Memorija uz ovu konfu?

poruka: 9
|
čitano: 2.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Memorija uz ovu konfu ??

E6300 2.8 FSB 266

asus P5QL/EPU

zanima me koja memorija bi odgovarala za maksimalno OC procesora ?

da li je bolja opcija 667 mhz

ili 1066 mhz?

ovo me jako zbunjuje jer sam apsolutni početnik u ovakvim stvarima

:)

However, even though both settings have the same latencies. DDR2-1000 @ 5-5-5-15 is better than DDR2-800 @ 4-4-4-12, this is because DDR2-1000 has more data throughput when compared to DDR2-800.

Now, it is also a common myth that a system will be faster when it is "synced" (i.e. in a 1:1 ratio as apposed to a 5:4 ratio) with the processor. This is simply not true (or there is no substantial evidence to prove that it is true). Most people who will claim this and provide benchmarks are often missing a variable that would explain the difference in performance.

A few quick benchmarks proves this:

FSB = 200
Mutliplier = 9
CPU Speed = 1.8Ghz

@ 1:1 DDR2-400 Memory bandwidth = 3224MB/s
@ 2:3 DDR2-600 Memory bandwidth = 3774MB/s
@ 1:2 DDR2-800 Memory bandwidth = 4047MB/s

http://www.overclock.net/intel-cpus/146820-intel-overclocking-redefined-guide-successful-overclocking.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Memorija uz ovu konfu ??

neku kvalitetnu od 800 na više mhz s frižiderom.npr corsair dominator,ocz reaper...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Memorija uz ovu konfu ??

memorija ima realnu frekvenciju 400 (800)

fsb na e6300 mogu podići na   370

znači 400:266

e ako dignem fsb na 370 to je povećanje za 39%

a memorija 400 (800) x 39%=   556

da li ta memorija može da se OC na tu brzinu

ili mi je bolje odmah uzeti memoriju koja radi na 533 (1066) ??

17 godina
neaktivan
kebbor kaže...

memorija ima realnu frekvenciju 400 (800)

fsb na e6300 mogu podići na   370

znači 400:266

e ako dignem fsb na 370 to je povećanje za 39%

a memorija 400 (800) x 39%=   556

da li ta memorija može da se OC na tu brzinu

ili mi je bolje odmah uzeti memoriju koja radi na 533 (1066) ??

I`em HARD PRO GAMER!!!
16 godina
neaktivan
Ja bi na tvom mjestu uzeo DDR2 na 800. Ako mislis ekstremno overklokirati cpu ploca ti podrzava da memoriji prvo smanjis takt i onda ga dizes zajedno sa procesorom. Zato je DDR2 na 800 u biti i najbolji izbor: dat ce ti se OC i preko 1066, dok se moduli na 667 nece dat, ovi koji tvornicki rade na 1066 ti se ne isplate jer kolko vidim na asusovoj sranici ploca maksimalno podrzava 1066 (ne znam jel se to popravlja sa nadogradnjom biosa, ali mislim da ne) "4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR2 1066/800/667 Memory Dual Channel memory architecture". Tako da ti jos samo ostaje izbor latencija. CL4 je ocito najbrza sto se tice DDR2 na 800. Ima i CL3 ali samo moduli od 1GB (kolko ja znam). Ali to je opet dvosjekli mac: ako ne mislis dirati latencije onda uzmi CL4, ako ih mislis spustati, onda je po meni bolje CL5 jer ce ti radit stabilnije na istoj voltazi! Nadam se da sam ti pomogo!
16 godina
neaktivan

pentium100

hvala ti na iscrpnom odgovoru

još bih te zamolio za preporuku između ovih koje imam na raspolaganju

DDR2 1GB 800MHZ KINGSTON HYPERX 199,99 kn
DDR2 1GB 800MHZ TRANSCEND 222,99 kn

DDR2 2GB APACER PC6400/800 349,99 kn

ili možda neku drugu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 15:14 (kebbor).
16 godina
neaktivan

Vjerojatno si vec kupio memoriju, ali sve jedno, mozda netko ima slican problem: Ja bih u svakom slucaju uzeo modul/module od 2GB, jer bi ti za 2   godine moglo zatrebati 8GB RAMa, a oni se najlakse nadograduju od svih komponenata i nakon spomenutih 2 god bi trebali biti izuzetno jeftini. Izuzetak je ako trenutno mislis kupiti 2GB i 100% ne namjeravas nadogradivati preko 4GB. U tom slucaju je bolje uzeti 2x1GB radi dual channel moda.   Apacer je trenutno TOP5 sto se memorija tice uz OCZ, Crucial, GeIL i Corsair. tako da s njim ne mozes fulat. Pitanje je samo jel imas potrebe za tako skupim RAMom. Asus je na svojem testu izabro GeIL GX21GB6400PDC za ekstremni overclock, pa ako mislis raditi slican pothvat mozda je to najbolji izbor. I zakljucak, sto se proizvodaca tice mislim da se razlike u performansama vrte oko 10-15 % i to izmedu "normalnih" tipa samsung, king max i sl. te vec navedenih high end proizvodaca, pa ako ne mislis ici u ekstreme, uzmi jeftinije. Jos bi ti za kraj htio napomenuti da su RAMi konponente koje se u pravilu "neunistive" bez obzira na OC pa ti ih se ispalti uzeti preko oglasnika rabljene ili preko eBay-a jeftinije, ako si u prilici!

Pravi programeri programiraju binarno!
16 godina
neaktivan
Memorija uz ovu konfu?

Bok! Prije nego što kupiš ddr2 memoriju, ali moraš znati koji je tip matična ploča i koliki on memoriju podržava. Navest ću na primjer, matićna podržava do 2 Gb a ako ugradiš memoriju od 4 Gb i neće raditi jer nije kompatibilan na matičnu ploču. Pozdrav.

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Memorija uz ovu konfu?
Nello kaže...

Bok! Prije nego što kupiš ddr2 memoriju, ali moraš znati koji je tip matična ploča i koliki on memoriju podržava. Navest ću na primjer, matićna podržava do 2 Gb a ako ugradiš memoriju od 4 Gb i neće raditi jer nije kompatibilan na matičnu ploču. Pozdrav.

Naveo je ploču u prvom postu. Ploča je Asus P5QL/EPU koja podržava do 16GB RAMa do max 1066MHz. 
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=7vTrhQ6JvyI0MitJ

Pravi programeri programiraju binarno!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice