Pozdrav svima,
zamolio bih sve one koji znaju ponešto da mi pomognu pri odabiru kupovine.
Naime radi se o sljedećem,
imam trzni centar u kojem planiram kupiti neki TV(monitor) od 55'' ili 60'' ili 65'', na kojem ce se vratiti reklame od mojih objekata koji se tu nalaze.
Eh sad, razmisljao sam o profesionalnoj seriji tih TV-ova Digital Signage recimo od Samsunga, koje rade 24/7 i namjenjene su za to, međutim taj centar neće raditi od 23h navečer do 7h ujutro, što mi ide u korist jer neće ni reklame trebati.
Znači nekih efektivnih 16h rada dnevno mi treba.
Sadržaj koji će se vrtiti će biti u vidu JPG slika ili u nekoj prezentaciji ili bilo kako koji planiram dostavljati TV-u preko HDMI ili nekog drugog izvora OSIM AKO NEMA NEKI TV KOJI IMA INTERNI HARD DISK na koji mogu snimiti i da on to vrti cijeli dan?
Vidljivost koja mi treba za ove svrhe, stvarno ne znam, jer vjerujem da ne može svaki tv zadovoljit to sve.
I sistem AUTOMATSKOG PALJENJA i AUTOMATSKOG GAŠENJA mi naravno treba ako ima neki TV, ili cu ja morati preko PC-a upravljati i sa prenosom sadrzaja i paljenjem i gašanjem?
Ko god da je sturčan po vašoj procjeni ostavite komentar sta bi vi uradili, i je li uopste pametno uzimati obicnu seriju ovih tv-ova za ove svrhe ili stvarno moram uzimati ovu profi seriju signage digital?
HVALA UNAPRIJED