El se ovo moze spojit???

poruka: 8
|
čitano: 3.333
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
El se ovo moze spojit???Molim pomoc i savjete

Ovako: Imam jedan komp kojem je osla graficka dok sve ostalo valja:

Maticna:G41-Combo (Micro ATX)

Procesor: Pentium Dual Core E6500 2.93GHz 1.28V ,overlockan na 3.3 (11*300) 1.28V

Ram: 2GB DDR3 666MHz 1.5v (neznam marku)

HDD: WDC Blue WD5000AAKS 500GB 7200 RPM (16MB Cache SATA 3.0Gb/s)

DVD-RW/DVD+RW Drive

Napajanje: Neki crap (zamjenit cu ga)

E sad da nekupujem cjeli komp pa cu ga nadogradit.Mislio sam na ovak nest:

Grafa:Ati Radeon HD 4870 1GB , info ,dode 689.206 HRK sa postarinom.Odlicna je ima score na passmark benchmark 1.737 dok je moja stara imala nekih 400.Raspito sam se i moj cpu je nebi trebao usporavat (naso sam par likova s mojim cpu-om i tom grafom koji su pokretali nove igre na hi).Odabro sam nju jer u mojoj okolici nisam nasao nista bolje , takoder ne mislim igrat na 1900*1600 nego na 1400*900 pa cu moc sve igre zderat.

Napajanje: CORSAIR CX600, 600W ATX 2.3 , vise informacija ,

• efikasnost je min 80%  
  • PCI-Express Connector: 2 x 6+2-Pin (to valjd vrijedi i za PCI Express x16 jer mi u to grafa ide) .Grafa mi trazi  "two 75W 6-pin PCI Express®" pa el cu moc ustekat 6 pin u 6 pin (viska onaj 2 pina?)
  • Output:+3.3V@25A, +5V@25A, +12V@40A, -12V@0.8A, +5VSB@3A
  • Main Connector: 24Pin (maticna  citiram "1 x 24-pin ATX main power connector" ,dakle valjd valja)

I moje pitanje je el cu to sve moc spojit?Ha-ha...predpostavljam da hocu al jos neki dan nisam imo pojma o napajanju pa sam mnogo puno citao na internetu o napajanju te su moge informacije mozda netocne ili sam krivo shvatio...svaka al SVAKA pomoc ili BILOKAKAV savjet bi puno cjenio {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
El se ovo moze spojit???

Grafa je jako neisplativa, hladnjak je los i bucan i CPU bi ju usporavao.

clock2much

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: El se ovo moze spojit???
mate960 kaže...

Neznam , ovdje http://www.guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4870-1024mb-review/9 se cini dosta dobra za te novce ,nije da ima kojekakvih dodataka ,a i nije neka monster al je dost jeftina.Samo da vrti na med-hi i ja zadovoljan.Sto se tice hladnjaka nesmeta mi buka te treba grijat samo da se grafa ne istopi...CPU mi nije problem (ionako solidne perfomance).Al el se to moze spojit?

14 godina
neaktivan
El se ovo moze spojit???

Moze se to spojit, ali opet ti govorim. Tu karticu kod nas po oglasnicima imas za 500kn, ponekad uleti i jeftinije. Cak i verzije sa daleko boljim hladnjacima ima za oko 500kn.

Imao sam identican cpu i identicnu grafu samo sa drugim coolerom, i CPU ju je kocio dosta.

clock2much

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Moze se to spojit, ali opet ti govorim. Tu karticu kod nas po oglasnicima imas za 500kn, ponekad uleti i jeftinije. Cak i verzije sa daleko boljim hladnjacima ima za oko 500kn.

Imao sam identican cpu i identicnu grafu samo sa drugim coolerom, i CPU ju je kocio dosta.

Kakva si iskustva imo?El si mogo pokretat igre na med-hi?CPU ju botlenecka al za mozd par fps ,jos sam digo takt pa bi valjd islo dobro...i sta si napravio s tom konfom?---Oke ja cu probat nac nest bolje po oglasima (ak nadem) 

14 godina
neaktivan
Dog 25 kaže...

Kakva si iskustva imo?El si mogo pokretat igre na med-hi?CPU ju botlenecka al za mozd par fps ,jos sam digo takt pa bi valjd islo dobro...i sta si napravio s tom konfom?---Oke ja cu probat nac nest bolje po oglasima (ak nadem) 

Moj je bio na 3.45GHz i bottleneckao ju je jako, radila je cak ponekad ispod 60% usagea.

Konfa je bila bratova te je prodana, a ta grafa je krepala nakon tjedan dana (4XXX serija poznata po krepavanjima). Radije uzmi neku noviju grafu tipa 5770, samo mrvicu je slabija a puno manje trosi i puno se manje grije.

EDIT- nije prodana krepana grafa, da ne bi nedaj Boze pomislio {#}

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 1:09 (mate960).
13 godina
protjeran
Dog 25 kaže...
mate960 kaže...

Neznam , ovdje http://www.guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4870-1024mb-review/9 se cini dosta dobra za te novce ,nije da ima kojekakvih dodataka ,a i nije neka monster al je dost jeftina.Samo da vrti na med-hi i ja zadovoljan.Sto se tice hladnjaka nesmeta mi buka te treba grijat samo da se grafa ne istopi...CPU mi nije problem (ionako solidne perfomance).Al el se to moze spojit?

By: Hilbert Hagedoorn Edited by Ian R. Barling | Published: September 29, 2008 {#}

za tu lovu dobijes polovnu (pod garom) HD6850 ili GTX560...  a s tim krsem se ionako danas vise ne isplati zahjebavat... eventualno za par stotinjak kn ubost kakvu polovnu HD48x0, sve ostalo je bacanje novca...

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 1:12 (R4sput1n).
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Dog 25 kaže...

Moj je bio na 3.45GHz i bottleneckao ju je jako, radila je cak ponekad ispod 60% usagea.

Konfa je bila bratova te je prodana, a ta grafa je krepala nakon tjedan dana (4XXX serija poznata po krepavanjima). Radije uzmi neku noviju grafu tipa 5770, samo mrvicu je slabija a puno manje trosi i puno se manje grije.

EDIT- nije prodana krepana grafa, da ne bi nedaj Boze pomislio {#}

Naso sam jednu po 500kn u blizini samo ak je mrvicu slabija el je nece cpu puno (malo manje) usporavat?

R4sput1n kaže...
Dog 25 kaže...
mate960 kaže...

By: Hilbert Hagedoorn Edited by Ian R. Barling | Published: September 29, 2008 {#}

za tu lovu dobijes polovnu (pod garom) HD6850 ili GTX560...  a s tim krsem se ionako danas vise ne isplati zahjebavat... eventualno za par stotinjak kn ubost kakvu polovnu HD48x0, sve ostalo je bacanje novca...

Phhhh..nezz previse skupo ,previse jako...cpu bi mi puno usporavao ,a nemam sad para i za novi cpu....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice