Zamjena za iPad

poruka: 9
|
čitano: 2.003
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zamjena za iPad

Blizi se kraj godine, a nekako i kraj radnim sposobnostima mog iPada. Radi on (uglavnom), ali zna izletit iz aplikacije kao da nemoze sazvakat malo vise slika (bogatiju web stranicu) ponekad, a i rezolucija je prosjecna (da budem pristojan).

Daklem, kao zamjena, nekako se prirodno namece novi iPad, ali nisam nesklon niti nekom drugom proizvodjacu, uz nekoliko uvjeta:

- ista ili bolja rezolucija od iPad retina ekrana

- ista ili veca povrsina ekrana

- prikljucak za vanjske memorije

- pristojan CPU

Do sada sam pronasao Google Nexus 10. Ima li jos koji da zadovolji gore navedene uvjete?

Thnx,

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Zamjena za iPad

Ružan je Nexus 10 s tim debelim bezelom a i ne podržava ti memorijske kartice, osobno preporuka za Ipad Air tu nema dvojbe tim više što su aplikacije prilagođene Retina rezoluciji. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 14:09 (roby27).
13 godina
NenadX kaže...
Do sada sam pronasao Google Nexus 10. Ima li jos koji da zadovolji gore navedene uvjete?

Znaci moze i Andorid, i cijena nije problem?

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tablet_z_lte-5255.php

http://gadgeterija.tportal.hr/2013/07/29/video-jos-uvijek-vam-nije-jasno-sto-moze-tablet-sony-xperia-z-pogledajte/#.UpyLSOKnn7I

(otporan na vodu, ekran malo veci od iPada, rezolucija za oko 100 piksela manja)

Na netu se spominje i Xperia Tablet Z Ultra. Tko zna kad i sto ce to biti :)

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note_10_1_%282014_edition%29-5677.php

(ekran malo veci od iPada, rezolucija dosta veca)

Iste specifikacije ima i Asus. Moze se koristiti i ko laptop:

http://www.gsmarena.com/asus_transformer_pad_tf701t-5493.php

(nema SIM)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 14:41 (CyberDemonVZ).
12 godina
neaktivan
Zamjena za iPad

U svijetu tableta ipad je i dalje broj jedan. Kao sto kolega kaze, ipad AIR i miran si.

Moj PC  
3 2 hvala 0
13 godina
Bastardo kaže...

U svijetu tableta ipad je i dalje broj jedan. Kao sto kolega kaze, ipad AIR i miran si.

{#} Da, ako je bio na iOSu, nek ostane na njemu. Da ne bi bilo nismo znali {#}

Osim ako voli eksperimantirati, a lova nije problem.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina
neaktivan
Zamjena za iPad

Nije sve crno-bijelo nego je dosta toga u nijansama sive (ne 50 nijansi sive, Boze sakloni). Sto se tice telefona, flagshipovi HTC-a, Sony-a i samsunga su pogazili i pregazili iphone u svakom smislu. To govorim kao osoba koja je nakon 4-5 godina koristenja iphone telefona presla na note3 prije 2-3 mjeseca kad se pojavio. S druge strane, iPad je toliko stabilan uredjaj, elegantno odradjen, lagan u ruci, tanki rubovi, ali najbolje od svega - trajanje baterije. Vidio sam i nexuse i motorole i kojekakve sonije i kineze koji su tehnoloske ZVIJERI ali nisu lagani, nisu prakticni, baterije ne traju dovoljno dugo za ugodan i autonoman rad dalje od uticnice itd. Dalje - display. Dosta ostalih tableta ili nije dovoljno svijetlo za kakvo-takvo normalno koristenje pri svijetlijem danu, nemaju dobar kontrast ili pak nemaju onaj glatki feeling pri koristenju touchscreena ... Po meni je ipad i dalje broj jedan, iako je dosta zatvoren radi iOS-a ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zamjena za iPad

moja preporuka ti je da nađeš na njušci rabljeni/ocuvani iPad 4 ;)

ali ak pare nisu u pitanju, onda Air :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mozda surface ili koji drugi win8 tablet.
skuplji su, al razlika je ocita
15 godina
neaktivan
Zamjena za iPad

Pa cijena je uvijek problem, pogotovo sto tablet nije osnovni kompjuter vec jedan od dodatnih (prekobrojnih, rekla bi zena moja).

Deblji okvir i veca robusnost meni nisu bug vec feature. Kad citam i drijemam u krevetu, cesto palcem kliknem na nesto i odem sa zeljene stranice. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice