Totalni sam laik kaj se tice hardware-a pa bi vas molio pomoc oko jednog oglasa koji mi je zapeo za oko a izgleda mi povoljno.
Rijec je ovome:
http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/i5-3470-ivy-bridge-3.2ghz-4gb-ddr3-hard-disk-2tb-2000gb-sata-iii-oglas-7676231
Zanima me kaj bi tocno mogao s ovim racunalom, bi li mogao vrtiti novije naslove i slicno te koliko u stvari valjaju te komponente?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Preciznije opiši u koju svrhu namjeravaš koristiti računalo i koje naslove želiš pokretati?, bez toga kolege ti nemogu ništa konkretno reći.
Komponente u računalu su O.K. (ukoliko su ispravne), ako je primarna namjena računala igranje tada svakako u konfiguraciju dodaj zasebnu grafičku karticu, savjetujem nešto između 500-700kn, ukoliko namjeravaš dodatnu GPU napiši do kojeg iznosa da kolege mogu pomoći oko izbora.
Što je loše:
- low end matična sa slabom opremljenosti
- hdd koji nije namijenjen za sistem i dosta je poznat po tome da se rikava
- kućište je kao od papira što se tiče kvalitete, ne dolazi s nikakvim ventilatorima i nema protoka zraka, fale cable managment rupe, filteri za prašinu i dosta je skučeno pošto se radi o mATX kućištu.
- fali grafička i napajanje
Jedino što je dobro u cijeloj priči je procesor no ostatak konfiguracije nema smisla.
Znaci ne isplati se, a mogu li za pribliznu cijenu sastaviti pc za igranje, bez hard diska, monitora, optickog uredjaja?
Problem je kaj se ne kuzim u te specifikacije komponenata i sam ne mogu ocijeniti koliko je nesto "dobro"...
PC bi sluzio za igre i opcu uporabu, internet te ovi office programi...