Maticna i ram-i

poruka: 21
|
čitano: 3.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Maticna i ram-i

kupuje se nova maticna i rami...

gore je q6600 koji bi iso cim je dalje moguce.. sad je na samo 3.35, jer ram-i nedaju vise.

za ramove sam mislio uzet one corsairove dominatere sa fanom, mislim da imaju najveci oc-potencijal.

znaci, maticna i rami moraju imat sto veci oc-potencijal, bilo bi pozeljno da je iz linksa, adm-a ili vemila (tamo imam net acc, neda mi se novi radit) Osmijeh

limit: 2000kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maticna i ram-i

itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Maticna i ram-i
www.ddoxy.blogspot.com I am the Lord, master of the sword
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Maticna i ram-i

ili možda ova MB i gore navedeni rami

beži bre dabre idu kobre....ma ko bre idu?...ma kobre dabre....kobre?da bre
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maticna i ram-i

Uzimaj ovo što je doxy preporučio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maticna i ram-i

Ja bih rađe uzeo neke OCZ-eove RAM-e jer su bolji za overclockin od DOMINATOR-a, a što se tiče ploče uzeo ili jednu ili drugu od navedenih gore iznad nećeš pogriješiti, a moj glas ipak ide za ASUS P5Q-E.

Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 17:10 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Maticna i ram-i

Ja sam uzeo Mushkin (red line) 2x2 Gb PC-8000 (1000 MHz) i radi na 1066 sa 5-5-5-15 bez umaranja. Baš razmišljam da je još malo dignem ili da smanjim latencije. Javit ću koliko sam uspio. Zaboravih napisat da sam ju kupio u HGspotu za 450 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 17:12 (CUNO).
17 godina
neaktivan
Maticna i ram-i

hmm.. sad sam se zapalio za te ocz-ove.. mislim da cu njih uzet,

no kaj se tice maticne, mislim da gigabyteova ima na sebi start/restart gumbove, jel ima to u asus?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Maticna i ram-i

Nemoj baš biti siguran da češ sa novom ploćom i ramima baš puno dobiti....jesi siguran da ti se bude isplatilo?????

Šta sada imaš od rama i ploće??

Jesi li testirao samo rame do kuda idu odnosno si siguran da su oni ograničavajuć faktor??

edit: sada sam pogledao tvoju konfiguraciju šta imaš....srrry....ploća bi trebala biti ok....eventualno promjeniš rame...probaj prvo samo sa njima da ne bacaš novce uzalud!

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 9:50 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maticna i ram-i

ma nije to, ploca mi je u k.. trokira i sve, jednom ne, drugi puta da.. a rami mi idu do max 740 mhz i sta mi je to.. poslje se sve smrda..

sad mi je 8800 gts unutra jer maticna nece podrzat 4870.. neznam zasto, ali znam da zato kupujem maticnu i rame

Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maticna i ram-i

odluka je pala!

uzimam gigabyticu, i ocz-ove rame

razlog: gigabytica ima 2 usba straga vise (to mi puno znaci, vjerujte mi)

razlog 2: nesto su jeftiniji ali ipak.. OCZ je Overclocking Zealots (OCZ) :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Maticna i ram-i

Ok. bude dobro...sretno i javi rezultate!Osmijeh

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja ti želim sreću s novim komponentama i jedva čekam da javiš rezultate.

16 godina
Maticna i ram-i

evo mozda sam malo zakasnio...ali imam i ja te rame...i savrsenstvo su...

em sta se OC-aju kako oces..

em sta ih nemozes PRE overclockat..

em sta ih jos kod nikog nisam vidio...

em sta lijepo izgledaju...pozz :)

E8400~3.0Ghz,Gigabyte EP45C-DS3,OCZ HPC Reaper X 2*2GB Ram PC8000 1000Mhz,Sapphire HD4850 512DDR3,OCZ PowerSuply StealthXStream 500W HDD hitachi 500gb 7200rpm

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Maticna i ram-i

Ako još nekoga zanima matična + RAM do 2000kn

ASUS P5Q-E (jedna od najboljih OC-erskih ploča za ne puno novca) oko 1500kn

Corsair XMS2 DHX 2x 2GB 800Mhz (imaju takožer dobar OC potencijal i sličnu izradu kao Dominatori; isti heatsink. Moje sam testirao do 1113 Mhz i daju se još) oko 400kn

AGP je zakon, a socket 478 legenda :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

a covik kupuj ca oces tvoje pare, ali dobro razmisli isplati li ti se ulagat dvi ijade kuna u kompjuter koji radi, nista mu ne fali, a sve to za parsto megaherci koje neces ni ositit

da dobro razmislis vidija bi da bacas pare u vitar, eo ti malecka usporedba, nesto manje od dvi ijade kuna te izadje 6 nocenja u Pragu, najskuplji termin (28.12 - 3.1), liksuzni privatni apartman **** 95 kvadrata u najuzen centru minut od gl trga, mi rezervirali neki dan, posli lita ce bit duplo

pa ti vidi, mislin koji djava

??

nu, glamac, djava ga odnija
16 godina
neaktivan
ribar kaže...

a covik kupuj ca oces tvoje pare, ali dobro razmisli isplati li ti se ulagat dvi ijade kuna u kompjuter koji radi, nista mu ne fali, a sve to za parsto megaherci koje neces ni ositit

da dobro razmislis vidija bi da bacas pare u vitar, eo ti malecka usporedba, nesto manje od dvi ijade kuna te izadje 6 nocenja u Pragu, najskuplji termin (28.12 - 3.1), liksuzni privatni apartman **** 95 kvadrata u najuzen centru minut od gl trga, mi rezervirali neki dan, posli lita ce bit duplo

pa ti vidi, mislin koji djava

??

Barem pokušaj govoriti koliko toliko književnim jezikom jer mi je trebalo 2 minute da shvatim o čemu je riječ.
Sada, čovjek uvijek planira na što će potrošiti novac. Netko će otići u Prag, netko će kupiti novu garderobu, netko će kupiti hardver.... Recimo ja sam uložio dosta u E-3 jer volim fotografiju i htio sam fotić koji će trajati dugo. Isto sam ovih dana i ja nadogradio komp da traje još duže. Tih "parsto" mhz-a ćeš itekako osjetiti, a netko ide i na više od "parsto" MHz. :)
16 godina
protjeran

neman ja nista protiv ulaganja u hardver ako je pametno, i ja san kupija fotoaparat za 4 ipo ijade kuna i novi kompjuter, ali nemoj meni prodavat lovacke das osjetit tih parsto megaherci, ja san se bavija time jos kasu preshotovi bili, sa c2d u normalnon radu ne osjetin razliku izmedju 3 i 3 ipo Ghz, mozda i ima malo, ali davat 2000Kn za to??? pa ej....

16 godina
neaktivan

... davati za novu matičnu i RAM. Recimo moj primjer: Matičnu Intel DG965WH zamjenio sam ASUS P5Q-E koja je oko 1240 kn bila. Dobio sam sa time stabilan procesor od 3.6GHZ i samim time je brži od default clocka za 50-60%. Ovo je po meni OK. Inače nećeš kupovati svaki dan komponentu nego kada ti to sam odlučiš (ja sam DG965WH imao 3 godine i proceosr isto tako, ali njega neću još mjenjati jer je sada jak, inače mi za ono što radim treba jak porcesor) i sada mi neoj reći da nećeš osjetiti tih parsto megaherca, osjetio sam već i na 3GHz pomak u performansama.

16 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...

... davati za novu matičnu i RAM. Recimo moj primjer: Matičnu Intel DG965WH zamjenio sam ASUS P5Q-E koja je oko 1240 kn bila. Dobio sam sa time stabilan procesor od 3.6GHZ i samim time je brži od default clocka za 50-60%. Ovo je po meni OK. Inače nećeš kupovati svaki dan komponentu nego kada ti to sam odlučiš (ja sam DG965WH imao 3 godine i proceosr isto tako, ali njega neću još mjenjati jer je sada jak, inače mi za ono što radim treba jak porcesor) i sada mi neoj reći da nećeš osjetiti tih parsto megaherca, osjetio sam već i na 3GHz pomak u performansama.

osjeti se sa difulta do nekih 3,2-3,2 gigaerci a sve posli nema smisla ca se isplativosti tice, za ovaj procesor, osin ako 10 sati dnevno ne renderises videjo (a u ton si slucaju profesionalac i ne bavis se pisdarijama tipa OC), ili svrsavas na super pi i neke markove koji ne sluze apsolutno nicemu
ja iman taj procesor u sestrinon komjuteru, bijo je u mon godinu i po pa znan o cem prican
uostalon, ja san svoje napisa a autor kako oce, necu sen vise raspravljatl
16 godina
neaktivan

Tvoje mišljenje i poštujem ga :) i salžem se da treba jak procesor za zahtjevni rad (recimo meni za Photoshop i AutoCad dobro dođe ovaj clock, doduše u uredu za AutoCAD imam Phenoma II, a ovaj E6600 je za photoshop prvenstveno)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 20:09 (Oly_E3).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice