postoji li kakav programčić kojim bi pritiskom na tipku za gašenje moba postojala mogućnost restartovanja istog, znači ne prvo gašenje pa ponovno paljenje nego restart.....
Kupio sam LG GT54 Optimus ali neznam kako se prikljuciti WiFi-u ?
Unaprijed Hvala ¨!!
postoji li kakav programčić kojim bi pritiskom na tipku za gašenje moba postojala mogućnost restartovanja istog, znači ne prvo gašenje pa ponovno paljenje nego restart.....
Ima programa koji imaju neki polu reboot, restarta samo aplikacije ili tako nešta. Na 2.2 i 2.3 ROM-ovima ima ta opcija pored opcije za gašenje mobitela (dugo držiš off tipku pa se pojavi meni)
Unaprijed Hvala ¨!!
Upališ wifi, nađeš svoju mrežu u opcijama wifi-a i klikneš na nju. Ako ima enkripcija, pitat će te kod spajanja.
Ima programa koji imaju neki polu reboot, restarta samo aplikacije ili tako nešta. Na 2.2 i 2.3 ROM-ovima ima ta opcija pored opcije za gašenje mobitela (dugo držiš off tipku pa se pojavi meni)
Unaprijed Hvala ¨!!
Upališ wifi, nađeš svoju mrežu u opcijama wifi-a i klikneš na nju. Ako ima enkripcija, pitat će te kod spajanja.
ma reboot sam riješio nadogradnjom androida na 2.3.5 hvala....
Polomio mi se onaj plasticni dio sto cuva ulaz za punjac...jel ima to negdje da se kupi? tj ako ima maska da se kupi da li on ide uz nju? plasim se da mi ne udje pijesak ili prasina pa necu moci da ga punim..hvala na odgovoru
nije mi jasno kak da namjestim vibro kad dođe poruka, na pozivima vibrira, na porukama nist
???
mozda nekom pomogne, mozda ne
ovaj problem s (ne)vibriranjem pri dolasku poruke je zbog v20b verzije 2,1 (hard reset nije pomogao)
kad sam stavio v20a
eto i vibracije pri dolasku sms-a
Ako nekoga zanima, otključavanje za ovaj mobitel košta 7.5€ preko IMEI broja, a ako koristite kupon-bonus, onda ide na 5€. Osobno sam čekao kod nekih dva sata, plaćanje VISA karticom. Otključavanje se vrši na stranici http://www.liberarme.com/, a na XDA formumu ( potražite preko googla) imate i kod koji vam daje popust. Kako god, za 5€ ili 35 kuna mislim da nigdje nećete dobiti otključavanje u RH.
Sad mi frend nešto bruji oko Huaveija U8650 i jako je zadovoljan mobom, a sestra mu ima GT540 pa ih može usporediti ajmo reći. On osobno ima ili je imao i Iphone 4 pa zna kako jedan jači mob dela.
Naprema LG-u ima veći ekran i kapacitativni je. Ima 2.3 po defoltu, baterija traje dosta kao i kod LG-a, a jedina mana naprema LG-u je nedostatak autofocusa na kameri (koja mi je ponekad i dobro došlo za snimanje bližih stvari). Ostalo je isto ili bolje. Još veli jedino da je GPS sporiji, meni na 2.2 Utopiji uhvati unutra kuće (istina, 2.1 LG rom to nije mogao) i signal uhvati za 10ak sekundi, dok frend veli da njemu hvata po par minuta, najbrže minuta, najsporije 5min (što je too much, barem kad si naviknut na brzi).
Realno mijenjao bi veći i osjetljiviji (valjda je) ekran za brži GPS i autofokus.
Kaj drugi nude u tom rangu ?
samsung galaxy 3 mozda il xperia x8
ja sam se bio razmisljo da mjenjam svog lg.a uz malu nadoplatu za jedan od tih mobova, al jednostavno mi ga zao, mob je proso sve i svasta samnom od 3 kurenja maticne do flesanja raznoraznih romova.
nekako mi se galaxy 3 cini boljim, al eto odi na gsm arenu i usporeduj mobitele koje nades u tom rangu da znas sta i koji odabrat
Android OS: tvornički 1.6, moguća je nadogradnja na službeni 2.1 eclair koji trenutno koristim, dok nadogradnje na 2.2 ili 2.3 neće biti, ali je moguće staviti neslužbeni 2.2 ili 2.3. Zamjerka jedino što, na službenoj verziji 1.6 i 2.1, sve preuzete aplikacije sa Android Market-a sprema u memoriju mobitela (139MB), nema mogućnost spremanja na MicroSD memorijsku karticu (7/10)
3.0" TFT ekran osjetljiv na dodir, sa rezolucijom od 320x480 piksela. Premda sam dosta pročitao komentara da treba jače pritisnuti ekran da bi se dodir registrirao, to ne smatram točnim. Mobitelom se može upravljati glatkim potezima prstiju, nema potrebe za jačim pritiskanjem. Za bolje korištenje, preporuka je stylus olovka. Zamjerke: nemogućnosti korištenja multi-touch, veoma otežana, skoro nemoguća preglednost ekrana na suncu, možda iz razloga što imam zrcalnu foliju na ekranu (8/5)
Zvuk, dok razgovarate na mobitel je vrlo dobar (7/10), dok je na slušalicama odličan (9/10).
Za prijenos podataka, preporučam korištenje kućni wi-fi (domet cca max 20m) ili hot-spot dok u drugom slučaju koristite 3G mrežu ako imate kod svog mobilnog operatera uključeni/aktivirani podatkovni promet, osobna preporuka je najmanje 300MB. (10/10)
Kamera na mobitelu ima 3.15MP sa autofokusom, ali slike su vrlo mutne ako nemate zaista mirnu ruku. Što se tiče snimanja videozapisa, ista stvar kao i sa slikanjem, u slučaju da nemate mirnu ruku, svaki trzaj ili brži pomak rukom rezultira zamućenim videozapisom. Mobitel nema ugrađenu sekundarnu kameru za videopozive što smatram da nema ikakvu korist. (6/10)
Radio, GPS, bluetooth, preglednik (browser) odlično služe svojoj svrsi. Igre znaju nekad na djelić sekunde zatrznuti, ali zanemarivo. Procesor od 600MHz je dovoljan za izvođenje više aplikacija istovremeno, dok se naravno pri većem broju pokrenutih aplikacija potom uočava i usporeno korištenje mobitela, odnosno potrebno je par sekundi da se registrira vaš dodir. Zbog toga preporučam Advanced Task Killer da ugasite pokrenute aplikacije koje ne želite više koristiti. (7/10)
Baterija u mene na verziji 2.1 eclair traje cca 20 – 30 sati, sa uključenim konstatno 3G, skype, facebook i čestim korištenjem sa najjačim osvjetljenjem . (5/10)
DOJAM: po meni najbolji mobitel za ulazak u svijet Android-a
OCJENA: 7/10
P.S. pošto sam ovdje naveo ocjenu 7/10, ipak sam dao ocjenu 8 iz razloga jer mi je to prvi Android mobitel
Za stavljanje neslužbenih ROM-ova, razni 2.3.7 i ICS, pogledajte moj tutorijal.
samsung galaxy 3 mozda il xperia x8
ja sam se bio razmisljo da mjenjam svog lg.a uz malu nadoplatu za jedan od tih mobova, al jednostavno mi ga zao, mob je proso sve i svasta samnom od 3 kurenja maticne do flesanja raznoraznih romova.
nekako mi se galaxy 3 cini boljim, al eto odi na gsm arenu i usporeduj mobitele koje nades u tom rangu da znas sta i koji odabrat
Galaxy 3 sve super, ali odbija me rezolucija mobitela. Znam da su neki imali problema sa aplikacijama kad nemaju neku normalnu rezu, tipa navigacije i tak. Ali koliko vidim pere GT540.
Fala na preporukama.
Dali mogu ikako instalirati flash na tom mobitelu, da mogu gledati tekme??
Android verzija 2.2.1
Mod verzija:CyanogenMod-6.1.1-Utopia-13092011
Ima li koji besplatni način unlocka, ili samo preko kodova?
Jel probao netko ovaj sa ebaya?
Obrisala mi se ona iGo navigacija kako sam stavljao ove razne romove. Sad konacno mislim da sam sa ovim 2.3.7 miran duze vremena :)
Ali sad sam zaboravio kako se instalirava iGo tj. gdje da prebacim one mape kada ih skinem. I ne mogu da nadjem nijedan link za download,sve sto sam nasao bilo je da su fajlovi obrisani sa tog hosta :(
Moze li mi neko dati upute i linkove za mape BiH,Hrvatske,Srbije?
Imam problem s telefonom... Desava mi se vec 2. put u roku nekoliko dana, ali ne znam kako je prestalo prvog puta.
Odjednom SAM poziva poslednji broj sa liste poziva, umjesto liste poziva kad pritisnem onu slusalicu pojavi se da pojacam tonove, ne mogu ga zakljucati ni ugasiti.
I da, jednom sam ga stavila na punjac i cijelu noc je stajao samo logo telefona na pozadini :S Ako neko zna u cemu je problem i kako da resim to neka javi... Hvala unaprijed
hmm, jesi probala napraviti tvornicki reset podataka, i koji je android na njemu? 1,6 ili 2,1?
zeni sam uzeo galaxy mini i dobar je mob ali losa reza , a mislio sam galaxy 3 ili mini ,pa sam na kraju uzeo x8 i dobar je...a gt540 mi je bio prvi android i super je
Pozdrav forumasi
Ja sam od skoro vlasnik ovog telefona i nisam bas zadovoljna. Mozda sam ja pogresila nesto pa vas zato pitam. Interesuje me kako da stavim melodiju koju ja hocu za poruku?
Telefon mi kao lud skida kredit i ako internet ne koristim, pa me zanima sta da ugasim kako mi se to nebi sesavalo. Telefon je lep, moderan, jedino sto me to muci, kredit mi se skroz potrosi, a neznam kako. Hvala unapred
Telefon mi kao lud skida kredit iako internet ne koristim, pa me zanima sta da ugasim kako mi se to nebi sesavalo.
- Za melodije nisam siguran jer trenutno nije mob kod mene već kod sestre, ali provjeri još u postavkama (koji Android OS imaš, 1.6 ili 2.1?)
- Za bilo koji smartphone MORAŠ imati neki podatkovni paket.
da bi mogla pjesme koristit za zvono, na memorijskoj trebas imat ovak foldere
media/audio/ringtones -- za zvono
media/audio/notifications -- za poruke
ako kojeg foldera nema napravis ga. i ako kojim slucajem nebude ponudene melodije gasi i upali mob i radit ce
a za internet koristis apn on/off pa odaberes oce ti podatkovni internet bit upaljen il ne
Zna li netko gdje bi se mogla nabaviti zamjena za slušalice. Izgubio sam negdje ove od GT540, pa bi sad htio povoljno negdje to nabaviti... ima netko kakvu ideju?
Jesam, ali ponavlja se cijelo vrijem... :S 1,6 je
Jesam, ali ponavlja se cijelo vrijem... :S 1,6 je
stavi si 2.1
em je brzi, em ima bolji odaziv i nema tolko bugova ko 1.6
Ako nekoga zanima, otključavanje za ovaj mobitel košta 7.5€ preko IMEI broja, a ako koristite kupon-bonus, onda ide na 5€. Osobno sam čekao kod nekih dva sata, plaćanje VISA karticom. Otključavanje se vrši na stranici http://www.liberarme.com/, a na XDA formumu ( potražite preko googla) imate i kod koji vam daje popust. Kako god, za 5€ ili 35 kuna mislim da nigdje nećete dobiti otključavanje u RH.
Hvala!
Provjereno otkljucava Tele2, sa popustom 5Eur/39kn po paypalu danas.
Pozdrav svima, nije me bilo 7 mjeseci, a zanima me ukratko koji je zadnji mod za nadogradnju, ja sam zadnje stavio 2.3.3.? Hvala
Pozdrav svima, nije me bilo 7 mjeseci, a zanima me ukratko koji je zadnji mod za nadogradnju, ja sam zadnje stavio 2.3.3.? Hvala
kakva su iskustva sa 2.3.7 radi li sve?
Ima li ko problem, sa pozivom, ne cuje mi se nista u slusalici, jedino ako stavim na speaker.
Ima li ko problem, sa pozivom, ne cuje mi se nista u slusalici, jedino ako stavim na speaker.
Taj problem se javlja kod dosta korisnika, među kojima sam i ja. Ja sam naime stavio RC5, ali isti taj se problem javlja i u ASIS-u, sinoć sam čitao komentare na xda-developers forumu.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=927379&page=547
Post 5468 i nadalje.