Zaštita kompjutera od neovlaštenog korištenja

poruka: 7
|
čitano: 21.378
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Poštovanje,

Zamolio bih Vas da me savjetujete oko zaštite kompjutera od neovlaštenog korištenja.

Kada odem pod START - USER ACCOUNTS (skroz gore u lijevom kutu prozora START) - HOME - COMPUTER ADMINISTRATOR (kliknem na svoju ikonu, dok za guest account piše da je off).

Tada mi se kao jedna od mogućnosti pojavljuje "Create a password".

Ono što želim je da osim mene nitko nema pristup mome računalu.

Vidim da ima i neki "password hint", ali ne bi htio da je svima vidljiv i da mogu lako do šifre.

Stoga, želim malo savjeta oko ovoga pošto nikad nisam šifrirao pristup svome računalu.

Također, je li i kako je moguće kasnije isključiti obavezno upisivanje šifre prilikom paljenja PC-a.

P.S. Razlog zbog kojega ovo radim je jer mi je već dosta da se prčka po mojem računalu (iako nemam nikakvih tajni), ili stalno radi neke gluposti, a da me se niti ne pita. Koja bezobraština!

Unaprijed Vam se zahvaljujem,

Matija

16 godina
protjeran

Pozdrav,

Napravi si administratorsku lozinku i nitko neće moći ući u sustav bez lozinke.

As easy as that.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
16 godina
neaktivan

Znam ja napravit lozinku, ali me zanima što je sa tim "password hint" i da li mogu kasnije maknuti lozinku, tj. da se opet ulazi u sustav bez lozinke?!

Thanks.

15 godina
RE: Zaštita kompjutera od neovlaštenog korištenja
The Chaser kaže...

Znam ja napravit lozinku, ali me zanima što je sa tim "password hint" i da li mogu kasnije maknuti lozinku, tj. da se opet ulazi u sustav bez lozinke?!

Thanks.

U password hint možeš upisati nešto ili neki podsjetnik na šifru. Onda ti on pri login-u prikaže taj tekst što si odredio da se prikaže. No ako si mislio da to može nekome nevlaštenome omogućiti ulaz u kompjuter onda se varaš jer da bi ušao moraš imati šifru. A poslije možeš maknuti lozinku kad god hoćeš.

Peritus inimicus
16 godina
neaktivan

OK, hvala ti.

Ali, nisam baš u potpunosti skužio taj "hint".

Ako ti i sa hintom treba šifra, čemu onda on služi?

Je li to nešto tipa ako mi je hint "crveno", onda me to kao treba podsjetiti da mi je šifra "Ferrari"?

I da li je taj hint obavezan za stavit?

Hvala.

17 godina
RE: Zaštita kompjutera od neovlaštenog korištenja
The Chaser kaže...

OK, hvala ti.

Ali, nisam baš u potpunosti skužio taj "hint".

Ako ti i sa hintom treba šifra, čemu onda on služi?

Je li to nešto tipa ako mi je hint "crveno", onda me to kao treba podsjetiti da mi je šifra "Ferrari"?

I da li je taj hint obavezan za stavit?

Hvala.

Da, kao što ti je kolega iznad napisao "hint" ti podsjetnik na šifru, a i sam si dao dobar primjer.

Ako pričamo o M$ Win7 mislim da je hint obavezan, ako sam u krivu neka me netko ispravi.

16 godina
neaktivan

Svima Vam hvala na pomoći.

Sve sam sada shvatio...sad ću si to namjestit.

P.S. Ja koristim XP i čini mi se da hint nije obavezan, ali to ću tek vidjeti. U svakom slučaju, kad je tako bezopasan isplati ga se staviti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice