Nasljednik prošlogodišnjeg modela A54.
Glavna poboljšanja:
- - 6.6 inčni nasprem 6.4 inčni dislej
- - Novi CPU Exynos 1480 (AnTuTu: 635598 vs. 506678)
- - Baterija istog kapaciteta, ali po GSM Arena testiranju značajnije duže traje
Zanimljiva je usporedba i sa A35 - za nešto manje para praktički dobivate prošlogodišnji obnovljeni A54: A55 vs A54 vs A35
No meni osobno je trilema bila između ovog mobitela i 2 kineza: OnePlus Nord 3, te Xiaomi Redmi Note 13+. Nisam birao za sebe, već su me tražili samo preporuku. Meni se Xiaomi čini kao bolji izbor, ali kako je osoba navikla na Samsung eko sistem odlučila se ostati na njemu.
Za sada iskustvo ok. Rubovi su dosta oštri za razliku od A54 koji ima barem malo zaobljene uglove. Imam primjedbu na boju Iceblue. Ona je na kutiji i internetu prikazana kao plavkasta, a u realnosti kad otpakirate mobitel vidjet ćete da je boja praktički bijela. Tako da preporučam da probate negdje naći mobitel u živo ako vas privlaći ova boja. Još k tome, primijetio sam da mu je mobilni signal nešto slabijii od ostalih mobitela. Kod mene se to osjeti jer živim na rubu pokrivenosti pa uvijek gledam dal ću imati jednu crticu ili ne.