3D setup kod kuće

poruka: 13
|
čitano: 5.004
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
3D setup kod kuće

Planiram u dogledno vrijeme napraviti kod kuće 3D setup, pa ako netko ima iskustva...

Da li odabrati 3D tv ili projektor ?

Nedavno sam u kinu gledao na RealD 3D setup-u i oduševljen sam, ali nekako sumnjam da bi bilo tako efektno na TV ekranu, pa ću vjerovatno ići na projektor (doduše s manjim platnom nego u kinu naravno).

E sad, što odabrati, RealD 3D, Dolby 3D, nešto drugo ?? Koliko vidim svakako treba ići na dual projektor, koji uzeti ?

Za RealD koliko vidim treba specijalno platno (vrlo vrlo skupo), isplati li se ?

Kako to stoji sa PC igrama ?

Kolika bi bila cijena svega toga?

Zvučni sustav već imam (Onkyo TX-NR5007 AV Receiver, JBL zvučnici 9.1 sustav).

PS. Ne želim kupovati jeftino, a komentari tipa 3D ne valja i sl. su suvišni

0 0 hvala 0
16 godina
Re: 3D setup kod kuće
PaleRider kaže...

Planiram u dogledno vrijeme napraviti kod kuće 3D setup, pa ako netko ima iskustva...

Da li odabrati 3D tv ili projektor ?

Nedavno sam u kinu gledao na RealD 3D setup-u i oduševljen sam, ali nekako sumnjam da bi bilo tako efektno na TV ekranu, pa ću vjerovatno ići na projektor (doduše s manjim platnom nego u kinu naravno).

E sad, što odabrati, RealD 3D, Dolby 3D, nešto drugo ?? Koliko vidim svakako treba ići na dual projektor, koji uzeti ?

Za RealD koliko vidim treba specijalno platno (vrlo vrlo skupo), isplati li se ?

Kako to stoji sa PC igrama ?

Kolika bi bila cijena svega toga?

Zvučni sustav već imam (Onkyo TX-NR5007 AV Receiver, JBL zvučnici 9.1 sustav).

PS. Ne želim kupovati jeftino, a komentari tipa 3D ne valja i sl. su suvišni

Nemoj...nemoj nemoj nemoj to kupovat jer nije NI SLIČNO kao u kinu!

To je fora da te nasamare da će ti doma biti kao u kinu 3d. NEĆE!

3d film sam po sebi ne možeš nabaviti u videotekama. mogu se skinut sa neta ali jako malo.

I nije ovo iz ljubomore, kupi ti slobodno ako možeš ali mislim da ti je stvarno nepotrebno.

Svaki dan gledam taj 3d u dućanu u kojem radim i nema nikakav učinak. (sony 40ex720)

Sve što napravi sa slikom je to da izgleda jasnije i taj 3d efekt je jedva vidljiv na par trenutaka...

eto ako ti je tolika želja, taj model košta 8.299kn i ako hoćeš sredim ti i popust...pa ti kupuj ;)

http://mrxa.3dhr.net/
17 godina
mrxa1 kaže...

Nemoj...nemoj nemoj nemoj to kupovat jer nije NI SLIČNO kao u kinu!

To je fora da te nasamare da će ti doma biti kao u kinu 3d. NEĆE!

3d film sam po sebi ne možeš nabaviti u videotekama. mogu se skinut sa neta ali jako malo.

I nije ovo iz ljubomore, kupi ti slobodno ako možeš ali mislim da ti je stvarno nepotrebno.

Svaki dan gledam taj 3d u dućanu u kojem radim i nema nikakav učinak. (sony 40ex720)

Sve što napravi sa slikom je to da izgleda jasnije i taj 3d efekt je jedva vidljiv na par trenutaka...

eto ako ti je tolika želja, taj model košta 8.299kn i ako hoćeš sredim ti i popust...pa ti kupuj ;)

hvala na komentaru,

ali mislim da 3D TV za 8.299 kn možda i nije najbolji primjer, imam u kući Philips TV od 12.000 kn, tako da za 3D ne bi sigurno potrošio manje..

Što se tiče dobavljivosti 3D filmova, to nije problem, u zadnje vrijeme se pojavljuju sve više.

ipak i sam mislim da 3D TV ne može biti bolji od dobrog projektora (iako vjerujem da se uz pravu opremu/cijenu može nešto dobiti), jednostavno je slika premala,

ali dobar projektor bi morao pružiti nekakav doživljaj, vidim da je JVC izdao nedavno tri modela koji (po mom dojmu) trunutno stoje kao najbolji za 3D kod kuce, JVC DLA-X9 je najjaci (ostali su DLA-X3 i DLAX-X7)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 12:37 (PaleRider).
17 godina
neaktivan
PaleRider kaže...

Firma gdje radim planira imati oboje u prodaji do kraja godine, uključujući sve potrebne filtere i elektroniku. Svakako je bolje ići na dva projektora zbog veće svjetline.

Obje varijante se mogu složiti da rade odlično. Ako ti se žuri, trenutno su lakše nabavljivi Real/polarizacijski filteri.

16 godina
PaleRider kaže...

hvala na komentaru,

ali mislim da 3D TV za 8.299 kn možda i nije najbolji primjer, imam u kući Philips TV od 12.000 kn, tako da za 3D ne bi sigurno potrošio manje..

Što se tiče dobavljivosti 3D filmova, to nije problem, u zadnje vrijeme se pojavljuju sve više.

ipak i sam mislim da 3D TV ne može biti bolji od dobrog projektora (iako vjerujem da se uz pravu opremu/cijenu može nešto dobiti), jednostavno je slika premala,

ali dobar projektor bi morao pružiti nekakav doživljaj, vidim da je JVC izdao nedavno tri modela koji (po mom dojmu) trunutno stoje kao najbolji za 3D kod kuce, JVC DLA-X9 je najjaci (ostali su DLA-X3 i DLAX-X7)

Da, dok sam to pisao zaboravio sam na projektor koji i je najbolje rješenje iako je bitno da je svjetlina što veća...

Nisam previše istraživao oko projektora ali sam vidio da ima 3d ready i 3d projektora..

što to točno znači i u čem je razlika ne znam (možda očale ne dolaze u 3d ready paketu), ali možda je nešto bitnije tako da i na to treba obratiti pažnju.

Ovaj model od 8300kn što sam dao je slab model, nije ništa posebno ali eto i na njemu to nije baš impresivno.

uskoro u dućanu dobivamo 3d telke od lg-a i panasonica pa ti javim kak to izgleda ;)

17 godina
DigiMagic kaže...
PaleRider kaže...

Firma gdje radim planira imati oboje u prodaji do kraja godine, uključujući sve potrebne filtere i elektroniku. Svakako je bolje ići na dva projektora zbog veće svjetline.

Obje varijante se mogu složiti da rade odlično. Ako ti se žuri, trenutno su lakše nabavljivi Real/polarizacijski filteri.

ne žuri mi se, jer nemam još ni prostor sređen za to, tako da mogu čekati

17 godina
mrxa1 kaže...

Da, dok sam to pisao zaboravio sam na projektor koji i je najbolje rješenje iako je bitno da je svjetlina što veća...

Nisam previše istraživao oko projektora ali sam vidio da ima 3d ready i 3d projektora..

što to točno znači i u čem je razlika ne znam (možda očale ne dolaze u 3d ready paketu), ali možda je nešto bitnije tako da i na to treba obratiti pažnju.

Ovaj model od 8300kn što sam dao je slab model, nije ništa posebno ali eto i na njemu to nije baš impresivno.

uskoro u dućanu dobivamo 3d telke od lg-a i panasonica pa ti javim kak to izgleda ;)

vjerojatno je razlika između 3D ready i 3D projektora u rezoluciji, kao kod tv-a (720 / 1080).

ajd javi stvarno kad probaš lg / panasonic i koje naočale koriste

hvala

16 godina
Još nismo dobili lg telku a panasonic je došao ali još nije izložen (jer moraju momci iz panasonica to stavit, gluposti)

Lg koriste očale kao one u kinima (mislim da su to one pasivne) koje ne trebaju baterije i koje se mogu preko ebaya nabavit za 60-tak kuna (kod nas vjerojatno 200 {#} )

a panasonic koristi očale kao i sony, dakle sa napajanjem. Puno su lakše od sony-a i ljepše stoje na glavi.

Panasonicov model je plazma P50ST30E i dolazi u paketu sa 1 naočalama i blu-ray playerom. Cijena mu je zasad 11.999kn a možda dođe i do promjene na niže.

Super moćan model bez daljnjeg, 600Hz, 5 000 000:1 kontrast, 4xhdmi, 2xusb, potrošnja smijurija 180w/h s obzirom na mogućnosti i s obzirom na to da običan lcd od 107cm troši nekih 130w/h.

Ovih dana će nam biti i izloženi pa stavim neke fotke ;)

17 godina
3D setup kod kuće

zvuči dobro,

svakako prenesi dojmove i nadam se da to možeš testirati u mračnom okruženju.

Šteta što nemate i većih dijagonala, koliko vidim Panasonic modeli idu do 65", možda ključna razlika za 3D

0 0 hvala 0
16 godina

Evo ga, danas postavili panasonic a došao i lg...

Panasonicu je ova serija ograničena na 3 veličine (42,46,50).

Panasonic koristi shutter očale (trepere naizmjence) pa izaziva mučninu i vrtoglavicu kod dugog gledanje.

Lg koristi naočale kao u kinu pa je to nemoguće...Njihova telka je 42lw4500 i košta 7.499kn. ima 100Hz, full hd, led model, 5 000 000:1.

U paketu se dobije 7 naočala. Moguće je nabaviti i veće modele ako bi tko bio zainteresiran i model je isporučiv u tjedan dana.

Na panasonicu nam se vrti avatar 3d i slika je savršeno čista, 3d daje odličan efekt, puno bolji nego kod sonya...nisam mislio da ću to reć, ali kao u kinu je :D

Lg nismo još probali pošto čekamo njihov blu-ray...to me zanima kako izgleda sa tim očalama jer se hvale da je kao u kinu...

panasonic 1 panasonic 1
panasonic 2 panasonic 2
LG... LG...
panasonic 3 panasonic 3
17 godina
3D setup kod kuće

Nije li to Panasonic TC-P50ST30 ?

Koliko sam vidio na njihovom webu, postoji i TC-P65ST30 (65"), ali nebitno..

Na panasonicu nam se vrti avatar 3d i slika je savršeno čista, 3d daje odličan efekt, puno bolji nego kod sonya...nisam mislio da ću to reć, ali kao u kinu je :D

To sam htio čut, mrak :)

gdje se to može isprobati?

0 0 hvala 0
16 godina
PaleRider kaže...

Nije li to Panasonic TC-P50ST30 ?

Koliko sam vidio na njihovom webu, postoji i TC-P65ST30 (65"), ali nebitno..

To sam htio čut, mrak :)

gdje se to može isprobati?

Ako kaže da imaju onda se sigurno može nabaviti...cijenu bih mogao saznati u ponedjeljak kad nam ekipa iz komercijale radi...

Na pm ću ti poslat o kojem se dućanu radi da ne radim reklamu ;)

17 godina
3D setup kod kuće

ok,

hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice