Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.520
|
čitano: 26.614.998
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Vandit kaže...

Uzeo sam Hisense 55e8q 55" na akciji za 420 Eura. Oko 600 Eura je redovna cijena tako da sam zadovoljna s cijenom. Zadovoljan sam i TV-om, osim što već tri dana ne mogu pronaći HRT, NOVA i RTL programe. Znači koji god način pretrage da odaberem nema šanse. Stari Hisense tv ih na istoj anteni pronalazi od prve. Stvarno čudno. 

za nekih 60 eura više ti na akciji bude Hisense 55U7Q Pro, koji je još klasu iznad.

8 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

@junior335 probao sam sve moguće kombinacije koje sam našao na netu, pa i to sa promjenom države, no ništa nije funkcioniralo. Onda sam jučer upalio TV i opet skenirao programe - našao HRT od prve. Stvarno čudno. I ovo nije prvi Hisense gdje sam imao problema sa pronalaženjem programa. 

Što se tiče Pro verzije, bila je u razmatranju, ali financijski okvir je bio definiran pa nisam mogao ići na 55U7Q PRO.

0 0 hvala 0
18 godina
Vandit kaže...

@junior335 probao sam sve moguće kombinacije koje sam našao na netu, pa i to sa promjenom države, no ništa nije funkcioniralo. Onda sam jučer upalio TV i opet skenirao programe - našao HRT od prve. Stvarno čudno. I ovo nije prvi Hisense gdje sam imao problema sa pronalaženjem programa. 

Što se tiče Pro verzije, bila je u razmatranju, ali financijski okvir je bio definiran pa nisam mogao ići na 55U7Q PRO.

Vjerojatno nije stvar do Hisensea nego do tvoje antene kojoj je kvaliteta i japčina signala na rubu pa ih nekad nađe a  nekad ne

8 godina

Moguće, to je stambena antena. Što se tiče TV-a, za sada zadovoljan. Još samo trebam fine tunati sliku i to je to. 

1 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav svima, trebao bih preporuku za TV 40 ili 42 inča. TV ide u dječju sobu te bi služio uglavnom za filmove, serije i svakodnevno upotrebu. Trenutni Sharp 40BL2EA 4K UHDV je odradio svoje pa gledam nešto u ovom cjenovnom i softverskom rangu (android tv/GoogleTV)  pa ako može neki savjet ili neka preporuka za neki best buy do 350€ max cijene bio bih zahvalan.

Jedan od izbora mi je TV TCL QLED TV 43" 43P7K

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 17:19 (nansale).

0 0 hvala 0
18 godina
nansale kaže...

Pozdrav svima, trebao bih preporuku za TV 40 ili 42 inča. TV ide u dječju sobu te bi služio uglavnom za filmove, serije i svakodnevno upotrebu. Trenutni Sharp 40BL2EA 4K UHDV je odradio svoje pa gledam nešto u ovom cjenovnom i softverskom rangu (android tv/GoogleTV)  pa ako može neki savjet ili neka preporuka za neki best buy do 350€ max cijene bio bih zahvalan.

Jedan od izbora mi je TV TCL QLED TV 43" 43P7K

A ni nemaš što drugo u tom cjenovnom rangu sa androidom realno, slobodno rokaj

15 godina

U slučaju da je budžet oko 2k Eura, je li i dalje LG G5 best buy od 65 inča? Ili C5?

Treba mi za osobu u 60im godinama. Najviše bi se na TVu gledao sport i nogomet, a preko dana serije i informativni programi.

Bilo bi super da mi preporučite best buy za 2k Eura budzet i best buy za 1-1.3k budzet.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2026 20:51 (marijanooo).

0 0 hvala 0
4 godine

hej ekipa

pred neko vrijeme sam se ovdje raspitivao cijenama, dijagonalama i TCL produljenom jamstvu

sad vidim dobru cijenu na mall.hr-u za TCL 65C71K, za 741 €: https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tcl-65c71k-tv-165-cm-65-4k-qd-mini-led-hdr-premium-google-tv-144hz-bang-amp-olufsen-zvuk?tab=reviews

što bi se starohrvatski reklo: "Am I missing something here?"

ovo je 130 € jeftinije od prve sljedeće najpovoljnije opcije: https://www.nabava.net/televizori/tcl-65c7k-televizor-cijena-65-165-cm-qd-miniled-ultra-hd-768385211

0 0 hvala 0
14 godina
Po meni oled je overkill za takvu vrstu sadrzaja, G5 pogotovo. Zaganjajte kakav dobar qled/ miniled, može uzet koji hoće maltene.
18 godina

Gledao sam 65" Phillips 910 sa b&w int.zvucnicima i gledao sam Bravia 8 ll. Kolko sam citao gledao sa braviom se nemre nikak fulat, ali, posto je to qd-oled, dolazi do sivkaste boje kod gledanja telke dok je u prostoriji prisutna dnevna svjetlost.

Dal ima tko od vas Sony Bravia 8 II?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
marijanooo kaže...

U slučaju da je budžet oko 2k Eura, je li i dalje LG G5 best buy od 65 inča? Ili C5?

Treba mi za osobu u 60im godinama. Najviše bi se na TVu gledao sport i nogomet, a preko dana serije i informativni programi.

Bilo bi super da mi preporučite best buy za 2k Eura budzet i best buy za 1-1.3k budzet.

Kod sporta/nogometa bi ti svijetlina G5 itekako pomogla ali ako je to uglavnom sadržaj koji će se konzumirati ja bih radije preporučio mini led veće dijagonale jer bolji modeli imaju vrhunsku svijetlinu za naprimjer nogomet a veći ekran če donjeti WOW faktor.Naravno obavezno gledati kakav je pojedini mini led što se tiće blura itd pošto će se gledati nogomet koji ima brzo kretanje kamere tojest brze scene.

14 godina
Ma sigurno, oled mi se tu slabo uklapa obzirom na sam sadržaj i da je čovjek u 60im godinama ( bez uvrede čovjeku)
S miniled/qled dobit će veći ekran, woow efekat zagarantiran, a izgubit ništa što bi mogao uopće i primjetiti ( + faktor što čovjek u tom slučaju se ne bi morao brinuti oko burn in i sl)
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2026 13:11 (error_666).
Moj PC  
0 1 hvala 1
17 mjeseci
error_666 kaže...
Ma sigurno, oled mi se tu slabo uklapa obzirom na sam sadržaj i da je čovjek u 60im godinama ( bez uvrede čovjeku)
S miniled/qled dobit će veći ekran, woow efekat zagarantiran, a izgubit ništa što bi mogao uopće i primjetiti ( + faktor što čovjek u tom slučaju se ne bi morao brinuti oko burn in i sl)

Ne kužim što si htio reći sa ovim djelom za godine, čovjek od 60 godina ne vidi dovoljno dobro da primjeti kvalitetu slike na oledu u odnosu na led lcd?

12 godina

Pretpostavljam da je kolega htio reći vjerojatno osobu 60+ koja ne gleda hdr sadržaj/ne kuži se toliko u tehniku ne zanima baš jel OLED ili ne.

Čak se možda i ne bih složio ako je već imao OLED prije no čak i tad su to finese, ne poznajem stariju osobu koja se kuži i koju to zanima pa uspoređuje baš.

Komotno može neki miniled veće dijagonale i ubit mu svjetlinu malo jer će vjerojatno bit i presvjetal čak i preko dana.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Novice kaže...
error_666 kaže...

Ne kužim što si htio reći sa ovim djelom za godine, čovjek od 60 godina ne vidi dovoljno dobro da primjeti kvalitetu slike na oledu u odnosu na led lcd?

@gelon , upravo to je i bila poanta priče , ali jbg treba malo razumjeti napisano .

@noviceHtio reci upravo ono sto i piše , mislim da sam bio dovoljno jasan tj . da je u ovom slučaju  overkill i da se oled u pravilu ne kupuje da se gledaju vijesti i utakmice . Izrazio sam misljenje i obrazlozio uz argumente , sto je problem  ? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2026 18:52 (error_666).
17 mjeseci
error_666 kaže...
Novice kaže...
error_666 kaže...

@gelon , upravo to je i bila poanta priče , ali jbg treba malo razumjeti napisano .

@noviceHtio reci upravo ono sto i piše , mislim da sam bio dovoljno jasan tj . da je u ovom slučaju  overkill i da se oled u pravilu ne kupuje da se gledaju vijesti i utakmice . Izrazio sam misljenje i obrazlozio uz argumente , sto je problem  ? 

Problem je što si u argumente unio idiotski stereotip.

14 godina
Sva sreća pa su tvoji bolji, tj nema ih nikako :D
Sve lijepo objašnjeno , da ti nacrtam ti bi i dalje gurao svoju priču koju i ne znamo jer nisi ništa konstruktivno ni rekao tako da cu ovdje završiti svaku dalju raspravu s tobom. Lp
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2026 20:14 (error_666).
15 godina

Pozdrav svima, tražim tv 55 incha, oko 500 eura, 600 max.

Standardno Android, najviše se gleda preko Plexa. I htjela bih spojiti PS5 na njega, znači da ima VRR.

Našla sam ovaj:

https://bazzar.hr/p/JMMXV3R-tcl-mini-led-tv-55-55c7k-google-tv

Kaj kažete, jel ima nešto bolje? Hvala unaprijed 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2026 11:35 (MissMachine).

0 0 hvala 0
17 mjeseci
MissMachine kaže...

Standardno Android, najviše se gleda preko Plexa. I htjela bih spojiti PS5 na njega, znači da ima VRR.

Našla sam ovaj:

Dobar izbor, ne vidim bolje do te cijene.

17 mjeseci
error_666 kaže...
Sva sreća pa su tvoji bolji, tj nema ih nikako :D
Sve lijepo objašnjeno , da ti nacrtam ti bi i dalje gurao svoju priču koju i ne znamo jer nisi ništa konstruktivno ni rekao tako da cu ovdje završiti svaku dalju raspravu s tobom. Lp

Sve si to mogao objasniti i bez tog komentara. To je sve. lp

9 godina
Novice kaže...
MissMachine kaže...

Našla sam ovaj:

Dobar izbor, ne vidim bolje do te cijene.

Ja sam prije skoro 4 mjeseca uzeo 50'' miniled sa 144hz i vrr-om za 350€ (dostava ukljucena) s 5 god garancije. Mislim da je sad taj TV najmanje 400injak € i bit će 3 godine garancije jer su ove dodatne dvije bile neka vrsta kratkotrajne promocije od proizvodaca. Znam da je 5 incha manje, ali je i 250€ manje za slične specifikacije.

A i svjetsko prvenstvo pocinje uskoro. Ako nije hića, radije se strpit jos 2 mjeseca i uzet nesto na stvarnom popustu, što je postala rijetkost kod nas. A jednom u 4 godine kad je svjetsko, stvarno se isplati bar pogledat što se nudi po dućanima. 

Također, linkani tv od strane kolegice je sa bazzara. Za eur više se može naći u centru tehnike. Nekako bih osobno više vjerovao centru tehnike koji imaju fizicki ducan u hr, nego ovim online preprodavačima. Bar bih preporučio kolegici da malo prolista po internetu i vidi koliko su spomenuti dućani renomirani ili ne. U slučaju reklamacije, tko je ažurniji i pouzdaniji.. itd.

Novice Kao što si napao kolegu poviše i potrošio 3-4 posta na neki trivijalan komentar o starijim ljudima koji potencijalno ne vide dobro, tako isto mogu i ja tebe za ovo gdje nekome u pola rečenice kažeš: "može, potroši ~600€!" 

Ajmo se bar potrudit dat par prijedloga prije nego se tuđim novcima tako razbacujemo na forumu. Ništa osobno. Lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2026 15:08 (birra).
2 godine
MissMachine kaže...

Našla sam ovaj:

TCL ili Hisense, ali ako je uvjet Android TV onda ti ostaje TCL.

17 mjeseci
Birra, koji prijedlog kada je našao odličan izbor za novac i za kriterije koje je zadao??
14 godina

kao i ti za "idiotski stereotip" , a komentar te zabolio i osjecao si se nesto prozvanim  iz meni skroz neobjasnjivih razloga , ali nije ni bitno vise  . Nemam vremena da razmisljam o kompleksima forumaša tako da se mogu složiti s tobom u vezi da je to sve . Lp i tebi  i nastavi ljudima preporučivati oled da gledaju rtl direkt :P 

17 mjeseci
error_666 kaže...

kao i ti za "idiotski stereotip" , a komentar te zabolio i osjecao si se nesto prozvanim  iz meni skroz neobjasnjivih razloga , ali nije ni bitno vise  . Nemam vremena da razmisljam o kompleksima forumaša tako da se mogu složiti s tobom u vezi da je to sve . Lp i tebi  i nastavi ljudima preporučivati oled da gledaju rtl direkt :P 

Nisam se osjećao prozvanim, nego ne volim takve komentare, to mi je u razini žene ne znaju voziti i sl., a za oled si dao komentar da se na takvom tv-u ne gleda običan tv, odnosno da je za to overkill i za to se slažem (pod uvjetom da se uopće ne koristi za streamove ili bluray sadržaj), ali onda nastaviti ono za starije osobe je nepotrebno.

14 godina

Molim brzinsku preporuku

TCL 65 c71k

ili 

Philips 65 OLED 770/12 

Gleda se netflix, hbo, prime itd.

nine

0 0 hvala 0
6 godina

Tcl zbog garancije. 2+3god.

A i philips vise nije philips kakvog smo nekada znali.

1 3 hvala 0
17 mjeseci
jake kaže...

Molim brzinsku preporuku

TCL 65 c71k

ili 

Philips 65 OLED 770/12 

Ova dva nisu za usporedbu, Philips definitivno

7 godina
jake kaže...

Molim brzinsku preporuku

TCL 65 c71k

ili 

Philips 65 OLED 770/12 

Ne kuzim to trazenje savjeta oko televizora. Odite i vidite i izaberite sto vam odgovara. Ja bi Philipsa uzeo, ako vec moram birati, ali svaciji vid nije isti. 

17 mjeseci
SamoPitam3 kaže...

Ne kuzim to trazenje savjeta oko televizora. Odite i vidite i izaberite sto vam odgovara. Ja bi Philipsa uzeo, ako vec moram birati, ali svaciji vid nije isti. 

Ni ja isto, jbte ovakve teme, ljudi traže savjete umjesto da sami odu vidjeti i izabrati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice