Videonadzor kućne izrade

poruka: 46
|
čitano: 40.467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Videonadzor kućne izradbe

Naxeem onaj moj gore post zasluzuje kartocnic (radi one rijeci) tako da ga cekam i nemislim uredjivat post. Nazivcira me.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2009 13:57 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isuse kud može dovesti jedna tema bezazlenog imena :)

No...jedno od pitanja je bio i software.

http://www.webcamxp.com/home.aspx

Isprobano u trenucima dokolice također u svom dvorištu sa tri obične pc web kamere i... radi.

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Videonadzor kućne izradbe
tnakir kaže...

Sta si ti nadrkan... tip je postavija pitanje a ti cilo vrime pametujes... sjasi malo i otvori novu temz ako se mislis svadjat pa tamo nastavite.

SMANJI DOZIVLJAJE!
Rekao sam ti jednom, reci cu ti ponovo, bolje procitaj citavu temu i vidjet ces da sam prokomentirao snimanje i kako da zatrazi pomoc.

Uostalom ti si u temu upao kao padobranac ne vidim da si mu ista predlozio kao rjesenje?!
tnakir kaže... 
Ja mislin da nitko od nas nije procita pitanje kako treba. Covjek je rekao da ima problema u susjedstvu, ne da mu netko krade benzin ili slicno. Dakle nije konkretizirao da se u njegovom domu/dvoristu odvijaju kriminalne ili kaznene radnje.
Sta se tice upada u privatnu kucu/dvoriste amerikanci imaju zakon da mozes slobodno pucati na onog tko neovlasteno pristupi :). Al dobro... u Ju Es and Ej mozes kupit oruzje u ducanku ko da kupujes mlijeko...
Sta si ti nadrkan... tip je postavija pitanje a ti cilo vrime pametujes... sjasi malo i otvori novu temz ako se mislis svadjat pa tamo nastavite. 
        Naxeem onaj moj gore post zasluzuje kartocnic (radi one rijeci) tako da ga cekam i nemislim uredjivat post. Nazivcira me.
Naxeem sve ok, slozili se nismo. Svako svojim putem.

Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
17 godina
neaktivan

Uzmi IP kameru, spoji na mrežu sa kompom i snimaj na HDD.. ako će ti trebati još kamera, proširiš bez problema, sa karticama si ograničen ulazima.. kapacitet HDD-a ovisi o količini sličica u sekundi i veličini sličice koju ćeš pohranjivati na HDD te duljini perioda u kojem želiš imati snimku pohranjenu za kasniji pregled..

I nije sve u mega pixelima, pripazi na čip, CCD-i su bolji od CMOS-eva, za snimanje po mraku ti treba infrared kamera, možeš uzeti zoom kameru (popularna DOME kamera) kojom možeš upravljati preko kompa ili isprogramiraš trajektoriju kretanja/zooma.. 

Uglavnom, kad kamera je skuplje je bolje (u većini slučajeva).. i vrlo važno je odabir objektiva (analogija gume na trkaćem automobilu)..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2009 14:36 (ferovca1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja mislin da nitko od nas nije procita pitanje kako treba. Covjek je rekao da ima problema u susjedstvu, ne da mu netko krade benzin ili slicno. Dakle nije konkretizirao da se u njegovom domu/dvoristu odvijaju kriminalne ili kaznene radnje.

Sta se tice upada u privatnu kucu/dvoriste amerikanci imaju zakon da mozes slobodno pucati na onog tko neovlasteno pristupi :). Al dobro... u Ju Es and Ej mozes kupit oruzje u ducanku ko da kupujes mlijeko...

Napisao sam:
 Sva sreća pa sam snimio lika koji MI je redovito krao bengu iz autiju, 
- što znači da nemam problema u susjedstvu nego da su iz MOJIH autiju krali benzin!!!
Što se tiče onog "blesav" - i u mom kućanstvu se ta riječ koristi, i to na način da se nikoga ne vrijeđa; "Nemoj biti blesav" itd... tako da to i ne zvuči tako strašno!!!! (barem meni, ako nekome smeta, a jbg)
Također u niti jednom trenutku nisam rekao za policajce da su nesposobni; oni samo rade svoj posao po odredbama koji im je netko dao. TE ODREDBE su glupe i mislim da ih treba promijeniti ili barem napraviti update (ovom izjavom nikoga ne  vrijđam). Mislim da vi kad nešto ne odradite na poslu to nije zato što ste nesposobni, nego zato što ste bili zauzeti drugim poslom ili traženi posao nije bio u vašoj domeni.
Što se tiče premlačivanja, lomljenja ruku, nogu, koljena, kopanja očiju i da ne nabrajam dalje, ja nigdje nisam rekao da sam nekoga slomio, da sam to planirao ili da to nekome predlažem već samo da sam ja pričekao svog lopova sa palicom i riješio to na licu mjesta. (svaki danji opis načina rješavanja je apsolutno nepotreban)
Što se tiče psa - to je definitivno zanimljivo riješenje, samo u susjedstvu ima jako puno male djece tako da sam siguran da bi ubrzo zabrinuti roditelji poslali mog ljubimca na vječni počinak, ali zato imam dva pitona u kućnoj kolekciji koji bi mogli poslužiti svrsi :))))
A što se tiče riješenja na prvotno pitanje: Ako planiraš snimati otiđi na jakuševac, kupi si jeftinu kameru, spoji si na komp, (netreba ti veliki kapacitet harda) snimaj i svako malo pregledaj što si snimio i sve nepotrebno izbriši, a potrebno spremi na hard, prži na cd/dvd.
PS. jednu stvar sam zaboravio spomenuti, a to da se moj scenario desio pred 2,5god tako da je moguće da se od tada nešto riješilo. 
Hvala mami i tati koji su me napravili, jer da me nema mnogo ljudi bi bilo u velikoj zabludi!!!
17 godina
neaktivan

Bolje tako nego da cijelo vrijeme snima.

Stavi kameru koja šalje preko MaxADSL-a(imaš ugovor) preko neta, možeš slati na bilo koji PC koji ima net.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

Uzmi bilo koju kameru za IP video nadzor, uz svaku ti ide softver za snimanje i riješio si problem. Nisu više tako skupe, javi se pa ćemo ti nać nešto ako nisi riješio.

17 godina
neaktivan

Munja mi je spržila modem pa se 2 tjedan nisam mogao spojiti na net. Da okončamo svađe, evo što sam napravio:

1-Kupio sam kameru za video nadzor na sajmu elektronike u Pordenonu. Cijena joj je bnila 35 eura. Razlog zašto sam je kupio je bio taj da je dio dvoriušta u koji sam je htio postaviti je bio malo mračan pa bi web kamera uhvatila jako malo detalja. A kamera koju sam kupio je bežična, se ne moram mučiti za žicama i kabelima.

2-Zbog male promjene u financijskom stanju, privremeno sam odustao od gradnje kompa sa velikim hardom koji bi koristio za video nadzor. Stoga koristim jedan stari video koji još radi. Čim mi se stanje poboljša, složit ću taj komp.

3-Kamera je postavljena na vidljivom mjestu, zajedno sa znakom na kojem piše OBJEKT POD VIDEONADZOROM, čisto iz razloga da ako se neko sranje dogodi da snimka može poslužiti kao dokaz na sudu. Ove smicalice oko dozvola za snimanje ne važe ako sa kamerom snimaš svoje vlasništvo. Isto bi se moglo reći kada sa kamerom snimaš video nekog incidenta na tvojem vlasništvu i u tom incidentu policajci interveniraju. Ako ti oni kažu da prestaneš snimati, ti ih ne trebaš poslušati jer radiš dokaz o onome što se događa na tvojem vlasništvu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 23:12 (gesser87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi ovo sa narušavanjem privatnosti ne trebate ništa gledat u zakon!

Jer su mi mama i tata odvjetnici, pa ću ih pitat za to.Namigiva

Karlo Maurman
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 10:01 (Burnout).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako piše da je prostor pod video nadzorom onda je sve u redu.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali netko zna kakva je ova kamera po karakteristikama  http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=72&products_id=515

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U posljednje vrijeme, kvaliteta jeftinij nadzornih kamera su se počele izjednačavati sa svojim skupljim "rođacima". Posve je uobičajeno da kamera ima sustav noćnog vida i još par sitnica. Jeftine kameru nude solidnu kvalitetu slike do rezolucije do 640*480 (tako je bilo u mojem slučaju).

Ja ti nemogu išta reći za kvalitetu same kamere, ali mogu ti reći samo ovo:

-kamera ima deklarirani domet od 100 metara u otvorenenom prostoru; to znači da, kroz sve zidove i slične smetnje, kamera će imat domet od otprilike 5-10 metara.

-jeftine kamere nude solidnu kvalitetu slike do rezolucije od otprilike 640*480 (nisam mogo više jer mi tv kartica ima neki defekt), skuplje kamere garant nude bolje rezolucije uz još par manjih sitnica

15 godina
protjeran

Kupi si kameru,spojis je s kompom i snimas,i kad se napravi problem ti premotas video vidis i uzmes palicu i ides rijesit problem.
Jednostavno samo si ti kompliciras (snimi,vidi sta se desava na videu)
Kod nas u BIH bi sacekali s palicama i stapovima i ubili dusu u covjeku...
U Bih kazu   oko za oko, zub za zub   itd ( je*es boga)

Ovo je za tebe http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=72&products_id=515

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 22:19 (damir1994).

0 2 hvala 0
17 godina
damir1994 kaže...

Kupi si kameru,spojis je s kompom i snimas,i kad se napravi problem ti premotas video vidis i uzmes palicu i ides rijesit problem.

Nepotrebno psovanje, malo kulture ti nebi falilo.

It's good to be smart - It's smarter to be good
15 godina
protjeran
boxer kaže...
damir1994 kaže...

Nepotrebno psovanje, malo kulture ti nebi falilo.

Imam kulture dovoljno,samo nemozes uvjek biti kulturan

15 godina
neaktivan
Videonadzor kućne izrade

Znam da sam već o tome pisao i da zvuči kao reklama ali dobre stvari i poštene firme treba reklamirati. Tražio sam jeftino rješenje za video nadzor. Izvarali su me razni prevaranti sa stotinu obećanja i jeftinih varijanti. Dok nisam rješio stvar preko Proakustika nisam riješio ništa. Preporuča. Povoljno, kvalitetno, susterljivo i ljubazno. A stručno. http://www.proakustik.hr.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice