Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.320
|
čitano: 3.887.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Chronosus kaže...

Rezultatski je možda zanimljivo, što se tiče akcije na stazi ne baš. Mlako je sve to.

A kakva bi trebala biti akcija na stazi da ne bude mlako? Doslovno je ove godine pao rekord za najviše preticanja na utrci.

Možemo pričati o tome da pojedine staze su degradirale po zanimlijivosti naspram prije deset godina (pr. Monako gdje kvalifikacije maltene određuju završno stanje), ali pretjecanja i duela na stazi nikada kao sada.

Chronosus kaže...

Moram pretpostaviti da ovi koji ne cijene Hamiltona ne prate F1 duže od 4-5 godina. Ne znam zašto uopće mora biti sranje po jednom ili drugom, i Max i Ham su vanserijski vozači.

I Alonso. Njih troje su stvarno generacijski talenti bez obzira u kojem se bolidu nalazili. Da, neće Ham (ili Alonso) moći u izravni duel sa Maxom zbog razlike u bolidu, ali svo troje na razini na kojoj im bolid dopušta su zvijeri. 

Vjerojatno i Piastri je zvjezda u usponu. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
7 godina
deepshitcro kaže...
Istina, Max je bio jedini vozac koji u 57 krugova nije presao linije staze, ni jednom... Lik je robot. Forza Ferrari !!

Pa kad on većinu utrke vozi na 70-80%. Nema potrebe za više, nema potrebe za rizikom. I još k tome stvarno vozi k'o robot. 

Meni je fascinatna briga FIA-e za vozače kada padnu tri kapi kiše, kada su gume loše, ali kada vozači umiru u kokpitu zbog vrućine - k'o vas jebe. Show must go on. 

16 godina
deepshitcro kaže...
Istina, Max je bio jedini vozac koji u 57 krugova nije presao linije staze, ni jednom... Lik je robot. Forza Ferrari !!

a u istovrsnom bolidu Perez pokupio dvije kazne za linije staze...

16 godina
Vandit kaže...
deepshitcro kaže...

Pa kad on većinu utrke vozi na 70-80%. Nema potrebe za više, nema potrebe za rizikom. I još k tome stvarno vozi k'o robot. 

Meni je fascinatna briga FIA-e za vozače kada padnu tri kapi kiše, kada su gume loše, ali kada vozači umiru u kokpitu zbog vrućine - k'o vas jebe. Show must go on. 

vozi na 70-80% a vrti najbrže krugove... kako ko bude brži od njega za krug-dva eto novog najbržeg kruga od strane Maxa. To je ono baš odlika nekog ko samo kruži. A za to vrijeme njegovom kolegi iz momčadi najbrži krug skoro 2 sekunde sporiji od Maxa. Hm.

14 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

I onda nek' netko kaže da simulator nema veze.

Čovjek živi rekao bih mimo trkačkih vikenda 70% vremena na stazi. Uglavnom virtualnoj, ali i dalje je stroj.

I kako se prilagođava uvjetima.

Slažem se da je RB19 stvarno space shuttle (i RB18 je bio da se razumijemo), ali iz ovoga izvlači 110%. A 100% kad se ne trudi.

Znam da je teško prihvatiti kad ti netko favorita pobjeđuje (bio sam u tom vlaku od 2014. kad je Hamiltonova dominacija prekinula Vettelovu epohu), ali reći da Max nije dobar vozač je dječački.

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2023 14:22 (sudy_freak).
6 godina
sudy_freak kaže...

I onda nek' netko kaže da simulator nema veze.

Čovjek živi rekao bih mimo trkačkih vikenda 70% vremena na stazi. Uglavnom virtualnoj, ali i dalje je stroj.

I kako se prilagođava uvjetima.

Slažem se da je RB19 stvarno space shuttle (i RB18 je bio da se razumijemo), ali iz ovoga izvlači 110%. A 100% kad se ne trudi.

Znam da je teško prihvatiti kad ti netko favorita pobjeđuje (bio sam u tom vlaku od 2014. kad je Hamiltonova dominacija prekinula Vettelovu epohu), ali reći da Max nije dobar vozač je dječački.

Niko to i  ne kaze ali omalovažavati sedmostrukog svjetskog prvaka je jadno...Pogotovo pljuvati po njemu na način da je on imao svemirski brod a dizati maxa istovremeno koji takodje ima svemirski brod od bolida.....

15 godina

Svi osvajači ikada su imali svemirske brodove (change my mind)

15 godina
deepshitcro kaže...
Hamilton je prvo izjavio da ga je momcadski kolega izbacio iz utrke sto smo svi culi preko team radia. A to sto ga je pr team natjerao da preuzme krivnju je drugi par opanaka. Mislim da ga najvise od svega smeta sto je Max punokrvni vozac, dok je on primadona... :D

da izjavio je dok je bio u utrci, jer je vidio što je mogao vidjeti, mislim da nije baš isti pogled iz bolida i sa kauča, ali valjda deepshitcro f1 driver zna bolje 

10 godina

Da, izjavit će to za vrijeme utrke moš mislit... nije to tako jednostavno (radi pravila - zna se tko mora što prijaviti da bi bilo službeno).

A LH je ovaj put išao:

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2023 18:51 (miki_the_pirat).
17 godina

Jedino skidam kapu Lewisu što od 2007. godine ima te harakiri ispade, a i dalje ga se gleda kao anđela. Za isto vrijeme Michaela Schumachera se gleda kao na nekog đavla. Možda je bio samo manje perfidan i više očigledan u namjerama.

6 godina
Korny1603987 kaže...

Jedino skidam kapu Lewisu što od 2007. godine ima te harakiri ispade, a i dalje ga se gleda kao anđela. Za isto vrijeme Michaela Schumachera se gleda kao na nekog đavla. Možda je bio samo manje perfidan i više očigledan u namjerama.

Lewis i jeste andjeo u poredjenju sa maxom. I kad zasere uzvini se. Vrati poziciju cestita pobjedu. A max? Svetac Max? Lewis je prirodni gospodin za maxa.....

17 godina

Max nikad nije niti glumio gospodina. On mi više djeluje kao vozač koji neće raditi promidžbu u medijima kao da je good boy. On ide na pobjedu... milom ili silom. Ali tu svi znaju što će se dogoditi, i protivnici i mediji i mi koji gledamo.

10 godina
Korny1603987 kaže...

Max nikad nije niti glumio gospodina. On mi više djeluje kao vozač koji neće raditi promidžbu u medijima kao da je good boy. On ide na pobjedu... milom ili silom. Ali tu svi znaju što će se dogoditi, i protivnici i mediji i mi koji gledamo.

Max nikad nije niti glumio (točka)

22 mjeseca
protjeran

Ja i dalje mislim da je Russel ispao idiot. Mercedes je startao s dvije strategije; Lewis na softu koji se pokazao mnogo bržim gumama, a Russel na mediumu. Očekivalo se da će Lewis napasti Maxa odmah na startu što se i dogodilo pa je izgledalo da bi mogao izbiti i na prvo mjesto. Pretpostavljam da se to predvidilo prilikom razrade strategije. I sad se ja pitam što je Russel htio? Maxa nikako nije mogao obići. Koji penis se išao gurati u lijevo i time ometati Lewisa? Mogao je ostati iza Maxa i čekati, tko zna možda bi se ova dvojica izbacila iz utrke. Idiot.

10 godina

Ma jašta, šta se plebovi imaju gurati kad sir dolazi... ne znam šta i taj max glumi... jel možda on ima sir ispred imena - ako nema nek se izvoli maknuti.

16 godina
Master Mariner kaže...

Ja i dalje mislim da je Russel ispao idiot. Mercedes je startao s dvije strategije; Lewis na softu koji se pokazao mnogo bržim gumama, a Russel na mediumu. Očekivalo se da će Lewis napasti Maxa odmah na startu što se i dogodilo pa je izgledalo da bi mogao izbiti i na prvo mjesto. Pretpostavljam da se to predvidilo prilikom razrade strategije. I sad se ja pitam što je Russel htio? Maxa nikako nije mogao obići. Koji penis se išao gurati u lijevo i time ometati Lewisa? Mogao je ostati iza Maxa i čekati, tko zna možda bi se ova dvojica izbacila iz utrke. Idiot.

Jesmo mi gledali istu situaciju? Ono, Hamilton ulijeće udesno kao da ove dvojice nema, Russel se nije gurao u lijevo, samo je išao pored Maxa i ganjao svoju priliku i onda odjednom ulijeće Hamilton banzaii tehnikom "ja ulijećem svi ima da se sklone"... da nije bilo Russela moguće da bi i Maxa pokušo izgurati sa staze a znamo kako bi onda završilo. Kako god okreneš krš i lom bi bio.

14 godina
Bukva kaže...

A kakva bi trebala biti akcija na stazi da ne bude mlako? Doslovno je ove godine pao rekord za najviše preticanja na utrci.

Možemo pričati o tome da pojedine staze su degradirale po zanimlijivosti naspram prije deset godina (pr. Monako gdje kvalifikacije maltene određuju završno stanje), ali pretjecanja i duela na stazi nikada kao sada.

Najbolja utrka sezone je bila Singapur, ona gdje je vjerojatno bilo i najmanje pretjecanja.

Možda ove godine ima više pretjecanja, ali ima puno manje pravih borbi. Nema tu neke napetosti, znaš više manje ishod (opet, osim Singapura). Osim toga, ne pomaže što su prekrcali raspored - previše je utrka, premalo dobrog utrkivanja. Sprintove još pogledam cijele jer se najčešće i nešto zanimljivo dogodi, a glavne utrke uglavnom ubrzano.

Ima daleko boljih prvenstava za pratiti ove godine - Indycar je imao odličnih utrka (i ima odlične 30 minutne highlightse svake utrke na youtubeu)

WEC je ove godine fantastičan i ima daleko agresivnije borbe nego F1

MotoGP nisam nikad ozbiljno pratio do ove sezone, mislio sam da će bit banana prvenstvo zbog dominacije Ducatija a na kraju je ludilo (trenutno 3 boda djele prvu dvojicu u prvenstvu) s nekoliko klasika poput (Silverstonea i Catalunye).

Bukva kaže...
 I Alonso. Njih troje su stvarno generacijski talenti bez obzira u kojem se bolidu nalazili. Da, neće Ham (ili Alonso) moći u izravni duel sa Maxom zbog razlike u bolidu, ali svo troje na razini na kojoj im bolid dopušta su zvijeri. 

Vjerojatno i Piastri je zvjezda u usponu.

I Alonso. Njegove vožnje u startu sezone su bile jedini razlog zašto se isplatilo gledati. Na žalost, previše je pao Aston.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2023 10:06 (Chronosus).
22 mjeseca
protjeran
Gnjavator kaže...
Master Mariner kaže...

Jesmo mi gledali istu situaciju? Ono, Hamilton ulijeće udesno kao da ove dvojice nema, Russel se nije gurao u lijevo, samo je išao pored Maxa i ganjao svoju priliku i onda odjednom ulijeće Hamilton banzaii tehnikom "ja ulijećem svi ima da se sklone"... da nije bilo Russela moguće da bi i Maxa pokušo izgurati sa staze a znamo kako bi onda završilo. Kako god okreneš krš i lom bi bio.

Pa pitam se i ja da li gledamo istu situaciju. Russel iza Maxa, a Lewis skoro poravnat s Russelom. Russel čini pokret prema Lewisu koji ga zbog toga izbjegava. Uništio je momčadski rezultat, a da o pojedinačnima ne govorim. Idiotizam. 

15 godina
protjeran
Master Mariner kaže...
Gnjavator kaže...
Master Mariner kaže...

Pa pitam se i ja da li gledamo istu situaciju. Russel iza Maxa, a Lewis skoro poravnat s Russelom. Russel čini pokret prema Lewisu koji ga zbog toga izbjegava. Uništio je momčadski rezultat, a da o pojedinačnima ne govorim. Idiotizam. 

Hamilton je mislio da će ga Russel pustiti, što je bilo za očekivati. Ali  Russel nije popustio i dobio je što je zaslužio. Razlika u gumama je bila velika ta 2-3 kruga i vratio bi poziciju lagano, ali ne. Kad si još zelen pa razmišljaš samo za taj tren a ne dugoročno. 

XBOX: RENZOR GT 01
22 mjeseca
protjeran

Slažem se. Ali sve okay. Kolega ima pravo na svoje mišljenje... kao i svi mi drugi.

14 godina
Master Mariner kaže...

Nisi u pravu.

Prvo, u trenutku kad su Russell i Max krenuli kočiti Hamilton je bio svojim prednjim kotačem iza zadnjeg kotača Russella. U tom trenu nema više što Russell, on je na granici i fokusiran na Max-a i zavoj, sigurno ne zna gdje mu je Hamilton, a i da zna ne može ništa napraviti. 

Drugo, Ham je mogao kasnije kočiti zbog mekše komponente guma,to mu je omogućilo da se s pozicije gdje je prije kočenja iza Russella do toga da je čak malo ispred. Ali on je taj koji ima pregled situacije i koji ima prostora s vanjske strane. Russell je držao svoju putanju i nema kamo, Hamilton je taj koji je krivo procijenio i previše presjekao zavoj - sigurno nije ovo namjerno napravio.

Vrlo je jasna Hamova taktika. Vidjelo se od starta da ne želi dati Russellu prostora, pokušavao ga je držati iza Maxa jer nije htio da Russell krene napadati Maxa kako bi ih lakše riješio oboje u prvom zavoju. Nije bio dovoljno paralelno s Russellom za to, Russell se uspio izgurati u lijevo jer mu pomaže Maxov slipstream i Ham se morao povući, ali dao mu je minimalno prostora. Na kraju, čini mi se da je krivo procijenio koliko će brži biti kroz zavoj od Russella jer ne znam koje bi drugo objašnjenje bilo, i to je kraj.

14 godina
Chronosus kaže...
Master Mariner kaže...

Nisi u pravu.

Prvo, u trenutku kad su Russell i Max krenuli kočiti Hamilton je bio svojim prednjim kotačem iza zadnjeg kotača Russella. U tom trenu nema više što Russell, on je na granici i fokusiran na Max-a i zavoj, sigurno ne zna gdje mu je Hamilton, a i da zna ne može ništa napraviti. 

Drugo, Ham je mogao kasnije kočiti zbog mekše komponente guma,to mu je omogućilo da se s pozicije gdje je prije kočenja iza Russella do toga da je čak malo ispred. Ali on je taj koji ima pregled situacije i koji ima prostora s vanjske strane. Russell je držao svoju putanju i nema kamo, Hamilton je taj koji je krivo procijenio i previše presjekao zavoj - sigurno nije ovo namjerno napravio.

Vrlo je jasna Hamova taktika. Vidjelo se od starta da ne želi dati Russellu prostora, pokušavao ga je držati iza Maxa jer nije htio da Russell krene napadati Maxa kako bi ih lakše riješio oboje u prvom zavoju. Nije bio dovoljno paralelno s Russellom za to, Russell se uspio izgurati u lijevo jer mu pomaže Maxov slipstream i Ham se morao povući, ali dao mu je minimalno prostora. Na kraju, čini mi se da je krivo procijenio koliko će brži biti kroz zavoj od Russella jer ne znam koje bi drugo objašnjenje bilo, i to je kraj.

Upravo to. Sve što kažeš stoji, a na kraju tome ide u prilog i Hamiltonov postupak isprike.
Javno (na twitteru/u intervjuu) i Russelu nakon utrke.

Fascinatan mi je stav #teamLH ekipe koji pokušavaju obraniti Hamiltonov obraz i drugog blatiti, ČAK iako se Sir ispričao.

Al još je fascinatnije da tu ispriku tumače kao "morao se ispričati, jer je pritisak bio, bla bla". Dajte ljudi budite normalni.

22 mjeseca
protjeran
Chronosus kaže...
Master Mariner kaže...

Nisi u pravu.

Kolega, ne slažem se. Na prvom snimku možeš vidjeti da dok je Russel bio ozada u uzdužnici Maxa, Lewis mu je već došao do polovine bolida. Uza sve to Russel se gura ulijevo u Lewisa koji ga potom izbjegava. Zavoj me ne zanima jer je tu sve čisto. Lewis je krivo procijenio i prerano sijekao zavoj. Ovi iz Mercedesa kažu da su razmotrili strategiju prije trke i sigurno je i ovaj slučaj bio na popisu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2023 16:02 (Master Mariner).
22 mjeseca
protjeran

Ovaj tvoj komentar je totalno nebitan i bezvrijedan. Pogotovo kad misliš da sam ja nekakav fan Hamiltona. Boli mene kuki za Hamiltona. Ja samo iznosim mišljenje na temelju onoga što sam vidio. Na kraju krajeva ne negiram Hamiltonovu krivicu u zavoju. Da su tu bili Goran Štrok i Jovica Paliković umjesto ovih jednako bih zborio, zato oladi malo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2023 16:19 (Master Mariner).
17 godina

Hamilton je trebao odustati od toga zavoja prestići Russella unutar 1-2 kruga. S Maxom i tako ništa ne može dobit.

22 mjeseca
protjeran

A slušaj... zašto odustati kad su i Russel pa i Max izgledali kao sitting ducks. U F1 ovakve prilike ne ostavljaš za poslije.

10 godina
Master Mariner kaže...

Ovaj tvoj komentar je totalno nebitan i bezvrijedan. Pogotovo kad misliš da sam ja nekakav fan Hamiltona. Boli mene kuki za Hamiltona. Ja samo iznosim mišljenje na temelju onoga što sam vidio. Na kraju krajeva ne negiram Hamiltonovu krivicu u zavoju. Da su tu bili Goran Štrok i Jovica Paliković umjesto ovih jednako bih zborio, zato oladi malo.

A lol... pa ovdje nitko nije fan Hamste... svi ga nešto poštivaju, cijene i to nešto... ali nitko nije fan... jel to neka nova moda?

Pitam se kako definirati likove koji nikad ništa protiv Hamste nisu napisali, ali minusa ne nedostaje ako se netko drzne? Ono Ham nije savršen ali je idealan ili što?

Evo ja sam iskreno i otvoreno fan Ferrarija al bome i pljujem i sprdam se s njima. Ali u Hamste nema takvih izgleda... sve neki poštivatelji... nezz... valjda sam ostario

16 godina
Kako uopće postati fan...bilo čega?

To sam bio kao kid...ali sada bi me bilo sram toga
...potpis nije potreban...
14 godina
Master Mariner kaže...

A slušaj... zašto odustati kad su i Russel pa i Max izgledali kao sitting ducks. U F1 ovakve prilike ne ostavljaš za poslije.

Tako je. Nije odustao, išao je na glavu i zato je DNF.

It's called motor racing

22 mjeseca
protjeran

Išao je na glavu, krivo procijenio i odustao. Ni prvi ni zadnji. Da nije krivo procijenio, malo kasnije sijekao vjerojatno bi prvi krug bio u vodstvu. To vodstvo bi trajalo možda pet šest krugova, ali nebitno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice