ARM baziran PC

poruka: 4
|
čitano: 1.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
ARM baziran PC

Čitao sam na internetu da postoje ARM bazirani PC-ijevi(ne mislim na nešto tipa HTPC)već PC ko' PC i da rade pod linux-ima.Uz to ova mi se ploča posebno svidjela:

http://www.arndaleboard.org/wiki/index.php/Main_Page

Mislio sam sastavit takav PC čisto radi isprobavanja i implementacije.Neću u prvom postu puno pisati jer neznam puno o ARM-ovcima.Samo tražim da navedete neke ARM bazirane PC-ijeve zatim hoće li takvi PC-ijevi u budućnosti živnuti.

Unaprijed hvala!

Nemam nishta pametno trenutno zapisat
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 15:01 (Novajlija_mladi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ARM baziran PC

Pozdrav

Pogledaj cubieboard ili olinuxino bugarski dvojezgrene verzije sa a20 procesorom zasad je na njima najbolja softverska podrska uz naravno raspberry pi koji je po meni malo preslab u usporedbi sa ova dva.

Ovaj arandale sto si naveo je jako dobar ali preskup s obzirom sto se moze dobiti za malo novca.

Dobri strojevi za eksperimentiranje i robotiku itd ali za media player, mali data server ili torrent masinu za slicno novca moze se bolje i jednostavnije proci.

Mozda i sebi uzmem jednog olinuxina za jedan projekt sa solarnim sustavom ali jos moram vidjeti sto se sve nudi.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ARM baziran PC

Mislim da bi ODROID U3  bio trenutno best buy jer je na akciji i prodaje se dosta ispod cijene(59$ U3 community edition i 65$ U3) . LINK

Također još provjeri udoo quad, wanboard dual ili quad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 10:41 (cofix).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ARM baziran PC

Pogledaj jos i radxa board od istog lika koji je napravio cubieboard. Imas verzije od 79 do 99 dolara cetverojezgrani cortex a9 na 1.6 Ghz i mali 400 mp4 grafika 2 gb ddr3 rama , wifi sa odvojivom antenom , bluetooth, hdmi 1.4, ethernet i real time clock. Ima uz android i sluzbeni ubuntu linux image a vrlo vjerojatno uskoro (ako vec nisu) ce raditi na njemu i fedora i debian sve u svemu po meni najbolji novi board. Dolazi sa malim kucistem od prozirne plastike koje meni izgleda vrlo dobro jer se vidi kompletni board kroz njega. Ima ga za kupiti na miniand.com pa pogledaj i usporedi sa drugim opcijama.

Video unboxing i boot up

youtube.com/watch?v=69y02SC_7H8

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 16:40 (nikidr).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice