Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]

poruka: 1.306
|
čitano: 527.031
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]
Dale lax-dax,
obzirom da se ne radi o Google messages nego o Samsung messages što slikovno i tekstualno razdvaja te dvije aplikacije i kameri koja je dio uređaja obje aplikacije su dio UI pa bih volio čuti tvoje mišljenje ili si samo insider Samsunga pa ih braniš.

0 3 hvala 0
16 godina
Sevelj kaže...
Dale lax-dax,
obzirom da se ne radi o Google messages nego o Samsung messages što slikovno i tekstualno razdvaja te dvije aplikacije i kameri koja je dio uređaja obje aplikacije su dio UI pa bih volio čuti tvoje mišljenje ili si samo insider Samsunga pa ih braniš.

Nije uvijek moguće u svakoj aplikaciji sve staviti na isto mjesto jer neke aplikacije imaju puno više funkcionalnosti u danom kontekstu od drugih pa samim time i puno više buttona koje je potrebno negdje smisleno smjestiti. U Camera appu ima smisla da je delete button na dohvat ruke jer često snimiš sranje pa hoćeš odmah obrisati, s druge strane Messages rijetko brišeš pa je bolje da se vidi više teksta i sl.

Nije nešto s čim bi se trebalo opterećivati.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina

Ne opterećujem se, samo me živcira kao i to da sam navikao da je koš za smeće baš na Samsungu dole, da 99% mlađe populacije ali i starih babaca koristi više poruke nego priča, i da mi je puna kapa degeneričnih Windowsa gdje klikneš na nešto u gornjem desnom kutu, a izbornik Yes/No na sredini i onda veslaj poloviu dijagonae, a pogotovo ako imaš neki 27" ili više, pa ako to svaki dan radiš više puta u godini ti ruka napravi milion kilometara i još da većina onih koji prave programe zaborave napraviti da se kursor sam postavi na default i da je onda lako maknutmalo lijevo ili desno ako ti ne odgovara ponuđeno.

Baš otišao obrisati jednu poruku da vidim koliko ima mjesta. Koš na dnu, a znam da sam ga vido na vrhu. Obzirom da u Samsungu ne rade blekci i da se poruke za brisanje označavaju odozdo prema gore lako bi moglo biti da postoje dvije ikone za brži i udobniji radi ali to ću provjeriti kada ostavim više poruka.

0 1 hvala 0
14 godina
Nisam baš s tobom oko ovoga s porukama ali imam jedan sličan za koji se pitam ko se sjetio.
Nakon nedugog ažuriranja play storea, majmuni su premjestili search gumb dolje a tipkanje na vrhu ekrana. Prije toga je bilo sve gore.
Malo retardirano ali to je sad tak do sljedeće veće promjene.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
dax-lax kaže...
Nisam baš s tobom oko ovoga s porukama ali imam jedan sličan za koji se pitam ko se sjetio.
Nakon nedugog ažuriranja play storea, majmuni su premjestili search gumb dolje a tipkanje na vrhu ekrana. Prije toga je bilo sve gore.

klikni 2x na search gumb.

16 godina
Igor666 kaže...
dax-lax kaže...

klikni 2x na search gumb.

Haha, nice. Ovo je totalno neintuitivno.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Baš danas išao obrisati desetak poruka i koš uredno dole kao i jučer.
S Windowsima sam od kada su se uopće pojavili, bolje rečeno počeo sam kada su u modi bili Amiga, Atari, Comodor i Spectreum tako da su mi ti problemi s nadogradnjama više nego dobro poznati i doživljavam ih ko zemljoradnik sušnu godinu. Trpeljivo sam ja čeljade nego je lakše ovako kada probleme podijeliš s drugima.
Narodne izreke su uvijek u pravu (ako ih vrijeme nije pregazilo) ali ovu sigurno neće jer glasi da je jedino odvika teža od navike pa i sve što pišem treba gledati na taj način jer mi je telefon prvo bio nekako malen ali kada čovjek pogleda da je prigodniji ljudskoj ruci od tablet like više klase i da bi apsolutna većina ljudi bila zadovoljna i s manje mogućnosti.
16 mjeseci

Ako se toliko dugo baviš kompjuterima, onda bi trebao znati da je na istima moguće koristiti različite programe od onih koji dolaze po defaultu.

Ako ti je ta kanta za smeće toliko iritantna, jesi li razmislio o tome da nađeš sms app u kojemu se nalazi na tebi praktičnijoj poziciji?

I osim toga, zašto se uopće o tome raspravlja u ovom topicu, to nema veze samo sa ovim modelom/serijom mobitela?

14 godina
Napisao sam s nadogradnjama ako već ne znaš čitati i da postoji mod koji će reagirati ako nešto što ne spada u temu ali kada ima onih koji traže dlaku u jajetu.

Iako ni to o Win nije tema umjesto W Explorer imam Total Commander, za video koristim Pot Player, za glazbu koristim Winap i da bih koristio neki drugi OS da mi ovaj trenutno ne paše najbolje unatoč svemu s tim da ni jedan nije savršen.
I da, koristim Ctrl+A, V, X što je neuporedivo brže i lakše od beskonačnog razvlačenja mišem...
Sve to postaje lagano prošlost, mobitel ima sve što nam je potrebno pa čak i više tako da će se računala kao takva koristiti u uredima i drugdje gdje su produktivnija dok ne postanu egzotika.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 22:05 (Sevelj).
14 godina
@Bitango,
post prije tvog čovjek je napisao " klikni 2x na search gumb." i da vjerojatno radi jer ima dvije zahvale.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 22:03 (Sevelj).
16 godina
Sevelj kaže...
@Bitango,
post prije tvog čovjek je napisao " klikni 2x na search gumb." i da vjerojatno radi jer ima dvije zahvale.

Ne kužim što hoćeš reći.

Znam što je napisao, i znam što sam mu odgovorio. Isprobao sam da li radi, i naravno da radi, i ekstremno je neintuitivno i potpuni UX dizajn fail jer double-click na toolbare nije normalan ni očekivan način korištenja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 22:45 (Bitanga).
14 godina
Nije mi jasno zašto sam pomislio da nisi vidio jer je očito da si probao i napisao to s čime se potpuno slažem jer to da tapnem dva puta se jedino može dogoditi meni pošto mi se tresu ruke pa ako mi netko pošalje poruku par riječi kucam dva minuta.
Mogu reći da sam se već adaptirao na njega, da sam instalirao sve što mislim da će mi trebati, kupio nosač za bike da ga mogu staviti na stativ ili mount teleskopa pa čak i snimio komet iako slabo jer je ovdje svjetlosno zagađenje baš izraženo. Kupio sam žutu silikonsku maskicu da ga lakše nađem ako ga ostavim po kući što se nama starim ljudima inače događa i da boravak na ovoj dretvi zaključujem zahvalom svima onima koji su se potrudili da mi pomognu, a i onima koji nisu jer bih na kraju i tako došao do rješenja pa makar čitanjem manuala :-)

0 0 hvala 0
12 godina

Sorry na upadu, rado bi napojio laptop i S23U sa 65w punjačem. Postoji li nešto slično na tržištu? Da li je to uopće moguće i izvedivo?

Ovako nešto?

Know your limits.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 9:51 (guls).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
guls kaže...

Sorry na upadu, rado bi napojio laptop i S23U sa 65w punjačem. Postoji li nešto slično na tržištu? Da li je to uopće moguće i izvedivo?

Ovako nešto?

Može, naravno, ali trebaš naći inaj koji ti na oba usb c izlaza daje 65w.

Taj specifičan daje 65w dok je jedan uređaj uštekan ali kod dva daje na prvi utor 40w a na drugi 12w. 

Ako sam uopće dobro shvatio da želiš odjednom puniti i lap i mob

12 godina
dax-lax kaže...
guls kaže...

Ovako nešto?

Taj specifičan daje 65w dok je jedan uređaj uštekan ali kod dva daje na prvi utor 40w a na drugi 12w. 

Pa čak i nije uvjet da oba punim istodobno, više mi je da mogu puniti oba uređaja jednim punjačem kako bi smanjio kapacitet ruksaka kad idem na putovanja.

Znam da postoji na tržištu hrpa punjača, no ne znam koji je legit (daje pravu snagu punjenja, kao i kvalitetu da se neće zapaliti i sl).

Know your limits.
14 godina
guls kaže...
dax-lax kaže...
guls kaže...

Ovako nešto?

Pa čak i nije uvjet da oba punim istodobno, više mi je da mogu puniti oba uređaja jednim punjačem kako bi smanjio kapacitet ruksaka kad idem na putovanja.

Znam da postoji na tržištu hrpa punjača, no ne znam koji je legit (daje pravu snagu punjenja, kao i kvalitetu da se neće zapaliti i sl).

U tom slučaju ti je dovoljan čak i s jednim izlazom. Može i taj koji si linkao jer ipak ima i odvojeni usb A port ako zatreba na putu a nemaš konverziju.

Anker, baseus, ugreen, samsung... Ma ima more dobrih proizvođača. Snagu će valjda svaki isporučiti kako je i deklariran.  Neki GaN jer su kompaktniji za istu snagu. I ne zaboravi onda uzeti kak se spada c-c kabel za punit jer najveći pad snage bude zbog njega.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice