LCD/plazma do 10k kuna

poruka: 6
|
čitano: 2.613
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
LCD/plazma do 10k kuna

Htio bi zamjenti svoj stari Ws CRT i kupiti neki LCD ili plazma televizor. Soba u kojoj bi se isti koristio je velika oko 25m2, a udaljenost od ekrana prilikom gledanja  bi bila oko 3.5 metara. Vecinom bi se koristio za gledanje HD sadrzaja i SD satelitskih SD programa, tu i tamo HTV1,2, RTL i ostalo i uporaba konzola (za sad Wii i XBOX360 Core - nema HDMI - component kabel). Soba je jako osvjetljena i ima puno prozora sa svih strana, tako da i o tome treba voditi racuna.

Za sada su mi za oko zapeli:

Plazma Panasonic TX-P46G20

LCD Sony KDL-46EX500

LED LCD Sony KDL-46EX710

Za velicinu se dvoumim izmedju 40"-46" pa bi bilo dobro da i tu napisete koji savjet. Hvala...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: LCD/plazma do 10k kuna

Ako je prostorija uistinu jako osvjetljena, plazmu zaboravi. Dok sam imao plazmu, obavezno je bilo bar djelomično zamračivanje prostorije:-(

LED pozadinsko osvjetljenje bi u tom slučaju dalo najbolju tj. najvidljiviju sliku.

Ukratko, odeš u neki veći trgovački centar/trgovinu, udaljiš se 5-6 metara od police gdje su izloženi TV uređaji i biraš onu čije ti osvjetljenje najviše paše, koja ima najbolji kontrast i najprirodnije boje. Ako je preskupa, biraš slijedeću po redu. Naime, svako od nas ima drugačiju percepciju i neki vole dinamičnu sliku, druge od jakog osvjetljenja bole oči itd. tako da su sve recenzije i testovi mahom subjektivni.

BTW, o tri ponuđene iz tvog popisa, odabrao bi zadnju sa LED-om.

14 godina
neaktivan

Nedavno uzeo Plazmu Panasoniccca 7000 kn

http://hdtelevizija.com/2010/03/08/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g20e-107-cm/

uz to na gornjem siteu imaš rezenzije najboljih TVa za 2010 god.

Plazma radi savršeno, a ovo da je pretamna slika što pominje netko,zaboravi...

I za tu prostoriju vjerojatno dosta, iako možeš slobodno uzet 46", naravno ako imaš para...

http://ronis.hr/?kucni-audio-video/2

pogledaj si ovdje nema što nećeš naći...

topla preporuka

jedino ako uzimaš plazmu onda pročitat edukativne članke na hdtelevizija.com

prvih 300 sati rada u THX mod sa tvorničkim postavkama, "razrađivanje" ekrana 

za LCD to ne treba , ali to je sasvim druga priča...

15 godina
neaktivan
Luciano kaže...

Ako je prostorija uistinu jako osvjetljena, plazmu zaboravi. Dok sam imao plazmu, obavezno je bilo bar djelomično zamračivanje prostorije:-(

LED pozadinsko osvjetljenje bi u tom slučaju dalo najbolju tj. najvidljiviju sliku.

Ukratko, odeš u neki veći trgovački centar/trgovinu, udaljiš se 5-6 metara od police gdje su izloženi TV uređaji i biraš onu čije ti osvjetljenje najviše paše, koja ima najbolji kontrast i najprirodnije boje. Ako je preskupa, biraš slijedeću po redu. Naime, svako od nas ima drugačiju percepciju i neki vole dinamičnu sliku, druge od jakog osvjetljenja bole oči itd. tako da su sve recenzije i testovi mahom subjektivni.

BTW, o tri ponuđene iz tvog popisa, odabrao bi zadnju sa LED-om.

to što pričaš o svjetlu u prostoriji nemožeš vezati uz G seriju i serije više od nje jer to više nije tvoja plazma koju si imao(neznam koja je bila ali pretpostavljam da nije zadnje generacije na kojima je taj problem riješen imam G20 pa ne lupetam o tome napamet).

nemožeš birati tv samo po dojmu iz dučana jer su i podešenja svakog tv drugačija,demo modovi nisu vrijedni spomena jer to nema veze sa stvarnošču.

dembelija:

ako imaš love za 46" ne dvoumi se ni trenutak,ja 42"gledam sa 2,5m i da mi je barem 46"bilo bi taman.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 20:06 (honda_zg).
17 godina

Hvala na odgovorima. Na kraju sam se odlucio za plazmu p46g20. Posto se dosta gleda sport, kazu neki da je bolje uzeti plazmu, pa sam ih poslusao :).

15 godina
neaktivan
dembelija kaže...

Hvala na odgovorima. Na kraju sam se odlucio za plazmu p46g20. Posto se dosta gleda sport, kazu neki da je bolje uzeti plazmu, pa sam ih poslusao :).

dembelija,javi kako si zadovoljan sa TV-om,i nemoj zaboraviti na postavke za prvih 300 sati rada.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice