Pregledao sam teme vezane uz izradu web stranica, no nisam nasao ono sto me zanima. Dakle..
Imam potrebu napraviti web stranicu. Radi se o stranici sportskoga kluba. Trebala bi sadrzavati:
- sekciju "o nama"
- sekciju sa slikama svih clanova i njihov kratki opis
- galeriju slika
- kalendar (za razne evente, tipa da netk oznaci 29.3 je turnir ili seminar tamo i tamo, i onda na klik opsirnije o tom dogadjaju)
- stranicu sa linkovima
- i jos nekoliko sitnica slicnih stranici o nama, tako da nisma posebno navodio
- custom dizajn, ne mislim full skin stranice, ali barem pozadinska slika da bude custom, uz naravno ime stranice itd
Dodavanje slika u galeriju i evenata u kalendar mora biti extra jednostavno jer to nece raditi ljude koji su na ti sa racunalima. Velicina zakupljenog prostora (hosting) bi trebala biti 2GB minimalno (mislim da je to i dovoljno, a moze se i prosiriti kasnije). Optimizacija za trazilice - bilo bi ljepo, ali ipak ne jer znam da to nije bas zahvalan posao.
E sada, ja sam nekada (donedavno) radio kao informaticar, na razvoju ERP softwera, razvojno okruzenje Delphi, baze Oracle (SQL). I radio jos tu i tamo kao asistent sistemca, tu je bilo raznih poslova. Dakle iako sam iskusan u programiranju, to sa webom nema veze - doslovno nemam pojma nista u vezi toga.
Pitanje je: postoji li alat sa kojim mogu napraviti gore navedeno, ali da ne zahtijeva ucenje novoga jezika? Znaci vise manje igranje objektima uz tu i tamo malo koda, toliko mogu nauciti. Tipa Joomla, ako se ne varam..
Ako to ipak nije moguce izvesti pod uvjetima koje sam naveo, recite mi pa da mozemo angazirati neku firmu da nam to napravi.