Naxeem onaj moj gore post zasluzuje kartocnic (radi one rijeci) tako da ga cekam i nemislim uredjivat post. Nazivcira me.
Isuse kud može dovesti jedna tema bezazlenog imena :)
No...jedno od pitanja je bio i software.
http://www.webcamxp.com/home.aspx
Isprobano u trenucima dokolice također u svom dvorištu sa tri obične pc web kamere i... radi.
Sta si ti nadrkan... tip je postavija pitanje a ti cilo vrime pametujes... sjasi malo i otvori novu temz ako se mislis svadjat pa tamo nastavite.
Sta se tice upada u privatnu kucu/dvoriste amerikanci imaju zakon da mozes slobodno pucati na onog tko neovlasteno pristupi :). Al dobro... u Ju Es and Ej mozes kupit oruzje u ducanku ko da kupujes mlijeko...
Uzmi IP kameru, spoji na mrežu sa kompom i snimaj na HDD.. ako će ti trebati još kamera, proširiš bez problema, sa karticama si ograničen ulazima.. kapacitet HDD-a ovisi o količini sličica u sekundi i veličini sličice koju ćeš pohranjivati na HDD te duljini perioda u kojem želiš imati snimku pohranjenu za kasniji pregled..
I nije sve u mega pixelima, pripazi na čip, CCD-i su bolji od CMOS-eva, za snimanje po mraku ti treba infrared kamera, možeš uzeti zoom kameru (popularna DOME kamera) kojom možeš upravljati preko kompa ili isprogramiraš trajektoriju kretanja/zooma..
Uglavnom, kad kamera je skuplje je bolje (u većini slučajeva).. i vrlo važno je odabir objektiva (analogija gume na trkaćem automobilu)..
Ja mislin da nitko od nas nije procita pitanje kako treba. Covjek je rekao da ima problema u susjedstvu, ne da mu netko krade benzin ili slicno. Dakle nije konkretizirao da se u njegovom domu/dvoristu odvijaju kriminalne ili kaznene radnje.
Sta se tice upada u privatnu kucu/dvoriste amerikanci imaju zakon da mozes slobodno pucati na onog tko neovlasteno pristupi :). Al dobro... u Ju Es and Ej mozes kupit oruzje u ducanku ko da kupujes mlijeko...
Bolje tako nego da cijelo vrijeme snima.
Stavi kameru koja šalje preko MaxADSL-a(imaš ugovor) preko neta, možeš slati na bilo koji PC koji ima net.
Uzmi bilo koju kameru za IP video nadzor, uz svaku ti ide softver za snimanje i riješio si problem. Nisu više tako skupe, javi se pa ćemo ti nać nešto ako nisi riješio.
Munja mi je spržila modem pa se 2 tjedan nisam mogao spojiti na net. Da okončamo svađe, evo što sam napravio:
1-Kupio sam kameru za video nadzor na sajmu elektronike u Pordenonu. Cijena joj je bnila 35 eura. Razlog zašto sam je kupio je bio taj da je dio dvoriušta u koji sam je htio postaviti je bio malo mračan pa bi web kamera uhvatila jako malo detalja. A kamera koju sam kupio je bežična, se ne moram mučiti za žicama i kabelima.
2-Zbog male promjene u financijskom stanju, privremeno sam odustao od gradnje kompa sa velikim hardom koji bi koristio za video nadzor. Stoga koristim jedan stari video koji još radi. Čim mi se stanje poboljša, složit ću taj komp.
3-Kamera je postavljena na vidljivom mjestu, zajedno sa znakom na kojem piše OBJEKT POD VIDEONADZOROM, čisto iz razloga da ako se neko sranje dogodi da snimka može poslužiti kao dokaz na sudu. Ove smicalice oko dozvola za snimanje ne važe ako sa kamerom snimaš svoje vlasništvo. Isto bi se moglo reći kada sa kamerom snimaš video nekog incidenta na tvojem vlasništvu i u tom incidentu policajci interveniraju. Ako ti oni kažu da prestaneš snimati, ti ih ne trebaš poslušati jer radiš dokaz o onome što se događa na tvojem vlasništvu.
Ljudi ovo sa narušavanjem privatnosti ne trebate ništa gledat u zakon!
Jer su mi mama i tata odvjetnici, pa ću ih pitat za to.
Ako piše da je prostor pod video nadzorom onda je sve u redu.
Dali netko zna kakva je ova kamera po karakteristikama http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=72&products_id=515
U posljednje vrijeme, kvaliteta jeftinij nadzornih kamera su se počele izjednačavati sa svojim skupljim "rođacima". Posve je uobičajeno da kamera ima sustav noćnog vida i još par sitnica. Jeftine kameru nude solidnu kvalitetu slike do rezolucije do 640*480 (tako je bilo u mojem slučaju).
Ja ti nemogu išta reći za kvalitetu same kamere, ali mogu ti reći samo ovo:
-kamera ima deklarirani domet od 100 metara u otvorenenom prostoru; to znači da, kroz sve zidove i slične smetnje, kamera će imat domet od otprilike 5-10 metara.
-jeftine kamere nude solidnu kvalitetu slike do rezolucije od otprilike 640*480 (nisam mogo više jer mi tv kartica ima neki defekt), skuplje kamere garant nude bolje rezolucije uz još par manjih sitnica
Kupi si kameru,spojis je s kompom i snimas,i kad se napravi problem ti premotas video vidis i uzmes palicu i ides rijesit problem.
Jednostavno samo si ti kompliciras (snimi,vidi sta se desava na videu)
Kod nas u BIH bi sacekali s palicama i stapovima i ubili dusu u covjeku...
U Bih kazu oko za oko, zub za zub itd ( je*es boga)
Ovo je za tebe http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=72&products_id=515
Kupi si kameru,spojis je s kompom i snimas,i kad se napravi problem ti premotas video vidis i uzmes palicu i ides rijesit problem.
Nepotrebno psovanje, malo kulture ti nebi falilo.
Nepotrebno psovanje, malo kulture ti nebi falilo.
Imam kulture dovoljno,samo nemozes uvjek biti kulturan
Znam da sam već o tome pisao i da zvuči kao reklama ali dobre stvari i poštene firme treba reklamirati. Tražio sam jeftino rješenje za video nadzor. Izvarali su me razni prevaranti sa stotinu obećanja i jeftinih varijanti. Dok nisam rješio stvar preko Proakustika nisam riješio ništa. Preporuča. Povoljno, kvalitetno, susterljivo i ljubazno. A stručno. http://www.proakustik.hr.