Mjesto za napajanje u kucistu

poruka: 23
|
čitano: 3.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi

Googlao sam prije neg što sam otvorio ovu temu, pošto nisam našao baš konkretno postavio bih jedno pitanjce cijenjenim kolegama..

Jel netko pokušao na običnom kučištu čitaj standardnom gdje napajanje stoji gore...da moda tu zadnju stranicu i prebaci napajanje dolje...?

znači neki moj plan je...dvije kocke izbušit na gornjoj strani, umetnuti sitnu mrežicu metalnu da služi za odvod topline, po mogućnosti napravit pripremu rupa za montažu 120-ki
trebalo bi vadit zadnju stranicu i onaj panel što drži matičnu točnije matična se na njega šarafi..
od zadnje stranice odrezat dio gdje je rupa za napajanje...i nekak ga spojit dolje metodom ( vijci, imbusi, pop nitne...)

možda je puno posla samo za prebacit napajanje...ali ono bi stajalo dolje, gore bi cpu cooler ostao sam, imao bi iza 120mm vent...na gornjoj iznad bih imao ozraku a možda 1,2 venta isto...dok bi napajanje bilo dolje, hladniji zrak, tiše radi i vrti svoj vent na manje okretaja..

svaki prijedlog savjet je dobrodošao...osim onoga da kupim kučište za 1000kn pa da si skratim muke...gledao danas u trgovini nebih hvala tolko izdvojio..

evo priložio sam dvije fotografije da shvatite što želim upitati..na prvoj označeno šta i kako...druga je fotka antec kako ima tvornički i takav bih ja raspored želio postići...naravno bez rupa za vodeno hlađenje i meni nepotrebnih stvari

samo krupno, ništa sitniš

0 0 hvala 0
18 godina

Ma kakvih 1000 Kn. Kućišta s napajanjem odolje i dobrom cirkulacijom zraka (s dosta prostora za ventilatore, prorezima za dobar cable management, ...) imaš i za 300 - 350 Kn.

Pogledaj samo npr Chieftec Giga DF-1B i Giga DF-02B u Linksu...

Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mjesto za napajanje u kucistu

ma nije to toliki problem izrezat niti ugradit, ja sam na starom kućištu rezao hrpe rupa za zrak dok nisam shvatio da je pametnije jednostavno skinuti stranice =)

metal kućišta je poprilično mekan i da se sa dremelom rezat ako ga imaš =)

I’m the juggernaut b*tch.
14 godina
neaktivan

pa da budem precizan zapao mi je za oko taj chieftec ima u principu sve što kučište treba imati...

no to meni djeluje kao isto pakovanje...samo drugačiji raspored ima...jer dosad nisam imao nijedno pošteno kučište sve neki derivati rondavi..i onak dobio sam dojam, da su ta kvalitetna kučišta masivnija, jači lim i stranice, nema loših spojeva..cijela stvar se nakupi preko 10kg težine...

konto sam izmesarit prvo svoje kučište...mal i da steknem iskustva sa modingom...bolji je osjećaj kad znaš da si nešto napravio a rezultat bude tu :D....

možda gadno griješim, no iako imam ovu hobotnicu vx550w pa kablova na pretek, rješio sam fino kablove, tak da me taj dio nemuči...rješavam prozračnost i otvorio sam već temu svoju, gdje sam dobio neke savjete, probo montirat neke ventove, improvizirao malo bez da još režem lim, a ima učinka i to jako dobrog...

a i greda je što mi veća kučišta koja sam tamo gledao i koja pošteno dođu i vjerujem da vrijede nešto...nestanu u stol sastrane baš mi se sve potrefilo...

edit: nisam vidio odgovor, al ima mi stari alata ima i dremel, bušilice, brusilice velika mala, ubodna pila, kojekakvih škara za lim i još ajme toga...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 1:04 (oly570).
15 godina
neaktivan
Ako ti stane onda mozes rezat i stavit dolje!
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Imam tog Chiefteca i mogu ti reći iz prve ruke, kako god cable management bio dobar i koliko god dobra bila organizacija komponenti unutar kućišta, ako je kućište jeftinjak/šrot u kvalitetnom prozračnom kućištu temperature su puno niže. Ja sam prešao s jeftinog starog Codegen kućišta s mogučnosti ugradnje samo stražnjeg 8cm venta za ispuh na Chieftec Giga DF-01B i npr max temperatura grafičke u FurMarku pala s 82-83°C na max 72°C, temperatura procesora je također niža a bome i napajanje je tiše (bolje se hladi kad ne uvlači topli zrak iz kućišta pa se i vent sporije vrti). Trenutno u njemu imam 4 120mm ventilatora, a 5 je najviše moguće ugraditi i zadovoljan sam. Inače, Chieftecova kućišta nisu poznata po ljepoti ali su poznata po čvrstoči, kvaliteti i dugotrajnosti.

15 godina
neaktivan

imam ja hobotnicu od 750 wata pa se nisam brinuo oko hlađenja itd...

ako se baš toliko brineš, podigni donju stranu kompa da ima barem 10 cm od podloge da ima dosta zraka, proračunaj površinu stare rupe, proračunaj usis i ispuh računala, njegov cjelokupni protok, ako ti je ispuh veći nego usis, probaj izjednačit sa dodatnim ventilatorima

edit: inače računala imaju usis iz unutrašnje strane računala, ako ćeš ga već stavljat dole, pa već ako režeš kućište, napravi mu otvor kao što ima i procesor

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 1:13 (munjovoz).
14 godina
neaktivan

hvala i na tom prijedlogu, kažem možda brkam lončiće..ili hoću od go*na pitu napraviti...

pogledat ću još tog čifa...ono što sam zaboravio napomenit da meni estetika neigra ulogu totalno nebitno, nevolim ni ono svemirski, neg je kučište kvadrat, nice and clean, crne boje, i to je to...

prvo da nisam već radio neki razmještaj po kučištu malo pratio regulirao neke stvari, odavno bi ja dnevno 20 puta palio komp nakon što mi se pregrije proc...a ono sa otvorenom stranicom, ma neću tako furat nema šanse...zato valjd i postoji kučište da je zatvoreno naravno sa dobrim protokom...ak bi radio kirbaj onda najbolje povadit sve poslagat po stolu i još sobni ventilator na sve to...xd

edit: sad se dvoumim kad i ako stavim dolje napajanje okrenit ga da vuče iz kučišta, ili od donje stranice...da onda se moraju napraviti nogice, koje bih rješio u tom slučaju..šta je po tebi bolje sa prašinom se ionak nemogu borit tak da mi taj dio svejedno, isprim ga kompresorom svako malo i sve 5..nego više za zdravlje napajanja..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 1:17 (oly570).
18 godina

Pogledaj ovo:

http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=97&t=44445

Ako ćeš da vuće iz kučišta odolje, tada trebaš na bočnoj stranici imati ventilator s dobrom protočnošću kako bi opskrbljavao grafičku i napajanje s dovoljno hladnog zraka.

Ako ćeš da napajanje vuče zrak izvana odolje, tada samo ne trebaš držati kućište na podu (zbog muca, dlaka i sličnog), to je bolja solucija.

S prašinom se nećeš puno boriti, barem je kod mene takav slučaj (jednostavno se ne prlja toliko). Imam osječaj da mi je u starom kućištu uvijek bilo više prašine i svega, valjda zbog manje prozračnosti iako zvuči da bi baš bilo obrnuto...

14 godina
neaktivan

pa lik je vrlo jednostavno rješio taj stalak sa par drvenih daski...jednostavno a efikasno...

možda bolje neg nogice radit...ja imam nekih 10cm u stolu još lufta..tak da bi mogao napraviti neko postolje da ga drži povišeno...

još samo dal da stavljam filter za prašinu ili ne?...mislim danas sam malo čitao oko toga..i opet prepirke...neki perefiraju iznutra napajanje da vuče, kao manje se praši..

drugi pak gotovore odozdola, pa onda kao manje napajanje može povuć zraka..vjerovatno nemaju dovoljno povišeno kučište (nogice) al kontam tak 6,7 cm od poda ako bude povišeno da bi trebalo vuć fino

16 godina

Evo ti preporuka za kuciste imas ga u ADM-u za 300 i nesto KN :-)

Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
18 godina
Ako nisi skuzio taj lik što je napravio stalak sam ja.

Nego, kažeš da drzis komp u stolu. Nadam se da ti nema nazad zatvoreno sperplocom i da s svake strane ima barem par cm mjesta.

Filter smanje prašinu no smanje i protočnost.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma stol ima sastrane policu kao...nije zatvoreno uopće..ima naprijed, sastrane i iza otvoreno...nije kak bi ti rekao drvena kutija pa je kučište unutra...

hvala na preporuci za kučište, fino izgleda...baš mal gledam chiefteca df-02b i tog coolermastera  možda se i uspijem nagovorit da uzmem neko tog cijenovnog ranga

edit: što mislite o ovome kučištu : sharkoon t5 economy evo link u linksa :

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=galerija&id_kategorija=052617&id_artikl=052.617.036

već kad pričamo o kučištima, nebih puno zahtjevao, al ponajviše bih volio da mi neronda kučište, ono upacim cd u pržilicu pa kad ga zavrti a počne mi sve rondat u kučištu...od tih navedenih jel koje dobro po tom pitanju...bolje izrađeno, čvršće, da nekvrcka svaki komadić unutra

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 10:46 (oly570).
18 godina

Taj CoolerMaster 430 nema prostor za diskove zakrenut bočno, tu Chieftec Giga DF-01B i DF-02B kao i Sharkoon T5 imaju prednost.

Uz to CM 430 nema proreze/rupe za cable management, što je mala mana.

E sad, za Chiefteca mogu reči da je masivno i čvrsto. Sharkoona nisam koristio. No što se toga tiče, ni CM nije loš.

17 godina

uzmi rađe ovogašta ga ja imam jer ima mogučnost ugradnje venilatora od 140mm gore te več dolazi sa jednim 120 mm odozad i naprijed 140mm led a isti ti je raspored(hdd okomito stoje,otvor iza za proc,kabeli iza,grafa od 27 cm) kao i sharkoon jedino šta nije iznutra crn šta je nebitno jer to ni ne vidiš.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 12:51 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A imaš i v4 black edition, koji ti košta 280kn i napajanje mu se nalazi dolje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jao pa sad sam bacio ponudu za v4 black na nabava.net...vid stvarno od 266kn najeftiniji..

sam nažalost ja sam u osijeku, imam jedino links...i tamo je 399kn to kučište...kakav lopovluk, točnije veća marža...

e sad nisam imao iskustva sa ostalim trgovinama, adm recimo ili protis, kak se kod njih vrši plaćanje, dostava? dali je moguće naručit pa da mi stigne poštom ili nekak?

17 godina
oly570 kaže...

jao pa sad sam bacio ponudu za v4 black na nabava.net...vid stvarno od 266kn najeftiniji..

sam nažalost ja sam u osijeku, imam jedino links...i tamo je 399kn to kučište...kakav lopovluk, točnije veća marža...

e sad nisam imao iskustva sa ostalim trgovinama, adm recimo ili protis, kak se kod njih vrši plaćanje, dostava? dali je moguće naručit pa da mi stigne poštom ili nekak?

Pa u protisu naručiš, platiš i oni ti to pošalju.

ja sam svog kupio u Info-spotu...

15 godina
neaktivan

Nebi to bilo lako modat, mislim zbog toga jer da ti staviš napajnje dolje onda bi ti napajanje smetalo za matičnu i onda biš morao sve šarafe od matične i sve prebacivat gore, a to nebi bilo baš zgodno.

Pogledaj si Thermaltake V4, ali kažu da je bolji ovaj CM  Elite 430 jer valjda ima te fitere za prašinu koji TT v4 nema, ali ja bih svejedno uzeo TT v4 {#}

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Nebi to bilo lako modat, mislim zbog toga jer da ti staviš napajnje dolje onda bi ti napajanje smetalo za matičnu i onda biš morao sve šarafe od matične i sve prebacivat gore, a to nebi bilo baš zgodno.

Pogledaj si Thermaltake V4, ali kažu da je bolji ovaj CM  Elite 430 jer valjda ima te fitere za prašinu koji TT v4 nema, ali ja bih svejedno uzeo TT v4 {#}

pa nebi bio toliki problem za matičnu jer bi ovako i onako stajalo "okomito" sa usisom od izvana =)

14 godina
neaktivan
ako sam ja dobro shvatio..

zadnju stranicu odvojim od kučišta cijelu, isto tako ima onaj lim (panel) kak se već zove na njega se cijela matična šarafi!...taj cijeli panel se drži na 3,4 pop nitne ak se nevaram..

sad zamjenit na zadnjoj ploči mjesto za napajanje...i taj dio će ići dolje, ostalo sve će "pogurat" gore..pa tako paralelno mislim i taj panel sa matičnom podić višlje u kučište tako da mi nebi trebalo ništa smetati..

17 godina

Pazi taj V4 ti dolazi u kutiji sa samo jedan vent od 120mm nazad(veči od 120mm ne možeš ugradit),hdd ulaze paralelno tako da imaš manje mjesta za grafu,mislim da nema otvor za uređivanje kabela,lipo izgleda ali nije praktičan.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 18:43 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
oly570 kaže...
ako sam ja dobro shvatio..

zadnju stranicu odvojim od kučišta cijelu, isto tako ima onaj lim (panel) kak se već zove na njega se cijela matična šarafi!...taj cijeli panel se drži na 3,4 pop nitne ak se nevaram..

sad zamjenit na zadnjoj ploči mjesto za napajanje...i taj dio će ići dolje, ostalo sve će "pogurat" gore..pa tako paralelno mislim i taj panel sa matičnom podić višlje u kučište tako da mi nebi trebalo ništa smetati..

paint ftw

I’m level D4 juggernaut. Get out of the way b*tch.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice