Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 8.746
|
čitano: 2.250.313
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

di si taj krš od ploče našao {#}

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Oho..majstore...to me malo zezaš {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ma jok di bi ja!

Daj baci mi na pm temperature u loadu i malo se igraj ocom da vidim sto tvoj mališa moze :D

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Budem,budem, samo polako da ne pokvarim nešto hehe.

14 godina
darijoman kaže...

Briga te ako i pokvariš ako nije fizička šteta jer imaš jamstvo, slobodno s eigraš softverski koliko te volja...

12 godina
Caesar et Brutus kaže...
darijoman kaže...

Briga te ako i pokvariš ako nije fizička šteta jer imaš jamstvo, slobodno s eigraš softverski koliko te volja...

Naravno, moram ga malo upregnuti.

13 godina
neaktivan

http://www.links.hr/modules/kosarica/print_kosarica.php

Znači ovo sam složio zasad,ovo je bez gpu,jer gtx 780 nije još stigao u links,to sam mislio ubost kad padne mu cijena na 4500kn.Prebacio sam se sa teme gtx 780 s newegga..Zanima me vaše mišljenje da li je napajanje dovoljno jako za ovu konfu,da li je ovo kućište dobro tj da li ima lijepo složeni cable managament,ako ima netko to kućište pa da mi kaže?Da li da idem sa ovim socketom 1155,ili da čekam haswell ili da se možda prebacim na lga 2011?Di se možda još da uštedit,jer mislio sam komp složit za maksimalno 13000 kn,a uvijek mi dođe 15000kn i malo više.Možda netko mi može preporučit druge komponente,ali da su od intela i nvidie,jer cijeli život imam njih i zadovoljan sam uvijek bio.Uglavnom šta se da napravit još,izmijenit

I ako netko zna di bih mogao nabavit ovu novu Logitech g19s??

Unaprijed hvala :)

mbožanić

0 2 hvala 0
12 godina
Shevshi kaže...

http://www.links.hr/modules/kosarica/print_kosarica.php

Znači ovo sam složio zasad,ovo je bez gpu,jer gtx 780 nije još stigao u links,to sam mislio ubost kad padne mu cijena na 4500kn.Prebacio sam se sa teme gtx 780 s newegga..Zanima me vaše mišljenje da li je napajanje dovoljno jako za ovu konfu,da li je ovo kućište dobro tj da li ima lijepo složeni cable managament,ako ima netko to kućište pa da mi kaže?Da li da idem sa ovim socketom 1155,ili da čekam haswell ili da se možda prebacim na lga 2011?Di se možda još da uštedit,jer mislio sam komp složit za maksimalno 13000 kn,a uvijek mi dođe 15000kn i malo više.Možda netko mi može preporučit druge komponente,ali da su od intela i nvidie,jer cijeli život imam njih i zadovoljan sam uvijek bio.Uglavnom šta se da napravit još,izmijenit

I ako netko zna di bih mogao nabavit ovu novu Logitech g19s??

Unaprijed hvala :)

Na žalost, ne mogu pogledati link ne znam u čemu je kvaka.

12 godina
neaktivan

Shevshi

Nitko ne može vidjeti tvoju košaricu ili napiši sve što bi uzeo ili stavi SS.

Što se tiče GTX 780 načekat ćeš se dok se ona spusti na 4500 kn. Ako već imaš tolike novce na raspolaganju ćemu šoping u Linksu kad u nekom jeftinijem web shopu dobiš kompletnu konfiguraciju s GTX 780 za 12-13K?

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 17:11 (zober).

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve je iz linksa,jer sam iz Istre i to mi je jedino blizu Pula,Rijeka di mogu ić po to,nisam nikad baš naručivao sve online pa nznm iskustva tj da li ima rizika

A konfa znači..

http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asus-p8z77-v-wifi-iz77-ddr3-zvuk-s-ata-raid-g-lan-vga-pci-e-3-0-crossfirex-sli-hdmi-dvi-d-sub-dp-usb-3-0-atx-s-1155&option=artikl&id_artikl=050.306.851

http://www.links.hr/?naziv=procesor-intel-core-i7-3770k-box-s-1155-3-5ghz-8mb-cache-gpu-quad-core&option=artikl&id_artikl=050.606.222

http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-12800-16gb-corsair-cmz16gx3m4a160c9-vengeance-ddr3-1600mhz-kit-4x4-gb&option=artikl&id_artikl=051.210.199

http://www.links.hr/?naziv=ssd-120-0-gb-intel-series-520-ssdsc2bw120a301-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-550-500-mb-s&option=artikl&id_artikl=051.400.232

http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-500-0-gb-western-digital-velociraptor-wd5000hhtz-sata3-64mb-c-10000-okr-min-za-desktop&option=artikl&id_artikl=051.510.208

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-800w-corsair-gaming-series-cp-9020065-eu-80-plus-bronze&option=artikl&id_artikl=052.757.055

Ovo je bez grafe,jer links nema gtx 780,bez hladnjaka itd jer bih htio da me netko usmjeri što se tiče hlađenja šta da stavim itd..Optika to nv običan dvd rw,a kućište http://www.links.hr/?naziv=kuciste-coolermaster-storm-stryker-sgc-5000w-kwn1-big-bijelo-plexi-pez-ps&option=artikl&id_artikl=052.607.155

Pitanja znači

1.Da li haswell čekat ili lga 2011?

2.Je ok napajanje,gpu je dobra dimenzija za to kućište

Molio bih neke smjernice,savjete..

mbožanić

0 0 hvala 0
12 godina
Shevshi kaže...

Sve je iz linksa,jer sam iz Istre i to mi je jedino blizu Pula,Rijeka di mogu ić po to,nisam nikad baš naručivao sve online pa nznm iskustva tj da li ima rizika

A konfa znači..

http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asus-p8z77-v-wifi-iz77-ddr3-zvuk-s-ata-raid-g-lan-vga-pci-e-3-0-crossfirex-sli-hdmi-dvi-d-sub-dp-usb-3-0-atx-s-1155&option=artikl&id_artikl=050.306.851

http://www.links.hr/?naziv=procesor-intel-core-i7-3770k-box-s-1155-3-5ghz-8mb-cache-gpu-quad-core&option=artikl&id_artikl=050.606.222

http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-12800-16gb-corsair-cmz16gx3m4a160c9-vengeance-ddr3-1600mhz-kit-4x4-gb&option=artikl&id_artikl=051.210.199

http://www.links.hr/?naziv=ssd-120-0-gb-intel-series-520-ssdsc2bw120a301-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-550-500-mb-s&option=artikl&id_artikl=051.400.232

http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-500-0-gb-western-digital-velociraptor-wd5000hhtz-sata3-64mb-c-10000-okr-min-za-desktop&option=artikl&id_artikl=051.510.208

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-800w-corsair-gaming-series-cp-9020065-eu-80-plus-bronze&option=artikl&id_artikl=052.757.055

Ovo je bez grafe,jer links nema gtx 780,bez hladnjaka itd jer bih htio da me netko usmjeri što se tiče hlađenja šta da stavim itd..Optika to nv običan dvd rw,a kućište http://www.links.hr/?naziv=kuciste-coolermaster-storm-stryker-sgc-5000w-kwn1-big-bijelo-plexi-pez-ps&option=artikl&id_artikl=052.607.155

Pitanja znači

1.Da li haswell čekat ili lga 2011?

2.Je ok napajanje,gpu je dobra dimenzija za to kućište

Molio bih neke smjernice,savjete..

Sve je OK osim napajanja.

Uzmi ovo ili neko bolje od Corsaira iz gold serije:http://www.protis.hr/products/details/napajanje-650w-seasonic-ss650km/28958

Nisam gledao u Linksu da li ima.

Ako imaš strpljenja čekaj Haswell mada nećeš primjetiti neku razliku  osim u integriranoj grafici a tebi to ionako neće trebati pošto uzimaš GTX 780.

Nije ti potreban Socket 2011 ako ne misliš sklapati neku extremnu mašinu preko 20000 kuna.

Zašto uzimaš taj Velociraptorov HDD bezpotrebno kad imaš SSD.Za te novce možeš kupiti još duplo prostora na disku 1TB.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 18:08 (darijoman).
12 godina
neaktivan

Pa ako je pouzdan dučan nema nikakvog rizika. Naručiš, platiš i ovisno kod koga si naručio kod tebe su komponente ili već sastavljena konfiguracija u roku od 1-3 dana.

Po meni se ne isplati čekati Haswell, nije najavljeno ništa revolucionarno i vrijedno čekanja, a i čisto sumnjam da ćeš biti nezadovoljan duži period s konfiguracijom koju si platio +10K. Mali osvrt na tvoje komponente - odlična ploča, ali previše novaca.

16GB rama ti je nepotrebno u gaming konfi, 8GB je više nego dovoljno, od ssd-a postoje i bolji izbori, a hdd komotno možeš zamijeniti sa već prožavakanim Wd Blue, Toshibom ili Seagateom od 1TB - nema potrebe bacati novce na raptore kad si uzimaš ssd. Corsair Gs pored Ocz Silencera, Xfx-a, Antec Earthwats Platinuma, Seasonica i sl. baš i nema kaj raditi tu.

Kolko vidim slažeš si malo skuplju gaming konfiguraciju pa bi to bolje ovako izgledalo, a da ostaneš u zadanom buđetu i da imaš komponente koje su vrijedne datog novca:

i7 3770K

GIGABYTE Z77X-UD3H

2X KINGSTON HYPER X 4GB 1600 MHZ BLACK (8GB)

OCZ VERTEX 4 128 GB

SEAGATE 3,5 2TB

NVIDIA GTX 780 3GB

LG GH24NS95 SATA

OCZ MKIII SILENCER 500W 80+

ZALMAN Z9+

13 040 kn - sa slaganjem i dostavom - Futura it

E sad bi tu bilo ljepše primjerice za vidjeti još bolji SAMSUNG 840 PRO 128 GB SSD i neko ljepše i klasu iznad kućište poput FRACTAL ARC MIDI R2. Za hlađenje bi na tvome mjestu gledao izvan RH i uzeo ovakvog Phanteksa ili ako te ne smeta drekasta šema Noctue naručiš NH D14 kod Oprića.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 18:50 (zober).
13 godina
neaktivan
Dobro znaci napajanje definitivno neko drugo,nadam se posto necu oc da ce ove komponente bit dobre za igranje na full hd,bf4,ac4,watch dogs itd meni je to samo za gaming,nikakav profi rad itd
mbožanić

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovaj Silencer ti je sasvim ok i dovoljan. Uzmi ćak 600W verziju da imaš još više lufta jer je razlika malih 60 kn - KLIK. Inače ti je to prepakirani Seasonic, točnije provjereno dobra Seasonic SII platforma - Bronze certifikat, isporučuje 552W na +12V, polumodularac, ima tih ventilator i dolazi s 5 godina garancije. 

Nemaš se kaj nadati, konfiguracija će rasturati, ali ako nećeš oc-ati onda ti ni treba i7 3770K niti Gigabyte Z77XA-UD3 niti skupi aftermarket hladnjaci već jeftiniji i7 3770 i AS ROCK Z75 PRO3. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 19:43 (zober).
12 godina
zober kaže...

Pa ako je pouzdan dučan nema nikakvog rizika. Naručiš, platiš i ovisno kod koga si naručio kod tebe su komponente ili već sastavljena konfiguracija u roku od 1-3 dana.

Po meni se ne isplati čekati Haswell, nije najavljeno ništa revolucionarno i vrijedno čekanja, a i čisto sumnjam da ćeš biti nezadovoljan duži period s konfiguracijom koju si platio +10K. Mali osvrt na tvoje komponente - odlična ploča, ali previše novaca.

16GB rama ti je nepotrebno u gaming konfi, 8GB je više nego dovoljno, od ssd-a postoje i bolji izbori, a hdd komotno možeš zamijeniti sa već prožavakanim Wd Blue, Toshibom ili Seagateom od 1TB - nema potrebe bacati novce na raptore kad si uzimaš ssd. Corsair Gs pored Ocz Silencera, Xfx-a, Antec Earthwats Platinuma, Seasonica i sl. baš i nema kaj raditi tu.

Kolko vidim slažeš si malo skuplju gaming konfiguraciju pa bi to bolje ovako izgledalo, a da ostaneš u zadanom buđetu i da imaš komponente koje su vrijedne datog novca:

i7 3770K

GIGABYTE Z77X-UD3H

2X KINGSTON HYPER X 4GB 1600 MHZ BLACK (8GB)

OCZ VERTEX 4 128 GB

SEAGATE 3,5 2TB

NVIDIA GTX 780 3GB

LG GH24NS95 SATA

OCZ MKIII SILENCER 500W 80+

ZALMAN Z9+

13 040 kn - sa slaganjem i dostavom - Futura it

E sad bi tu bilo ljepše primjerice za vidjeti još bolji SAMSUNG 840 PRO 128 GB SSD i neko ljepše i klasu iznad kućište poput FRACTAL ARC MIDI R2. Za hlađenje bi na tvome mjestu gledao izvan RH i uzeo ovakvog Phanteksa ili ako te ne smeta drekasta šema Noctue naručiš NH D14 kod Oprića.

Nije loša ni ta konfiguracija ali ne slažem se sa nekim tvrdnjama.

Prvo zašto nebi uzeo 16GB memorije ? Od viška glava ne boli a nije sad neka velika razlika u cijeni koliko dobiješ, kad već slaže taku konfu.

Drugo koliko sam razumio šta to fali Corsairovom napajanju npr. AX850W gold serija 5 god.garancija koje sam recimo ja kupio.

Što se tiče Intelovog SSD 520 series je odličan. Jedino što je malo skuplji ako si na to ciljao pod boljim izborom da jeftinije prođe.

Ne znam za to Fractalovo kućište ali Stryker je isto jako kvalitetno kućište samo što je poteško ali to nije neki problem.

Za CPU hladnjak stoji {#}

14 godina

Taj Fractal ne vrijedi 1129Kn nikako. LoL!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Caesar et Brutus kaže...

Taj Fractal ne vrijedi 1129Kn nikako. LoL!

Ma stryker je bolji sigurno.

12 godina
neaktivan

Od viška glava ne boli, ali ako se cilj zadržati unutar 13K onda boli i bolje je utrošiti na nešto drugo, a i čisto me zanima kojoj će to igrici u narednih 2-3 godine trebati 16GB rama i na koji način će mu se takav ulog isplatiti kad je samo gaming u planu.

Otkud sad AX 850 koji je prepakirani Seasonic u usporedbi sa GS-om? Da odličan je 520, ali je Vertex 4 bolji za istu cijenu, a za 50-100 kn više su tu još već navedeni Samsung 840 Pro i Ocz Vector. Pod boljim sam ciljao na naprednije kontrolere, veći kapacitet, veće brzine itd itd - čitaj review i testove da sad tu ne nabrajam sve- VECTOR - 840 PRO.

Caesar et Brutus

Reci to Msanu :D

13 godina
neaktivan
Stryker izgleda mi brutalno,jos plexi prozirno itd..16 giga rama mi se cini kao zalog za buducnost jer su cijene rama dobre,da li netko ima iskustva sa linksom da li oni slazu konfe ili da negdje drugdje narucim komp?
mbožanić

0 0 hvala 0
12 godina
Shevshi kaže...
Stryker izgleda mi brutalno,jos plexi prozirno itd..16 giga rama mi se cini kao zalog za buducnost jer su cijene rama dobre,da li netko ima iskustva sa linksom da li oni slazu konfe ili da negdje drugdje narucim komp?

Links je skup.Gledaj u drugim poslovnicama gdje su komponente jeftinije i kupuj online,sigurno je nemaš frke.Kad skupiš sve komponente na broju odneseš u servis da ti sklope konfu i to je to.

12 godina
Shevshi kaže...

Komponente koje si izabrao su poprilično OK osim nekih malih izmjena koje bi ti ja preporučio.

Kao prvo:Links je dosta skuplji od ostalih poslovnica,tako da sa tim istim komponentama u drugim poslovnicama bi uštedio sigurno 1000 kuna.

Matična ploča: ostavi tu Asusovu deluxe ili idi na Asrock Z77 OC Formula

Napajanje: uzmi neko od 650W Seasonic ili Corsair ako nemaš u planu za buduće upariti dvije grafičke.

Što se tiće hladnjaka za CPU idi na Noctua NH-U12P ili NH-D14.

Izbaci Velociraptora uzmi za te novce HDD 1Tb ili 2 TB  SATA 3 7200 rpm plus SSD 128 GB Intel 520 series

Memorija 16 GB gledaj 1866 Mhz

Bez brige u to kućište stane bilo koja grafička( coolermaster stryker)

Optički pogon uzmi neki blue ray.

Nećeš pogriješiti sigurno.

11 godina
Shevshi kaže...

Cijene DDR3 RAMa trenutno nisu nimalo dobre nego su cak i dosta skupe s obzirom koliko su kostale prosle godine ili cak pocetkom ove.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
13 godina
neaktivan

Po linksu sam se vodio,jer je ta firma preživila kod nas u Istri,kod manjih nekih lokalnih sam gledao ali su još skuplji,imali smo vemil,hgspot,ali je potonulo skoro kao u cijeloj Hrvatskoj.Mislim da ću se možda vodit po futuri sad,jer vidim da svi od tamo vade komponente i još piše da je slaganje besplatno,tako da mi je to ekstra.Što se tiče rama nznm kakve su cijene bile prije stvarno,ali kad smo već kod rama zanima me,npr vidim da ima skupljeg rama od 2133mhz ili od 2400mhz,da li bi takav ram od 2400mhz donio neku dodatnu brzinu illi više fps-ova nego ram od 1800 ili 1600mhz?

Trenutno sam vlasnik monitora lg e2360,star 2 god,ugl ima full hd i to,kad već uzimam takav gpu,da li da ubodem neki jeftiniji monitor od 27,koji ima 2560x1440 (1080) rezoluciju? Da li ću dobit neš sa tim ili nema potrebe?

mbožanić

0 0 hvala 0
12 godina
Shevshi kaže...

Po linksu sam se vodio,jer je ta firma preživila kod nas u Istri,kod manjih nekih lokalnih sam gledao ali su još skuplji,imali smo vemil,hgspot,ali je potonulo skoro kao u cijeloj Hrvatskoj.Mislim da ću se možda vodit po futuri sad,jer vidim da svi od tamo vade komponente i još piše da je slaganje besplatno,tako da mi je to ekstra.Što se tiče rama nznm kakve su cijene bile prije stvarno,ali kad smo već kod rama zanima me,npr vidim da ima skupljeg rama od 2133mhz ili od 2400mhz,da li bi takav ram od 2400mhz donio neku dodatnu brzinu illi više fps-ova nego ram od 1800 ili 1600mhz?

Trenutno sam vlasnik monitora lg e2360,star 2 god,ugl ima full hd i to,kad već uzimam takav gpu,da li da ubodem neki jeftiniji monitor od 27,koji ima 2560x1440 (1080) rezoluciju? Da li ću dobit neš sa tim ili nema potrebe?

Ma imali su prenapuhanu cijenu pa su propali.Pojavile su se dosta jeftinije poslovnice kao Protis,ADM,Portio,Futura,Centro.hr.Extreme digital itd.

Što se tiće RAM-a osjetit će se poboljšanje ali za nas korisnike to je neprimjetno.Za 2133 ili 2400MHz pitanje je da li se mogu postići ti taktovi sa dotičnim procesorom.To je već pitanje za overclockere,a pošto si ti rekao da nećeš overclockati drži se 1866 i miran si.

Za monitor ako imaš love samo naprijed.Pitanje je da li se može naći neki povoljan 27" na toj rezoluciji.

Naravno da se dobije.

Bolji je prikaz slike na toj rezoluciji  a uz to i veća dijagonala naravno {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 10:23 (darijoman).
11 godina
protjeran

Evo slagao sam konfu do 13500kn, pa me zanimaju svakavi savjeti.

Mora biti nvidia i intel..

1. Matična

2. Grafička

3. Procesor

4. SSD

5. HDD

6. Napajanje

7. Kućište

8. Monitor

9. Zvučnici

10. Tipkovnica i miš

11. Memorija

12. Optički pogon

Ispalo mi je 13447kn u ADM-u

Once you stop learning, you start dying

0 4 hvala 0
14 godina
parfait kaže...

Evo slagao sam konfu do 13500kn, pa me zanimaju svakavi savjeti.

Mora biti nvidia i intel..

1. Matična

3. Procesor

Taj procesor ne može ići s tom matičnom.

13 godina

jako loše. proc ti niti ne paše u matičnu.

kupuješ ili si ovo sastavio iz zezancije? ako kupuješ koja je namjena?

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Kupujem.. Ne kužim se baš dobro, zato sam i postavio ovdje. {#}

Koju bi mi vi matičnu preporučili? A i ostale komponente.. Jer ja nemam nikakva iskustva sa ovim komponentama što sam slagao

12 godina

namjena računala je šta točno da ti treba takvo računalo? nacin plačanja je koji?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 22:11 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

namjena računala je šta točno da ti treba takvo računalo? nacin plačanja je koji?

Za sada obrada fotografija, filmovi, igrice ponekad.. Krećem na faks, pa sam uštedio za dobro računalo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice