ja sam u lab2000 kupovao, pa mozda i tamo sada ima nekih boljih...
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR
- poruka: 8.746
- |
- čitano: 2.249.831
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
adm.hr
Zasto 2 ogromna SSD-a?
Nitko pametan u poslu ne drzi sistem na RAID 0 polju jer zna koji su rizici. 256GB je dovoljno, previse i puno previse prostora za sistem, aplikacije i sve aktivne projekte (osim ako je obrada visokorezolucijskog videa u pitanju).
Radije uloziti u vise RAM-a tj. iskoristit quad channel kojeg X79 nudi.
Inace, ovakva racunala se u pravilu slazu sa Xeonima na multi (dual) CPU plocama.
Ako vam je gust u glavi slagati ovakve stvari samo izvolite ali ovdje je 99,99% rijec o trolu.
pa metnuo je 4 memorije :D
a pusti nas...vec sam ti rekao par puta da nepotrebno pametujes jer se vecinom radi o trolovima ;=)
a stavio sam 2 ssd-a jer budžet dopušta, ko kaže da moraju biti u raid-u.
pa metnuo je 4 memorije :D
a pusti nas...vec sam ti rekao par puta da nepotrebno pametujes jer se vecinom radi o trolovima ;=)
Zasto si tako nepristojan? Umjesto da se zahvalis i iskoristis priliku da nesto naucis ti se bez veze bahatis i ponasas kao da je ovaj forum tvoje vlasnistvo.
Ja jos uvijek cekam tvoje reference i linkove na radove iz 3D modeliranja s kojim kazes da se bavis jako dugo. No ti cak ni ovdje na Bug-u u temi vasi 3D modeli nisi postao nista. Dok to ne docekam smatram te lazovom (a ako docekam ispricati cu ti se zbog ovog posta) i klinjom kojem je jedino sto u zivotu zna sklepati neko racunalo (a ni to ne zna napraviti kako treba) i biti bezobrazan.
Dakle hocu screen capture tvog monitora sa otvorenim 3D studiom (ili u cemu vec radis) sa modelom i pored toga browser sa otvorenom ovom temom bug foruma. I onda render tog modela takodjer pored otvorenog bug foruma.
Sad ocekujem odgovor tipa "ko si ti da ja tebi moram nesto dokazivati". Ne moras meni. Dokazi ostalim ljudima tu da nisi napuhanko bez pokrica.
ja ne vidim sto je lose i da budu, ja vec godinama vozim raid0 sa ssd-ima, a imam dva,tri hdd za vazne podatke i na njih sve kopiram...i ako pukne raid, opet nista ne gubim...
ne brini nisi izuzetak...poznat sam po kajlanju drugih i kada netko nepotrebno pametuje i samo zbunjuje okolo ljude...
ako ti imas bolju preporuku, kao sto sam vec puno puta rekao, postaj ju da ovaj tko hoce kupiti vidi i tvoju...sve ovo ostalo što ti radiš i što se ja st tobom raspravljam i spamam je nepotrebno ;=)
a ostalo sto trebas, jos vise nepotrebno
p.s. vise nemoj komentirati moje konfe sto slozim, slozi svoju i amen...jer necu vise raspravljati jedno te isto ;=)
ja ne vidim sto je lose i da budu, ja vec godinama vozim raid0 sa ssd-ima, a imam dva,tri hdd za vazne podatke i na njih sve kopiram...i ako pukne raid, opet nista ne gubim...
Nista ne gubis? Jesi li ti svjesan koliko kosta vrijeme koje ti treba da ponovo postavis sistem, mrezu, instaliras aplikacije i podesis sve kako je bilo prije pada sistema? Mozda tvoj dan posla ne kosta nista ali moj je poprilicno skup.
A sta dobivas s tim RAID-om? Benchmark score? Otvaranje 3Dstudia za 3 sekunde umjesto za 4?
Ili jednostavno ne želi prekinit prepucavanje ovih tuljana.(da se razumimo nije uvreda nikakva)
Rođendan: 21.03.1996.
mozda je potrosio pare u tih mj dana
a i s razlogom sam metnuo gaming grafu :D mislim profesionalni cadaš sa 17god da nece igrati ništa,moš misliti
mislim profesionalni cadaš sa 17god ,moš misliti
editirano!
Ja ne razumijem gospodina BlueMaxa o komu on prica, dali je rijec o meni ili nekom drugom. Ja sam iskljucivo pitao za konfiguraciju od 30k kuna na forumu da vidim sto bi mi ljudi mogli preporucit, posto sam malo starija osoba, i ne razumijem se bas u racunala, a dosad sam radio u firmi i iskljucivo na racunalu firme. Razlog zbog cega zelim kupiti konfiguraciju za sebe je da se zelim osamotaliti. Raditi na svojim projektima itd. necu sada ovdje o tome. I naravno da cu i sam prouciti sto meni zapravo treba, a sto ne prije nego se odlucim na kupnju. A ovaj forum sam samo htio iskoristiti kao ajmoreci dodatan izvor informacija. A ja sam dosada procitao samo jednu konfiguraciju koliko vidim, ostalo su nekakva prepucavanja, neznam dali je rijec o meni ili ne.
radna stanica, pogotovo ove cijene se ne traži na forumima. Konfa koju si dobio je gamerska, ako maknemo quadro grafiku (o kojoj se može diskutirati, je li isplativa za što radiš itd.), a ako radiš u branši makar i mjesec dana, valjda bi i sam trebao znati na čemu se vrte pro aplikacije, sigurno ne na ssd-u od pola tb i i7 3930K, a da se pritom štedi se na ramima.
forum je stvarno dobar, ima talentiranih i ljudi koji znaju znanje, iznenadio sam se u temi za modele, ali konfe (po svim cjenovnim rangovima) se grade isključivo za gaming, nije to loše, dapače, ali to se u konkretnom slučaju ne traži.
ako krećeš u solo vode i na početku si, pa zar nije isplativije potražiti nešto polovno, staro do godinu, godinu i pola?
ako krećeš u solo vode i na početku si, pa zar nije isplativije potražiti nešto polovno, staro do godinu, godinu i pola?
zašto ako je samouvjeren i ima financija. Neka kupi glanc novo pod čekičem i onda će sa vrimenom ako se pokaže da vrijedi i isplatiti i za koju godinu nadograditi itd itd.
takavom optimizmu "ako se pokaže da vrijedi" nema mjesta u ozbiljnom poslu.
firma u kojoj sam radio prve 2 godine je radila isključivo na polovnim konfama, koje su došle pojedinačno malo iznad 16k kn, a ni u jednom trenutno nije bilo problema, osim jednom - ali greška je bila ljudska.
Sam ulaziti u posao i uzimati sve tip top u nadi da će se isplatiti je bedasto. nisu ni u pitanju financije, već odnos prema poslu i zadacima.
nisam ni komentirao tvoju, nego konfu na ovoj stranici.
na drugo pitanje: ssd od 512gb je bacanje novaca. za sistem i aplikacije je sasvim dovoljno 128, dok se sva dokumentacija i projekti spremaju na hdd + backup na cloudu ili vanjski hdd.
ako i buđet je do 30k, ne moraju se kupovati fensi piz*arije koje su nepotrebne, a skupe i time neisplative.
Evo kako sam pun ideja za novu konfiguraciju molio bih i za pomoć kao i komentare ako je moguće takodjer, komponente nisu iz istog shopa, odnosno mjesta tako da je to jos sve pod upitnikom.
Matična MSI 990FXA-GD80,AM3+,DDR3,U3, S3,CF/SLI,
Procesor AMD FX-Series X8 8350 (4.0GHz,16MB,125W,AM3+) box,
Memorija KINGSTON 16 GB (2 x 8 GB) DDR3, 1866 MHz HyperX Beast, DIMM,
Grafička Sapphire HD 7950, 3GB GDDR5,
HDD 3.5" SATA3 0500 GB WD VelociRaptor, 10000rpm, 64MB, WD5000HHTZ,
Napajanje: PSU XFX Pro 1000W 80 Platinum Certified Modular (ako bi se nekad u buducnosti radio CF).
i eventualno nesto poput ovakvog monitora jos uz to :Asus monitor VX238H.
Kućište imam od thermaltake-a, staro oko 5 ili 6 godina ali je tada kostalo oko 1000kuna, tako da je uredno hlađeno (zračni tunel funkcionalan) mid tower je tako da bi ovo sve trebalo ic unutra nadam se, za zvucnike nema potrebe (logitech u posjedu vec duze vrijeme) isto kao i mis; razer imperator version 2012 (u zamjeni je logitech g300 koji je dosao s laptopom-no on je sad druga prica:), tipkovnica razer anansi i neki prastari printer.
Mislim kako ovo ne spada u neko neznam kakvo pretjerivanje nego u vrlo funkcionalno radnu konfiguraciju, cjeli izracun bez monitora je oko 9300 kuna, a + monitor je sve zajedno oko 10850kn.
10 000kn bez SSD-a?
Imam ga u laptopu(AsusG74SX) i stvarno ga mogu samo pohvaliti(SSd-160Gb) ali za stolno mi netreba tolika brzina bootanja, jer ovaj 10k rpm-a je dovoljno brz za obradu jednom kad se OS digne, bar imam takvo misljenje, a kasnije je moguce naravno ubaciti i ssd ako ce ovaj bit totalno sporiji, hvala na tip-u.
Mislim da je Velociraptor stvar proslosti. Ako ces brz disk velikog kapaciteta onda uzmi neki hibrid ili odvojeno mehanicki od 1TB i neki 60GB SSD za caching.
Ipak najbolja opcija je SSD za sistem i aplikacije a mehanicki za dokumente.
ta konfa je užas...
čemu točno taj komp bude koristio?
raptor kako je receno, stvar proslosti i djeca od 5god znaju da se ne kupuje više...
pocesor bez dodatnog hladnjaka? napajanje od 1kw za mozda cf? za mozda cf je dosta i kvalitetnih 750w, i to sve onda strpati u neko krš thermaldrek kutiju koje je prije 6godina koštalo uber skupih soma kuna?
Reci ti nama namjenu, i jel plačaš novčanicama ili karticama?
i budemo slozili sve novo za te pare i kako bog zapovjeda
Napajanje je defintinvo overkill za tu konfu a SSD sam po sebi nije brzi smao u bootanju nego u pristupu ok 0.0x ms sto ce reci da najvise osjetis pri startanju aplikacija a tu ti nece pomici Velociraptor jer je on i dalje destke puta sporiji u tome od najlosijeg SSDa jhe rniej poanta u rpm.
Znaci po meni, smanji napjanje na 700-800W i izbaci raptora i umjesto toga uzmi neki SSD od 90-120GB i neki Green/Blue disk za storage it to je to.
+ naravno neki dobar hladnjak uz to sve
Primjer kompletan komp i bolje složeno za istu lovu. Svoga Thermaldreka daj ciganima u staro željezo
COOLERMASTER Hyper 212 EVO CPU Cooler
MSI 990FXA-GD65,AM3+,DDR3,U3, S3,CF/SLI
2kom Kingston DDR3 HyperX Blu, 1600MHz, 8GB
Kingston SSD V300, R450/W450,120GB,7mm
Seagate Speedy HDD, 1TB, 7200rpm, SATA 6, 64M
Sapphire HD 7950 VaporX, 3GB GDDR5
DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA
Napajanje Seasonic SS-650G, 650W
Kućište Fractal Design Define R4 Black Pearl
*Kasnije lako ubacis jos jednu grafu i svašta nešta jer ova gold sisa bez problema drzi taj komp i kada budes ako budes ubacio jos jednu grafu ;=)
Futura-It.hr 9,355.20 Kn I ako hoces besplatno ti to sloze i besplatno dostave doma
Hvala svima na brzim odgovorima, sugestijama i pomoći, za početak samo da kažem kako sam imao dosta iskustva s onim kak se kaže "kolko para tolko muzike" - u konfiguraciji koja je bila kupljena 2007, je bila geforce 8800 GTS 684 Mb (rastalili se kontakti bas prosle godine i radi neispravno) ako se dobro sjecam, i napanje koje je pogonilo tadašnju zvjerku je bilo bluestorm 2 (mislim da je to Fortron) od 500 W što je isto bilo i više nego dovoljno za tadašnju konfiguraciju, procesor je bio neki intel dual core, uglavnom sve skupa tada je stajalo oko 9500kn samo kutija i unutrasnjost, bez tip., misa, i monitora. Jako loše iskustvo sam imao s tim napajanjem, stalna zujanja nakon što je vjerojatno izašla garancija od 2 godine (a kamoli da bi to pogonilo dvije takve) :). A oko kućišta je sve u redu tako da bih radije tih 800 kn uložio u storage za mozda neki bolji ili kapacitetniji ssd nego uzimat i novo kućište, dok mislim da memorija koju sam naveo bi mogla bit bolja od vaše navedene, mada nisam siguran. I ova predložena ploča bi bila odličan izbor za manje para ali jedini nedostatak joj je da nema Firewire. Trenutno jos nisam u mogucnosti reći zasigurno kako će ići al najverojatnije na nekih 12 mjeseci otplatu ili tako nesto, a također je teško reći za što bi sve služio komp (uglavnom projekti(graphical), tu i tamo neki gaming), hi lvl audio-video obrada, za puno toga pa je tesko rec ustvari tocno, ali hvala na pomoći.
s razlogom sam metnuo napajanje sa gro garancije koje je odlično i garantiram da drzi dvije takve konfe odjednom ;=)
memorija nema potrebe za 1866,ali ako bas hoces mozes neces nista lose dobiti
ssd ti ne treba vise od 120 (windows,programi), radje uzmi onda veci hdd, 2-4tb iako bi ja radje kučište pogotovo tog fractala koji je odličan a sve u svemu dobivaš odličan komp i sa njime i ništa bolje neces puno dobiti za 900kn više vec samo gore jer imaš škart od kutije
Al eto ako neces kutiju: veci ssd, veci hdd i napajanje više W sa više garancije :D
COOLERMASTER Hyper 212 EVO CPU Cooler
MSI 990FXA-GD65,AM3+,DDR3,U3, S3,CF/SLI
2kom Kingston DDR3 HyperX Blu, 1600MHz, 8GB
Kingston SSD 240GB V300, 2.5" 7mm, SATA 3 6G, drive only
Toshiba 3.5" 2TB, SATA6Gb, 7200rpm, 64MB
Sapphire HD 7950 VaporX, 3GB GDDR5
DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA
Corsair PSU, 750W, HX-M Series
9300kn Besplatna dostava
*Za monitor, gledaj monitor sa IPS matricom...
npr
slican monitor imam u posjedu sa 5 ms-a, samsungov zapravo od 21,5 incha ali nije 1920x1080 nazalost :/