Desktop PC: Brand ili no-name

poruka: 4
|
čitano: 9.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Desktop PC: brand & no-name

Brendirani desktop računari su prije bili rezervisani uglavnom za poslovne korisnike/firme. Mnogo je lakše u firmi sa većim brojem zaposlenih sklopiti ugovor o nabavci gotovih brand konfiguracija nego da sastavljaju komponentu po komponentu. Ali primjećujem u poslednjih par godina trend da obični korisnici sve više pokazuju interesovanje za brand PC desktop..

 

Ako zanemarimo statusni simbol ili izvjesno liječenje kompleksa, što to brand pc desktop nudi u odnosu na "uradi sam" konfiguraciju? Izdvojimo malo sa strane Apple i njihove proizvode, obzirom da oni imaju svoju filozofiju sklapanja konfiguracija i zgrtanja para - imaju svoj operativni sistem, nabavaljaju određene komponente koje su potpuno optimizovane sa OS-om, onda ubace šminkersku završnu obradu, marketing odradi svoje i imamo računar od $$$$.

 

Uzmimo za primjer Dell i njihov Alienware Aurora Six-core desktop računar - nabudženi kompjuter koji košta boga oca. Jedino što bih izdvojio kao posebno jeste odlično dizajnirano kućište i raspored komponenti, ali cijena i velika buka koju proizvodi pod opterećenjem (svi rivjui ovo spominju) su stvarno za veliki znak pitanaj. Za te novce lagano možeš sklopiti bolju konfiguraciju + da ostane para za da kupiš laptop.Al ono što je meni najgore jeste štografička kartica u Alienware računaru jeste referentna. Kapiram da Dell ne želi da promoviše neku konkurentsku firmu, ali kad sam slušao hvalospjeve o ovom računaru, očekivao sam minimum Asus GTX590 Mars II... Aienware sam prvi spomenuo jer mu je cijena visoka, ali kad uopšte pogledam speficikacije bilo kog brand računara, primjetim da mu je cijena viša u odnosu na odabrane komponente.

 

Eto, interesuje me vaše mišljenje o ovome. izvinjenje ako je tema već postojala, nisam primjetio.

 

 

0 Brand PC
11 No-name PC
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Desktop PC: brand & no-name
Što se mene tiče, nikada ne bih kupio brand kompjuter. Obično se za te pare može sastaviti bolji kompjuter kao što si i rekao, a ne mora izgledati dosadno jer ima iako dobrih kućišta.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
offline
Desktop PC: Brand ili no-name

Uvek je najbolje sklopiti sam svoj računar. Možeš birati tačno one komponente koje želiš i loviti najpovoljnije cene. Takođe, oslobođen si ograničenja da ne smeš sam nadograđivati računar da ne bi izgubio garanciju, ili da ti je pola BIOS-a zaključano (i često postavljeno najkonzervativnije postavke). Osim toga, OEM-ovi gledaju da uštede svaki dolar i cent, tako da se u 95% brand name računara nalaze napajanja ne posebnog kvaliteta sa taman toliko snage da pokrenu ono što je u kućište zapakovano, pa bilo kakav upgrade povlači i kupovinu novog napajanja (da ne pominjem ekstremnije, ali realne slučajeve, gde matičnim pločama računara sa integrisanom grafikom nedostaje slot za diskretnu grafiku, pri čemu se lepo vidi gde bi trebalo da stoji i svi vodovi su tu, ali slota jednostavno nema).

 

Brand name je ok za domaćice i ostala netehnička lica, ne zamajavaš se oko toga da li DDR3 ide u PCI-E 2.0 slot i da li može podržati hard od 750GB, a kad se "pokvari", samo okreneš telefon i kažeš "Ne radi!" i boli te da li je u pitanju grafička ili napajanje ili si zapatio viruse na Filmoviziji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 17:28 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Desktop PC: Brand ili no-name

Kapiram ja brand PC računare srednje klase za poslovne korisnike - ko će to da sklapa, ovako sklopiš neki ugovor, imaš garanciju i tehničku podršku, i voziš. Meni samo nije jasno kako prolaze ove gaming mašine visoke klase koje su u krv skupe.

 

Evo dva primjera:

 

Acer Predator G7 Destroyer II

Genuine Windows® 7 Home Premium - Intel Core i7-975 (3.2Ghz - 8MB Cache) - 2 x 1TB SATA Hard Disk Drive - 8GB DDR3 RAM - Bluray & DVD-ROM Optical Drives - 2 x Dedicated nVidia GTX470 Graphics Cards - Acer Liquid Cooling Soloution - Logitech G11 Gaming kybd & Logitech G5 Mouse

2799.99 GBP (3,560.65 €)

 

Alienware Aurora ALX 

Windows® 7 Home Premium, 64Bit - Intel® X79 Express Chipset w/ Unlocked BIOS for Overclocking, CPU Socket 2011 - Intel® Core™ i7-3930K (12M Cache, Overclocked up to 3.9 GHz) - Alienware™ High-Performance CPU Liquid Cooling - 8GB Quad Channel DDR3 at 2133MHz - 4GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GTX 690 - 512GB SSD 6Gb/s MAIN + 1TB 7200RPM Storage -  Alienware™ 875 Watt Multi-GPU Approved Power Supply - 24.0” Dell U2410 UltraSharp™ Full HD Monitor - Dual Layer Blu-ray Reader (BD-ROM, DVD±RW, CD-RW) - Alienware Aurora with ALX Chassis - Alienware TactX™ Keyboard - Alienware TactX™ Mouse - Logitech Z506 5.1 Stereo Speakers

4925 $ (4.020 €) 

 

Mislim da za manje pare možeš sklopiti konfiguraciju sa boljim komponentama. Čak ima i bolje rješenje za grafičku, neki GTX680 SLI sistem sa nereferentnim modelima (Asus DirectCu, MSI Lightning...). Boli amere uvo za pare kad na ovo iskeširaju 5.000$

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 20:51 (pharmakon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice