Sony Ericsson J10i Elm

poruka: 26
|
čitano: 18.087
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson J10i Elm".
16 godina
[Recenzija] glava11: Sony Ericsson J10i Elm
Odličan mob i odlična cijena za klasu kojoj mob pripada. Savršeno leži u ruci, tipke su meke i ugodne čak i za veće , grublje (bauštelske) prste. Pregršt opcija, predinstalirane app za facebook, youtube, trening.. ima dobar wifi signal, akcelerometar, sam mijenja svijetlinu ekrana s obzirom na osvijetljenje prostora itd. Ako baš mora biti neka mana onda je to kamera koja nije baš odlična ali je dobra i činjenica da nema klasični GPS nego a-GPS :(
ukupna ocjena
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

Predobar je 5.0 kamera, wifi, ma odlicno.............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Ericsson J10i Elm

Čini mi se da je jedina veća mana tog mobitela snimanje videa. Kvaliteta je QCIF (takve su karakteristike u t-comu), što mislim da nije istina .Čitam na nekim stranicama piše da ima WGA i QWGA.

Molio bih korisnike tog mobitela da točno napišu kakav video ima ELM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: [Recenzija] glava11: Sony Ericsson J10i Elm
glava11 kaže...
Odličan mob i odlična cijena za klasu kojoj mob pripada. Savršeno leži u ruci, tipke su meke i ugodne čak i za veće , grublje (bauštelske) prste. Pregršt opcija, predinstalirane app za facebook, youtube, trening.. ima dobar wifi signal, akcelerometar, sam mijenja svijetlinu ekrana s obzirom na osvijetljenje prostora itd. Ako baš mora biti neka mana onda je to kamera koja nije baš odlična ali je dobra i činjenica da nema klasični GPS nego a-GPS :(

A koja je razlika između klasičnog GPS i a-GPS?

15 godina
neaktivan
glava11 kaže...

Da još pridodam CO2 Calculator, Noice reduction opcija prilikom razgovora

Splash resistance (imun je na prskanje tečnostima - poput kiše)

Također ima i firmware zadnje generacije tzv DUMB telefona sa widgetima na desktopu i instaliranim Uputama za korištenje

I naravno, ono najbolje što je SE riješio da napravi - ono što im je uvijek falilo na telefonima!!!

Video snimanje u VGA rezi sa 24-30 FPS.

15 godina
neaktivan
RE: Sony Ericsson J10i Elm
bodija kaže...

Čini mi se da je jedina veća mana tog mobitela snimanje videa. Kvaliteta je QCIF (takve su karakteristike u t-comu), što mislim da nije istina .Čitam na nekim stranicama piše da ima WGA i QWGA.

VGA snimanje sa 24 do 30 sličica po sekundi.

Provjereno.

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

Vi koji imate SE Elm: Jeste li zadovoljni s njim? Je li brz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zoljac kaže...
bodija kaže...

Provjereno.

Volio bih ja da je tako, ali uvjeren sam da je snimanje u rezoluciji 320x240 ,što znači da je u kvaliteti QVGA.

16 godina
CroPro kaže...
glava11 kaže...

a-GPS (assisted GPS) koristi uslugu prijenosa podataka mrežnog operatera da bi (navodno) brže i točnije odredio lokaciju. Znači troši ti (preskupi) promet mobilnog interneta i ja još uvjek nisam našao aplikaciju koja može koristiti samo GPS modul bez trošenja prometa. Bar ne sa mapama našeg podneblja pa eto ako neko zna za neku..

džigi rokenrol
16 godina
bodija kaže...
zoljac kaže...
bodija kaže...

Provjereno.

Volio bih ja da je tako, ali uvjeren sam da je snimanje u rezoluciji 320x240 ,što znači da je u kvaliteti QVGA.

Definitivno je VGA - 640*480 ...

džigi rokenrol
15 godina
Sony Ericsson J10i Elm

Meni se čini da je to mob, BEST BUY

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
glava11 kaže...
CroPro kaže...
glava11 kaže...

a-GPS (assisted GPS) koristi uslugu prijenosa podataka mrežnog operatera da bi (navodno) brže i točnije odredio lokaciju. Znači troši ti (preskupi) promet mobilnog interneta i ja još uvjek nisam našao aplikaciju koja može koristiti samo GPS modul bez trošenja prometa. Bar ne sa mapama našeg podneblja pa eto ako neko zna za neku..

Da li recimo ako ja uzmem 20 mb interneta za surfanje (na mobitelu) oću li onda odma potrošit to, tj. da li "guta" puno megabajta taj a-GPS? I imaju li dobre karte hrvatske, i je li taj a-GPS išta dobar...?

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

Imam Nokiu E66 i isto ima a-gps, a opet ti ne treba internet.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

Mobitel je odličan, samo je problem u tome sto zna zastopati pa ga moram restartati. 

Inace, sve 5

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dobar je. jako brz i sve to. do sada sam koristio nokiu i lg-a, pa se još malo moram navikavati na izbornike i tako to.

wi-fi radi odlično, samo što je svejedno naplatni internet promet potreban za sve osim za njegov web browser. tako recimo, ako instaliraš operu, neće se spajati preko wi-fija. isto vrijedi i za you tube, google maps, pa čak i za njegov e-mail client. to je malo iritirajuće. zna li tko rješenje? kakvo crackanje ili sl.?!

još jedna zamjerka - u usporedbi s nokiom 6223, zvučnik mu je puuuno tiši, tako da se i ne isplati stavljati svoje mp3je kao alarme za pozive i sl.

slušalice rade perfektno. i za slušanje glazbe i za razgovor. mikrofon je odličan, tako da se razlika u odnosu na pričanje bez sluški uopće ne primijeti (ako ćemo vjerovat mojoj curi.. :-) )

14 godina
neaktivan

da odmah dam nadopunu i jedan jako koristan savjet.

kako sam već rekao, nemam dugo ovaj mobitel (od jučer), pa se još navikavam.

ugl. ako tko hoće da mu sve aplikacije koriste internet preko wi-fija, neka obriše postavke za internet (nisam siguran da li je to nužno, ali ja jesam).

dakle, mora se ići na: menu -> podešenja -> povezivost -> internet podešenja -> povezati koristeći

i onda napraviti novi račun koji će se zvati "." (samo točka) i onda u ps podatke napisati isto za naziv samo "." i za apn isto samo "."

dopusti lokal. veze treba dopustiti.

cs podaci trebaju ostati prazni.

isto to se mora napraviti i za streaming podešenja (odmah ispod internet podešenja), jer će inače youtube gutati preko wapa...

kažem, ne znam kako bi to sve izgledalo da sam ostavo one internet postavke od prije, a ove dodao.... ja sam ih obrisao, čisto da budem siguran da mi se slučajno i zbog nekog razloga neće spojiti preko njih.

vjerojatno ne bi bilo nikavih problema, samo za svaku aplikaciju treba postaviti preko kojeg računa da se spaja...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 18:52 (brainformat).
14 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

mobitel je zakon..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

Jel netko može preporučiti gdje ga kupiti, a da nije uz ugovornu obavezu nekog operatera?

Ja ga ganjam neko vrijeme i ovdje i Italiji i nikako ga ne mogu naći, čak su mi Talijani rekli da otkako su ga prodali ne dobivaju novi (MediaWorld trgovine). Sve vrvi touchscreenovima, a ja bih baš mobitel s tipkama! (i uz sve značajke koje Elm ima, heheeh) ;)

Da se Facebook server srusi, 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali, stavi ovo u sig...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

Imam mobitel od jutros i neke stvari ne shvaćam. S obzirom da imam sony ericssone već godinama a prije toga sam imao i sonye i ericssone trebao bih se znati služiti uređajem. Npr nigdje ne mogu naći opciju isključiti slušalice,dakle mogu razgovarati samo preko slušalica i njihovog mikrofona. Kada isključim slušalice iz uređaja ostaje mi ikonica na displayu kao da su slušalice uključene te naravno ne mogu razgovarati. Već 2 sata tražim po podešenjima gdje isključiti sluške al nikak.

Druga stvar

Svaki put kad me netko zove nakon što mi 2 puta zazvoni mob sam od sebe se javi a to mislim da ne postoji u opcijama. Da li je itko ikada se susreo s nečim takvim ?

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Sony Ericsson J10i Elm
Mamuran kaže...

Imam mobitel od jutros i neke stvari ne shvaćam. S obzirom da imam sony ericssone već godinama a prije toga sam imao i sonye i ericssone trebao bih se znati služiti uređajem. Npr nigdje ne mogu naći opciju isključiti slušalice,dakle mogu razgovarati samo preko slušalica i njihovog mikrofona. Kada isključim slušalice iz uređaja ostaje mi ikonica na displayu kao da su slušalice uključene te naravno ne mogu razgovarati. Već 2 sata tražim po podešenjima gdje isključiti sluške al nikak.

Druga stvar

Svaki put kad me netko zove nakon što mi 2 puta zazvoni mob sam od sebe se javi a to mislim da ne postoji u opcijama. Da li je itko ikada se susreo s nečim takvim ?

hvala

ja sam imao isti problem da se sam javlja.trebas onemoguciti automatsko javljanje

14 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

Imam j aSE Elm i zadovoljan sam sa njim(najbolje kod njega mi je to sti ima wi-fi i brz je podosta...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

da li neko moze da mi pomogne???Juce sam kupio ovaj telefon i veoma je dobar u svakom pogledu...jedini problem je da se na slikama koje slikam pojavljuju narandzaste i plave linije...da li je to neka fabricka greska ili nesto drugo...Help please!!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Sony Ericsson J10i Elm

zna se desiti ako slikas po noci.

14 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

na zalost linije se pojavljuju uvek tako da verovatno nesto nije u redu sa kamerom...moracu da ga nosim u radnji gde sam ga kupio oni ce valjda znati sta nije u redu...hvala u svakom slucaju

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Ericsson J10i Elm

gde mogu da skinem teme? do sada sam pokusala da skinem sa ZEDGE,ali je format teme sis,koji tel. ne podrzava....

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 12:08 (rajka robija).

0 0 hvala 0
15 godina
Sony Ericsson J10i Elm

Imam problem s navedenim uređajem. Iz nepoznatih razloga izgubi mrežu i više ju ne može naći.

Jel možda netko zna u cem je problem i ako postoji koliko bi koštao popravak.

Mrežu nađe tek nakon 2-3 sata i onda opet neko vrijeme radi normalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice