Sta mi se najvise isplati?

poruka: 13
|
čitano: 1.681
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Znaci konfa je sljedeca

CPU:e8400
RAM:Kingmax 4GB 800Mhz
GPU:Gainward HD 4850
HDD:WD 320Gb+HITACHI 1TB
PSU:Xilence 800w Gaming Edition

i sad me zanima sta se s ovim isplati napravit bez nekog velikog troska?! Igre inace igram na ps3 ma mi to nije bitno, al sam sad instaliro cod4 nakong 4god neigranja i opet me uhvatila ludost, a u tom nikad sota FPS-a. Mislio sam mjenjat Plocu al mi je preskupa investicija trenutno, jel onda moram i novi CPU kupovat i naravno tu dolazi i nova DDR3 memorija. Nova graficka je isto skupa jel sve do nekih 600-700kn nije nesto jace od ovog sta ja imam, dapace slabije je. Pa mi je pala na pamet ideja da uzmem jos jedan hd4850 i spojim to u crossfire, mislim da moje napajanje to moze izdrzat. Znam da trosi uzasno puno strujo jedna ovakva kartica a kamlli dvije al sta cu, valjda se da iskljucit crossfire kad ne igram nista da bezveze ne sise struju? Ima ko kakvu ideju, nesto bolje od ovog sta sam ja smislio.

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 11:50 (R4zOR229).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Kupi si aftermarket cooler i clockni CPU masno, koliko god ide dok su temperature prihvatljive.

Onda si bocni neku karticu tipa HD 5830 i imati ćeš podosta frejmova.

Tu HD 4850 prodaj, CF se ne isplati.

iclock2much

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Sta mi se najvise isplati?

Daj preporuku nekog colera nzn ni sta i di trazit. I ove kartice bas i nemogu nac, naso sam jedino na forumu tu neki thread di pisu cijene i ispada da je 5850 jaca od ove a skuplja je samo 150kn onda bi rade to uzeo ako nije neki overkill ostatak konfe.

14 godina
neaktivan

zar takva konfa nemoze vrtit stari cod4 na 100-ak fpsa? gotovo sam siguran da moze jer sam do nedavno ima e4300 klokan na 3,2ghz/4850/4gb ddr2 i igra je isla ko metak - sp i multy.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Vrtim ja skoro ja uvijek lockano 250fps-a :D, ali me zivciraju povremeni dropovi a i htio bi na 333lockano imat a da mi nije sve na low detaljima.

14 godina
neaktivan

ja mislija covjek ima prob i iden mu pomoc a one prica o 333 fpsa.......evo ja tebi jedan palcic dole

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
R4zOR229 kaže...

Daj preporuku nekog colera nzn ni sta i di trazit. I ove kartice bas i nemogu nac, naso sam jedino na forumu tu neki thread di pisu cijene i ispada da je 5850 jaca od ove a skuplja je samo 150kn onda bi rade to uzeo ako nije neki overkill ostatak konfe.

Kupi si CM 212+ ili Mugen 3.

Clockni CPU koliko god ide, jer bez toga nema extra frejmova.

HD 5850 je odlična kartica, def za te novce.

Koju ploču imaš?

iclock2much
17 godina
Splićo kaže...

ja mislija covjek ima prob i iden mu pomoc a one prica o 333 fpsa.......evo ja tebi jedan palcic dole

Pa gledaj to je jako velika razlika na tom enginu, inace sam prije igro na dosta visokom nivou to. Dok je CB bio ziv jos i licio na nesto, cak sam bio jedno vrijeme u top3 na EU 1v1 leadderu. A ni ESL nam nije iso nesto lose. I igro sam na 125lockano i vjeruj mi onda ko ima 250lockano je u puno vecoj prednosti, iako ako me sjecanje sluzi na cetvorci mozda i nije moguce izvuz 333 jel promod to nedopusta al nema veze bitno da je dropove ove sredim stvarno znaju zasmetat nekad u kljucnom trenutku.

zoharbizo kaže...
R4zOR229 kaže...

Kupi si CM 212+ ili Mugen 3.

Clockni CPU koliko god ide, jer bez toga nema extra frejmova.

HD 5850 je odlična kartica, def za te novce.

Koju ploču imaš?

Ploca je Gigabyte GA-EP45-DS3. Mislim da cu ja prvo probat samo sa clockanim CPU-om kako ide a onda ako nece biz zadovoljavajuce idem i po karticu. Hvala ti na odgovorima, javim se jos ako me nesto nece bit jasno.

17 godina

Dal u crossfire mogu dvije kartice razlicitog proizvodaca? Znaci imam gainwardovu hd4850 i sad uzmem od saphire-a, jel to moze zajedno? Pitam jel mozda mogu dobit tu karticu ne neku sicu(150kn)pa bi mi se onda isplatilo to napravit. I ove coolere za proc nemogu bas nac, ako nije problem dat linkove u kojim ducanima si ih ti vidio.

13 godina
neaktivan

mogu,  bitno je da su grafički procesori isti 

Carpe Diem
13 godina

Najbolji lock je na onoliko kakav ekran koristis x2, znaci ako ti je ekran 60hz lock na 120 fps. ovo vrijedi za sve pucacine,

sve preko toga dolazit ce do toga da ce server primati/ slati vishe paketa i ono sto ce se dogadjati na tvom ekranu su fps dropovi koje ti spominjes. Također će ti ping porasti malo....cod4 je ionako presmijesan sto se tice programskog djela kodiranja multiplayera i netcode koji imaju, pogoditi nekog mozes i zatvorenih ociju.

13 godina
protjeran
Luka123 kaže...

Najbolji lock je na onoliko kakav ekran koristis x2, znaci ako ti je ekran 60hz lock na 120 fps. ovo vrijedi za sve pucacine,

sve preko toga dolazit ce do toga da ce server primati/ slati vishe paketa i ono sto ce se dogadjati na tvom ekranu su fps dropovi koje ti spominjes. Također će ti ping porasti malo....cod4 je ionako presmijesan sto se tice programskog djela kodiranja multiplayera i netcode koji imaju, pogoditi nekog mozes i zatvorenih ociju.

Biser godine.

13 godina
Tyberius_Prime kaže...
Luka123 kaže...

Biser godine.

Biser? Objasni zasto? Inace najbolji je lock na onoliko koliko ti ekran ima hz ili puta 2.
Makar imao najbolji karticu na svijetu i processor, imat ces fps drops biseru.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice