Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 47.115
|
čitano: 14.651.444
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
OnTime kaže...
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
Markec44 kaže...

Ove zadnje poruke na forumu... IPS panel za TV, oled je prehajpan... 

Treba poštivati svačije mišljenje i razumijem ako netko ima dobra iskustva no ovako generičke savjete treba uzeti sa rezervom. 

IPS panel nema kontrasta, jedna od najbitnijih karakteristika kvalitete prikaza (ako ne i najbitnija) je upravo kontrast, ako ga nemaš ili je 'mali' tu priča staje neovisno o tipu osvjetljenja. Da li to znači da nema dobrih IPS TV-a, naravno da ne no u svijetu TV-a s razlogom se korsiti VA panel. Nemojmo miješati svijet monitora i svijet TV-a. S time da i u svijetu monitora VA ima svoje mjesto i posebno modeli sa bržom matricom kod kojih nije značajan VA smearing.

 

Oled nije prehajpan, točka. Ako imaš novaca uzimaš oled. Imam doma mini led, super je, da imam više novca imao bi oled. 

 

Nadam se da netko tko traži savijet na ovom forumu će proći i prethodnih xy stranica, ima dobrih savjeta, iskustava i recenzija a ove zadnje postove bi uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje

Kako kome, i ja bi tvoj post uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje, ne uzimaš u obzir da ljudi spajaju igraće konzole na televizore. Svatko je osjetljiv na različite stvari i ti si osjetljiv na kontrast jer većinom gledaš tv/filmove/serije ja na input lag, ghosting i response time, po meni su te tri stvari najbitnije.  Da li ljudima koji spajaju igraće konzole treba manji input lag, bolji response time? Kolko ima ljudi sa igračim konzolama, xbox/ps5/steam deck, ako ti ne igraš na tv'u ne znači da ljudi gledaju samo u kako ti kažeš najbitniji kontrast, daleko je to većini ljudi od najbitnijeg. Ljudi spajaju konzole na televizore ne na monitore. Kažem opet nemojmo suditi iz svoja 4 zida i uzmimo sve u obzir prilikom rasprava.

 

Ja sam uzeo Philips 55" mini led, 600 eura, Philips OLED 55" košta 1050 eura, skoro kupim 2 mini leda za cijenu jednog oleda. Jesam imao novaca da kupim oled imao sam. Ali si ne želim priuštiti svakodnevno razmišljanje o burn in'u, oće li se sad desit ili kasnije. I to još košta 450 eura više, OLED svaka mu čast izgleda fantastično, ali ne za 450 eura više. 

 Onda nemoj pisati nebuloze tipa miniled/ips zasad najbolji kada nije, cijeli svijet je glup,a ti si pametan.

 

Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV, tebi je gaming primaran i uzo si IPS.

kada već spominješ konzole i gaming, 99% gamera su casual gameri i nema boga da oni primjete razliku u inputu između VA i IPS koji btw su tu negdje, ghosting ti mogu priznat iako na TVu je to daleko manje nego na monitoru zbog kvalitetnije matrice.

Također dam ruku u vatru da niti ti ne bi prepoznao razliku u input lagu jer je razlika doslovno u milisekundama, osim ako si profi gamer, a cisto sumnjam da jesi jer onda nebi uzimao tog Phillipsa već OLED zbog input laga.

 

IPS panel na Miniledu uspoređivat s VA je grehota kada su u pitanju filmovi/serije, nema kontrasta, HDR banana, isprana slika....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ja uzimam sve stavke u obzir jer nikad neznaš kad će netko spojit steam deck, mobitel, ps5/xbox, računalo, laptop na televizor. Netko neće, netko oće, milion profila ljudi, ali treba gledati na duže staze. Nije meni gaming primaran, windowsi su mi primarni, stremio/filmovi i iptv izgledaju fantastično, i dođe na isto samo puno bolje sa manjim input lagom, boljim response time'om, bez smearinga i ghostinga, ghosting se ne primjeti. I kad se sve zaokruži, za tv/filmove/serije/konzole ips je bolji izbor i amen. Pun si pretpostavka i predrasuda bez ijednog dokaza, "99% ljudi kaže VA panel bolji", koji to ljudi, onda "ruka u vatru da ja nebi prepoznao", "Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV", gdje, daj neke linkove. Kako ti znaš da ti isti ljudi ne spajaju konzole na televizore, opet treci put verglam, nemojmo sudit iz svoja 4 zida.

 Sve si rekao ovime, nemam namjeru ulazit u diskusiju vise s ovakvim likovima. 

 

Dobro je kolega rekao, zanemarite poruke s prosle stranice.

 

 

2 godine
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
Markec44 kaže...

Ove zadnje poruke na forumu... IPS panel za TV, oled je prehajpan... 

Treba poštivati svačije mišljenje i razumijem ako netko ima dobra iskustva no ovako generičke savjete treba uzeti sa rezervom. 

IPS panel nema kontrasta, jedna od najbitnijih karakteristika kvalitete prikaza (ako ne i najbitnija) je upravo kontrast, ako ga nemaš ili je 'mali' tu priča staje neovisno o tipu osvjetljenja. Da li to znači da nema dobrih IPS TV-a, naravno da ne no u svijetu TV-a s razlogom se korsiti VA panel. Nemojmo miješati svijet monitora i svijet TV-a. S time da i u svijetu monitora VA ima svoje mjesto i posebno modeli sa bržom matricom kod kojih nije značajan VA smearing.

 

Oled nije prehajpan, točka. Ako imaš novaca uzimaš oled. Imam doma mini led, super je, da imam više novca imao bi oled. 

 

Nadam se da netko tko traži savijet na ovom forumu će proći i prethodnih xy stranica, ima dobrih savjeta, iskustava i recenzija a ove zadnje postove bi uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje

Kako kome, i ja bi tvoj post uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje, ne uzimaš u obzir da ljudi spajaju igraće konzole na televizore. Svatko je osjetljiv na različite stvari i ti si osjetljiv na kontrast jer većinom gledaš tv/filmove/serije ja na input lag, ghosting i response time, po meni su te tri stvari najbitnije.  Da li ljudima koji spajaju igraće konzole treba manji input lag, bolji response time? Kolko ima ljudi sa igračim konzolama, xbox/ps5/steam deck, ako ti ne igraš na tv'u ne znači da ljudi gledaju samo u kako ti kažeš najbitniji kontrast, daleko je to većini ljudi od najbitnijeg. Ljudi spajaju konzole na televizore ne na monitore. Kažem opet nemojmo suditi iz svoja 4 zida i uzmimo sve u obzir prilikom rasprava.

 

Ja sam uzeo Philips 55" mini led, 600 eura, Philips OLED 55" košta 1050 eura, skoro kupim 2 mini leda za cijenu jednog oleda. Jesam imao novaca da kupim oled imao sam. Ali si ne želim priuštiti svakodnevno razmišljanje o burn in'u, oće li se sad desit ili kasnije. I to još košta 450 eura više, OLED svaka mu čast izgleda fantastično, ali ne za 450 eura više. 

 Onda nemoj pisati nebuloze tipa miniled/ips zasad najbolji kada nije, cijeli svijet je glup,a ti si pametan.

 

Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV, tebi je gaming primaran i uzo si IPS.

kada već spominješ konzole i gaming, 99% gamera su casual gameri i nema boga da oni primjete razliku u inputu između VA i IPS koji btw su tu negdje, ghosting ti mogu priznat iako na TVu je to daleko manje nego na monitoru zbog kvalitetnije matrice.

Također dam ruku u vatru da niti ti ne bi prepoznao razliku u input lagu jer je razlika doslovno u milisekundama, osim ako si profi gamer, a cisto sumnjam da jesi jer onda nebi uzimao tog Phillipsa već OLED zbog input laga.

 

IPS panel na Miniledu uspoređivat s VA je grehota kada su u pitanju filmovi/serije, nema kontrasta, HDR banana, isprana slika....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ja uzimam sve stavke u obzir jer nikad neznaš kad će netko spojit steam deck, mobitel, ps5/xbox, računalo, laptop na televizor. Netko neće, netko oće, milion profila ljudi, ali treba gledati na duže staze. Nije meni gaming primaran, windowsi su mi primarni, stremio/filmovi i iptv izgledaju fantastično, i dođe na isto samo puno bolje sa manjim input lagom, boljim response time'om, bez smearinga i ghostinga, ghosting se ne primjeti. I kad se sve zaokruži, za tv/filmove/serije/konzole ips je bolji izbor i amen. Pun si pretpostavka i predrasuda bez ijednog dokaza, "99% ljudi kaže VA panel bolji", koji to ljudi, onda "ruka u vatru da ja nebi prepoznao", "Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV", gdje, daj neke linkove. Kako ti znaš da ti isti ljudi ne spajaju konzole na televizore, opet treci put verglam, nemojmo sudit iz svoja 4 zida.

 Sve si rekao ovime, nemam namjeru ulazit u diskusiju vise s ovakvim likovima. 

 

Dobro je kolega rekao, zanemarite poruke s prosle stranice.

 

 

A kakav si ti lik koji nema nikakvih dokaza, i ne uzima jako bitne stavke u raspravu? Nisu svi zaljepljeni za filmove/serije kao ti i tvoj kolega. Naravno bez ikakvih dokaza punih lupetanja i predrasuda je glupo uopće bilo gdje ulazit u rasprave, ne samo ovdje, kao što ti ulaziš ne uzimajući sve stavke u obzir kao i tvoj kolega.  Još nisi javio koji to točno ljudi pišu/govore kako kažeš. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2024 23:38 (OnTime).
14 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
ninotocka kaže...

Uzeo TCL 65C805 napokon, presudio je mali ekstra popust na Master na ekupi.

 

 

Iiii evo ga, trebalo je čak 4 dana da počne štekat ♥️

Voice assistant jednom radi, drugi put ne, nakon toga se sve smrzne.

marching up and down the squaaare
5 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
doktor1 kaže...
OnTime kaže...
Marin003 kaže...

Jel može preporuka koji uzeti od nižeg ranga do 600€

QLED, MiniLed, NanoCell, QNED od panela IPS ili VA i koji OS je najbolji?

 Miniled/ips zasada naj. Najbolji os android, ali ako tv nema android možeš spojit laptop, računalo ili  android tv stick/box, tak da je OS najmanje bitan u cijeloj priči, prije način osvjetljenja i panel. Koja veličina tv'a ti treba?

 Jer eto, svim aje u interesu u dnevnom boravku spajat te stvari na TV

 

Ne piši pizdarije

 Nije u tome poenta. Kod tva bi trebalo biti valjda bitna karakteristika kvalitet slike. Tu ne mozes nista kasnije napraviti. Sto si kupio kupio a os je lako dobiti po zelji sa jeftinim android boxovime. Zasto se ogranicavati os tva ako mozes kupiti tv sa boljom slikom. Ne gledas os vec sadrzaj....

16 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ovaj ponavlja svima "nemoj sudit u svoja 4 zida", a on šta ima u svoja 4 zida nabija svima na nos da je to jedino ispravno i tako mora bit

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

napisao je prijedlog da se nešto može spojiti ne da se jedino tako i treba koristiti. Meni je OS TV-a tolano sekundarna stvar sobzirom da gaming PC uvijek spojen na TV i monitor...

15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
OnTime kaže...
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
Markec44 kaže...

Ove zadnje poruke na forumu... IPS panel za TV, oled je prehajpan... 

Treba poštivati svačije mišljenje i razumijem ako netko ima dobra iskustva no ovako generičke savjete treba uzeti sa rezervom. 

IPS panel nema kontrasta, jedna od najbitnijih karakteristika kvalitete prikaza (ako ne i najbitnija) je upravo kontrast, ako ga nemaš ili je 'mali' tu priča staje neovisno o tipu osvjetljenja. Da li to znači da nema dobrih IPS TV-a, naravno da ne no u svijetu TV-a s razlogom se korsiti VA panel. Nemojmo miješati svijet monitora i svijet TV-a. S time da i u svijetu monitora VA ima svoje mjesto i posebno modeli sa bržom matricom kod kojih nije značajan VA smearing.

 

Oled nije prehajpan, točka. Ako imaš novaca uzimaš oled. Imam doma mini led, super je, da imam više novca imao bi oled. 

 

Nadam se da netko tko traži savijet na ovom forumu će proći i prethodnih xy stranica, ima dobrih savjeta, iskustava i recenzija a ove zadnje postove bi uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje

Kako kome, i ja bi tvoj post uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje, ne uzimaš u obzir da ljudi spajaju igraće konzole na televizore. Svatko je osjetljiv na različite stvari i ti si osjetljiv na kontrast jer većinom gledaš tv/filmove/serije ja na input lag, ghosting i response time, po meni su te tri stvari najbitnije.  Da li ljudima koji spajaju igraće konzole treba manji input lag, bolji response time? Kolko ima ljudi sa igračim konzolama, xbox/ps5/steam deck, ako ti ne igraš na tv'u ne znači da ljudi gledaju samo u kako ti kažeš najbitniji kontrast, daleko je to većini ljudi od najbitnijeg. Ljudi spajaju konzole na televizore ne na monitore. Kažem opet nemojmo suditi iz svoja 4 zida i uzmimo sve u obzir prilikom rasprava.

 

Ja sam uzeo Philips 55" mini led, 600 eura, Philips OLED 55" košta 1050 eura, skoro kupim 2 mini leda za cijenu jednog oleda. Jesam imao novaca da kupim oled imao sam. Ali si ne želim priuštiti svakodnevno razmišljanje o burn in'u, oće li se sad desit ili kasnije. I to još košta 450 eura više, OLED svaka mu čast izgleda fantastično, ali ne za 450 eura više. 

 Onda nemoj pisati nebuloze tipa miniled/ips zasad najbolji kada nije, cijeli svijet je glup,a ti si pametan.

 

Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV, tebi je gaming primaran i uzo si IPS.

kada već spominješ konzole i gaming, 99% gamera su casual gameri i nema boga da oni primjete razliku u inputu između VA i IPS koji btw su tu negdje, ghosting ti mogu priznat iako na TVu je to daleko manje nego na monitoru zbog kvalitetnije matrice.

Također dam ruku u vatru da niti ti ne bi prepoznao razliku u input lagu jer je razlika doslovno u milisekundama, osim ako si profi gamer, a cisto sumnjam da jesi jer onda nebi uzimao tog Phillipsa već OLED zbog input laga.

 

IPS panel na Miniledu uspoređivat s VA je grehota kada su u pitanju filmovi/serije, nema kontrasta, HDR banana, isprana slika....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ja uzimam sve stavke u obzir jer nikad neznaš kad će netko spojit steam deck, mobitel, ps5/xbox, računalo, laptop na televizor. Netko neće, netko oće, milion profila ljudi, ali treba gledati na duže staze. Nije meni gaming primaran, windowsi su mi primarni, stremio/filmovi i iptv izgledaju fantastično, i dođe na isto samo puno bolje sa manjim input lagom, boljim response time'om, bez smearinga i ghostinga, ghosting se ne primjeti. I kad se sve zaokruži, za tv/filmove/serije/konzole ips je bolji izbor i amen. Pun si pretpostavka i predrasuda bez ijednog dokaza, "99% ljudi kaže VA panel bolji", koji to ljudi, onda "ruka u vatru da ja nebi prepoznao", "Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV", gdje, daj neke linkove. Kako ti znaš da ti isti ljudi ne spajaju konzole na televizore, opet treci put verglam, nemojmo sudit iz svoja 4 zida.

 Sve si rekao ovime, nemam namjeru ulazit u diskusiju vise s ovakvim likovima. 

 

Dobro je kolega rekao, zanemarite poruke s prosle stranice.

 

 

A kakav si ti lik koji nema nikakvih dokaza, i ne uzima jako bitne stavke u raspravu? Nisu svi zaljepljeni za filmove/serije kao ti i tvoj kolega. Naravno bez ikakvih dokaza punih lupetanja i predrasuda je glupo uopće bilo gdje ulazit u rasprave, ne samo ovdje, kao što ti ulaziš ne uzimajući sve stavke u obzir kao i tvoj kolega.  Još nisi javio koji to točno ljudi pišu/govore kako kažeš. 

 A što ga ti nalupeta u zadnjih par stranica da boli dok čitam.  Nit irazlikuješ input lag od response time panela i sl stvari, očito se ne kužiš u tehnologije panela, očito  nisi nikad pogledao neki normalana tv i dolaziš iz svijeta monitora gdje je potpuno drugačija situacija nego u svijetu tva i ona primjenjuješ istu logiku što je potpuno krivo ?  Tražiš dokaze ? Use th fuc.king google ! 

Eto najpoznatija stranica za mjerenja i testiranje TVa rtings.com ! 

Evo ti dva nasumična primjera:

VA:
https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u7k-u7-u75k

Input lag:  4.8 ms
Response time: 4.0ms / 9.6 ms


IPS
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x80k-x80ck
Input lag  11ms
Response time:  6.1 ms / 15.4 ms

 

 

Odi si slobodno provjeri i ostale pa ne pričaj više gluposti.
Današnji VA paneli su izuzetno brzi , čak i preprzi pa se vidi stutter kao na oledu koji je posljedica brzog odziva panela

 

O tome da je ips tvi uvjerljivo najfgore ocjene dobiju da ne govorimo. Pa ti samo  uživaj u ips tvu.

 

Naravno da u najjeftinijem segmentu ima loših VA panela, isto kao i loših ips panela

 

I input lag ovisi o procesoru na tvu , ne o vrsti panela.  Vrsta panela možda posredno malo  ima utjecaj radi drugačije obrade slike i zaista jako malo s obzirom na odziv panela

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 9:06 (Pixel).
2 godine
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Pixel kaže...
OnTime kaže...
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
Markec44 kaže...

Ove zadnje poruke na forumu... IPS panel za TV, oled je prehajpan... 

Treba poštivati svačije mišljenje i razumijem ako netko ima dobra iskustva no ovako generičke savjete treba uzeti sa rezervom. 

IPS panel nema kontrasta, jedna od najbitnijih karakteristika kvalitete prikaza (ako ne i najbitnija) je upravo kontrast, ako ga nemaš ili je 'mali' tu priča staje neovisno o tipu osvjetljenja. Da li to znači da nema dobrih IPS TV-a, naravno da ne no u svijetu TV-a s razlogom se korsiti VA panel. Nemojmo miješati svijet monitora i svijet TV-a. S time da i u svijetu monitora VA ima svoje mjesto i posebno modeli sa bržom matricom kod kojih nije značajan VA smearing.

 

Oled nije prehajpan, točka. Ako imaš novaca uzimaš oled. Imam doma mini led, super je, da imam više novca imao bi oled. 

 

Nadam se da netko tko traži savijet na ovom forumu će proći i prethodnih xy stranica, ima dobrih savjeta, iskustava i recenzija a ove zadnje postove bi uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje

Kako kome, i ja bi tvoj post uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje, ne uzimaš u obzir da ljudi spajaju igraće konzole na televizore. Svatko je osjetljiv na različite stvari i ti si osjetljiv na kontrast jer većinom gledaš tv/filmove/serije ja na input lag, ghosting i response time, po meni su te tri stvari najbitnije.  Da li ljudima koji spajaju igraće konzole treba manji input lag, bolji response time? Kolko ima ljudi sa igračim konzolama, xbox/ps5/steam deck, ako ti ne igraš na tv'u ne znači da ljudi gledaju samo u kako ti kažeš najbitniji kontrast, daleko je to većini ljudi od najbitnijeg. Ljudi spajaju konzole na televizore ne na monitore. Kažem opet nemojmo suditi iz svoja 4 zida i uzmimo sve u obzir prilikom rasprava.

 

Ja sam uzeo Philips 55" mini led, 600 eura, Philips OLED 55" košta 1050 eura, skoro kupim 2 mini leda za cijenu jednog oleda. Jesam imao novaca da kupim oled imao sam. Ali si ne želim priuštiti svakodnevno razmišljanje o burn in'u, oće li se sad desit ili kasnije. I to još košta 450 eura više, OLED svaka mu čast izgleda fantastično, ali ne za 450 eura više. 

 Onda nemoj pisati nebuloze tipa miniled/ips zasad najbolji kada nije, cijeli svijet je glup,a ti si pametan.

 

Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV, tebi je gaming primaran i uzo si IPS.

kada već spominješ konzole i gaming, 99% gamera su casual gameri i nema boga da oni primjete razliku u inputu između VA i IPS koji btw su tu negdje, ghosting ti mogu priznat iako na TVu je to daleko manje nego na monitoru zbog kvalitetnije matrice.

Također dam ruku u vatru da niti ti ne bi prepoznao razliku u input lagu jer je razlika doslovno u milisekundama, osim ako si profi gamer, a cisto sumnjam da jesi jer onda nebi uzimao tog Phillipsa već OLED zbog input laga.

 

IPS panel na Miniledu uspoređivat s VA je grehota kada su u pitanju filmovi/serije, nema kontrasta, HDR banana, isprana slika....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ja uzimam sve stavke u obzir jer nikad neznaš kad će netko spojit steam deck, mobitel, ps5/xbox, računalo, laptop na televizor. Netko neće, netko oće, milion profila ljudi, ali treba gledati na duže staze. Nije meni gaming primaran, windowsi su mi primarni, stremio/filmovi i iptv izgledaju fantastično, i dođe na isto samo puno bolje sa manjim input lagom, boljim response time'om, bez smearinga i ghostinga, ghosting se ne primjeti. I kad se sve zaokruži, za tv/filmove/serije/konzole ips je bolji izbor i amen. Pun si pretpostavka i predrasuda bez ijednog dokaza, "99% ljudi kaže VA panel bolji", koji to ljudi, onda "ruka u vatru da ja nebi prepoznao", "Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV", gdje, daj neke linkove. Kako ti znaš da ti isti ljudi ne spajaju konzole na televizore, opet treci put verglam, nemojmo sudit iz svoja 4 zida.

 Sve si rekao ovime, nemam namjeru ulazit u diskusiju vise s ovakvim likovima. 

 

Dobro je kolega rekao, zanemarite poruke s prosle stranice.

 

 

A kakav si ti lik koji nema nikakvih dokaza, i ne uzima jako bitne stavke u raspravu? Nisu svi zaljepljeni za filmove/serije kao ti i tvoj kolega. Naravno bez ikakvih dokaza punih lupetanja i predrasuda je glupo uopće bilo gdje ulazit u rasprave, ne samo ovdje, kao što ti ulaziš ne uzimajući sve stavke u obzir kao i tvoj kolega.  Još nisi javio koji to točno ljudi pišu/govore kako kažeš. 

 A što ga ti nalupeta u zadnjih par stranica da boli dok čitam.  Nit irazlikuješ input lag od response time panela i sl stvari, očito se ne kužiš u tehnologije panela, očito  nisi nikad pogledao neki normalana tv i dolaziš iz svijeta monitora gdje je potpuno drugačija situacija nego u svijetu tva i ona primjenjuješ istu logiku što je potpuno krivo ?  Tražiš dokaze ? Use th fuc.king google ! 

Eto najpoznatija stranica za mjerenja i testiranje TVa rtings.com ! 

Evo ti dva nasumična primjera:

VA:
https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u7k-u7-u75k

Input lag:  4.8 ms
Response time: 4.0ms / 9.6 ms


IPS
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x80k-x80ck
Input lag  11ms
Response time:  6.1 ms / 15.4 ms

 

 

Odi si slobodno provjeri i ostale pa ne pričaj više gluposti.
Današnji VA paneli su izuzetno brzi , čak i preprzi pa se vidi stutter kao na oledu koji je posljedica brzog odziva panela

 

O tome da je ips tvi uvjerljivo najfgore ocjene dobiju da ne govorimo. Pa ti samo  uživaj u ips tvu.

 

Naravno da u najjeftinijem segmentu ima loših VA panela, isto kao i loših ips panela

 

I input lag ovisi o procesoru na tvu , ne o vrsti panela.  Vrsta panela možda posredno malo  ima utjecaj radi drugačije obrade slike i zaista jako malo s obzirom na odziv panela

 Prvo, popi jedan normabel ili mjenjaj terapiju.  Drugo, kad već spominješ nedostatke, spomeni sve nedostatke, šta si se uhvatio input laga. Da su popravili input lag jesu, ali ne uzima se tv samo zbog input laga.  Ja sam se zajebo i kupio Philipsa 65" tv VA panel iz 2022, sa velikim input lagom i sa ispranim bojama, kod VA panela ako nisi točno u milimetar ispred ekrana doći će do ispranih boja, također pate od velikog ghostinga i black smearinga. Sva sreća uspio ga prodati.

 

A vidi komentar na taj tv koji si linkao.

 

"So I have read lots of reviews over the years and have been purchasing various tvs based in part from some of these reviews on this site and others. I just purchased a new Hisense U75K from Costco and I really cannot believe how crappy this tv is. It may be a bargain but that speaks more to the price inflation if products and everything else. If you are not looking straight on with this tv, it has the worst image quality of any tv I have ever seen. I have gone through every possible setting. This is a joke. If you want a tv that measures up, it has to be Sony, LG or Samsung period. Shame on Rtings for you completely inaccurate review of this tv. It is only slightly better than their previous cheaper models and not worth the price they are asking. If I’m wrong then go buy it and enjoy tv quality of 10 years ago!"

 

I odgovara Rtings.

 

Hello! Sorry you’re unsatisfied with the U7K. The TV scores well across the board, but its viewing angle is inadequate. Its picture quality quickly degrades from the sides, so you really do have to be centered to the TV to enjoy the best image it can provide. This is the case with pretty much any TV that uses a VA panel. Thanks for reaching out.

 

I ono najbitnije "This is the case with pretty much any TV that uses a VA panel." Tako da džaba i bolji input lag i bolji kontrast o kojem laprdate kad pati od ispranih boja, ghostinga i black smearinga i stuttera. Dat 600 eura za isprane boje? Knock yourself out.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 9:53 (OnTime).
3 godine
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
OnTime kaže...
Pixel kaže...
OnTime kaže...
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
Markec44 kaže...

Ove zadnje poruke na forumu... IPS panel za TV, oled je prehajpan... 

Treba poštivati svačije mišljenje i razumijem ako netko ima dobra iskustva no ovako generičke savjete treba uzeti sa rezervom. 

IPS panel nema kontrasta, jedna od najbitnijih karakteristika kvalitete prikaza (ako ne i najbitnija) je upravo kontrast, ako ga nemaš ili je 'mali' tu priča staje neovisno o tipu osvjetljenja. Da li to znači da nema dobrih IPS TV-a, naravno da ne no u svijetu TV-a s razlogom se korsiti VA panel. Nemojmo miješati svijet monitora i svijet TV-a. S time da i u svijetu monitora VA ima svoje mjesto i posebno modeli sa bržom matricom kod kojih nije značajan VA smearing.

 

Oled nije prehajpan, točka. Ako imaš novaca uzimaš oled. Imam doma mini led, super je, da imam više novca imao bi oled. 

 

Nadam se da netko tko traži savijet na ovom forumu će proći i prethodnih xy stranica, ima dobrih savjeta, iskustava i recenzija a ove zadnje postove bi uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje

Kako kome, i ja bi tvoj post uzeo sa velikom rezervom bez ljutnje, ne uzimaš u obzir da ljudi spajaju igraće konzole na televizore. Svatko je osjetljiv na različite stvari i ti si osjetljiv na kontrast jer većinom gledaš tv/filmove/serije ja na input lag, ghosting i response time, po meni su te tri stvari najbitnije.  Da li ljudima koji spajaju igraće konzole treba manji input lag, bolji response time? Kolko ima ljudi sa igračim konzolama, xbox/ps5/steam deck, ako ti ne igraš na tv'u ne znači da ljudi gledaju samo u kako ti kažeš najbitniji kontrast, daleko je to većini ljudi od najbitnijeg. Ljudi spajaju konzole na televizore ne na monitore. Kažem opet nemojmo suditi iz svoja 4 zida i uzmimo sve u obzir prilikom rasprava.

 

Ja sam uzeo Philips 55" mini led, 600 eura, Philips OLED 55" košta 1050 eura, skoro kupim 2 mini leda za cijenu jednog oleda. Jesam imao novaca da kupim oled imao sam. Ali si ne želim priuštiti svakodnevno razmišljanje o burn in'u, oće li se sad desit ili kasnije. I to još košta 450 eura više, OLED svaka mu čast izgleda fantastično, ali ne za 450 eura više. 

 Onda nemoj pisati nebuloze tipa miniled/ips zasad najbolji kada nije, cijeli svijet je glup,a ti si pametan.

 

Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV, tebi je gaming primaran i uzo si IPS.

kada već spominješ konzole i gaming, 99% gamera su casual gameri i nema boga da oni primjete razliku u inputu između VA i IPS koji btw su tu negdje, ghosting ti mogu priznat iako na TVu je to daleko manje nego na monitoru zbog kvalitetnije matrice.

Također dam ruku u vatru da niti ti ne bi prepoznao razliku u input lagu jer je razlika doslovno u milisekundama, osim ako si profi gamer, a cisto sumnjam da jesi jer onda nebi uzimao tog Phillipsa već OLED zbog input laga.

 

IPS panel na Miniledu uspoređivat s VA je grehota kada su u pitanju filmovi/serije, nema kontrasta, HDR banana, isprana slika....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ja uzimam sve stavke u obzir jer nikad neznaš kad će netko spojit steam deck, mobitel, ps5/xbox, računalo, laptop na televizor. Netko neće, netko oće, milion profila ljudi, ali treba gledati na duže staze. Nije meni gaming primaran, windowsi su mi primarni, stremio/filmovi i iptv izgledaju fantastično, i dođe na isto samo puno bolje sa manjim input lagom, boljim response time'om, bez smearinga i ghostinga, ghosting se ne primjeti. I kad se sve zaokruži, za tv/filmove/serije/konzole ips je bolji izbor i amen. Pun si pretpostavka i predrasuda bez ijednog dokaza, "99% ljudi kaže VA panel bolji", koji to ljudi, onda "ruka u vatru da ja nebi prepoznao", "Generalno ekipa tu napiše za šta im je potreban TV", gdje, daj neke linkove. Kako ti znaš da ti isti ljudi ne spajaju konzole na televizore, opet treci put verglam, nemojmo sudit iz svoja 4 zida.

 Sve si rekao ovime, nemam namjeru ulazit u diskusiju vise s ovakvim likovima. 

 

Dobro je kolega rekao, zanemarite poruke s prosle stranice.

 

 

A kakav si ti lik koji nema nikakvih dokaza, i ne uzima jako bitne stavke u raspravu? Nisu svi zaljepljeni za filmove/serije kao ti i tvoj kolega. Naravno bez ikakvih dokaza punih lupetanja i predrasuda je glupo uopće bilo gdje ulazit u rasprave, ne samo ovdje, kao što ti ulaziš ne uzimajući sve stavke u obzir kao i tvoj kolega.  Još nisi javio koji to točno ljudi pišu/govore kako kažeš. 

 A što ga ti nalupeta u zadnjih par stranica da boli dok čitam.  Nit irazlikuješ input lag od response time panela i sl stvari, očito se ne kužiš u tehnologije panela, očito  nisi nikad pogledao neki normalana tv i dolaziš iz svijeta monitora gdje je potpuno drugačija situacija nego u svijetu tva i ona primjenjuješ istu logiku što je potpuno krivo ?  Tražiš dokaze ? Use th fuc.king google ! 

Eto najpoznatija stranica za mjerenja i testiranje TVa rtings.com ! 

Evo ti dva nasumična primjera:

VA:
https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u7k-u7-u75k

Input lag:  4.8 ms
Response time: 4.0ms / 9.6 ms


IPS
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x80k-x80ck
Input lag  11ms
Response time:  6.1 ms / 15.4 ms

 

 

Odi si slobodno provjeri i ostale pa ne pričaj više gluposti.
Današnji VA paneli su izuzetno brzi , čak i preprzi pa se vidi stutter kao na oledu koji je posljedica brzog odziva panela

 

O tome da je ips tvi uvjerljivo najfgore ocjene dobiju da ne govorimo. Pa ti samo  uživaj u ips tvu.

 

Naravno da u najjeftinijem segmentu ima loših VA panela, isto kao i loših ips panela

 

I input lag ovisi o procesoru na tvu , ne o vrsti panela.  Vrsta panela možda posredno malo  ima utjecaj radi drugačije obrade slike i zaista jako malo s obzirom na odziv panela

 Prvo, popi jedan normabel ili mjenjaj terapiju.  Drugo, kad već spominješ nedostatke, spomeni sve nedostatke, šta si se uhvatio input laga. Da su popravili input lag jesu, ali ne uzima se tv samo zbog input laga.  Ja sam se zajebo i kupio Philipsa 65" tv VA panel iz 2022, sa velikim input lagom i sa ispranim bojama, kod VA panela ako nisi točno u milimetar ispred ekrana doći će do ispranih boja, također pate od velikog ghostinga i black smearinga. Sva sreća uspio ga prodati.

 

A vidi komentar na taj tv koji si linkao.

 

"So I have read lots of reviews over the years and have been purchasing various tvs based in part from some of these reviews on this site and others. I just purchased a new Hisense U75K from Costco and I really cannot believe how crappy this tv is. It may be a bargain but that speaks more to the price inflation if products and everything else. If you are not looking straight on with this tv, it has the worst image quality of any tv I have ever seen. I have gone through every possible setting. This is a joke. If you want a tv that measures up, it has to be Sony, LG or Samsung period. Shame on Rtings for you completely inaccurate review of this tv. It is only slightly better than their previous cheaper models and not worth the price they are asking. If I’m wrong then go buy it and enjoy tv quality of 10 years ago!"

 

I odgovara Rtings.

 

Hello! Sorry you’re unsatisfied with the U7K. The TV scores well across the board, but its viewing angle is inadequate. Its picture quality quickly degrades from the sides, so you really do have to be centered to the TV to enjoy the best image it can provide. This is the case with pretty much any TV that uses a VA panel. Thanks for reaching out.

 

I ono najbitnije "This is the case with pretty much any TV that uses a VA panel." Tako da džaba i bolji input lag i bolji kontrast o kojem laprdate kad pati od ispranih boja, ghostinga i black smearinga i stuttera. Dat 600 eura za isprane boje? Knock yourself out.

 Prestani se sramotit dok još stigneš, čovjek ti je linkao razliku VA i IPS panela u input lagu i response timeu za koji si BTW TI zapeo, a ne jel taj TV dobar ili loš. 

To kaj si ti uzeo nekog low entry Phillipsa s lošim VA panelom je tvoj problem, ponavljam, kvalitetni mini led s VA panelom dolazi i sa wide angle filterom il kak god to oces nazvat, i dalje nije ko OLED niti IPS iz 90 stupnjeva al je i više nego dovoljno.

 

To kaj si ti nesposoban sebi naštelat sliku kako spada pa su ti boje isprane je tvoj problem, VA panel je spaceshuttle naspram IPS-a u kvaliteti prikaza slike.

 

Trubiš svoje, a evo ti samo jednog primjera kakva je razlika u slici samo zbog kontrasta :

 

IPS

https://i.rtings.com/assets/products/MiBfL5M6/sony-x800h/uniformity-large.jpg

 

VA

https://i.rtings.com/assets/products/ngR7JqQN/hisense-h9g/uniformity-large.jpg

 

 

Nadam se da drugi forumaši tvoje savjete neće shvaćati ozbiljno ukoliko imaju 2 grama soli u glavi.

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 10:30 (BioZZG).
5 mjeseci
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ok, pojednostavit ću moje pitanje, ovo se malo produžilo od očekivanog. Idem sad ovako, izbacujem preko Vaše preporuke QNED, QLED, LED i NanoCell . Držim se sada MiniLed TV-a. Meni TV treba za gledanje IPTV-a (tekme) i Netflixa. Nekako sam se odmah primio IPS zaslona jer po slikama i primjerima kutova gledanja meni možda neće odgovarati. Kutna ide u krug, ne gledam ravno ispred, sad dal to ima veze uopće ne znam. Veličina ekrana 45-60" svejedno za sad.

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Zajebi ti forum i traži nekog tko ima sličan TV ili barem po trgovinama (možeš vidjet kut gledanja ako već ne možeš provjeriti kako hendla pokret). 

marching up and down the squaaare
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
BioZZG kaže...

 

Trubiš svoje, a evo ti samo jednog primjera kakva je razlika u slici samo zbog kontrasta :

 

IPS

https://i.rtings.com/assets/products/MiBfL5M6/sony-x800h/uniformity-large.jpg

 

VA

https://i.rtings.com/assets/products/ngR7JqQN/hisense-h9g/uniformity-large.jpg

 

 

Nadam se da drugi forumaši tvoje savjete neće shvaćati ozbiljno ukoliko imaju 2 grama soli u glavi.

 

 

 

 Gle ajmo se prvo malo smiriti da nebi počeo dijelit normabele . Hebo te kontrast . Ako kupuješ tv zbog kontrasta, onda neznam šta bi ti reko. Ja sam naveo sve probleme od kojeg VA panel pati. A vi se uhvatili jednog problema input laga i ne skidate se stoga, ok, nisam testirao novije VA panele i kako kažete popravljen je input lag. Ne kupuje se tv radi input laga. A šta je sa ostalim problemima, dovoljno je otići na taj link od rtings https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u7k-u7-u75k , "ghostng, black smearing, color ghosting in every dark scene , motion clarity simply disgusting", vidjeti kako su zahtjevni korisnici nezadovoljni VA panelom. Znači nisam jedini. 

 

Uzmeš primjer sony-x800h koji je iz 2020/2021, koji nije mini led? Jesi ti vidio uopće ips mini led? Evo križam se i ne vjerujem šta radiš. Uspoređuješ stari ips panel koji nije mini led. Pričamo cijelo vrijeme o mini led IPS vs mini led VA.

 

Ti i tvoji kolege ste NEZAHTJEVNI PROSJEČNI korisnici i vama se može uvalit apsolutno sve i to je vama ok, meni nije, svakome svoje naravno.  Najbolje otić na forum rtingsa i neka svako sam istraži boljke VA panela za pojedine modele televizora. Gdje i sam član Rtingsa kaže "This is the case with pretty much any TV that uses a VA panel". I sad ti meni pričaš kako nije nešto dobro poštelano ili neznam šta, odi se njemu javi i njemu pričaj bajke, pusti nas zahtjevne korisnike koji bolje znamo šta je bolje da uživamo u boljim televizorima. Sve šta ja pišem ljudi već napisali na tim rtings forumima za VA panele. 

 

IPS bez mini leda nikako nebi preporučio, isključivo sa mini ledom! Nadam se da je možda sad jasnije. IPS LED nikako. Možda ste krivo razumjeli. 

 

Evo šta kažu za HiSense U8 VA panel, vračaju ih u trgovine nakon testiranja. 

https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u8-u8k

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 12:29 (OnTime).
13 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Jedini mini LED IPS kojeg bi uzimao u obzir je LG QNED 86/91 serija

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

ja koliko sam pratio ovu temu unazad pola godine (intenzivnije) - valjda 90% ljudi kod pitanja za preporuke tv-a ne navodi gejmanje već uglavnom streaming servise, tv, filmove i sport...

 

što se IPS vs. VA tiče - kod IPS-a iz dosadašnjeg (laičkog) iskustva (monitor/stari tv) vidim samo prednost u (većim) kutovima gledanja s manjim gubitkom kontrasta/boja, ničem drugom - otkad imam VA panel na telki (miniled), jedino na što bi eventualno prešao je oled...

i sam sam bio skeptik po pitanju VA panela, ali me razuvjerilo :)

 

my 2 cents

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
ninotocka kaže...
ninotocka kaže...

Uzeo TCL 65C805 napokon, presudio je mali ekstra popust na Master na ekupi.

 

 

Iiii evo ga, trebalo je čak 4 dana da počne štekat ♥️

Voice assistant jednom radi, drugi put ne, nakon toga se sve smrzne.

 

koji firmware imaš gore? da li si štogod update-ao u međuvremenu od aplikacija? (nedavno je bio neki update za google TV recimo)

inače voice assistant ne radi ako se upali app only mode (prikaz samo instaliranih aplikacija, bez onog google TV sučelja sa preporukama, just a tip)

2 godine
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
60nine kaže...

ja koliko sam pratio ovu temu unazad pola godine (intenzivnije) - valjda 90% ljudi kod pitanja za preporuke tv-a ne navodi gejmanje već uglavnom streaming servise, tv, filmove i sport...

 

što se IPS vs. VA tiče - kod IPS-a iz dosadašnjeg (laičkog) iskustva (monitor/stari tv) vidim samo prednost u (većim) kutovima gledanja s manjim gubitkom kontrasta/boja, ničem drugom - otkad imam VA panel na telki (miniled), jedino na što bi eventualno prešao je oled...

i sam sam bio skeptik po pitanju VA panela, ali me razuvjerilo :)

 

my 2 cents

Ja isto pratim i rijetko ko navede točno za šta mu treba. 90% ljudi samo kažu sa kakvim budgetom raspolažu i koju veličinu ekrana trebaju. A što se tiče ips vs va, imao isti feeling kao i ti ali tek kad sam vidio i kupio mini led IPS.

9 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
zuper kaže...

Jedini mini LED IPS kojeg bi uzimao u obzir je LG QNED 86/91 serija

Za mene od 2016 godine postoji samo OLED.

10 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
OnTime kaže...

Ja isto pratim i rijetko ko navede točno za šta mu treba. 

 

neki isprva ne navedu, ali kolege ih to pitaju pa ovi nadodaju u kasnijem postu i uglavnom je gaming u debeloj manjini kao prioritet kod kupovine TV-a...

3 godine
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
OnTime kaže...
BioZZG kaže...

 

Trubiš svoje, a evo ti samo jednog primjera kakva je razlika u slici samo zbog kontrasta :

 

IPS

https://i.rtings.com/assets/products/MiBfL5M6/sony-x800h/uniformity-large.jpg

 

VA

https://i.rtings.com/assets/products/ngR7JqQN/hisense-h9g/uniformity-large.jpg

 

 

Nadam se da drugi forumaši tvoje savjete neće shvaćati ozbiljno ukoliko imaju 2 grama soli u glavi.

 

 

 

 Gle ajmo se prvo malo smiriti da nebi počeo dijelit normabele . Hebo te kontrast . Ako kupuješ tv zbog kontrasta, onda neznam šta bi ti reko. Ja sam naveo sve probleme od kojeg VA panel pati. A vi se uhvatili jednog problema input laga i ne skidate se stoga, ok, nisam testirao novije VA panele i kako kažete popravljen je input lag. Ne kupuje se tv radi input laga. A šta je sa ostalim problemima, dovoljno je otići na taj link od rtings https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u7k-u7-u75k , "ghostng, black smearing, color ghosting in every dark scene , motion clarity simply disgusting", vidjeti kako su zahtjevni korisnici nezadovoljni VA panelom. Znači nisam jedini. 

 

Uzmeš primjer sony-x800h koji je iz 2020/2021, koji nije mini led? Jesi ti vidio uopće ips mini led? Evo križam se i ne vjerujem šta radiš. Uspoređuješ stari ips panel koji nije mini led. Pričamo cijelo vrijeme o mini led IPS vs mini led VA.

 

Ti i tvoji kolege ste NEZAHTJEVNI PROSJEČNI korisnici i vama se može uvalit apsolutno sve i to je vama ok, meni nije, svakome svoje naravno.  Najbolje otić na forum rtingsa i neka svako sam istraži boljke VA panela za pojedine modele televizora. Gdje i sam član Rtingsa kaže "This is the case with pretty much any TV that uses a VA panel". I sad ti meni pričaš kako nije nešto dobro poštelano ili neznam šta, odi se njemu javi i njemu pričaj bajke, pusti nas zahtjevne korisnike koji bolje znamo šta je bolje da uživamo u boljim televizorima. Sve šta ja pišem ljudi već napisali na tim rtings forumima za VA panele. 

 

IPS bez mini leda nikako nebi preporučio, isključivo sa mini ledom! Nadam se da je možda sad jasnije. IPS LED nikako. Možda ste krivo razumjeli. 

 

Evo šta kažu za HiSense U8 VA panel, vračaju ih u trgovine nakon testiranja. 

https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u8-u8k

 Bome si stvarno jako zahtjevan korisnik kad ne znaš poštelat sliku i uživaš u boljem IPS panelu, a ne OLED-u, ja sam mislio da zahtjevni korisnici profi gameri koji znaju kaj je najbolje imaju OLED. ali eto ti si me razuvjerio sa ni manje ni više Phillipsovim IPS panelom

 

Mislim da je bilo dosta ovog cirkusa, ponovit ću se još jednom ako netko nije pročitao, tko god uzme tvoj savjet,a ne razumije se bar malo u TV tehnologije, nema 2 grama soli u glavi osim u specifičnim slučajevima.

 

Koga god zanima više o ovome možemo se čut preko PM-a, da ne spamamo thread.

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 13:01 (BioZZG).
2 godine
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
60nine kaže...
OnTime kaže...

Ja isto pratim i rijetko ko navede točno za šta mu treba. 

 

neki isprva ne navedu, ali kolege ih to pitaju pa ovi nadodaju u kasnijem postu i uglavnom je gaming u debeloj manjini kao prioritet kod kupovine TV-a...

Ako je tebi bug forum nekakav orijentir u usporedbi sa svijetom onda se gadno varaš. Isto se varaš da se navedeni problemi prikazuju samo kod gaminga. Ali gaming je nešto što treba uzeti u obzir prilikom kupovine televizora, treba dakako uzeti sve moguće u obzir jer se tv kupuje na duže staze. Ključna riječ treba, znači nije oabvezno, opcionalno. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 13:13 (OnTime).
2 godine
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
BioZZG kaže...
OnTime kaže...
BioZZG kaže...

 

Trubiš svoje, a evo ti samo jednog primjera kakva je razlika u slici samo zbog kontrasta :

 

IPS

https://i.rtings.com/assets/products/MiBfL5M6/sony-x800h/uniformity-large.jpg

 

VA

https://i.rtings.com/assets/products/ngR7JqQN/hisense-h9g/uniformity-large.jpg

 

 

Nadam se da drugi forumaši tvoje savjete neće shvaćati ozbiljno ukoliko imaju 2 grama soli u glavi.

 

 

 

 Gle ajmo se prvo malo smiriti da nebi počeo dijelit normabele . Hebo te kontrast . Ako kupuješ tv zbog kontrasta, onda neznam šta bi ti reko. Ja sam naveo sve probleme od kojeg VA panel pati. A vi se uhvatili jednog problema input laga i ne skidate se stoga, ok, nisam testirao novije VA panele i kako kažete popravljen je input lag. Ne kupuje se tv radi input laga. A šta je sa ostalim problemima, dovoljno je otići na taj link od rtings https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u7k-u7-u75k , "ghostng, black smearing, color ghosting in every dark scene , motion clarity simply disgusting", vidjeti kako su zahtjevni korisnici nezadovoljni VA panelom. Znači nisam jedini. 

 

Uzmeš primjer sony-x800h koji je iz 2020/2021, koji nije mini led? Jesi ti vidio uopće ips mini led? Evo križam se i ne vjerujem šta radiš. Uspoređuješ stari ips panel koji nije mini led. Pričamo cijelo vrijeme o mini led IPS vs mini led VA.

 

Ti i tvoji kolege ste NEZAHTJEVNI PROSJEČNI korisnici i vama se može uvalit apsolutno sve i to je vama ok, meni nije, svakome svoje naravno.  Najbolje otić na forum rtingsa i neka svako sam istraži boljke VA panela za pojedine modele televizora. Gdje i sam član Rtingsa kaže "This is the case with pretty much any TV that uses a VA panel". I sad ti meni pričaš kako nije nešto dobro poštelano ili neznam šta, odi se njemu javi i njemu pričaj bajke, pusti nas zahtjevne korisnike koji bolje znamo šta je bolje da uživamo u boljim televizorima. Sve šta ja pišem ljudi već napisali na tim rtings forumima za VA panele. 

 

IPS bez mini leda nikako nebi preporučio, isključivo sa mini ledom! Nadam se da je možda sad jasnije. IPS LED nikako. Možda ste krivo razumjeli. 

 

Evo šta kažu za HiSense U8 VA panel, vračaju ih u trgovine nakon testiranja. 

https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u8-u8k

 Bome si stvarno jako zahtjevan korisnik kad ne znaš poštelat sliku i uživaš u boljem IPS panelu, a ne OLED-u, ja sam mislio da zahtjevni korisnici profi gameri koji znaju kaj je najbolje imaju OLED. ali eto ti si me razuvjerio sa ni manje ni više Phillipsovim IPS panelom

 

Mislim da je bilo dosta ovog cirkusa, ponovit ću se još jednom ako netko nije pročitao, tko god uzme tvoj savjet,a ne razumije se bar malo u TV tehnologije, nema 2 grama soli u glavi osim u specifičnim slučajevima.

 

Koga god zanima više o ovome možemo se čut preko PM-a, da ne spamamo thread.

 

 

 

Prosječni korisniče odi na rtings forum ljudima plači ne ovdje. Neka ne uzimaju moj savjet, neka odu na rtings forume i sve će im bit jasno  Ali nikako ne slušat savjete od prosječnih korisnika ovdje pogotovo tebe koji ne uzimaju sve stavke u razmatranje.  A što se OLEDA tiče, OLED je preskup za ono što nudi, OLED nije savršen i ima svojih mana, burn in, novijim modelima samo treba duže do burn in'a, doći će do toga svakako prije ili kasnije. Da nema burn in'a kupio bi OLED.

 

Uskoro bi mogli vidjeti i OLED ekrane bez burn in'a. Što je svakako fenomenalna vijest.

https://www.techradar.com/televisions/we-could-soon-see-an-end-to-oled-burn-in-heres-why

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 14:16 (OnTime).
13 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Može pitanje/dva pošto sam se odlučio za OLED C3, kolko je stvarno problem taj BURN IN, da li se kod tog modela to zna desiti i šta se može napraviti za spriječiti tj. izbjeći?

 

I da li postoji preveliki TV? Udaljenost mi je oko 3.5 metra, sad imam 49, da li bi mi 65 mogao biti PREvelik? 49 mi je sigurno premali, a 55 ili 65 je velika razlika

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 14:04 (soecc).
 
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
soecc kaže...

Može pitanje/dva pošto sam se odlučio za OLED C3, kolko je stvarno problem taj BURN IN, da li se kod tog modela to zna desiti i šta se može napraviti za spriječiti tj. izbjeći?

 

I da li postoji preveliki TV? Udaljenost mi je oko 3.5 metra, sad imam 49, da li bi mi 65 mogao biti PREvelik? 49 mi je sigurno premali, a 55 ili 65 je velika razlika

 

 Što se tiče burn in'a to niko nemože znat, pogotovo sa novijim modelima. Ako želiš mirno spavat onda mini led, a pošto si već odlučio da ne želiš sačuvat živce  onda se pripremi na moguci česti image retention koji se da maknut pomoću pixel refresh cycle u samom meniju tv'a, a i moguci burn in, ali nakon par godina. Po meni je to preskupo za sve te zajebancije. Sad će doć oled entuzijasti kako je kod njih sve 5 i nema straha, ali nema dana da ne pomisle "što ako" i da ne čačkaju po postavkama.

 

https://www.cnet.com/tech/home-entertainment/lg-oled-c3-review-sets-the-standard-for-high-end-television-picture-quality/

 

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/17c012q/first_day_burn_in_lg_c3_55/

 

 

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c3-oled/settings

 

 Što se tiče veličine, sve je to individualno,  ja sa 2 metra gledam u 55 " i taman mi je, ja da gledam sa 3.5 metra gledao bi da uzmem 75/85". Najbolje otić u neki dučan i vidjet iz prve ruke tv sa distance od 3.5 metara, jel malo il velko.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 14:54 (OnTime).
5 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
soecc kaže...

Može pitanje/dva pošto sam se odlučio za OLED C3, kolko je stvarno problem taj BURN IN, da li se kod tog modela to zna desiti i šta se može napraviti za spriječiti tj. izbjeći?

 

I da li postoji preveliki TV? Udaljenost mi je oko 3.5 metra, sad imam 49, da li bi mi 65 mogao biti PREvelik? 49 mi je sigurno premali, a 55 ili 65 je velika razlika

 

 1. ne nije roblem i za sprecavanje tv sve vec ima u sebi

 

2. ne

Puno je samo kad tuku ;)

5 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
OnTime kaže...
soecc kaže...

Može pitanje/dva pošto sam se odlučio za OLED C3, kolko je stvarno problem taj BURN IN, da li se kod tog modela to zna desiti i šta se može napraviti za spriječiti tj. izbjeći?

 

I da li postoji preveliki TV? Udaljenost mi je oko 3.5 metra, sad imam 49, da li bi mi 65 mogao biti PREvelik? 49 mi je sigurno premali, a 55 ili 65 je velika razlika

 

 Što se tiče burn in'a to niko nemože znat, pogotovo sa novijim modelima. Ako želiš mirno spavat onda mini led, a pošto si već odlučio da ne želiš sačuvat živce  onda se pripremi na moguci česti image retention koji se da maknut pomoću pixel refresh cycle u samom meniju tv'a, a i moguci burn in, ali nakon par godina. Po meni je to preskupo za sve te zajebancije. Sad će doć oled entuzijasti kako je kod njih sve 5 i nema straha, ali nema dana da ne pomisle "što ako" i da ne čačkaju po postavkama.

 

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/17c012q/first_day_burn_in_lg_c3_55/

 

 

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c3-oled/settings

 

 Što se tiče veličine, sve je to individualno,  ja sa 2 metra gledam u 55 " i taman mi je, ja da gledam sa 3.5 metra gledao bi da uzmem 75/85". Najbolje otić u neki dučan i vidjet iz prve ruke tv sa distance od 3.5 metara, jel malo il velko.

 

 

 5 godina garancije i ja ne razmislja o tome plu svaki put kad ga upalim kazem wowo i neka sutra crkne ja cu i sretan jer sam uzivao u svakoj sekundi gledanj...(A i js  pod garancijom ;))

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2024 14:54 (Posmatrač).
8 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ekipa trebam preporuku za TV 55".

 

Namjena - gaming 0 bodova, ako i igram igram na PC-u. Gledanje IPTV-a i Netflixa uglavnom (volio bi da ima android/google tv OS). Više filmovi/serije ali i sport. Nisam prezahtjevan, budget 600-1200 eura. Uz napomenu da je prostorija u kojoj se nalazi dosta osvijetljena suncem (trenutni tv je star i radi mi problem, kad su neke tamne scene slika loša do bola ako zavjese ne stavim). Htio bi neke od top brendova (Samsung/LG/Sony) ali otvoren sam za ideje.

 

Hvala unaprijed. Listao sam stranice unazad, pa vidim da razni ljudi imaju razna mišljenja. Neki modeli koje sam zapamtio su Samsung S90C, LG B3, TCL C845 itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
soecc kaže...

Može pitanje/dva pošto sam se odlučio za OLED C3, kolko je stvarno problem taj BURN IN, da li se kod tog modela to zna desiti i šta se može napraviti za spriječiti tj. izbjeći?

 

I da li postoji preveliki TV? Udaljenost mi je oko 3.5 metra, sad imam 49, da li bi mi 65 mogao biti PREvelik? 49 mi je sigurno premali, a 55 ili 65 je velika razlika

 

 Zaboravi na burn in, pojedinci koji pojma nemaju i nikad oled nisu imali lupetaju strahovite gluposti, uzmi C3  normalno ga koristi kao i svaki drugi tva i zaboravi na burn in,  imam C8 koji nije niti mažen niti pažen i korišen za sve živo,  7 godina star, panel čist ko i prvog dana.  

Za 3.5m 65" je dobro, nemoj manje , bit će ti kasnije žao, može samo veće

10 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
OnTime kaže...

Ako je tebi bug forum nekakav orijentir u usporedbi sa svijetom onda se gadno varaš. Isto se varaš da se navedeni problemi prikazuju samo kod gaminga. Ali gaming je nešto što treba uzeti u obzir prilikom kupovine televizora, treba dakako uzeti sve moguće u obzir jer se tv kupuje na duže staze. Ključna riječ treba, znači nije oabvezno, opcionalno. 

 

ak mi tech forum nije orjentir za gejm ekipu, onda ne znam što je :)

al dobro, imaš svoje mišljenje - poštujem

12 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
zuper kaže...

Jedini mini LED IPS kojeg bi uzimao u obzir je LG QNED 86/91 serija

 

Ja gledam te serije al ne vidim da postoje u 50inča ili mi promiče?

15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Promiče ti...

 

na ovom forumu su ti sve do jendoga najjači experti (sa x) u EU i US&A.

 

serije ti inače iđu od 32 do 88 cola.

 

ali nisam stručljak pa ne znam detalje ali imamo mi bolje neg po evropama.

 

a inače je sve super

E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice