1 ext. HDD na 2 racunala

poruka: 6
|
čitano: 2.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
1 ext. HDD na 2 racunala
Pozdrav. Ovako, imam jedno staro racunalo na koje imam prikljuceni vanjski HDD 2 TB. To racunalo je stalno ukljuceno i na njemu imam puno filmova, muzike i ostalih podataka. Sad me zanima najbrza moguca veza izmedu tog racunala i laptopa. Znam da je moguce shareati podatke preko mreze, ali zanima me da li postoji neki brzi nacin prijenosa, jer ponekad mi treba prenjeti i po nekoliko desetaka GB pa to jako dugo traje. Posto imam mrezne kartice 10/100/1000 mbps, zanima me kako dobiti najbrzu mogucu vezu.

0 0 hvala 0
13 godina
1 ext. HDD na 2 racunala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
1 ext. HDD na 2 racunala

mozes ih spojit usb kablom znaci imas poseban kabel za povezivanje dva kompa.

ili lan sharing preko kabla i onda ce koristit 100mbps

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 1 ext. HDD na 2 racunala

Ako ti treba ponekad, najjednostavnije ti je spojiti UTP kabelom direktno laptop i PC. Budući da oba računala imaju gigabitne kartice, prijenos će biti zadovoljavajuće brz. U mom slučaju između PC-a i laptopa brzina bude oko 30-32 MBps

14 godina
1 ext. HDD na 2 racunala

pozz, mene zanima samo kako bi ja mogao dobit veće brzine u prijenosu podataka između dva kompa? Kad prebacujem recimo filmove brzina bude oko 6 do 7 MB/sec max što sam vidio da je bila oko 10 MB/sec, pa sad neznam jel trebam što podesit dodatno ili je nešto drugo problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
1 ext. HDD na 2 racunala

Umjesto 100mbps linka uloži u mrežne kartice i rutere koji podržavaju 1 Gbps, tj teoretska brzina od 125 MB/s

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice