jeli moguce preko rutera nekako spojiti pc/laptop i tv da ne spajam hdmi kabelom? gledao bi film.
Smart tv + pc
- poruka: 60
- |
- čitano: 7.274
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Da.
mogu znati kako?
mogu znati kako?
Znaš ono, kakvo pitanje, takav i odgovor.
Koji OS (Windows, Linux...), koji smart TV, kakva mreža (LAN, WLAN), u kojem formatu je film (avi, mkv, mp4).
Nije ti ovo tehnička podrška - moraš se i sam malo potruditi ako planiraš dobiti ikakav odgovor.
Kako se instalira plex na tv?
Kompliciranje bezveze... Ako je smart TV, 99% da ima DLNA. Dovoljno je instalirati neki DLNA server na PC i pustiti film.. Kakvo instaliranje na TV, bezveze...
Ma znam. Ja imam linksys 6400 router koji ima media server i prikopcan externi disk i to radi preko mreze a i tv mi ima media player preko USB-a ali mi lakse ovako. Sa lapa prebacim film na externi disk koji je ujedno i mrezni disk i to je to. Kako je on dao odgovor kao da je to najnormalnija stvar da instaliras aplikacije na tv ;) A kao sto ti rece nema pojma koji tv. Htio sam cuti sta ce reci na to ;)
mogu znati kako?
Znaš ono, kakvo pitanje, takav i odgovor.
Koji OS (Windows, Linux...), koji smart TV, kakva mreža (LAN, WLAN), u kojem formatu je film (avi, mkv, mp4).
Nije ti ovo tehnička podrška - moraš se i sam malo potruditi ako planiraš dobiti ikakav odgovor.
os win 10
tv samsung h6400
film mkv
mreza wifi
jos se nisam susretao s ovakvim nacinom povezivanja, ovo bi trebalo zamjeniti hdmi kabel ili ide putem pc streama ovaj skida
i moze preporuka nekog dlna servera (nemam pojma ni sto je to :))
Najbolja kombinacija ti je router sa media serverom i externim diskom i racunar ti ne mora biti upaljen. relativno jeftina i jednostavna instalacija. Inace ti na win 10 moze i desni klik na video i cast to device i izabres tv ako ti je na mrezi tv uopste....
Skineš neki, bilo koji free DLNA server (npr ovaj), loadaš film u njega i na TVu u Sources nađeš DLNA ili tako nešto.
Eventualno, pogledaj ovaj
.
To ti ne zamijeni HDMI kabel nego ti preko mreže šalješ sadržaj na TV (streamaš).
os win 10
tv samsung h6400
film mkv
mreza wifi
jos se nisam susretao s ovakvim nacinom povezivanja, ovo bi trebalo zamjeniti hdmi kabel ili ide putem pc streama ovaj skida
i moze preporuka nekog dlna servera (nemam pojma ni sto je to :))
Imas smart hub na tv-u, na multimedia panelu ides na connect pc dalje te vodi sam. Iako mislim da imas na toj platformi plex, ako imas veliku kolekciju filmova i serija nije loša stvar to instalirat. DLNA server Samsungov nisam proba Plex radi o.k.
Skineš neki, bilo koji free DLNA server (npr ovaj), loadaš film u njega i na TVu u Sources nađeš DLNA ili tako nešto.
Eventualno, pogledaj ovaj
.
To ti ne zamijeni HDMI kabel nego ti preko mreže šalješ sadržaj na TV (streamaš).
Evo uspio sam .mp4 nema titlova, sad sam skinuo .mkv i neke titlove da vidim hoce upaliti i radi, medutim imam samo prvih 7 sek da promjenim scenu i nemam titlova, iako imam titlove u istom folderu kao film i ima isto ime kao film, čak sam i čekirao u postavkama subtitlove.
@torrent onda bi odmah kupio synology i uvalio hard :)
Traži, gledaj, kombiniraj... Ja to ustvari uopće ne koristim, imam Kodi...
Sad znaš što ti treba i kako se to zove. Googlaj i uči.
Sa mkv merge ubaci titlove u sam MKV. To traje par sec. Nema enkodiranja ponovo....
dlna je inače dio wmp-a, može i VGA .. (ne zanima me, ovisno o verziji drivera razni dodaci..). Google zna za dlna i par free servera, ali to je nespretno (uključen PC, što je za smart TV možda nepotrebno, npr preko mreže gledaš YT.. no torrenti ..)
zato je najzgodnije rješenje router + storage + mediaplyer.. (i kad zagrebeš ispod haube, vidiš da je to zapravo isti uređaj s drugim primarnim funkcijjama-softwareom.. i da ovisno o modelu imaš funkcije drugih uređaja, npr ISPov modem, možda može sve potrebno .. a može biti i namjerno diseblirano (jer prodaju i iptv..)).
pošto imaš na tvu usb (tad je smart-mreža višak) možeš i tim lovteč rješenjem ako ti nije tlaka kopirati na stikić.. ali eliminiraš trošak, probleme ili ovisnost o nekom od uređaja u lancu kao upaljen PC (media server).
-s mediaserverom je stvar samo oko licenci, slično kao i hdmi .. copyprotection i sl.. jer ne žele olakšati distribuciju, žele naplatiti i korisnik mora sam prčkati..
-poneki driver VGA (jer i ona je HW koji to distribuira) nudi takvu opciju, dodatno se zapetljava ovisno o odabranoj mreži npr home/public/work.. public zaključava firewallom (neće biti vidljivo u mreži) dok home defaultno nudi share multimedijalnih foldera, work dokumenta i printera.. (ista stvar samo drugi default), pa kad se na to doda default win postavki ili modificarano za svakog juzera-situaciju.. PC može raditi sve, a može biti bezbroj sitnica koje trebaš podesiti. Sve to je 'najobičnija' mreža, kao internet, iptv.. ali namjerno zapetljana distribucija + sigurnosni mehanizmi.
Kemijaj ako imaš volje, ili ideš na najjednostavniju opciju... sve može, a kako e to je ... onak, nedefirnirano :)
+ postoje linux distre upravo takve namjene, npr myth/ubuntu.. u većini 'kutijica' je upravo takvo rješenje, tako da što god možeš s npr routerom (ne ISPovim) ili PCjem, možeš sam iskemijati..
+ ako već imaš ISPov IPTV .. tad 99,7% imaš i tu mogućnost.. ali jednako toliko da je diseblirana (jer žele naplatiti, pa snimalice itd..), provjeri..
@torrent onda bi odmah kupio synology i uvalio hard :)
Ja sam petljao oko toga. Medai server na kompu pa problemi sa titlovima, nemas daljinski (u stvari ja imam ali treba to ispodesavati) itd itd i na kraju kupio lynksis uvalio hard iz lapa u kuciste i nakacio na router, ubacio u lap dualband wifi karticu i sad miran. Sve radi lako i jednostavno. Skinem film, podesim titlove sa subtitle edit, ubacim titlove sa mkv merge i preko 5gHz mreze prebacin ma na hard na routeru i miran.... Gledam film na tvu zvuk ide na z5500 i uzivancija... Petljanje sa kompom ubije zelju za gledanjem filma....
Ili kupiš RPi3, pukneš Kodi na njega (OpenELEC) i preskočiš ovaj dio sa skidanjem, titlovima, prebacivanjem i ostalim komplikacijama.
A podesiti kodi je sala mala ;) Stvarno koliko je komplikovano to podesiti? Kako sa 5.1 zvukom? Daljinski?
A podesiti kodi je sala mala ;) Stvarno koliko je komplikovano to podesiti? Kako sa 5.1 zvukom? Daljinski?
Na rpi funkcionira hdmi arc ako se ne varam, ja imam klon nekog HP MCE na WIN-u funkcionira,a na linuksu radi bez ikakvog podešavanja (u winu ne rade neke tipke). Šta se tiče zvuka podešavanje je isto lagano. Podržava wasapi, samo postavim izlazni uređaj na reciver on sam dekodira signal.
E hebes mi sve ako sam te ista razumio ;) Znaci ide ac3 dts hevc normalno? Hardwerski podrzano?
jos nesto, ovaj stream koristi dl/up?
Koji stream? Sa kompa na tv? Koristi dl/up na lokalnoj mrezi.
E hebes mi sve ako sam te ista razumio ;) Znaci ide ac3 dts hevc normalno? Hardwerski podrzano?
Ac3 dts hevc? Izbaci uljeza? Ne znam jeli hadverski podržano(hevc nije, gtx 960 i ovi android boxovi zasad) ne koristim rpi(nego AM1 itx konfiguraciju), a i da koristim reciver bi to dekodira ne on. Ako znaš šta je HDMI CEC(ne ARC zajeba se prošli post) razumija si sve u vezi daljinskog. Inače funkcionira svaki daljinski za pokojni win media centar s kodijem u OPENELEC-u.
da, znaci s kompa na tv koristi se download i upload 100%?
da, znaci s kompa na tv koristi se download i upload 100%?
lokalni.
Na koji dl up ti mislis? Poenta i jeste da gledas preko mreze a ne preko HDMI kabela. Svaka mreza pa i lokalna kao i interner radi isto dl/up. Ide preko lokalne mreze ako pustas sa kompa na tv. E sad na koji ti up dl mislis....
neznam jeli ovo radi na istom principu kao stream s twitcha ili dl/up s torrenta.
Radi na istom principu manje vise ali u lokalnoj mrezi...