LG Optimus 4X

poruka: 1.296
|
čitano: 270.655
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Optimus 4X".
15 godina
Re: LG Optimus 4X
vrx kaže...

nadamo se :)

koliko čitam, pojavio se i firmware v20b!

a i ekipa koja prati upload na LG serverima piše da je nedavno stavljeno par friških update-ova.

uz par špekulacija i svugdje potvrđeno da će krajem 3 mjeseca ,

mislim da bumo ipak dobili uskoro, nema smisla odgađati, osim ako ne neđu neki opaki bug.

po leakanom v20a se vidi da je sve u redu i da su ljudi zadovoljni.

btw, ja sam nedavno rootao (procedura za bedake :D )

i ubacio titanium backup i greenify :D

e da nadamo se kolega,nada je *urva :D

nadam se da nas LG nece razocarati ovaj put hehe

ja to planiram nakon official JB,puknuti Greenify da pogasim nebitne procese tj.jedva cekam neki clean JB bez tih LG-evih gluposti koje su u pozadini,a ne mozes ih iskljuciti ( to se moze sa Greenify ? ) 

14 godina
doky01akablava kaže...
vrx kaže...

nadamo se :)

koliko čitam, pojavio se i firmware v20b!

a i ekipa koja prati upload na LG serverima piše da je nedavno stavljeno par friških update-ova.

uz par špekulacija i svugdje potvrđeno da će krajem 3 mjeseca ,

mislim da bumo ipak dobili uskoro, nema smisla odgađati, osim ako ne neđu neki opaki bug.

po leakanom v20a se vidi da je sve u redu i da su ljudi zadovoljni.

btw, ja sam nedavno rootao (procedura za bedake :D )

i ubacio titanium backup i greenify :D

e da nadamo se kolega,nada je *urva :D

nadam se da nas LG nece razocarati ovaj put hehe

ja to planiram nakon official JB,puknuti Greenify da pogasim nebitne procese tj.jedva cekam neki clean JB bez tih LG-evih gluposti koje su u pozadini,a ne mozes ih iskljuciti ( to se moze sa Greenify ? ) 

greenify ti (odabrane) aplikacije stavlja u hibernaciju, odnosno ,gasi ih skoro odmah i onemogučava im da se pale svako malo u pozadini

(npr. pokušavaju sinkronizirati ili trošiti data promet,memoriju, onemogućiti mobitelu da ode u standby)+ automaski se miču iz cache memorije.

to nije princip smrzavanja aplikacije, jer uvjek možeš ponovo pristupiti bilo kojoj  i raditi normalno kao da se ništa nije desilo :)

kada smrzneš aplikaciju ili proces nema je više na pregledu u meniu, niti se može upaliti (kao u principu hibernacije kod greenify-a).... dok ju ne odmrzneš ponovno.

za to koristim Titanium Backup,za koji kažu da je jedan od boljih.

možeš i brisat sistemske aplikacije (npr. Google Maps) , samo pripazi koje se smiju maknuti!to vrijedi i za metodu "smrzavanja"!

ukratno znači -

Greenify je za aplikacije = hibernacija

Titanium Backup je i za aplikacije i za procese = smrzavanje ili brisanje (uninstall)

napokon dočekao DNF i Diablo 3
15 godina
LG Optimus 4X

Hvala na pojasnjenju,to kad izadje root za sluzbeni JB odmah stavljam gore.

Inace ja evo zadnjih par sati izludujem sa mobom,100-150 mb rama mi slobodno u idleu,nekada padne na 80mb,mob uzasno lagga izmedju switchanja ekrana,task manager ne pokazuje nista ekstremnom da cucla memoriju,moguce i procesor,standard fejs i googleove aplikacije,neke u idleu,za poluditi

S cime da provjerim koji tocno app vuce toliko memorije jer to nije normalno,prije mi bilo 300-400mb slobodno,pa palo na 200-250 i evo sada ispod 100 :/

nemam bas srece s ovim mobom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

Pitanjce za korinsike 4x-a.

Ako sam dobro shvatio, nema pretjerano puno custom romova za navedeni uređaj, a i službeni update na JB se još čeka ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zabranjeniples kaže...

Ako sam dobro shvatio, nema pretjerano puno custom romova za navedeni uređaj, a i službeni update na JB se još čeka ?

dobro si shvatio...jb samo sto nije dosao

14 godina
doky01akablava kaže...

Hvala na pojasnjenju,to kad izadje root za sluzbeni JB odmah stavljam gore.

Inace ja evo zadnjih par sati izludujem sa mobom,100-150 mb rama mi slobodno u idleu,nekada padne na 80mb,mob uzasno lagga izmedju switchanja ekrana,task manager ne pokazuje nista ekstremnom da cucla memoriju,moguce i procesor,standard fejs i googleove aplikacije,neke u idleu,za poluditi

S cime da provjerim koji tocno app vuce toliko memorije jer to nije normalno,prije mi bilo 300-400mb slobodno,pa palo na 200-250 i evo sada ispod 100 :/

nemam bas srece s ovim mobom

zanemari stock task manager :)

daj mi molim te reci koliko imaš aktivnih procesa?pa da to skrešemo malo :D

odi na  Settings->Apps->tab Running

+na dnu imaš i Show Cached Processes (koje isto možeš počistiti)

zabranjeniples kaže...

zasad nažalost nema puno jer je bootloader zaključan a mali communitiy.

Čim dođe JB sa otključanim bootloaderom ,situacija bi se trebala drastično promijeniti...bar se nadamo :)

a JB samo što nije :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 22:54 (vrx).
15 godina
@vrx daj mi reci s cim screenshot napraviti,neki app da pokažem i da mi kažeš što isključiti ? zanimljivo je sto u aplikacijama piše da ima 350-400 pa i 450 slobodno dok app RAM booster full verzija pokazuje 200 mb razlike wtf kao da ocitava iskorištenost rama kod drugog mobitela ..
12 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...
@vrx daj mi reci s cim screenshot napraviti,neki app da pokažem i da mi kažeš što isključiti ? zanimljivo je sto u aplikacijama piše da ima 350-400 pa i 450 slobodno dok app RAM booster full verzija pokazuje 200 mb razlike wtf kao da ocitava iskorištenost rama kod drugog mobitela ..

Sa ugradjenim quick memo mozes napraviti screenshot.

15 godina
LG Optimus 4X

e thx,evo uslikao

vidite razliku prikaza kolicine slodnog rama u odnosu na ugradjeni task manager i ram booster

100 mb razlika,i zasto mi nema u prikazu baterije android sustav,zaslon itd.

tako mi jedanput bilo sa yummy smash igrom,deinstalirao i opet se pokazalo

evo sad sa temple run

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 15:00 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
doky01akablava kaže...

e thx,evo uslikao

vidite razliku prikaza kolicine slodnog rama u odnosu na ugradjeni task manager i ram booster

100 mb razlika,i zasto mi nema u prikazu baterije android sustav,zaslon itd.

tako mi jedanput bilo sa yummy smash igrom,deinstalirao i opet se pokazalo

evo sad sa temple run

1. ukoliko nemaš root, razni manageri/boosteri i slično ne vide sve aktivne i  keširane sistemske procese (pitanje je koliko uopće pristupa ima ram booster!)

2. 100mb je razlika jer on recimo

financije/facebook/googlemaps i slično ne tretira kao (zasebnu) aplikaciju (tipa igra) jer su/ili zahtijevaju dio sistemskih procesa/aplikacija.

mob ti pokazuje ispravnu količinu memorije a ram booster ne(to vrijedi i za task manager!) ,jer ne vidi sve.

200-300mb free memorije je čist ok, 

opet ponavljam, nije to kao na kompu,

sustav sam gasi nepotrebno,ili miče iz cache memorije ukoliko mu zatreba.

jer ukoliko ima keširano ono kaj najčešće koristiš, automatski se brže učitava i manje baterije se troši :)

IMHO ,ja nisam promjetio razliku u korištenju i brzini sad sa nekih 400tinjak mb free i kad je bilo oko 150...

ako te toliko kopka,a ne želiš rootat da uštimaš po volji,

ograniči u Settings->Developer Options-> stavi kvačicu da ne čuva aktivnosti aplikacija i ograniči pozadinske procese na 2,3,4... po želji..

vidiš, i meni bat.use pokazuje samo dvije stavke :

Dead trigger i Android system :)

stvarno nebih znao zašto :) a i briga me ...

dok radi,ne diram :D

15 godina
LG Optimus 4X

e thx na pojasnjenu,samo me cudi otkud mi to sve pod aplikacijama koje koriste bateriju,kad ih nekada i ne koristim,a opet pokazuje kao da koristi

evo dobio 2 sata i 41 minutu na bateriji,mozda 20min 3g,5 sati wifi,brightness i igranje igara tipa templer run 1&2,heroes of call koja je zesca po koristenju procesora i ostaloga,subway surfers,pustanje pjesama preko youtubea itd.

sto kazete,jel oke i jel vama slicno ? evo slike 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Pozdrav!!!

Mene zanima pošto imam verziju softwera v10d,kako mogu instalirati v10h...jer kad god idem preko "software update" pise mi da imam najnoviju verziju?

Inače piše mi da je mob namjenjen za kinesko tržiste stoga uopće nemam hrvatski meni sto mi najvise i treba...

Hvala...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 16:15 (koky1994).

0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

evo stigao JB!!!! napokon:))

spojite svoje mobače na PC suite i uživajte:))

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
LG Optimus 4X

hvala na informaciji, baš čitam uz kavu XDA :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

Hoce li mi se korisnicki podaci izbrisati ( slike,video,glazba,market igre ) jer vidim tamo da pise.
Ako da,s cime backupirati podatke,a da nije root potreban ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
LG Optimus 4X

mislim da ti update ne dira išta,

iako je preporučljivo okinuti factory reset nakon flasha/update-a u slučaju kakvih problema.

Flashing via KDZ Flash tool doesn't delete user app or storage.

ja radim backup sigurno:)

mislim da ti LG PC suite može napraviti kompletan backup i restore (i kontakti,muzik,pjesme ,sljike..itd).

IMHO ,a i sigurnije je backup pospremiti na komp nego na sd karticu.

ajd nek neko stavi JB pa da javi dojmove, ja prije večeri nemrem :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 12:45 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Evo da pitam u vezi update...

Znači uđem u PC Suite i kad god idem na "nadogradnja softwera" pise mi da je najnovija verzija vec instalirana i pise da mi je verzija V10d....U čemu je problem??

Može pomoć?

0 0 hvala 0
14 godina
LG Optimus 4X

zato što ti je mob za kinesko tržište,  i v10d je zadnji dostupan...barem zasada,dok ne dođje JB za kineze.

jedino riješenje je preflashati sa nekim EUR V20A rom-om preko KDZ updatera.

metodu flashanja malo proguuglaj na XDA ,tu ti nažalost ne mogu pomoći,

možda neko drugi od vlasnika O4x zna točnu proceduru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Update nista ne dira sve je na svom mjestu ali za svaki slucaj napravi backup.

JB uspjesno instaliran pa cemo vidjeti tokom dana kako se ponasa.

15 godina
Mario31 kaže...

Nego da pitam, gdje je tvoj mob kupljen. Moj je u Tele 2 kupljen i bio je otključan, vjerujem da je ovaj update i za mene došao.

15 godina
MasterOfDisaster kaže...
Mario31 kaže...

Nego da pitam, gdje je tvoj mob kupljen. Moj je u Tele 2 kupljen i bio je otključan, vjerujem da je ovaj update i za mene došao.

Moj je takodjer u Tele2 kupljen i JB je dostupan za nas ;)

15 godina
doky01akablava kaže...

Moj je takodjer u Tele2 kupljen i JB je dostupan za nas ;)

E to te ja pitam, znači kad dođem kući s posla bit će spajanje na komp {#}

E, a kada će biti update OTA ili uopće neće biti???

12 godina
odjavljen
LG Optimus 4X

Dali je netko pokusao otkljucati bootloader? evo ja sam napravio Update ali u hiden menu mi stoji bootloader-locked inace mob mi je verzije (AHUNWH) EUR-xxx sto znaci da mogu otkljucati bootloader. 

Moram jos malo prouciti pa se bacam na otkljucavanje.

0 0 hvala 0
15 godina
e to ne znam,poznavajući LG ne baš brzo haha
najbolje stavi na LG PC Suite i odi cugni Zuju i ostavi da odradi

nego,imam problem,naime kad izađem iz aplikacije pritiskom home buttona nekada mi tj.sve češće na JB aplikacije tj.ikone i widgeti su neucitani,treba 10-15s proći da ucita,zalagga i zaledi se...
zašto se to dogadja ? kao da nešto gasi home screen dok igram primjerice Temple Run 2,Subway Surfers. itd.
15 godina
LG Optimus 4X

ja isto imam HUNBK,i bootloader je lock,vidio sam da je verzija eur-xxx pa bi trebalo biti moguče otključavanje,ako tko proba nek javi rezultate!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

Mogu reci da sam i vise nego zadovoljan trajanjem baterije.
Dobio sam 3h onscreen,do 45 % brightness je bio 75 %,kad je doslo do 50 % baterije spustio sam na 45 %.
Picio sam po Youtubeu dobranih sat vremena,istovremeno igrao Temple Run 2,picio na Tapatalk,mVijesti,24sata,fejsbuk itd.
Prvi put da sam uz heavy usage dobio 3h,prije sam max dobivao 2h 25 min...

evo slikice

galerija je obnovljena,neka nova funkcija je dodana,dodan je slider kao sto rekoh u notification bar,PC veza je nova stavka u Postavkama,ima novih wallpapera i sto je meni bitno nekih desetak novih ringtoneova za notifikacije :)

pola sata u prosjeku cu vjerojatno dobiti onscreen sto je meni odlicno..

refreshano je takodjer dosta menija 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
doky01akablava kaže...
e to ne znam,poznavajući LG ne baš brzo haha
najbolje stavi na LG PC Suite i odi cugni Zuju i ostavi da odradi

nego,imam problem,naime kad izađem iz aplikacije pritiskom home buttona nekada mi tj.sve češće na JB aplikacije tj.ikone i widgeti su neucitani,treba 10-15s proći da ucita,zalagga i zaledi se...
zašto se to dogadja ? kao da nešto gasi home screen dok igram primjerice Temple Run 2,Subway Surfers. itd.

napravih backup i upravo se update-a :)

isto kupljen u Tele2, update mi ide preko LG PC Suite.

riješenje za problem lagga = napravi factory reset

ili barem bi to trebalo biti riješenje :D

11 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Ljudovi imam pitanje..Evo koristim Lg4x već par mjeseci i imam samo riječi hvale..E sad,pošto sam čuo da je došo JB imam par pitanja..

Spojim se na Pc Suit i odem updejt software??

I sa čime napravim backup podataka i da li je to uopče potrebno radit kod nadogradnje kod JB?

I za na kraju,ali ne i manje važno,kakvi su dojmovi sa Jb-om?Šta nam je novoga donjeo? :-)

0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

Ajde ljudi recite dojmove nakon update-a!! Dajte malo screenshot-ova kako sučelje izgleda i gdje su vidljive promjene. Kako baterija drži, da li trza mob ili slično.

Kako bi rekao Maminjo: AJMOOOOOOO{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

sinoć sam napravio update i mogu samo reći da ko još uvjek nije da nema šta čekati...nemam apsolutno kaj za prigovorit, prčkam po njemu dobrih 5 sati već(sinoć i jutros) i apsolutno nema nikakvih problema...sučelje je dosta slično ali ipak mrvicu nekako uljepšano...također imam osijećaj da se mob ubrzo jednostavno nema nikakvog lagga niti štekanja dok mi se na 4.0.3 znalo dogodit. Nadalje što se tiče podataka i instaliranih aplikacija napravio sam backup iako mi nije niti bio potreban jer je sve odmah radilo kao da ništa nisam mjenjao...ukupni dojam mislim da je tek sad mob došo na svoje i da je sve posloženo :)

"you hit me we hit you"-mafia
Moj PC  
3 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice