Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.320
|
čitano: 3.887.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Leclerc? Možda Mercedes kad Lewis ode u mirovinu, eventualno RB kad i ako Max odluči da mu je dosta. Sumnjam da će htjeti u neku treću momčad, možda Audi ili Porsche (koji će najvjerojatnije doći sa svojim vozačima)
16 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Malo je Piastri se provukao svima ispod radara.

S mclarenom koji nije update-an za razliku od Norrisovog, uspio je s 17 mjesta doći do 7!!!

Inače odlična utrka, samo šta radi onih 12 taktičara koje je ferrari stavio u tim, kad im i dalje Sainz radi taktiku...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
22 mjeseca
protjeran
rooswelt1991 kaže...

samo šta radi onih 12 taktičara koje je ferrari stavio u tim, kad im i dalje Sainz radi taktiku...

Pa tu su da zajebu taktiku.

15 godina

Definitivno najbolja utrka sezone. Bizaran i genijalan način odbrane Sainza na kraju...šteta za mercedes što Hamilton nije bio ispred Russela u zadnjem stintu na medium, prije bi dostigao vodeće a mislim da su mu i gume bile nešto očuvanije na kraju, bilo bi još luđih zadnjih par krugova.

Hipotetski gledano, da red bull nije postojao ove sezone mislim da bi bila jedna od najboljih (sezona) ikada.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2023 21:47 (AFARON).
17 godina

Zato preferiram vozače tipa Lauda i Prost iz povijesti. Neki su rekli da su đubrad, ali likovi su znali iskoristiti svaku priliku na utrci i oko utrke da dođu do pobjede. Nije sve u sirovoj brzini i emociji.

9 godina
Nije da, ima nesto i u oblacenju u zenske kreacije. :D
On topic, nije mi jasno zasto nije Lec ubrzao zadnji krug prije ulaska u boksove, znam da je timski zadrzavao ostatak grupe iza sebe, ali ovako su ga zeznuli sa prometom i napravili jos gore... XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.9.2023 19:37 (deepshitcro).
13 godina

sa Leclercom su planirali undercut Russela, zato je trebao 5sec razmaka do Sainza da ne zezne Sainza.
u pravilu vozac ispred ima prednost prvi uci u boks, ali su igrali na 1-2 pa je Leclercu trebalo 5sec do Sainza da odigra undercut na Russela.
SC je izasao u najgori trenutak za tu strategiju, u boks su ionako planirali uskoro. Leclerc ja nejvise izgubio zbog traffica u boksu kojeg u Ferrariju nisu mogli nikako rijesiti.

ova utrka je bila prva svjetla utrka za Ferrari po pitanju strategije i filozofiranja. sa Sainzom su iskoristili mogucnosti full, dok Leclerc nije imao srece sa SC.

jesus_tm1
16 godina

FP1 i FP2 pokazuju da je RB i dalje prejak. Ne znam tko je sumnjao, ali eto. 

Mogao sam baš odspavati to vrijeme.

In vino veritas
8 godina
GranDaddo kaže...

FP1 i FP2 pokazuju da je RB i dalje prejak. Ne znam tko je sumnjao, ali eto. 

Mogao sam baš odspavati to vrijeme.

Max Verstappen i dalje prebrz

Ne vidim baš Pereza ni blizu vrhu, a i sumnjam da će biti u kvalifikacijama i utrci.

17 godina

Pustite vi Red Bull. Imamo najjaču situaciju iza red bulla. Ferrari, Mercedes, Mclaren i Alonso. Tu leži razlog gledanja utrke.

13 godina
Max metla ma max!🫣
AUDIOFIL
22 mjeseca
protjeran

Kao što rekoh nakon Singapura, opet sve po starom. Ne znam da li sam u životu vidio bolji krug za pole od ovoga. Možda Hamiltonov po kiši u Austriji 2020.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.9.2023 11:41 (Master Mariner).
17 godina

Ferrari će morati imati veliku sreću da ugrabi ovdje podij.

10 godina

mislim da nam podij nije u dosegu protiv MCL, a i mečka je obično bolja u race paceu nego u kvalama... drvena medalja bi bila uspjeh, mada realno gledam 5-8 mjesto. Ali bar smo nadanje istrenirali do savršenstva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.9.2023 14:54 (miki_the_pirat).
22 mjeseca
protjeran

Red Bull 1-2, a bronca za jedan od McLarena.

10 godina

Teško će Perec do podija pored dva mcl... naravno ako ne bude Safeta i ekipe

15 godina

i onda ljudi pričaju da je Bottas lošiji od Pereza, ne sjećam se da je Bottas bio ovoliko loš

8 godina
Oscar zasluženo vozač dana, treće mjesto na stazi na kojoj se nikad nije utrkivao.
10 godina
robogo kaže...
Oscar zasluženo vozač dana, treće mjesto na stazi na kojoj se nikad nije utrkivao.

Nitko se nije prije utrkivao na ovakvoj ovoj stazi.

A PIA startao 2. i završio 3. ne kažem da nije uspjeh, ali...

8 godina
Lawson je vozio u drugom ili četvrtom mjesecu, nisam siguran.
10 godina

Nije po ovim temperaturama, na to sam mislio. Nije ista staza na 20°C i 40°C.

13 godina
Ferrari dosta mirna i stabilna utrka…neocekivano
AUDIOFIL
17 godina
volegradele kaže...

Ali su fulali u fajtu s Mercedesima. Strateški zajeb.

13 godina
Korny1603987 kaže...
volegradele kaže...

Pa i nije bas..malo je falilo za 4-5 Ferrari..ovako se jedan Merc smjestio između..zna se da Merc ima trenutno bolji race pace.

AUDIOFIL
15 godina

Opet sve po istom do kraja sezone, a ja se ponadao da cemo vidjet vise borbi na stazi...

Perez je puko, pokusava nesto ali jedino sto radi je steta za svoj tim. Valjda ima jako dobar ugovor, inace bi ga vec zamjenili.

Crveni uvijek uspiju nesto zeznuti, to je vec tradicija.

Hamilton po starom, gura ljude dole sa staze...

mihi
14 godina
volegradele kaže...
Korny1603987 kaže...
volegradele kaže...

Pa i nije bas..malo je falilo za 4-5 Ferrari..ovako se jedan Merc smjestio između..zna se da Merc ima trenutno bolji race pace.

Je, undercutali su Sainza s Hamiltonom.
To je smooth operator istog trena na radiu i pitao Rickya.

Na što ovaj nije oklijevao standardnim "we are checking", nego odriješito "copy understood" 

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
15 godina

Ak ovi iz RB i dalje ostave Perza onda su fakat debili. Mislim da trenutno mi ne mogu naći zamjenu.

8 godina
Ne mogu naći zamjenu Perezu?

Zamjenu tipa Liama Lawsona koji je u 2-3 utrke napravio više nego De Vries + Ricciardo skupa u cijeloj sezoni?
16 godina

Perez je drugi u prvenstvu. Zašto bi mu tražili zamjenu? Nije da mogu imati dva vozača na prvom mjestu.

14 godina
robogo kaže...
Ne mogu naći zamjenu Perezu?

Zamjenu tipa Liama Lawsona koji je u 2-3 utrke napravio više nego De Vries + Ricciardo skupa u cijeloj sezoni?

Baš bi mu to trebalo, kao da nismo dovoljno puta vidjeli u zadnje vrijeme mlade talentirane vozače kojima je skoro uništena karijera jer su bačeni u ralje Red Bulla pored Maxa. I Albon i Gasly su tek nedavno rebuildali karijere.

Nije to tako trivijalno. Znam da je vozač dobar koliko i njegova zadnja utrka, ali sjetimo se da je Perez početkom ove sezone bio legitimno podjednako brz kao Max. Tu je i razvio ambicije za borbu za naslov, što je očito kumovalo nizu grešaka koje su mu uništile samopouzdanje.

Osobno ne vjerujem da je to jedini razlog pada forme, ne dođeš od toga da si podjednako brz do toga da gubiš 3-4 desetinke po krugu u odnosu na kolegu zbog pada samopouzdanja. Skupe greške i nervozna vožnja da, ali čista brzina ne. Ako išta, vidjeli bi neke varijacije od staze do staze u razmaku između njih dvoje.

Jedini prozorčić da taj Red Bull nije takva poezija od bolida je Signapur gdje je Max pao na Perezovu razinu i nije uspio nadoknaditi puno u utrci.

Perez definitivno nije materijal za prvaka, ali znamo da je daleko bolji vozač od onoga što trenutno pokazuju rezultati. Čovjek se čeličio 10 godina u midfieldu i konzistentno bio u vrhu. Ako on sa svojim iskustvom ne može izaći na kraj s bolidom i Maxom, neki rookie nema što tražiti pored njega koliko god naizgled dobar bio.

Bolji od Lawsona bi bio Tsunoda, koji je ove godine napokon sazrio. Neće zapaliti svijet brzinom, ali ni ne treba im netko takav pored Maxa. Čini se da Tsunoda sad ima mentalitet gdje bi bio svjestan svoje uloge u momčadi. Najbolje da ga mame mjestom za 2025., a da se u 2024. još malo čeliči u Torro Rossu (odnosno kako god će se već momčad zvati).

Jedini problem kod toga je što je on i Hondin vozač, tako da nakon 2025. pitanje jel će prevladati veza s Hondom ili Red Bullom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice