Strgane kopčice na stock cooleru

poruka: 19
|
čitano: 3.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam Intelov Stock cooler koji već duže vrijeme nisam koristio iz razloga što imam Sonic Tower... Zbog jedne nezgode sam strgao one kopčice koje drže vent na tijelu hladnjaka i sad mi vent jednostavno spada. Potreban mi je taj cooler budući da svoj stari proc dajem svojim roditeljima. Mislio sam to zaljepiti s toplom plastikom, ali se bojim da će se ona rastopiti jer se ovaj proc jednostavno užasno grije (stock  = 60+ oC). Zavezao bih s nekom žičicom ali mi onda vent blokira, pa ne može normalno radit...

Molim ideje i sugestije, pomoć!

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Super atak?

9A3BMQ
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ali gdje da ga zaljepim, za što? Sve je rebrasto, već sam pokušao sa super ljepilom... osim toga rub ventilatora malo prelazi preko tijela...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 19:29 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Strgane kopčice na stock cooleru

Stavi slike, ovako ne mogu da vidim ništa (niti preporučim)

9A3BMQ
16 godina
neaktivan

Evo slika:

Vent Vent
Kopčica 1 Kopčica 1
Kopčica 2 Kopčica 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najkvalitetnije a možda i preporučeno -> kupiti novi hladnjak.

Recimo AC Alpine 7 za nekih 90 Kn.

Vjerojatno ima i jeftinijih u drugim trgovinama.

Npr Xilence CPU Cooler Quad-Core LGA Q, S.775, (92mm PWM Fan) za 50ak Kn.

Ljepljenje nije dobra solucija.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 9:06 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Mislim da bi ti najbolje bilo otici u kakav servis, vejerovatno imaju starih hladnjaka, pa da ti (pro)daju samo ventilator. A ja ti nebi preporuci ljepljenje.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

OK, onda budem uzeo nešto takvo. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molim vas da mi HITNO preporučite koji hladnjak do max. 60 kn uzmem da je što tiši i što bolji (bitno da nije glasniji od stocka)...

Gledao sam u VeMilu za 39 kn ima Glacialtech Igloo 7311 ali ne znam kakav je on... Isto kao i neki coolermasterov...

Da se razumijemo, nikakav OC, s775, Pentium D 945 (sa stockom 60 oC), ne zato što hoću bolje performanse nego zato jer mi se stock strgao...

HITNO!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Taj Igloo ti nikako ne paše, on je za socket 754 (što je AMD, preteća 939, AM2 i ostalih...).

Preporučio sam ti ranije onaj neki Xilence za tu cijenu.

Gle, koji god od tih jeftinijih uzmeš, hladit će kao stock ili bolje i uglavnom su tiši.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Uzeo sam u linksu za 70 kn AC Alpine 7 GT... Dosta je dobar i tih...

I za 5 kn sam još uzeo 100 onih vezica i na poklon dobio neki časopis PLAN B...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoyalBlood kaže...

Uzeo sam u linksu za 70 kn AC Alpine 7 GT... Dosta je dobar i tih...

I za 5 kn sam još uzeo 100 onih vezica i na poklon dobio neki časopis PLAN B...

Pa onda red je da nas izvijestiš i o temperaturama...

16 godina
neaktivan

Pardon, žurio sam se, obveze ;)

Uglavnom 55 - 60 u loadu... puno tiše od stocka...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebam pomoć: Na tu konfu (Pentium D, 60 gb HDD, 512 mb RAM, Radeon X1650) sam instalirao Windowse 7. Čak to i nije toliko sporo, nego se jako često ruši zbog misterioznih razloga.

Bojim se da je riječ o pregrijavanju, samo ne znam koje komponente. Kompjuter se ne restarta nego se jednostavno sledi.

Sad kad pokušam upaliti komp ne želi bootati u Windowse. Temperature poslije restarta su uglavnom 60 oC (u BIOSu) a hladnjak je jako vruć. Sad sam skinuo bočnu stranicu u nadi da će biti bolje.

Razmišljao sam da mali 60 mm vent stavim u komp na sljedeći način: Pogledaj SHEMU dolje. Mislio sam ovdje dolje gdje izlazi vrući zrak staviti neki vent, kako bi se hladnjak brže oslobodio topline i brzo se ohladio. Pošto su to relativno male dimenzije mislim da neće smetati velikome ventu. Vent je skinut s starog AMDovog hladnjaka i uopće nije bučan.

HITNO HELP!

Shema hladnjaka Shema hladnjaka
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 20:14 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovako; Probaj nečim opteretiti CPU i vidjet jeli problem do grijanja istog.

Preporučam OCCT ili pak Prime95.

Ako nije do temperature procesora, testiraj jel do grafičke - putem FurMark programa.

Ako pak nije ni do tog, testiraj memoriju putem Memtest86-a.

Ovo za vent možeš pokušati, možda bi i pomoglo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jao, trebao si razmišljati logično.Ako sebi kupuješ novi proc, uz njega bi dobio stock cooler.

Tako da si taj stock cooler mogao dati starcima uz stari proc, a sebi kupit nešto kvalitetnije...

I problem riješen...

Optereti proc gore navedenim proggramom, everestrom prati temperature.

Istestiraj memoriju i HDD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Don Kihoty kaže...

Jao, trebao si razmišljati logično.Ako sebi kupuješ novi proc, uz njega bi dobio stock cooler.

Tako da si taj stock cooler mogao dati starcima uz stari proc, a sebi kupit nešto kvalitetnije...

I problem riješen...

Optereti proc gore navedenim proggramom, everestrom prati temperature.

Istestiraj memoriju i HDD.

Sve bi to bilo super da AMD stock za 754/939/AM2/AM2+/AM3 ide na Intel LGA 775, no na žalost neide tako.

15 godina
protjeran

Didn't knew he would get an AMD.

And hello Marijanovitchu to You too. Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sebi imam Sonic Tower, problem je u tome da se komp sad i ne diže, tj ne buta mi niti onaj screen za biranje OS-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice