Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 8.746
|
čitano: 2.249.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Kolko sam primjetio čovjek se bavi i 3D modeliranjem pa mu Ati i nije najbolji izbor. Konkurentne GTX 660 jesu jače, ali ne previše, a i MSI i POV koje se kreću po sličnoj cijeni baš i nemaju toliko sjajne hladnjake kao Asus.

Di si ovo zadnje čitao imaš neki link, baš me to zanima.

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
PC mi treba prvenstveno trgovanje preko 2 brokerske platforme,povezivanja OO Calca s njima, istovremeno da vrti skype, da snima razgovore sa skype, da snim sve sto se dogadja na ekranima i jos neke sitnice
11 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Dvoumim se u vezi tekuceg hladenja.Koliko cesto treba mjenjati tekucinu,koliko je to komplicirano,kakve su razlike u perfomansama i cijeni,isplati li se itd.
Svaka pomoc je dobrodosla,posto neznam jeli mi uopce potrebno,jeli mogu iskoristiti ono obicno hladenje sto se dobije s procesorom,ne planiram nikakav overclocking.Jeli mi bolje potrositi tih 700kn na kvalitetnu periferiju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 0:12 (DjEchak).

0 0 hvala 0
15 godina
DjEchak kaže...

Dvoumim se u vezi tekuceg hladenja.Koliko cesto treba mjenjati tekucinu,koliko je to komplicirano,kakve su razlike u perfomansama i cijeni,isplati li se itd.
Svaka pomoc je dobrodosla,posto neznam jeli mi uopce potrebno,jeli mogu iskoristiti ono obicno hladenje sto se dobije s procesorom,ne planiram nikakav overclocking.Jeli mi bolje potrositi tih 700kn na kvalitetnu periferiju.

ne treba ti vodeno hlađenje, uzmeš zračni hladnjak za 300kn a ostalo na periferiju

Prodajem dijelove vodenog hlađenja...na PM
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 9:11 (Asta).
12 godina
DjEchak kaže...

gle ako ides na 2011 proc ili i7 3770k...onda nema logike ici na takve proceve ako ne mislis jedan dan ocati...jer prava snaga tim procevima je zapravo u ocu...

znaci ako ides na jedan od tih proceva, uzmi corsair h90 kako ti je i preporučeno...tekucina se ne mijenja niti ista to su gotova riješenja koja niti ne mozes otvarati i zamisljena su tako da se ništa ne dira...

prednost vode je tišina i hladniji procesor...

Radje bi sada uzeo bolji komp sa h90 vodenim, a kasnije lako periferiju kupujes kada skupis nesto para opet...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 10:48 (FakeDeath).
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ma je vraga tiho. Ako mu treba tišina onda neki od Noctue.
12 godina

šta nije tiho?

h90 je pogotovo tih točnije nečujan a bome i dobro hladi...ono ima 140mm vent

npr ja sam ga neki dan pikao na 3770k, vamper mi ga jedva drzao na 70C a h90 ga drzi bez frke na 50C, vent se jedva okrece, znaci na min ju i necujan je ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

moze netko od vas ostalih pregledat ono što mi je zuper napisao, ipak 15 000 kn nije sitna lova, pa da se ne zahebem.

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
zober kaže...

Kolko sam primjetio čovjek se bavi i 3D modeliranjem pa mu Ati i nije najbolji izbor. Konkurentne GTX 660 jesu jače, ali ne previše, a i MSI i POV koje se kreću po sličnoj cijeni baš i nemaju toliko sjajne hladnjake kao Asus.

Di si ovo zadnje čitao imaš neki link, baš me to zanima.

Mozes li ovo malo argumentirati?

12 godina

A što se tu treba agrumentirati? što nije jasno?

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

A što se tu treba agrumentirati? što nije jasno?

Kojim se konkretno 3D modeling aplikacijama sluzis i koje su tvoje zamjerke na AMD graficke?

Primjecujem da ovdje puno ljudi voli mudrovati o stvarima o kojima nema pojma. Ti si im predvodnik.

12 godina
neaktivan

Što bi ti točno trebao argumentirati? Napisao sam mu ziheraški odgovor kad se nemre potruditi i dati konkretan odgovor s kojim se sw-om bavi.

2 0 hvala 0
12 godina

ne mudrujemo mi, vec ti kompliciraš ;=)

nema se tu šta objašnjavati, jer je jednostavno, za vecinu programa za rendanje i modeliranje je nvidia bolja jer ima stabilnije drivere te za one koji koriste cuda

Nepotrebno je sada iskazivati svoju pamet i detaljno objašnjavati nešto što tebi vec kako vidim i na guzicu ide...

Tako da, nije potrebno ništa agrumentirati ;=)

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 11:03 (FakeDeath).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
zober kaže...

Što bi ti točno trebao argumentirati? Napisao sam mu ziheraški odgovor kad se nemre potruditi i dati konkretan odgovor s kojim se sw-om bavi.

Onda pitas kojim se softwareom koristi. Odgovor koji si mu dao je besmislen a ne ziheraski. Vecina ljudi koji se danas bave 3D modeliranjem koriste 3DSmax, Blender, Maya, Rhino i u svim ovim aplikacijama za viewport performanse (a to je ono sto se gleda kod modeliranja) AMD je bolji izbor. Tocnije FirePRO je bolji od Quadra koji je bolji od Radeona koji je bolji od Geforcea.

FakeDeath kaže...

ne mudrujemo mi, vec ti kompliciraš ;=)

nema se tu šta objašnjavati, jer je jednostavno, za vecinu programa za rendanje i modeliranje je nvidia bolja jer ima stabilnije drivere te za one koji koriste cuda

Nepotrebno je sada iskazivati svoju pamet i detaljno objašnjavati nešto što tebi vec kako vidim i na guzicu ide...

Tako da, nije potrebno ništa agrumentirati ;=)

Postavio sam ti konkretno pitanje na koje ti ne mozes odgovorit. Floskule koje pises najvjerojatnije si procitao na nekom forumu a napisao ih je netko ko zna jednako ili manje od tebe.

TD koji mi das ne mijenja cinjenicu da se 3D modeliranjem bavim duze nego sto ti vjerojatno imas godina.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 11:34 (BlueMax).
11 godina
neaktivan
Ja se bavim 3d modeliranjem par godina, ništa strašno ali odmah na prvu vidim da vam je svima znanje o tome kao materiji krhko i površno, a isto tako ne vidim razlog zašto uopće sumnjati u Fakove ili zoberove konfe, to je van pameti.

4 1 hvala 0
12 godina

Nepotrebno je dalje ulaziti u ovakve glupe rasprave...

I uopce mi nije potrebno da me netko, pa ni ti, uci o takvim stvarima kojima se bavim preko 10 godina ;=)

Svi su u krivu,samo manjina Blue Max je u pravu...o jea...

lp

p.s. pametovanje prebaci u odgovarajuči podforum, a sastavljanje ostavi iskusnima u tom polju ;=)

p.s.2 - td dobis sada od mene je se nisam sjetio :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 11:39 (FakeDeath).
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
moderator

Svaka daljnja nepotrebna rasprava biti će sankcionirana!

Držite se teme, za rasprave o karticama postoji druga.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Znam da sam postao dosadan ali me zanima jeli moguce spojiti 2 ili 3 monitora na onu konfiguraciju koja mi je preporucena.Neradi mi copy paste pa mi nemojte zamjeriti.

0 1 hvala 0
12 godina

2 da, ali 3 teško bez aktivnih adaptera...jedino ako su dvije grafe u sli u pitanju

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 10:22 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Trebaš adaptere koji pretvaraju DVI ili HDMI (tako piše na listiću koji dobiš sa XFX grafom)
12 godina

jednostavno...ne mos 3 spojiti bez aktivnog adaptera, a tih adaptera nema kod nas

ovako ti treba nesto da bi 3 radila

Takodjer kada spajas tako sa aktivnim, moras sva tri monitora imati ista

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 10:03 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

NHF, ali ovo šta vas trojica regularaca ovdje "sklapa" za preko 10000 kn sa npr. GTX 650 Ti SLI ili GTX 660 uparenih sa i7 3820/x79 pločama iste cijene kao taj prosječni CPU i slične gluposti je van svake pameti.

Očito gledate samo po cijenama, balans 0 poena.  

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 10:21 (sharxtreme).
Moj PC  
3 4 hvala 0
12 godina

NHF ali nemjesaj se gdje nemas pojma o čemu pričaš ;=)

Edit: Ako ti smeta ne trebaš čitati niti pokazivati svoju ljubavi prema tome ;=) Jednostavno ignore to što mi slazemo...jer nepotrebno je raspravljati i spamati oko toga

p.s. smanji tenzije i malo biraj riječi koje pišeš, jer ces zavrsiti ovako samo kao što si završio na forum.hr...

sharxtreme kaže...
EDIT: i BTW nisam se tebi ni obratio ako ćemo pravo. to šta si se ti našao prozvan to je druga stvar.

Vidm pod "tvoj PC" da nije ni blizu onakvim stvarima na koje sam se osvrnuo.

tak svejedno kome se ti obračaš...al pričaš o trojici...koja nešto slazu a ne valja...a ja to nisam vidio, i ne vidim to o čemu ti pišeš...

te po tome smatram da spamas i vrijeđaš nepotrebno nekoga

kao što je vec rečeno, ako imas bolju preporuku napiši koju i zašto a ne piskarati,pametovati i vrijeđati okolo nepotrebno i ove koji sastavljaju i ove kako ti kazes "nenormalne" koji kupuju...

EOD

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 10:58 (FakeDeath).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
FakeDeath kaže...

hahaha

Strašno. 

To šta vi "sklapate" ne bi ni neprijatelju preporučio.

i7 3820, GTX 660, pločao od 2-2500kn, čipoza HDD sa 32MB cachea, kućište od 400kn, RAM od 1500kn i slične gluposti, i to je sve "OC" konfiguracija za preko 10000kn. Onaj koji prati takve savjete nije normalan.

12 godina
FakeDeath kaže...

Edit: Ako ti smeta ne trebaš čitati niti pokazivati svoju ljubavi prema tome ;=) Jednostavno ignore to što mi slazemo...jer nepotrebno je raspravljati i spamati oko toga

p.s. smanji tenzije i malo biraj riječi koje pišeš, jer ces zavrsiti ovako samo kao što si završio na forum.hr...

Nije nepotrebno se raspravljati ako činite nekome medvjeđu uslugu.

Na forum.hr? WTF

EDIT: i BTW nisam se tebi ni obratio ako ćemo pravo. to šta si se ti našao prozvan to je druga stvar.

Vidm pod "tvoj PC" da nije ni blizu onakvim stvarima na koje sam se osvrnuo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 10:51 (sharxtreme).
12 godina
neaktivan

Umjesto da kenjaš u prazno, složi lijepo unatrag 3 konfiguracije za svakog tko je tražio po navedenim zahtjevima, napiši zašto i zbog čeg mu je to bolje i ispuni svoje spamerske snove ;)

11 godina
neaktivan
Da prekinem ovu nepotrebnu svađu i offtopičarenje:

Intel Core i7-3770K Soc 1155
Corsair Hydro H90 cooling
Matična ploča ASRock Z77 EXTREME3
KINGSTON HyperX Blu DDR3 16Gb (8GB,1600MHz)
MSI GF GTX680 OC, TF 2GB ,2DVI,HDMI,DP
2kom KINGSTON HyperX 3K Solid State Drive 2.5" SATA III-600 120 GB
Toshiba 3.5" 2TB, SATA6Gb, 7200rpm, 64MB
DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA
Zalman Z11+ mid tower case black
XFX XXX Edition 80 750W modular

to odlučih naručiti i sad bi bilo krajnje vrijeme za neke fixeve jer će kasnije biti kasno.
Kao što sam rekao treba mi all-round konfa za web design, 3D modeliranje, gaming , prezentacije, e-spis i icms.
Ovo sve skupa bi trebalo biti oko 14 soma kuna, mogu se protegnuti još par soma uopće nije bitno.

2 0 hvala 0
12 godina

Mislim da je to to...ipak sam ja to predlozio :D

neka netko drugi jos potvrdi jer sve ok,ali mislim da nema brige tu ;=)

SSDi u raid kao i kod mene i da vidis pile! :=)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 12:03 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije li ti bolje uzeti <100kn skuplju Extreme4, provjerena je, a i 8+3 vs 8+4 naponska regulacija, i 2x USB3.0 vs 4x USB3.0, eSATA

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice