Za Tele2 je dosao jučer. Instalirao. Za sada Android ne cica bateriju. Vidit ćemo dalje.
Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
- poruka: 5.676
- |
- čitano: 1.069.942
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mob ti je za Austrijsko tržište, a ima CH (Švicarski) CSC... nema veze s VIPnetom tj zato ti ne stiže update.
Moj savjet ti je da odeš na Sammobile, skineš i ručno flešaš zadnji VIP firmware koji je izašao jučer.
Ili da sačekaš još malo, samsung upravo sada pušta nove nadogradnje!?
Za Tele2 je dosao jučer. Instalirao. Za sada Android ne cica bateriju. Vidit ćemo dalje.
Cek dosao ti je ovaj zadnji update od 250 mb sto bateriju popravlja? Mene zbunjuje jer sam prije 5 dana instalirao nadogradnju od 17 mb isto preko tele2. A sad se vec spominje neka nova nadogradnja...
Da, jucer sam isao provjerit i došla je nadogradnja. 257 MB ja mislim da je bila.
Hvala nadam se da ce onda uskoro pustit i za edge +
Pozdrav,
desio mi se jedan problem.
Ovako, radi se o čitaču otiska prsta, samo od jednom mi više ne želi očitati prst. Otključam ga preko uzorka, namjestim opet otisak prsta i novi otisak i opet nekad otključa, ali u 99 % slučajeva neće, danas mi se to pojavilo taj problem i neznam kako da ga riješim, neznam točno u čemu je problem. Do danas je radilo savršeno...
Da, Android sustav i dalje cijedi bateriju. Update nije pomogao.
Znaci ugasite mob,zatim pritisnite Volume up+home tipku+ power tipku i drzite zajedno dok se mob ne upali. Pricekajte dok ude u recovery i tamo navigirajte sa volumpe up/down tipkama do Wipe cache partition i sa power tipkom odaberite,zatim potvrdite.
Opcenito bi trebalo rijesiti vecinu problema sa grijanjem,laggovima i battery drainom.
Ovaj postupak ne brise vase podatke na mobu!
Obrisao sam cache i zaista je pomoglo. Sinoć prije spavanja skinuo mob s punjača i stavio na zrakoplovni mod, jutros baterija 100% :)
Da pojasnim, obrisao sam Cache nakon zadnje nadogradnje od 250MB.
Ili na ovoj ili na temi S7 je netko spominjao da mu se baterija brze prazni ako puni na brzi punjac i mogu se slozit s time. Istu sam stvar procitao i na forumima za HTC10 tako da ocito ima nesto, sumnjam da se radi samo o dojmu. Stoga na nocnom ormaricu drzim spori punjac(stari adapter) za prekonocni punjenje, a u boravku me ceka brzi kad se negdje zurim.
Znaci ugasite mob,zatim pritisnite Volume up+home tipku+ power tipku i drzite zajedno dok se mob ne upali. Pricekajte dok ude u recovery i tamo navigirajte sa volumpe up/down tipkama do Wipe cache partition i sa power tipkom odaberite,zatim potvrdite.
Opcenito bi trebalo rijesiti vecinu problema sa grijanjem,laggovima i battery drainom.
Ovaj postupak ne brise vase podatke na mobu!
Obrisao sam cache i zaista je pomoglo. Sinoć prije spavanja skinuo mob s punjača i stavio na zrakoplovni mod, jutros baterija 100% :)
Da pojasnim, obrisao sam Cache nakon zadnje nadogradnje od 250MB.
Veselje nije dugo trajalo :( Sinoć otišao na spavanje sa 78% - nisam jučer puno koristio mobitel - preko noći mobitel je bio na zrakoplovnom modu i jutros baterija opet 62%
A otkad se vama počeo događati taj battery drain zbog Android sustava?
Jer čitam komentare i zasad nemam takvih problema, pa da znam na što na pazim, je li vam to od početka kako imate ovaj mobitel ili od nekog updatea ili nečeg trećeg?
Ako nista ne updejtas neces imati problema sa android systemom
Super, zato i pitam, jer sam razmisljala da li updejtat, cak sam i dobila nke odgovore da mogu, a onda vidim vaše postove o problemima s baterijom.
Puno hvala. Zasad sam na 5.1.1. i radi super, tako da ostajem na toj verziji do daljnjega. :)
Lol pa nisi ni na marshmallow updateala?!?
Updateaj odmah!
Ovo što se nekima kakti događa je zbog jednog dosta kasnijeg updatea, ali na 6.0 jednostavno moraš updateati, UI izgleda puno bolje, radi puno bolje i baterija izdrži dulje
Dobila sam ga zapravo pred 2 tjedna, i kako nemam nigdje wi-fi, u biti sam tek ovaj vikend bili u prilici da ga updejtam (ne da mi se otić npr u kafić ili negdje samo zbog toga, nije mi tolika žurba), a nisam zbog straha od ovog problema s baterijom.
A mogu li ja uopce izabrat da mi updejta samo na Marshaloow 6.0, a ne i kasnije updateove, ili mi on kad mi traži zadnje dostupno to sve zajedno skine i instalira? Jer meni se čini da je samsung dosad uvjek radio ovo zadnje, ne sjećam se da mi je nudio više verzija i da sam mogla birat npr. hoću li predzadnji update, a ne i zadnji, nego mi je uvijek našao zadnju verziju (imala sam samsung galaxy s3 i mislim da je tako funkcioniralo).
Ja ga ne želim rootat, a htjela bi izbjeć taj problematičan update.
Dosao mi update na tele2 normalni s6..ima 257 mb dal da ga instaluram ili? Imam 6.0.1 mm prvi koji jedosao nakon ll i mob mi super radi..4 sata sot i nemam problema s android os itd...unaprijed hvala
poslan na servis, da zamjene bateriju i ekran, bas cemo vidit sta ce biti i za koliko ce biti gotovo.