Ovako dobio sam novi tv od kuma,ovaj navedeni,i pise mi da mogu imat kvalitetu slike do 1080p. E sad,on u sebi ima ugradeni taj prijamnik,ali meni je kvaliteta slike samo 566i. Zanima me kako da dobijem 1080p. Tv ima 50 hz i 82 cm
Pitanje u vezi Samsung le32c520
- poruka: 5
- |
- čitano: 2.750
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Navedenu rezoluciju imat češ samo kod gledanja HD slike bilo s televizije ili diska.Ali niti onda neče uvijek pisati 1080p.Kod mene na Samsungu LE32-B530 kad gledam HRT-HD piše 1080i a kad gledam ZDF-HD onda piše 720p.
Navedenu rezoluciju imat češ samo kod gledanja HD slike bilo s televizije ili diska.Ali niti onda neče uvijek pisati 1080p.Kod mene na Samsungu LE32-B530 kad gledam HRT-HD piše 1080i a kad gledam ZDF-HD onda piše 720p.
A jel ti imas prijemnik ili?
Ovako dobio sam novi tv od kuma,ovaj navedeni,i pise mi da mogu imat kvalitetu slike do 1080p. E sad,on u sebi ima ugradeni taj prijamnik,ali meni je kvaliteta slike samo 566i. Zanima me kako da dobijem 1080p. Tv ima 50 hz i 82 cm
1080p ćeš dobiti tada kad "naši" počnu emitirat HD signal.. dakle strpit ćeš se još koju godinu..
ili si preko kompa ili sticka pusti neki HD film..
1080p ćeš dobiti tada kad "naši" počnu emitirat HD signal.. dakle strpit ćeš se još koju godinu..
ili si preko kompa ili sticka pusti neki HD film..
1080p preko DVB-T je neizvodiv, tek sa DVB-T2 može da se emituje tako zbog naprednijeg kodiranja i veće propusnosti. Dokle god je DVB-T najviše moguće će biti 1080i, a npr. ako bi poredili 1080i i 720p ovaj drugi je bolji, jer tokom neke "akcije" na ekranu ne ostaju vertikalne i horizontalne linije zbog nedostatka bitrate-a i frame-ova od kojih 1080i "pati".
Prvi 1080p kanal će biti BBC Sport koji će 2012 krenuti sa radom naravno samo u engleskoj za potrebe olimpijskih igara, pa ćemo se načekati što se toga tiče :D