Slaganje HTPC-a

poruka: 25
|
čitano: 16.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Slaganje HTPC-a

Zanima me vase misljenje/iskustva oko slaganja ovoga tj. koje komponente bi preporucili i gdje kod nas ima kucista lijepih? Zanima me nesto sto nema problema s vrtnjom blu ray filmova, moze se fino snimati (dakle 1-2 TB disk) - 2glava kartica tako da se moze snimat i gledat nesto drugo.

Napomena, sam nemam nikakvih problema sa slaganjem konfiguracije, ali nemam iskustva sto je dovoljno za HTPC i najtezi mi je izbor kucista (te gdje uopce trazit), tv-capture i zvucne kartice buduci da zainteresirane osobe zele 5.1 ili cak 7.1 sorround, a osobno nema iskustava sa zvucnim karticama koje nisu onboard

Takodjer volio bih savjet oko software-a, dakle OS + software za gledanje/snimanje itd da sve to bude pristojno slozeno

Daljinski se naravno podrazumijeva (jedan koji pokrece sve) i da to vise lici na komponentu ispod TV-a kao zamjena za video/DVD player nego na racunalo, dakle opcija mis + tastatura ili 5 daljinaca odpadaju u startu (mis i tastatura se uvijek mogu prikopcat, naravno, ali da nisu nuzne i da ih nema tamo jer ih ne zele ispod tv-a gledat stalno)

Ako se nekome da moze dati kompletan prijedlog sto i gdje kupit, kako sastavit, popis komponenti i softwarea sa cijenama.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slaganje HTPC-a
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

0 0 hvala 0
16 godina
Slaganje HTPC-a

Hvala, tamo sam pronasao relativno ok ideje o samoj konfiguraciji, ali opet se nitko ne bavi najbitnijim, tv capture sa 2 tunera, kuciste i software tako da se sve (blue ray reprodukcija, gledanje programa sa tv kartice, divx, mp3, fx itd.) gleda uz pomoc 1 daljinskog, a da to nije ona logitechova mini tastatura/mis/daljinski od 1300kn. takodjer nitko se nije bavio kvalitetnom zvucnom karticom koja zamjenjuje pojacalo tj daje izlaz za 5.1 ili 7.1 set zvucnika, a znam da se moze, tj. ljudi koji su me pitali za savjet zele sve u istoj kutiji na 1 daljinskom. takodjer koliko vidim kod nas ima svega 5-7 kucista koja su dovoljno elegantna, a ujedno i prakticna da stoje u dnevnom boravku, a opet da se ne radi o ovako necemu jer bi nesto vise trebala kostat cijela stvar, a ne samo kuciste

kao sto rekoh, nije mi problem proc, maicna, hdd i ram, problem su mi dovoljna grafulja za reprodukciju blue-ray sadrzaja, tj full hd-a na bilo koji nacin bez ikakvih trzaja, software, tvcapture sa 2 tunera i zvucna, te eventualno gdje kod nas ima mozda malo veci izbor kucista

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Slaganje HTPC-a
Rhodin kaže...

Hvala, tamo sam pronasao relativno ok ideje o samoj konfiguraciji, ali opet se nitko ne bavi najbitnijim, tv capture sa 2 tunera, kuciste i software tako da se sve (blue ray reprodukcija, gledanje programa sa tv kartice, divx, mp3, fx itd.) gleda uz pomoc 1 daljinskog, a da to nije ona logitechova mini tastatura/mis/daljinski od 1300kn. takodjer nitko se nije bavio kvalitetnom zvucnom karticom koja zamjenjuje pojacalo tj daje izlaz za 5.1 ili 7.1 set zvucnika, a znam da se moze, tj. ljudi koji su me pitali za savjet zele sve u istoj kutiji na 1 daljinskom. takodjer koliko vidim kod nas ima svega 5-7 kucista koja su dovoljno elegantna, a ujedno i prakticna da stoje u dnevnom boravku, a opet da se ne radi o ovako necemu jer bi nesto vise trebala kostat cijela stvar, a ne samo kuciste

kao sto rekoh, nije mi problem proc, maicna, hdd i ram, problem su mi dovoljna grafulja za reprodukciju blue-ray sadrzaja, tj full hd-a na bilo koji nacin bez ikakvih trzaja, software, tvcapture sa 2 tunera i zvucna, te eventualno gdje kod nas ima mozda malo veci izbor kucista

Većina novih grafičkih u sebi ima hardverski HD dekoder za reprodukciju HD sadržaja tako da se za to ne mora brinuti, vjerovatno bi išao na neku s pasivnim hlađenjem zbog tišine.

Što se tiče software-a - windowsi imaju Media Centar, a vjerovatno ćeš s tv-karticom dobiti neki cd s njihovim softverom.

Ovo s 2 tunera ti ne mogu reći - ja imam Pinnacle hibridnu karticu s jednim tunerom i odlična mi je (jest da je koštala).

Za kućišta neću isto govoriti jer neznam ni di živiš i koliko su ti dostupna, ali links i ADM imaju ok ponudu (kada sam zadnji put gledao)

16 godina
Slaganje HTPC-a

Isto sam iz Zg, nije mi problem. ionako ako cu ikamo ici vozit ce me ljudi koji su za to zainteresirani, tako da nije to problem vec da dobe sto zele.... 2 tunera su interesantna jer mozes snimat 1 gledat 2gi program, htpc bi im trebo sluzit za sve, ali osjetljivi su na kolicinu kablova i komponenti koje bi se trebale nalazit u dnevnom boravku (ili bolje receno ONA je osjetljiva na to Nevinašce ) i ne bi tjeli kupovati pojacalo sa setom zvucnika za kucno kino ako sve moze biti unutar HTPC-a tj ako njegova zvucna moze obavljai taj posao kvalitetno (a cuo sam da moze).

Dakle tv capture sa 2 tunera, zvucna sa 5.1 ili 7.1 izlazom za standardne zvucnike (nesto poput kucnog kina, ali bez dodatnog pojacala) i kako sve to upogonit uz pomoc 1 daljinskog a da sve funkcionira (dakle ne mora svako malo iz ladice vadit wireless tastaturu i/ili misa)

Ujutro se upali, cijeli dan se koristi uz pomoc daljinskog, navecer se ugasi

Na prvom mjestu to, na drugom cim tise hladenje, ne planiraju imat mini centralu tamo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slaganje HTPC-a

Znači trebalo bi ti biti neko veće kućište gdje ćeš potrpati TV karticu i posebnu zvučnu (svaka matična danas ima 5.1/7.1 ali kvaliteta je druga stvar), a neko kvalitetno i tiho da na nešto ličiNeodlučan

Možda nešto ovako za dnevnu sobu

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 17:50 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
Slaganje HTPC-a

AVerTV Duo Hybrid PCI-E II ima dva digitalna i analogna TV prijemnika, tako da s njom možeš jedan program gledati, a drugi snimati. Ima isto i radio prijemnik.

Daljinski možeš namjestiti da radi s media centrom koji dolazi s karticom ili s Vistinim Media Centrom. Mislim da još uvijek nisu izdani driveri koji bi omogućili upotrebu daljinskog od ove kartice s media centrom od Windowsa 7.

S daljinskim upravljačam možeš pokrenuti i računalo (Remote on).

Na kartici postoje dva antenska TV ulaza + jedan za radijsku antenu.

Cijena joj je oko 650 kuna.

Ja koristim AVerTV Hybrid Speedy PCI-E (samo po 1 analogni i digitalni prijemnik) i nisam imao s njom nikakvih problema.

0 0 hvala 0
16 godina
Slaganje HTPC-a

da, kuciste bi bilo neko takvo, po mogucnosti crno, ova tv kartica je nesto takvo sto trazim, ali volio bih znati ima li itko ista slicno doma i da si je tako podesio kao sto sam pito tj je li daljinac doista toliko funkcionalan

sto se tice maticnih svjestan sam da imaju onboard zvucne s podrskom za 5.1 ili 7.1 zvuk, medjutim sve zahtjevaju spajanje na 5.1 ili 7.1 set zvucnika sa vlastitim pojacalom sto ukljucuje dodatno pojacalo, sto je dodatna komponenta... ne pitaj mene zasto je to lose, ja samo pitamo kako to izbjec, a da sve radi

Koliko sam skuzio oni bi all-in-one uredaj sa jednim daljinskim, da nije preskupo, da nije preglasno i da je funkcionalno i lijepo

P.S. Sad sam skuzio da sam temu stavio u stolna racunala, ocito sam fulo temu sastavljanje pc konfi, dolazio sam na temu preko profila buduci ju pratim, ako netko misli da je kriva rubrika slobodno se tema preseli

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

da, kuciste bi bilo neko takvo, po mogucnosti crno, ova tv kartica je nesto takvo sto trazim, ali volio bih znati ima li itko ista slicno doma i da si je tako podesio kao sto sam pito tj je li daljinac doista toliko funkcionalan

sto se tice maticnih svjestan sam da imaju onboard zvucne s podrskom za 5.1 ili 7.1 zvuk, medjutim sve zahtjevaju spajanje na 5.1 ili 7.1 set zvucnika sa vlastitim pojacalom sto ukljucuje dodatno pojacalo, sto je dodatna komponenta... ne pitaj mene zasto je to lose, ja samo pitamo kako to izbjec, a da sve radi

Koliko sam skuzio oni bi all-in-one uredaj sa jednim daljinskim, da nije preskupo, da nije preglasno i da je funkcionalno i lijepo

P.S. Sad sam skuzio da sam temu stavio u stolna racunala, ocito sam fulo temu sastavljanje pc konfi, dolazio sam na temu preko profila buduci ju pratim, ako netko misli da je kriva rubrika slobodno se tema preseli

Nisi fulao...HTPC spada u desktope(stolna) racunala.

dasHHa
17 godina
neaktivan
Slaganje HTPC-a

Ja upravo pripremam teren za HTPC i dosta sam toga pronasao ali nazalost vecina je ili nedostupna u HR ili je uzasno skupo u odnosu na EU.Evo krenimo redom:

1. HTPC Kuciste koje je dostupno u HR Antec Fusion Remote Max,crno,prima full ATX ploce i sto je meni i tebi najbitnije dolazi u paketu sa odlicnim iMedian HD,HTPC media center softwareom,dvobojni monitorcic na aluminijskoj prednjoj masci i daljinski.Software pokrece sve sto pozelis i daleko je bolji od PowerCinema ili Windows MCE aplikacija.

Mali review iMedian HD aplikacije: http://www.tomshardware.com/reviews/htpc-lcd-touchscreen,2129-8.html

Antec Fusion Remote Max dobavljivo na: http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.fad242e6f0b04b9dae8794abdd5d3a33.kuciste_antec_fusion_remote_max_bez_psu_atx_htpc_enclosure.aspx

2. Zvucna koju trazis nije dostupna u HR: Asus Xonar HDAV 1.3 deluxe

http://www.google.com/products/catalog?hl=en&q=asus+xonar+hdav1.3&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_enHR342HR342&um=1&ie=UTF-8&cid=7907983261486484217&ei=eyljS79_i_P8Bvfi1OwD&sa=X&oi=product_catalog_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAkQ8wIwAA#ps-sellers

ili Auzentech Home Theater HD

http://www.google.com/products?hl=en&q=auzentech+home+theater+hd&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_enHR342HR342&um=1&ie=UTF-8&ei=uSpjS6-GEMSb_Aa6wOCDBA&sa=X&oi=product_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CB0QrQQwAg

Da napomenem ja vecinu komponenti moram kupiti u EU i nekako dopeljati u Losinj!Za cca 1000Eura mrak HTPC se da sloziti pod uvjetom da mozes naruciti van HR.

3. Compro E900F Hybrid D/A Tuner(2xDVBT+2xAnalog),MPEG 1,2 i 4:

http://www.comprousa.com/en/product/e900f/e900f.html

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 20:03 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dasHHa kaže...

1. HTPC Kuciste koje je dostupno u HR Antec Fusion Remote Max,crno,prima full ATX ploce i sto je meni i tebi najbitnije dolazi u paketu sa odlicnim iMedian HD,HTPC media center softwareom,dvobojni monitorcic na aluminijskoj prednjoj masci i daljinski.Software pokrece sve sto pozelis i daleko je bolji od PowerCinema ili Windows MCE aplikacija.

Mali review iMedian HD aplikacije: http://www.tomshardware.com/reviews/htpc-lcd-touchscreen,2129-8.html

Mislim da bih uzeo ovo kuciste za iduci HTPC... mozda ako malo padne cijena... nego, ova iMedian aplikacija, kad nesto playam u PowerDVD-u, je l on zna sto ja to playam, koja je trenutna pozicija itd.? U tomshardware reviewu se ne spominje.

17 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...
dasHHa kaže...

Mislim da bih uzeo ovo kuciste za iduci HTPC... mozda ako malo padne cijena... nego, ova iMedian aplikacija, kad nesto playam u PowerDVD-u, je l on zna sto ja to playam, koja je trenutna pozicija itd.? U tomshardware reviewu se ne spominje.

iMedian koristi svoju bazu codeca i guta sve od xvid-a do vc1(blu ray).Dapace ti uvijek mozes izaci iz iMediana i koristiti ostale win programe,npr sa MCE daljincem od tv tuner kartice.Kad slozim svoj HTPC do jeseni,nadam se,ovdje budem sve objasnio i stavio fotke!!!:)))))

dasHHa
15 godina
Slaganje HTPC-a

iMedian baš i nije nešto. Svira i pleja sve, al mu je sučelje koma. Osobno imam već 4 godine Silverstone LC-10M kućište sa iMon aplikacijom za komunikaciju sa daljinskim ali koristim plug-in opciju u kombinaciji sa mediaportalom. Imedian imam instaliran i uvijek provjerim šta naprave u novoj verziji ali ga nikad ne koristim duže od 10 minuta jer se iživciram koliko mu je sučelje katastrofa.

Mediaportal preko plugina minidiplay komunicira sa Imon driverom i podržava ispis informacija na displeju kučišta i daljinac, proširiv je sa hrpom dodatnih pluginova (preporučam moving pictures plugin) i kad ga jednom fino poštelaš niti jedan drugi MC softver mu nije ravan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dastefan kaže...

iMedian baš i nije nešto. Svira i pleja sve, al mu je sučelje koma. Osobno imam već 4 godine Silverstone LC-10M kućište sa iMon aplikacijom za komunikaciju sa daljinskim ali koristim plug-in opciju u kombinaciji sa mediaportalom. Imedian imam instaliran i uvijek provjerim šta naprave u novoj verziji ali ga nikad ne koristim duže od 10 minuta jer se iživciram koliko mu je sučelje katastrofa.

Mediaportal preko plugina minidiplay komunicira sa Imon driverom i podržava ispis informacija na displeju kučišta i daljinac, proširiv je sa hrpom dodatnih pluginova (preporučam moving pictures plugin) i kad ga jednom fino poštelaš niti jedan drugi MC softver mu nije ravan.

A koja verzija softwarea je kod tebe instalirana?Ja govorim o iMedian HD ver.7.7. od 23.10.2009.(znacajno poboljsana u odnosu na starije verzije)

dasHHa
17 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
dastefan kaže...

A koja verzija softwarea je kod tebe instalirana?Ja govorim o iMedian HD ver.7.77. od 23.10.2009.(znacajno poboljsana u odnosu na starije verzije)

iMON/iMEDIAN HD 7.78.1125 version BETA patch

http://www.soundgraph.com/forums/showthread.php?t=2334

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 10:32 (dasHHa).
17 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...
dasHHa kaže...

Technical Specifications

1. Remote signaling 
38KHz infrared signals 

2. Maximum receiving distance 
15 meters 

3. Wireless reception angle 
AFFS 45º

4. Interface 
More than USB 1.1

5. Color 
Black, Silver 

6. Supported Operating Systems 
Windows 7 (32/64 bit), VISTA (32/64 bit) and XP (32/64 bit) 

7. Supported languages 
Chinese (Traditional), Chinese (Simplified), Czech, Danish, Dutch, English, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Italian, Japanese, Korean, Norwegian, Polish, Portuguese, Portuguese (Brazilian), Russian, Slovak , Spanish and Thai 

8. Supported applications: 
iMEDIAN HD, Windows Media Player, iTunes, Winamp, Real Player, Realone Player, QuickTime, MusicMatch Jukebox, Sonique, GOM Player, KMP, Jet Audio, Power Cinema, Win DVD, Power DVD and Windows Media Center Edition

9. Hardware Certification 
CE, FCC, MIC, RoHS, WEEE

10. Driver Certification
WHQL

11. The current version 
7.63.0831 (August 31, 2009)

dasHHa
15 godina

Zadnja koju sam probao je 7.77.1022

16 godina
Slaganje HTPC-a

Evo došlo vrijeme i da ga sebi krenem slagat, iako će kupovina pričekat mjesec-dva.

Nažalost prijatelj odusto zbog recesije pa nemam isprobano rješenje, ipak mislim da bi za početak ovako nešto bilo:

HTPC HTPC
Dakle tomu bi terbalo još dokupit TV-capture

I onda mi samo fali software, dakle ici na win7 x86 ili nešto drugo?

Diskretnu zvučnu definitivno neću kupovat, koliko čitam ova na grafi je čisto ok kad se sa HDMI poveže na TV.

Sad si jedino ramišljam o isplativosti ovako nečega, ili ići na neki C2Q procesor sa 2GB DDR2, grafa mislim da nebum puno zašparo sa nekim drugim rješenje, kućište i napajanje također, hard je više manje best-buy

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Slaganje HTPC-a
Evo i ja bi složio svoj htpc,ali sam zapeo odmah u početku.nemam pojma koje komponente da stavom u njega.pa bi mi trebala vaša pomoć.želim proci šta jeftinije ali da mi to opet radi.Koristi BiH ga za surfanja netom i za multimediju.trebam neki htpc koji će vrtiti filmove na 1080i,da bude šta tisi,hard od terabajta,bez kucista i optike.ove druge stvari vi dodajte. Ako ko ima volje bio BiH mu zahvalan da mi pomogne.

Jel bi mogla ic neka integrirana graficka?
ovo s daljincem mi se sviđa.jel se može taj daljinac posebno kupiti pa da s njim kontroliram htpc,di ih ima za kupit?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a kaj velite na gotova rješenja?? npr http://www.mec-it.com sve je konfigurirano i sve radi... samo ubodeš u struju i to je to!

15 godina
protjeran
Slaganje HTPC-a
A koliko ovo košta ???????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

cca 6k KN

15 godina
neaktivan
Slaganje HTPC-a

Pozdrav

trebao bi vasu pomoc u slaganju HTPC-a. Korisnik sam kompa a7n8x-e delux neforce 2 chipset,1gb kingston ram(neznam koji ddr),hdd seagate barracuda 7200 250GB,3.0+ XP amd athlon,graficka neka 64 mb(srot neki). pa ako se sta moze iskoristiti ok,ako ne opet ok.

uglavnom uzimam kroz 2 tjedna 46` panasonicovu plasmu,pa bi htio spojiti komp sa njim,a staro racunalo mi to bas ne dopusta,a i staro je.

ZAHTJEVIi:

kuciste crne boje,jer imam crnu dvd pržilicu koju bi stavio,dok ne uzmem blu ray za koji mjesec,mora biti jako tiho,po mogucnosti nikakve diodice za power i te gluposti,netreba nikakav displej,sto manje svjetlosti baca to bolje.mora imati daljinski,bezična tipkovnica i mis(mozda cak oboje da je mis integriran),posto u potkrovlju nemam telefonski liniju trebalo bi imati wifi opciju za spajanje na internet.

KORISTENJE:

skidanje filmova i serija HD kvalitete sa neta i gledanje istih,jednoga dana kada uzmem blu ray gledanje blu ray discova,graficka sa hdmi izlazom,posto bi ostavio spojen stari monitor,ali bi prikljucio hdmi-em na plasmu,neigram toliko igrice,ali ljubitelj sam NFS,pa ipak bi mozda bilo bolje da mi posebno preporučite i igračku konfiguraciju,pa cu vidjeti jeli NFS pak toliko vrjiedan ;)

Vlasnik sam geinusovih 5.1 drvenih zvučnika koje nebi mjenjao,pa eto i zvucnu neku dobru onda.

U starom kompu imam jos satelitski reciver,mislim da je analogni,a razmisljam o digitalnom,pa bi i to stavi u komp naknadno, a mozda i odmah ako ne kosta previse

Lijep pozdrav i zahvaljajujem unaprijed

Sasa

0 0 hvala 0
17 godina
Sakysk kaže...

Pozdrav

trebao bi vasu pomoc u slaganju HTPC-a. Korisnik sam kompa a7n8x-e delux neforce 2 chipset,1gb kingston ram(neznam koji ddr),hdd seagate barracuda 7200 250GB,3.0+ XP amd athlon,graficka neka 64 mb(srot neki). pa ako se sta moze iskoristiti ok,ako ne opet ok.

uglavnom uzimam kroz 2 tjedna 46` panasonicovu plasmu,pa bi htio spojiti komp sa njim,a staro racunalo mi to bas ne dopusta,a i staro je.

ZAHTJEVIi:

kuciste crne boje,jer imam crnu dvd pržilicu koju bi stavio,dok ne uzmem blu ray za koji mjesec,mora biti jako tiho,po mogucnosti nikakve diodice za power i te gluposti,netreba nikakav displej,sto manje svjetlosti baca to bolje.mora imati daljinski,bezična tipkovnica i mis(mozda cak oboje da je mis integriran),posto u potkrovlju nemam telefonski liniju trebalo bi imati wifi opciju za spajanje na internet.

KORISTENJE:

skidanje filmova i serija HD kvalitete sa neta i gledanje istih,jednoga dana kada uzmem blu ray gledanje blu ray discova,graficka sa hdmi izlazom,posto bi ostavio spojen stari monitor,ali bi prikljucio hdmi-em na plasmu,neigram toliko igrice,ali ljubitelj sam NFS,pa ipak bi mozda bilo bolje da mi posebno preporučite i igračku konfiguraciju,pa cu vidjeti jeli NFS pak toliko vrjiedan ;)

Vlasnik sam geinusovih 5.1 drvenih zvučnika koje nebi mjenjao,pa eto i zvucnu neku dobru onda.

U starom kompu imam jos satelitski reciver,mislim da je analogni,a razmisljam o digitalnom,pa bi i to stavi u komp naknadno, a mozda i odmah ako ne kosta previse

Lijep pozdrav i zahvaljajujem unaprijed

Sasa

Ne isplati se stavljat neku AGP graficku na tvoju staru konfiguraciju i jos da bi igrice igral to ce ti slabo ic. Pa onda se odluci prvo oces li novu konfiguraciju s posebnom grafickom, ili maticnu plocu sa ok integriranom grafikom HD 4200 pa onda ti se bude lakse preporucilo. No evo ja sam ti slozil za ne puno love konfiguraciju, graficka je na maticnoj ploci HD 4200 i to sa 128 MB ddr3 memorije.  Ima sve prikljucke normalno DVI,VGA,HDMI pa mos spojit kaj god oces evo ti dole i test, a kuciste ima vec u sebi i napajanje novo normalno.Cool

http://www.ocworkbench.com/2009/asrock/M3A785GMH-128M-Review/g2.htm

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 19:11 (rambox).
15 godina
neaktivan

a jeli ima neka kombinacija sa manjim kučistem,vidio sam neka kučista koja izgledaju kao neka HIFI komponenta,malo je sira ali ono super izgleda,a neznam koje maticne idu unutra i taj ostatak

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice