Povezivanje računala i plazma televizora (zvuk)

poruka: 15
|
čitano: 10.324
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pc - plazma pomoc hitno

e ovako ja imam kuci plazmu panasonik neznam koji je model al je 42 inca...na nju sam spojio kucno kino i zvucnike i sve super radi...kad sam preko hdmi kabela spojio laptop zvuk je radio al kad spojim komjuter onda zvuk neradi ni na televiziji ni na kucnom kinu neznam zasto al slike ima i ona je savresna...pomoc

HVALA

intel core 2 dou e6850 procesor 6gb RAM gygabite 9600 1gb sa pasivnim hladnjakom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pc - plazma pomoc hitno

Koliko vidim ta grafička ima dva DVI porta,pa pretpostavljam da si plazmu na TV spojio pomoći DVI-to-HDMI adaptera,a tako se zvuk ne može prenositi,samo slika.

alrighty then

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pc - plazma pomoc hitno

Neke grafičke kartice imaju loše napravljen hdmi ulaz što se tiče prijenosa zvuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pc - plazma pomoc hitno

graficka ni je gigabite 9600 gt passive  1gb ddr3

http://www.ixbt.com/video3/images/g94-2/gigabyte-9600gt-front.jpg

intel core 2 dou e6850 procesor 6gb RAM gygabite 9600 1gb sa pasivnim hladnjakom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pc - plazma pomoc hitno

to je ta graficka

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 21:45 (Roske).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pc - plazma pomoc hitno

Nvidia kartice ne prenose zvuk preko HDMI-a, bar ne za sada, tako da ne možeš ni očekivati da ga imaš na plazmi. U laptopu ti je vjerovatno neka ATI Radeon kartica...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 23:45 (zoka).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pc - plazma pomoc hitno
dncrmt kaže...

Koliko vidim ta grafička ima dva DVI porta,pa pretpostavljam da si plazmu na TV spojio pomoći DVI-to-HDMI adaptera,a tako se zvuk ne može prenositi,samo slika.

Nije tačno da se zvuk ne prenosi ako je TV spojen preko DVI-to-HDMI adaptera, moja ATI 4870 je bila upravo tako spojena i imao sa zvuk. Sve je do grafičke kartice, mislim da ni jedna Nvidia za sada ne prenosi zvuk preko HDMI-a, a da Atijeve prenose od serije 3800 pa na dalje.

17 godina
neaktivan

Spoji s DVI kablom i riješen problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoka kaže...
dncrmt kaže...

Nije tačno da se zvuk ne prenosi ako je TV spojen preko DVI-to-HDMI adaptera, moja ATI 4870 je bila upravo tako spojena i imao sa zvuk. Sve je do grafičke kartice, mislim da ni jedna Nvidia za sada ne prenosi zvuk preko HDMI-a, a da Atijeve prenose od serije 3800 pa na dalje.

Standardnim DVI-HDMI adapterom se ne prenosi i DVI po standardu ne podržava zvuk, taj koji dobiješ sa karticom je ATI napravio baš za tu namjenu i u tom slučaju se na DVI portu koriste neki inače nekorišteni pinovi za zvuk.

17 godina
neaktivan
zoka kaže...
dncrmt kaže...

Ovisi o adapteru, nekima su namjerno izbačena 2 pina da nebi prenosili zbuk i da sa time budu jeftiniji.

17 godina
Bara kaže...

Ovisi o adapteru, nekima su namjerno izbačena 2 pina da nebi prenosili zbuk i da sa time budu jeftiniji.

Pa da, ali onaj adapter koji dobiješ uz atijevu karticu prenosi zvuk...

16 godina

-koliko dezinformacija...?

-adapter koji se dobije sigurno prenosi i zvuk, ali na nVidia karticama se mora spojiti i dobiveni audio (SPDIF) cabel na MBO (starije ploče nemaju taj priključak, također ni starije VGA). ATI ima rješeno kao AudioHD driver, pa ne ovisi o ploči.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Povezivanje računala i plazma televizora (zvuk
ihush kaže...

-koliko dezinformacija...?

-adapter koji se dobije sigurno prenosi i zvuk, ali na nVidia karticama se mora spojiti i dobiveni audio (SPDIF) cabel na MBO (starije ploče nemaju taj priključak, također ni starije VGA). ATI ima rješeno kao AudioHD driver, pa ne ovisi o ploči.

u potpunosti se slažem...to sam i ja čuo makar meni nije tako uspjelo raditi,vjerovatno nisam dobre postavke složio u windowsima

al ja sam drugačije riješio problem...

znači sliku sam imal preko dvi/hdmi adaptera spojen u lcd tv

a zvuk sam dobio tako što sam spojio bijeli i crveni činč u tv,jer žuti je za sliku (ako se nevaram) SLIKA 1,i taj sam kabl spojio s ovim u pc Slika 2 (samo što je su moji crveni i bijeli a ovaj crni je meni zeleni)

nadam se da kužiš...

SLIKA 1 SLIKA 1
SLIKA 2 SLIKA 2
Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)
17 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu imam sličan problem samo kod mene povezivanje hdmi kablom radi ok ali ne mogu nikako namjestit da i zvučnici od kućnog kina reproduciraju zvuk. Inaće kad sam gledao neki film na npr. rtl ukljućio kućno kino i namjestio ... i sve je radilo ok, ali sada kad gledam direktno s kompa neće....

I još nešto jel ima kakvi program koji će prikazivati samo ono što mu kažem na secundary displayu, a ne da moram odvlaćiti svaki prozor tamo???Dupliciranje mi je zeznuto jer mi monitor nije wide kao tv. Nadam se da ste nme skužili:

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depru...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Povezivanje računala i plazma televizora (zvuk
ovo prvo je ocekivano jer tviskljuci izlaz dok ima vanjski ulaz. na novijim i boljim aparatima moguceje to podesiti u postavkama pa o tomei ovisi rjesenje na ovaj nacin
druga mogucnost je spajanje direkt na kuki. to ivijek radi no ako ima slobodnih ulaza
Drugo pitanje -- pada mi na pamet da windows 7 to ima s wintipka plus sfrelicw a takodjer i nwki driveri poput lenovo laptopa fdje se pak postize bas ono sto trazis s fn plus space
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice