Jutro jel ikome poslana sa S26U sa Samsungove stranice jer sam prednaručio 25.02 i dalje mi stoji samo obrada.
Nije loše, iako ti zapravo daju dosta malo za trade in čisti. Ovo sve ostalo je top.
Bilo bi ok da Grba ostavi tu revolut pa skupimo za neku dobru maskicu bar i 60w punjac.
@Duke jesi vidio da ova Nillkin iceblade prop više nema metalni okvir za zaštitu kamere nego je mislim cijeli plastični. Prije je bio metalni čak i mini magnet pišu da sve to klikne top. I sad ne znam dal da je naručim. Jebate mob sam naručil nisam ni pogledao ima li kakvu korisnu novost, i onda tu detaljno proučavam te maskice i stakalca. Ne da mi se naručivati 4komada pa da koristim jednu. Nemrem procjenit jel ovaj poklopac super ili je predebel i bit će mi tlaka otvarati non stop.
Recimo mana kod one nano pop je eventualno slabi magnet u odnosu na druge koje sam koristio. Nekad mi je to ok jer manje smeta za s pen ako netko koristi ili se lakse skida sa autostalka da ne cupam sve van, nekad je mana kad drzim neki ring na njemu pa slabije drži, ali više mi je radi promjena malo
Saljite dalje tko je baš zadovoljan s nekom da je tanja, dobro štiti i ima dobar grip.
Toni meni je poslana a naručio sam 27.02., pisali su i ostali da im je poslano jučer, naruči ponovo haha
ne znam da li ste vidjeli, na kraju se ispostavilo da S26 ultra nema 10-bitni ekran nego je i dalje 8-bitni.
znaci u biti ima i lošiji ekran od S25 zbog tog privacy displaya (kut gledanosti je lošiji), ima više refleksija koliko sam vidio..
S24U, S25U i S26U, najbolje da se spoje teme, posto je sve isto osim imena.
lol
za kupon zamolis forumasa grbu7, dodatnih 10% odes u aplikaciju members iskoristi pogodnosti i aktiviras za samsung kod(jer ove god mogu oba koda). bodove rewards dobijes kad nesto kupis preko tog samsung računa, ako ti je ostalo od prije dobijes dodatni popust za to. Ako ne dobit ces sada bodove pa sacuvaj dio za iduci put.
Što se tiče ekrana da, 8bit, ali i iphone 17pm je isto 8bit. Onda tu improviziraju s tim frame rate controlom da navuku duže trajanje baterije, manje se grije itd, a ne znam tko vidi uopće neku razliku. Ionak stavimo još i stakalca preko pa gubim i antirefleksiju. Vjerojatno bu dali max tek kad pređu na nove baterije.
iPhone je već godinama na 10bit.
Xiaomi isto već nekoliko generacija.
Jedino Samsung koji radi sve te ekrane za konkurenciju, sebi ne stavlja
Hm, imas li neki dokaz di sluzbeno tvrde da koristie true 10bit ekrane u iphoneima?
https://www.apple.com/mt/pro-display-xdr/
U ovom cudu bas tvrde true 10bit. Na mobitelima govore da prikazuje 10bit hdr i slicno ali ne da je hardverski native 10bit.
Identicna stvar kao ood samsunga 8bit + FRC samo je samsung to sjebal i krivo reklamiral pa su ga popljuvali i priznal da je 8bit + FRC.
Razlika je true 10bit ili da prikazuje 10bit pomocu trikova, pa do nedadno su u base modele stavljali i 60hz ali to nemres kamuflirat nikak, tragedija.
Kao i dlp projektori i pixel shifting.
E da i iphone i s26u su m14 oled, sto isto utjece na bateriju koja je vec godinama ista.
Evo malo dojmova na prvu o S26U. Prvo i dalje drzim da je dizajn ocajan, prema S24U je dva koplja ispod. Posto imam i A56 vise mi djeluje kopija njega nego S serije. Jednostano mi nije to taj osjecaj u rukama kao S24U, ni blizu. Ne mogu vjerovat da mobitel koji je noviji 2 godine moze bit toliko po dizajnu i po drzanju ergonomsko losiji. Druga stvar ekran mi je takodjer losiji, ili ja umisljam ili mi S24U ima bolji prikaz boja kad stavim jedan pored drugog, ista slika djeluje bolje na S24U nego na S26U. Cijeli taj touchsceen odziv mi je nekako pod rukom losiji, seprtljaviji, neznam kako da to opisem ili mi treba navike. Vecina ovih ai cuda sta su reklamirali je za engleski jezik, hrvatski nije podrzan. Kamera mi radi dosta bolje nocne snimke i slike nego S24U, tu je definitivni napredak ali preko dana jos nisam radio usporedbe. Grba kamere je toliko velika i mob nema sanse koristit bez maskice, na stolu se dramaticno klacka i neupotrebljiv je za kuckanje, jos nemam maskice i vec sam lud prvi dan. Kupio sam sky blue i boja je zanimljiva, malo plava malo baca na sivu malo na srebrenu i tako zna mijenjat nijanse ovisi o svjetlu i kutu gledanja. Full privacy display kad se ukljuci totalno unakazi sliku na mobitelu, nema sanse da ga upalim ikad, obicni marketing i hype i po meni jos nedovrsen proizvod jer pati kvaliteta ekrana i prikaz. Sto se tice baterije drzi junacki i za sad sam odusevljen a mobitel je hladan kao led, cak i dok sam prebacivao podatke s jednog na drugi, trajalo je sve cca 1h i nesto sitno, dok je sve prebacio (180GB podataka) znaci 2 uredjaja spojena kabelom i S24U je se doslovno "zapalio" od vreline dok je S26U ostao led ledeni. Ocito mu je cip odlican kao i hladjenje. Nadam se samo da mu se nece brzo izlizati oleo premaz kao na S24U nakon nekih 9 mjeseci koristenja jer ne mislim koristiti zastitu za ekran. Na S24U je premaz bio bas kriminalan bar meni, srecom kad se premaz izlize i unisti tj ekran "zamasti" sve se spasi sa zatitnim staklom. Za sad nakon 24h zakljucak je sljedeci, jesam li pozalio novaca? Nisam. Je li vrijedno kupnje i da se zamijeni S24U i je li toliko bolji od njega? Definitivno nije. Tko ima S24U drzite ga se jos nije vrijedno kupovat S26U, a tko ima S25U ni u ludilu nije vrijedno kupovine S26U.
Evo malo dojmova na prvu o S26U. Prvo i dalje drzim da je dizajn ocajan, prema S24U je dva koplja ispod. Posto imam i A56 vise mi djeluje kopija njega nego S serije. Jednostano mi nije to taj osjecaj u rukama kao S24U, ni blizu. Ne mogu vjerovat da mobitel koji je noviji 2 godine moze bit toliko po dizajnu i po drzanju ergonomsko losiji. Druga stvar ekran mi je takodjer losiji, ili ja umisljam ili mi S24U ima bolji prikaz boja kad stavim jedan pored drugog, ista slika djeluje bolje na S24U nego na S26U. Cijeli taj touchsceen odziv mi je nekako pod rukom losiji, seprtljaviji, neznam kako da to opisem ili mi treba navike. Vecina ovih ai cuda sta su reklamirali je za engleski jezik, hrvatski nije podrzan. Kamera mi radi dosta bolje nocne snimke i slike nego S24U, tu je definitivni napredak ali preko dana jos nisam radio usporedbe. Grba kamere je toliko velika i mob nema sanse koristit bez maskice, na stolu se dramaticno klacka i neupotrebljiv je za kuckanje, jos nemam maskice i vec sam lud prvi dan. Kupio sam sky blue i boja je zanimljiva, malo plava malo baca na sivu malo na srebrenu i tako zna mijenjat nijanse ovisi o svjetlu i kutu gledanja. Full privacy display kad se ukljuci totalno unakazi sliku na mobitelu, nema sanse da ga upalim ikad, obicni marketing i hype i po meni jos nedovrsen proizvod jer pati kvaliteta ekrana i prikaz. Sto se tice baterije drzi junacki i za sad sam odusevljen a mobitel je hladan kao led, cak i dok sam prebacivao podatke s jednog na drugi, trajalo je sve cca 1h i nesto sitno, dok je sve prebacio (180GB podataka) znaci 2 uredjaja spojena kabelom i S24U je se doslovno "zapalio" od vreline dok je S26U ostao led ledeni. Ocito mu je cip odlican kao i hladjenje. Nadam se samo da mu se nece brzo izlizati oleo premaz kao na S24U nakon nekih 9 mjeseci koristenja jer ne mislim koristiti zastitu za ekran. Na S24U je premaz bio bas kriminalan bar meni, srecom kad se premaz izlize i unisti tj ekran "zamasti" sve se spasi sa zatitnim staklom. Za sad nakon 24h zakljucak je sljedeci, jesam li pozalio novaca? Nisam. Je li vrijedno kupnje i da se zamijeni S24U i je li toliko bolji od njega? Definitivno nije. Tko ima S24U drzite ga se jos nije vrijedno kupovat S26U, a tko ima S25U ni u ludilu nije vrijedno kupovine S26U.
Kako ne, vrijedno je ako ga platiš 600 umjesto 1600 e i imaš novi mob s više memorije. Inače s26u ima više premium izgled od s25u koji je zaista ko kanta. U areni sam usporedio moj s25u i s26u i ovaj bolje djeluje i ima svijetliji ekran (bez privacy screena) zaista, te ga odlučih uzet za ovu dobru ponudu.
Inače da s24u bolje premium djeluje od ova oba to isto stoji.
Sve stoji! Ja prešao sa S23U, i imam osjećaj kao da sam prešao sa premium na mid range proizvod. Ovaj kamera bump je užas, čak i sa maskicom se mob klima po stolu... Boje su življe na 23 nego na 26. Za sve ostalo znati ćemo više nakon malo više korištenja...
Imam slican problem, samo sto meni u zadnje vrijeme svi ekrani smetaju ali to povezujem sa godinama i gubitkom vida, nisam se jos kontrolirao ali mislim da sam "corav" i da me dioptrija muci jer me svi ekrani umaraju s vremenom. I svaki put dobijem glavobolju ako "visim" na ekranu malo duze .
Kako ne, vrijedno je ako ga platiš 600 umjesto 1600 e i imaš novi mob s više memorije. Inače s26u ima više premium izgled od s25u koji je zaista ko kanta. U areni sam usporedio moj s25u i s26u i ovaj bolje djeluje i ima svijetliji ekran (bez privacy screena) zaista, te ga odlučih uzet za ovu dobru ponudu.
Inače da s24u bolje premium djeluje od ova oba to isto stoji.
Slazem se, za cijenu s promocije se isplati kupit i napraviti upgrade ali da ga ides kupit po punoj cijeni od 1600 ili koliko vec je definitivno neisplativo (definitivno smo dosli do vrhunca tehnologije i promjena na mobitelima i vrijeme zamjene/kupnje novog se moze smanjit na cca 3 godine bez problema).
Sve stoji! Ja prešao sa S23U, i imam osjećaj kao da sam prešao sa premium na mid range proizvod. Ovaj kamera bump je užas, čak i sa maskicom se mob klima po stolu... Boje su življe na 23 nego na 26. Za sve ostalo znati ćemo više nakon malo više korištenja...
Treba mu dati vremena, i njemu i nama, slazem se vidjet cemo kad se malo dojmovi slegnu nakon malo vise koristenja. Ali definitivno mi uredjaj ko uredjaj nije "sjeo" na prvu.
p.s. Je li i vama prvo paljenje islo nekako sporo? Drzao sam power dugme skoro 10 sekundi i nikako da se upali.
Treba mu dati vremena, i njemu i nama, slazem se vidjet cemo kad se malo dojmovi slegnu nakon malo vise koristenja. Ali definitivno mi uredjaj ko uredjaj nije "sjeo" na prvu.
p.s. Je li i vama prvo paljenje islo nekako sporo? Drzao sam power dugme skoro 10 sekundi i nikako da se upali.
je, i mene je začudilo dugo paljenje, na prvu sam mislio da je kompletno prazan ali onda se upalio nakon dugog držanja powera.
Tko želi SnapDragon nek kupuje sad. S27 navodno svi modeli na Exynosu. E2600 je na nivou SnapDragona 8 gen 4. Znači opet je lošiji unatoc 2nm, 10 jezgri, baš bruka. Ne mogu si objasnit kako se odlucit za takav brend. Umjesto da budu najbolji android, jer softver imaju ali hardverski ih totalno boli kurac za baterije, punjenje, procesore, ekran.
Fakat moras bit teski fanboy .
Hm, što se tiče izgleda, meni se čak dopada, dugo me nije crni jedan tak odusevio, bio sam spreman na gore, ali ova kamera mi je dost zgodnija od one na 25ici di su debeli okviri oko leća, ovdje je to tanko metalno. Grba mi ne smeta, ni klackanje dapače cijeli mob je tanji osjeti se jedan pored drugog.
[url=https://ibb.co/zWVN2ywQ][img]https://i.ibb.co/KcxmsMHb/20260306-121253.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/xSkLPM5C][img]https://i.ibb.co/ccB3MNTg/20260306-121118.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/bR8N1bK8][img]https://i.ibb.co/TqFPcWgF/20260306-120649.jpg[/img][/url]
ne znam kak male fotke staviti
Tak da nije to loše, al da baca na a seriju baca, s23U i 24U su mi baš top što se tiče izgleda, i po meni su ultre trebale ostati velike, kockaste, još deblje kamere 1" , jača baterija, sve na max, a tko želi finjak i tanko ima još i plus i običan, al tko bi svakog zadovoljio. Očito rastruraju rekorde prodajom. mozemo neku kockastu masku staviti:D
Nego ovo je loše ak veliš da se osjetno degradira kvaliteta ekrana na privacy postavkama, nisam još ni probao nis na mobu(možda uključiti samo za notifikacije npr, onda utječe samo na taj dio ekrana kad popa notifikacija), nikak uhvatit vremena. i treba vecinu tog obrisat sa starog moba i probat smart switch onda, uvijek sam radije sve od nule podesio al prevec fotki imam.
Nego mislim si krenut po spigen ez fit i rasprodano, jebemti trebao sam s amazona naručiti za 21e, i ima samo ovaj anti reflektive od psigena po 40e 2 kom, ne znam dal to jos potamni ekran i brzo se izlize premaz ili ima smisla stavljat, ja dost brzo unistim ta stakalca gore.
Tko želi SnapDragon nek kupuje sad. S27 navodno svi modeli na Exynosu. E2600 je na nivou SnapDragona 8 gen 4. Znači opet je lošiji unatoc 2nm, 10 jezgri, baš bruka. Ne mogu si objasnit kako se odlucit za takav brend. Umjesto da budu najbolji android, jer softver imaju ali hardverski ih totalno boli kurac za baterije, punjenje, procesore, ekran.
Fakat moras bit teski fanboy .
To su pričali još od S23, kao zadnja na Snapdragonu.
A ono prc, svaka iduća Ultra na Snapdragonu.
Ultra će uvijek biti "stepenicu iznad" u odnosu na ostale S26 modele. I Samsung mora na neki način to obilježiti. Naravno tu im kao "budali šamar" dođe Snapdragon s "For Galaxy" procesorom.
Moje korištenje S26 Ultre je u ovih par dana vrhunsko zadovoljavajući. I čini mi se da bolje "leži u ruci" u odnosu na S25 Ultru. Čini mi se kako će mi ovo biti telefon kojeg ću duže koristiti.
Recenzije kineskih stvari na anton008.
Sad sam baš gledao u dućanu bili su izloženi S26U i S26 Plus. Plus je dost kompaktniji od ultre, i grba od kamere je manja, manje strši van. Ultra kad se upali Privacy display osjetno je smanjen brightness i automatski display ne izgleda wow. Pitanje kak je to na jakom svjetlu u javnom prijevozu npr. Al dobro kužim da ni nemre bit ista jačina svjetline kad se ugasi svaka druga skupina pixela pa je logično da je slabije. Izgleda da ću poslovni S24 Plus zamijenit za običan S26 samo zato jer želim manji mob.
Iphone 16 pro je naspram s26u ko cigla a sistem mu je naporan.
Nije vitak kao xiaomijevi poco F modeli ali zato tu ubija u kvaliteti operativnog sistema itd
Iphone me je jedino ugodno iznenadio sa baterijom dok za samsunga cemo jos vidjeti.
Usput prodajem poco F5 256 GB i iPhone 16 Pro 256 GB ako nekom treba.
Oboje u savrsenom izdanju, vrlo malo koristeni , zdravlje baterija 100% sa coverima i zastitnim staklom.
Slanje postom za Hr ili osobno u Dublin , Ireland.Dogvorimo se oko svega preko video poziva kad uhvatim vremena.
F5 230€ i 16 Pro 550€
Da se pohvalim Ultrama 26 - hvala još jednom kolegi grba7 na kodovima za popust 
Naručene u srijedu navečer, jučer ujutro oko 10 ih je dostavio DPD.
Ljubičasti je stigao s cca 65% baterije, plavi s 38% pa ga je trebalo pripuniti prije prebacivanja podataka.
Cura je prešla sa S22 Plus, a ja sa S23 Ultra - oba stari 3 godine tako da je ovo dobar upgrade.
(u Smarti opremi uzeo 2 kaljena - nikad jednostavnije postavljanje kaljenog stakla - na S23U je to "postupak" u usporedbi s ovim)
Jedino Smasungov Smart Switch nije odradio posao najbolje. Kod nje skoro sve ok (jer je prebacivala dio podataka), a ja sam stavio da prebaci sve i imam problema sa obavijestima nekih aplikacija - najviše Gmail i ako ne uspijem riješiti, mislim da ću ga resetirati na tvorničke postavke i postavljati sve iz nule (što sam htio izbjeći da uštedim vremena).
Također, u sve aplikacije sam se morao ponovno logirati iako su podaci za login spremljeni u Samsung Pass-u.
I na oba uređaja "Smart Switch" nije dobro prebacio satove (Galaxy Watch prve generacije kod mene i cure) - nikako se nije htio povezati dok nismo kompletno obrisali uređaj (i ponudio je brisanje "plug-ina") iz Wearable aplikacije te resetirali sat bez vraćanja podataka iz backupa).
Ali nakon toga sve radi bez problema što se tiče satova.
Uglavnom, u ovo malo vremena baterija što smo koristili mobitele je baterija definitivno bolja (ipak je novi uređaj), a privacy screen je zgodna stvarčica - npr. postavio sam da je aktivan samo za bankarske aplikacije tako da ne primijetim neku razliku u ekranu.
A općenito nema neke prevelike razlike u ekranima između S23U i S26U kako sam očekivao prema pisanjima po netu.
Ali se osjeti razlika u težini - S26U je lakši i jednostavnije je "rukovati" s njim nego sa S23U.
Definitivno dobar upgrade!
Jesi ovo probao?
Riješio, dodao NFC