ADM vs, Protis

poruka: 370
|
čitano: 113.887
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
ADM vs, Protis

Nikad nisam uzimao u ADM-u, ali s Protisom imam svakakva iskustva. Bilo je pozitivnih prije par godina ali u zadnje vrijeme katastrofa. Nekada se naručeno dobilo sljedeći radni dan, kada si ih zvao telefonski bili su na usluzi ali zadnje vrijeme ne žele nikakvu komunikaciju osim e-mailom. Shop na adresi nisam nikad posjetio jer je 250 km udaljen. Zadnje što sam naručio bio je procesor, matična i grafička. Webom obavio narudžbu, dobio njihov zahtjev za plaćanje i potvrdu o raspoloživosti i uplatio. Čekam tri dana od uplate i ništa se ne dešava, paket ne stiže. Zovem da provjerim stvar a čovjek nevoljko kaže "stigli su procesor i matična još jučer, a grafičku treba čekati 15 dana". Imaju sličnu grafičku drugog proizvođača ali sad treba nadoplatiti 50 kn. Tražim popust zbog svega toga, neka umanje cijenu grafičke, odnosno za cijenu stare isporuče novu, ali ne pristaju. Tražim popust na poštarinu (koja btw košta 80 kn s PDVom za ukupni vrijednost robe 5600 kn!) - ne pristaju na nikakve kompromise. Stav je "uplati koliko piše i nosi"!

Jaftini su ali drugi put ću razmisliti prije nego opet uzmem od njih.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: ADM vs, Protis
$rky kaže...

Čudim se da nitko ne spominje diskont24,evo 3 godinu radim s njima i nikad problema,ugodni razgovori na telefon ,hrpa podjeljenih savijeta s njihove strane. Dobavljivost odlicna, sa garancijom nikad niti jedan problem.

OFF:

Možda dobro ne vidim, ali tema je ADM vs. Protis.

U diskont24 sam došao kod njih i naručio bateriju za matičnu i gleda sad lik baterije na netu što imaju na stranici i pokazuje meni i pita mene jel to to?!?! Na kraju kada je došla to nije bila baterija za matičnu ploču. Uzeo sam drugu stvar u zamjenu i nadoplatu i rekao je da sutra to mogu podići. Dođem sutradan kod njih kad ono nisu poslali to što sam naručio nego nešto drugo, te sam treći dan dobio što sam naručio.

13 godina
neaktivan
ADM vs, Protis

Evo u zadnjih mjesec-dva sam narucivao dosta stvari iz ADM-a i Protis-a.
ADM je po meni bolji, cijene su pristojne, iznad 2000kn se ne placa dostava, sve sto je na webshopu navedeno je raspolozivo, i veliki plus , roba stize na adresu odmah sutradan!!
U Protisa sam isto narucio par djelova, ali veliki dio robe koji je na webshopu nije raspoloziv, te se treba cekati tjedan dana da dode, zivcira me sto se ne moze placati pouzecem nego moras im uplacivati na racun, te tek kad im sjedne oni salju, jos uz to moras platiti dostavu.
Protis je malo jeftiniji od ADM.a ,ali kad platis dostavu sve dode na isto.
Po meni ADM je zasad vjerojatno najbolji informaticki shop u HR!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 11:49 (Kiki287).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
ADM vs, Protis

Da i ja iznesem par pohvala u korist ADM-a. Kupovao sam kod njih osobno,ekipa je krajnje ljubazna i susretljiva.Svi proizvodi koji su na stranici dostupni su odmah u ducanu.Za pohvalu je jos savjtovanje prilikom kupnje,profesionalnost...Sve naj.

Dok sa druge strane sa protisom nisam bio zadovoljan.Ducan vise nalikuje na kiosk(vise od 3 kupca u ducanu mozete nazvati guzvom u ducanu),ne ljubaznost,ne zainteresiranost za kupca.Nemaju nista sto bi vas privuklo da dodjete ponovo kod njih.

Osim cijene nemaju nista cime bi ih se moglo usporedjivat sa ADM-om.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 13:18 (tadic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
ADM vs, Protis

evo meni je sklopljen PC u zagrebu i čekaju samo da uplatim na njihov račun i šalju ga overseasom,napravili su mi uslugu da uplatim 80% na njihov račun a ostatak u gotovini vozaču overseasa.

šta reći osim pohvala.

origin:DRMORCUS,bfbc2: DR MORCUS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ljudi ajte budite realni.

postoje 2 vrste dućana... Bipa - ispričavam se HG š(r)ot i web podrumi tipa ... Protis. Jedni su fleši sa puno televizora/laptopa/osoblja da zadive kupce kao ... neki udvarači. A drugi nemaju ništa materijalno ali imaju niske cijene. Znam da njima nekad razlika prodajne/nabavne cijene za običnu matičnu iznosi 10-20 kn...

Za cure je očito ...hg špot jer se tamo pije kava i ima puno šarenih boja i uslužno osoblje koje nema baš puno prometa...

za ostale hard core kojima stepping xy znači sve kod procesora ili cl više/manje kod memorije, lumen kod monitora, ili 560 ti (ili bez ti) izbor su performanse za što manje pare. oni se dakle ne mogu uspoređivati jer cijena nije ista.

Ako znam da oću Gainward 560 ti nemam što ić u Protisov podrum i pričat o svojoj babi neg kupim prek weba i gotovo.

A ADM? oni su negdje između...kao neki hibrid cijene i ugođaja. 

Ja imam dobra iskustva i s Dankom i s Protisom.

al glavno da ljudi klafraju bez veze...

bok

16 godina
ADM vs, Protis

uzimam u adm-u vec 5 godina i nikakvih problema do sada moja prepopruka, decki u servisu i prodaji su pristojni, susretljivi  , moj moto je radje dam malo vise love ali zato imam kvalitetniju uslugu ,
u protisu nisam nikad bio, niti nikad necu , jer sam cuo svakojake price kako posluju i njihov odnos sa klijentima ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 23:28 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ADM vs, Protis

U ADM-u ima više cijena za gotovinu i karice pa me zanima kako ste vi što ste naručivali plačali tu robu.

I još nešto bi li mi složili konfu da proc ne kupim u ADM-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja sam im poslao mail sa artiklima i oni su mi poslali ponudu sa njihovim računom.nakon toga sam uplatio na njihov račun svotu i sad čekam da pošalju preko overseasa.za pc idi u temu sklapanje pc konfiguracija.
origin. TrueLiarHR
15 godina
ADM vs, Protis

Odlična iskustva s oba dućana.

U ADM-u sam kupio zvučnike i usb stick.Sve prošlo u redu , osoblje super , kod garancije su isto bili odlični.

U protisu sam kupio laptop , dečko koji je tamo radio mi je sve fino objasnio i odgovorio na sva pitanja koja sam imao te mi dao par korisnih savjeta.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ADM vs, Protis

kad ti slože konfu dali dobiješ garanciju za sve skupa ili za svaku komponentu posebno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav,

Zna li itko u kojoj banci da uplatim što se tiče Protisa?

Je li Raiffeisen?

Za ručak jedes RIBLJU ČORBU,a za užinu DIVLJE JAGODE,dok ti u dvorištu cvjeta CRVENA JABUKA.Ujutro se rano dižeš pa guraš PARNI VALJAK,posle podne čistiš PRLJAVO KAZALIŠTE.U današnjim kafićima je ZAB
13 godina
neaktivan
gamer FX kaže...

U ADM-u ima više cijena za gotovinu i karice pa me zanima kako ste vi što ste naručivali plačali tu robu.

I još nešto bi li mi složili konfu da proc ne kupim u ADM-u

Bi,složili bi,ali bi ti naplatili sklapanje 180,00 kuna.Znam jer su meni isto rekli,ako ne uzmem optički pogon kod njih

Znači,moraš cijelu kantu uzet kod njih inače nema besplatnog sklapanja

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 15:59 (ericsneo).
14 godina
Zvonimir Zubić kaže...

Pozdrav,

Je li Raiffeisen?

Pa možeš u bilo kojoj.

Možeš i u pošti.

13 godina
neaktivan
ADM vs, Protis

Ja sam s ADM-om jako zadovoljan,jedan dan im treba za poslat iz Zagreba u Rijeku,pristojni i usluzni,sta ces vise{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADM vs, Protis

Adm, Ok trgovina (malo se vole praviti pametni) ali sve u svemu Ok.

Protis,lose iskustvo,nikad vise kod njih ne bi uzimao. Prodali mi pokvarenu plocu koju mi nisu odmah htjeli mijenjati nego sam se morao navlaciti sa njima. Rade neiskusni balavci koje mozes zvati cijeli dan i neces ih dobiti. Kupnju u tom podrumu ne bih preporucio.

3 1 hvala 0
15 godina
indy500 kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Pozdrav,

Je li Raiffeisen?

Pa možeš u bilo kojoj.

Možeš i u pošti.

Da, al će mi uzeti proviziju

Zato i pitam

Za ručak jedes RIBLJU ČORBU,a za užinu DIVLJE JAGODE,dok ti u dvorištu cvjeta CRVENA JABUKA.Ujutro se rano dižeš pa guraš PARNI VALJAK,posle podne čistiš PRLJAVO KAZALIŠTE.U današnjim kafićima je ZAB
15 godina
neaktivan

Izbjegavaj protis,moja iskrena preporuka. Mislim da ti je bilo koja druga bolja

13 godina
neaktivan

Evo da se i ja nadovežem.

U ADM-u sam kupio Napajanje Corsair 600wGS,Grafu HD6790 i kućište Corsair 600T Bijelo.

Nakon tjedan dana pojave se artefakti na grafičkoj.Odnesem je i oni je istestirali na 24 sata i kod njih sve ok.Vrate mi tu istu i kaže mi lik u servisu da ako se to ponovo dogodi da im donesem i da će to onda slat dobavljaču i usput mu napomenem kako osjetim da mi se napajanje malo više grije i lik mi kaže i da to donesem.

Opet mi se pokazali artefakti,ali tek 3tjedna nakon što je prvi put bila na servisu.

I tako opet odnesem ja grafu,ali sad i napajanje na servis i pitam dali postoji mogućnost da nadoplatim pa da uzmem malo bolje napajanje i jaču grafu.

Lik mi kaže nema problema.I tako je i bilo nadoplatio sam i uzeo Seasonic 620w i Hd6950 1Gb,s tim da s napajanjem je sve bilo ok,jedino što se (po mom mišljenju) malo jače grijalo

A u Protisu sam kupio samo Xilence dual wing.Nazvao sam i odmah su se javili.Pitao sam ih dali ih imaju na stanju.Lik kaže da imaju i da isti dan poslije 5 dojdem po njega.

Došo,kupio i otišo.

Jedina stvar što me zasmetala je ulaz u dućan.Jebote skoro sam se ubio ulazeć.

15 godina
Bobo1911 kaže...

Evo da se i ja nadovežem.

U ADM-u sam kupio Napajanje Corsair 600wGS,Grafu HD6790 i kućište Corsair 600T Bijelo.

Nakon tjedan dana pojave se artefakti na grafičkoj.Odnesem je i oni je istestirali na 24 sata i kod njih sve ok.Vrate mi tu istu i kaže mi lik u servisu da ako se to ponovo dogodi da im donesem i da će to onda slat dobavljaču i usput mu napomenem kako osjetim da mi se napajanje malo više grije i lik mi kaže i da to donesem.

Opet mi se pokazali artefakti,ali tek 3tjedna nakon što je prvi put bila na servisu.

I tako opet odnesem ja grafu,ali sad i napajanje na servis i pitam dali postoji mogućnost da nadoplatim pa da uzmem malo bolje napajanje i jaču grafu.

Lik mi kaže nema problema.I tako je i bilo nadoplatio sam i uzeo Seasonic 620w i Hd6950 1Gb,s tim da s napajanjem je sve bilo ok,jedino što se (po mom mišljenju) malo jače grijalo

A u Protisu sam kupio samo Xilence dual wing.Nazvao sam i odmah su se javili.Pitao sam ih dali ih imaju na stanju.Lik kaže da imaju i da isti dan poslije 5 dojdem po njega.

Došo,kupio i otišo.

Jedina stvar što me zasmetala je ulaz u dućan.Jebote skoro sam se ubio ulazeć.

ja kad sam prvi put dolazio pao sam ko kruska xd bio je to opci smjeh

14 godina
neaktivan
black_sb kaže...

Izbjegavaj protis,moja iskrena preporuka. Mislim da ti je bilo koja druga bolja

Bolje ti je kod crnih cigana na Hreliću kupit nego u Protisa...

13 godina
neaktivan
ADM vs, Protis

Žao mi je što ovo sve nisam prije pročitao ovako sam se sam opekao. Otišao u protis, dao papirić sa dijelovima koje želim i naručio da mi oni to slože.

E sad kreću sranja, prvo su rekli da mi nemaju memoriju koju sam htjeo mada im na stranici piše da ima, i normalnu uzmem neku drugu.

Kažu mi da nazovem drugi dan iza 5 i da će biti složeno ako ne sutra onda prekosutra sigurno. Okej, ajde rekoh pustit ću ja i tri dana da prodju

jer mi nije bilo hitno a i nisam bio u Zg-u. 4 dan ja odem do njih da platim i pokupim jer ziher je sve gotovo, dodjem tamo a frajer mi kaže iza 5 da dodjem,

naravno bio je ljubazan čudo nevidjeno ko da sam im ubio nekoga. Okej blizu su mi doći ću ja opet iza 5, dodjem tamo oko 7 navečer dam svoju ponudu

i frajer kaže evo sve je tu, i frajer mi da opet sve u dijelovima. Ja gledam i ne vjerujem, pa rekoh zašto to nije složeno, a frajer me blijedo gleda, pitam a gdje je kućište,

frajer kaže pa nema kućišta. I tu kreće ebena rasprava, uglavnom imaju oni drugo kućište pa ako želim mogu to kupiti pa će oni poslat ponovno da se to složi.

Normalno da sam ih odj... i nisam mogao vjerovati da sam ja ebene dijelove trebao čekati 4 dana. Sad je komp u dijelovima, strašno,

uglavnom nikad više u Protis, radje i u Links iako je skuplji ili ADM, ma ići ću i u Konzum radje kupit komp nego više u Protis, em su neljubazni, em seru, em te nekako zaebu.

2 0 hvala 0
15 godina

I ja sam se umalo opekao. Naručio sam cpu, mbo i ram.

Naravno roba nije došla za jedan dan kao što piše, pa sam pričekao drugi. No. nije ni došla drugi dan tako da sam im odmah posalo mail da ću tražiti povrat novca ukoliko ne bude sve sutra u mene.

I bilo je, iako nije bilo tog rama kojeg sam tražio. No, umjesto da me nazovu i kažu da ga nema ja njih moram pitat.

13 godina
odjavljen
ADM vs, Protis
Protis izbjegavajte, em su neljubazni em nemaju parking em je ulaz u ducan banana! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ADM vs, Protis
Ja narucujem sve djelove i komponente kod ADMa i vrlo sam zadovoljan s njima.Cijene su isto dobre kao i njihovo osoblje koje je jako ljubazno i nikad nema problema.O Protisu nemam sta da kazem jer nikad nista nisam kod njih uzimao i ne kanim dok ima ADM.
Pwnedd

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
explorer 4 kaže...

Odlična iskustva s oba dućana.

U ADM-u sam kupio zvučnike i usb stick.Sve prošlo u redu , osoblje super , kod garancije su isto bili odlični.

U protisu sam kupio laptop , dečko koji je tamo radio mi je sve fino objasnio i odgovorio na sva pitanja koja sam imao te mi dao par korisnih savjeta.

LOL...baš so se istrošio u ADMu... za njih to su igračkice i stvari koji se nakon 3 minute ni ne sječaju više...to isto si mogo uzet u Konzumu i bilo bi isto.

da si uzo kompletnu konfu po dijelovima onda bi nešto mogo reč o ADM znanju i uslužnosti (kao kod Protis).

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 9:50 (smirnoff).
13 godina
protjeran
ddNN1ch kaže...
Ja narucujem sve djelove i komponente kod ADMa i vrlo sam zadovoljan s njima.Cijene su isto dobre kao i njihovo osoblje koje je jako ljubazno i nikad nema problema.O Protisu nemam sta da kazem jer nikad nista nisam kod njih uzimao i ne kanim dok ima ADM.

to isto su ljudi govorili za Vemil i HG prije cca 5-6 godina...

stvari se mijenjaju...baš me zanima oće li taj vaš ADM poslovati za 5 godina.

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
13 godina
neaktivan

Evo i moje iskustvo:

čitajući ovu temu sam bio više za ADM ali je cijena prevladala (Protis je bio jeftiniji) i odlučio se za Protis. Do sad nikakvih iskustava ni sa jednim ni sa drugima.

dan 1. - složio sve komponente na webu (po preporuci forumaša) i naručio. za 15 min mi stiže ponuda

dan 2. - oko 9 ujutro odradim uplatu preko net-bankinga, oko 11 se upalila lampica da je račun plaćen

dan 3. - oko 11 ujutro se upalila lampica da je roba spremna za isporuku. predvečer došao, skoro se ubio ulazeći, uzeo robu, ubacio u autu koji je stajao na sred ceste sa sva 4 žmigavca i otišao kući

dan 4. - sve instalirano i radi bez greške

Eto! Riječ je o kompletnoj konfiguraciji za 6300 kn.  Sve je prošlo bez ikakvih problema i suvišnih poziva, objašnjavanja itd.

15 godina
neaktivan
ADM vs, Protis

Ja imam iskustva sa ADM-om i Protisom. I mogu reci da kod oboje imam samo dobra iskustva. Roba je stizala na vrijeme i bez poteskoca. Sve radi kako treba. Jedino sto me smeta kod Protisa je to da se treba uvijek placati postarina, cak i ako se kupuje vrijednost robe preko 2-3k kuna. Zbog toga rađe dajem thumbs up za ADM :)

www.apartmani-rakic.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
smirnoff kaže...
baš me zanima oće li taj vaš ADM poslovati za 5 godina.

Po nekoj logici,trebao bi duže potrajat nego protis.

ADM radi na principu dobar proizvod je najbolja reklama.U ovom slučaju to je usluga.Zadovoljan kupac doći će ponovo u dućan.

Da navedemo još njihovu profesionalnost,ozbiljnost i predanost poslu.U prvom planu je kupac,sto mozemo zaključiti iz iskustava ljudi koji su kupovali kod njih.

Jednostavno svoje obaveze ispoštuju u dogovorenom roku,ono što prodaju i imaju kod sebe.Zelje i zahtjevi kupaca su im bitni(a ne da vam pokusaju uvalit nesto drugo iz bilo kojeg razloga i ti fazoni).

Sve te stavke koje ADM ima a protis nema,jesu kljuc dugotrajnog opstanka na surovoj trzisnoj sceni.

Znaci ADM je primjer kako treba poslovat jedna firma(u ovom slucaju orjentirana na trgovinu),a protis kako ne treba poslovat.

Dobar glas daleko se čuje,a loš još dalje!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice