 83).

U cjenovnom rangu su mi Samsung QD OLED S90D ili LG C4. Cijene su im tu negdje sa tim da Samsung ponekad zna imati brutalan popust.

Ono što me zanima da li na ovim high end televizorima ima razlike u kvaliteti slike između DV i HDR10+? Odnosno da li se samo zbog DV-a više isplati kupiti LG ili zbog veće svjetline i QD boja Samsung?

0 0 hvala 0
17 godina
Meni osobno je Dolby Vision najbolja slika.
16 godina
DarK.xy kaže...

U cjenovnom rangu su mi Samsung QD OLED S90D ili LG C4. Cijene su im tu negdje sa tim da Samsung ponekad zna imati brutalan popust.

Ono što me zanima da li na ovim high end televizorima ima razlike u kvaliteti slike između DV i HDR10+? Odnosno da li se samo zbog DV-a više isplati kupiti LG ili zbog veće svjetline i QD boja Samsung?

Kod  highend tva ne gledaj opće DV kao nešto bitno, totalno je nebitan jer ti tvi idu toliko visoko sa svjetlinom da im ne treba tonemapping pa DV tu gubi prednost, gledaj sruge osobine koje su ti bitne. 

HDR10+ i DV su ti "slične" tehnologije, tj  koriste dinamičke metapodatke, ali oboje ti je  nebitno, i jedno i drugo imaju dobru sliku, a ako tv ne podržava, prikaže ti  standardni HDR koji često izgledai bolje.

Uz to svaki tv ima  umjeti aktivni hdr koji imitira DV ili HDR+, naravno nije precizan koa praci, ali izgleda dobro. Kao netko tko ima i Samsung i LG olede,  kažem ti zanemari tu priču oko formata i uzmi tv koji ti se više sviđa.

QDOLED ima bolje boje, ali s s90D je na početku bilo nekih problema, kao da je Samsung namjerno u sw-u smanjio color volume da tv ne konkurira skupljem S95D  , ne znam jesu li to ispravili, nisam više pratio, ali tada je C4 imao u usporednom testu veci raspon boja nego S90d što je bilo apsurdno jer ovaj ima qdoled panel. Tako da si obavezno to provjeri prije kupnje ako budeš išao na samsung radi qdoled panela, moguće da je novi FW to popravio

6 mjeseci
I ako ti je bitno daljinski od LG je top, kao i media player za filmove sa USB ili PHD.
No moram navesti da samsungov nisam vidio kakav je?
14 godina
Sve o televizorima

Jel ovo oke tv za 700e? U trgovini mi se najvise svidjela njegova slika https://tehno-mag.hr/hisense-tv-65u7nq-65-uled-mini-led-uhd-smart-proizvod-24821/?search_q=Hisense%2065

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pixel kaže...
DarK.xy kaže...

Kod  highend tva ne gledaj opće DV kao nešto bitno, totalno je nebitan jer ti tvi idu toliko visoko sa svjetlinom da im ne treba tonemapping pa DV tu gubi prednost, gledaj sruge osobine koje su ti bitne. 

HDR10+ i DV su ti "slične" tehnologije, tj  koriste dinamičke metapodatke, ali oboje ti je  nebitno, i jedno i drugo imaju dobru sliku, a ako tv ne podržava, prikaže ti  standardni HDR koji često izgledai bolje.

Uz to svaki tv ima  umjeti aktivni hdr koji imitira DV ili HDR+, naravno nije precizan koa praci, ali izgleda dobro. Kao netko tko ima i Samsung i LG olede,  kažem ti zanemari tu priču oko formata i uzmi tv koji ti se više sviđa.

QDOLED ima bolje boje, ali s s90D je na početku bilo nekih problema, kao da je Samsung namjerno u sw-u smanjio color volume da tv ne konkurira skupljem S95D  , ne znam jesu li to ispravili, nisam više pratio, ali tada je C4 imao u usporednom testu veci raspon boja nego S90d što je bilo apsurdno jer ovaj ima qdoled panel. Tako da si obavezno to provjeri prije kupnje ako budeš išao na samsung radi qdoled panela, moguće da je novi FW to popravio

Probao sam na LG C1S pustiti preko Stremia Mickey 17 prvo HDR verziju, pa DV verziju (mp4 file) i razlika u slici je dan i noć. Crne su i dalje duboke, no boje i svjetlina su daleko bolje na DV verziji... Mislim da ću i dalje ciljati na nešto što ima DV suport

16 godina
DarK.xy kaže...
Pixel kaže...
DarK.xy kaže...

Probao sam na LG C1S pustiti preko Stremia Mickey 17 prvo HDR verziju, pa DV verziju (mp4 file) i razlika u slici je dan i noć. Crne su i dalje duboke, no boje i svjetlina su daleko bolje na DV verziji... Mislim da ću i dalje ciljati na nešto što ima DV suport

LG c1 nije ni blizi S90D ili C4 po svjetlini i color volume pa normalno da tu DV dolazi do izražaja jer mora raditi tone mapping s obzirom da panel ne može prikazati punio raspon

A ova razlika ako je tolika, pitanje je kako su te verzije skinute i prebačene u hdr i dv, pa razlika vjerojatno nijee toliko do formata. Uz to dostsa ljudi se žalilo da im je DV pretaman, iako mislim da nije jer korektno prikazuje sliku u odnosu na mogućnosti panela.  Nemoj na temelju C1 koji jedva ide do 700 nits i ima agresivni ABL donositi zaključke za C4 i S90D koji idu bez problema preko 1000 nits (večina hdr filmova je masterirana  na 1000 nits).

Osobno mi je daloeko draži i ima bolju sliku običan hdr na QDOLED panelu nego bilo koji DV na  lg-evom woled panelu.  Jedini izuzetak je tu novi  panel na G5 gdje su pomakli ljestvicu, ali čak ni tu nisu na razni qd panela (ali dovoljno blizu da su sad neke druge stvari postale bitnije kod odabira top modela)

13 godina
Sve o televizorima

LG G4 je vrlo konkurentan modelu S90D..G5 je usporediv sa S90F,95F trenutno najnovije generaciji QD OLE!G4 i G5 imaju odličnu svijetlinu u HDRu i DV izgleda fenomenalno!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice