Razvoj web stranice - pomoc, savjet

poruka: 10
|
čitano: 1.348
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pregledao sam teme vezane uz izradu web stranica, no nisam nasao ono sto me zanima. Dakle..

Imam potrebu napraviti web stranicu. Radi se o stranici sportskoga kluba. Trebala bi sadrzavati:

- sekciju "o nama"

- sekciju sa slikama svih clanova i njihov kratki opis

- galeriju slika

- kalendar (za razne evente, tipa da netk oznaci 29.3 je turnir ili seminar tamo i tamo, i onda na klik opsirnije o tom dogadjaju)

- stranicu sa linkovima

- i jos nekoliko sitnica slicnih stranici o nama, tako da nisma posebno navodio

- custom dizajn, ne mislim full skin stranice, ali barem pozadinska slika da bude custom, uz naravno ime stranice itd

Dodavanje slika u galeriju i evenata u kalendar mora biti extra jednostavno jer to nece raditi ljude koji su na ti sa racunalima. Velicina zakupljenog prostora (hosting) bi trebala biti 2GB minimalno (mislim da je to i dovoljno, a moze se i prosiriti kasnije). Optimizacija za trazilice - bilo bi ljepo, ali ipak ne jer znam da to nije bas zahvalan posao.

E sada, ja sam nekada (donedavno) radio kao informaticar, na razvoju ERP softwera, razvojno okruzenje Delphi, baze Oracle (SQL). I radio jos tu i tamo kao asistent sistemca, tu je bilo raznih poslova. Dakle iako sam iskusan u programiranju, to sa webom nema veze - doslovno nemam pojma nista u vezi toga.

Pitanje je: postoji li alat sa kojim mogu napraviti gore navedeno, ali da ne zahtijeva ucenje novoga jezika? Znaci vise manje igranje objektima uz tu i tamo malo koda, toliko mogu nauciti. Tipa Joomla, ako se ne varam..

Ako to ipak nije moguce izvesti pod uvjetima koje sam naveo, recite mi pa da mozemo angazirati neku firmu da nam to napravi.

Nemam dokaze niti argumente, i ne trebaju mi. Zivim u svome svijetu, u svojoj iluziji, i ljepo mi je.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Razvoj web stranice - pomoc, savjet
Dragon23288 kaže...

Pregledao sam teme vezane uz izradu web stranica, no nisam nasao ono sto me zanima. Dakle..

Imam potrebu napraviti web stranicu. Radi se o stranici sportskoga kluba. Trebala bi sadrzavati:

- sekciju "o nama"

- sekciju sa slikama svih clanova i njihov kratki opis

- galeriju slika

- kalendar (za razne evente, tipa da netk oznaci 29.3 je turnir ili seminar tamo i tamo, i onda na klik opsirnije o tom dogadjaju)

- stranicu sa linkovima

- i jos nekoliko sitnica slicnih stranici o nama, tako da nisma posebno navodio

- custom dizajn, ne mislim full skin stranice, ali barem pozadinska slika da bude custom, uz naravno ime stranice itd

Dodavanje slika u galeriju i evenata u kalendar mora biti extra jednostavno jer to nece raditi ljude koji su na ti sa racunalima. Velicina zakupljenog prostora (hosting) bi trebala biti 2GB minimalno (mislim da je to i dovoljno, a moze se i prosiriti kasnije). Optimizacija za trazilice - bilo bi ljepo, ali ipak ne jer znam da to nije bas zahvalan posao.

E sada, ja sam nekada (donedavno) radio kao informaticar, na razvoju ERP softwera, razvojno okruzenje Delphi, baze Oracle (SQL). I radio jos tu i tamo kao asistent sistemca, tu je bilo raznih poslova. Dakle iako sam iskusan u programiranju, to sa webom nema veze - doslovno nemam pojma nista u vezi toga.

Pitanje je: postoji li alat sa kojim mogu napraviti gore navedeno, ali da ne zahtijeva ucenje novoga jezika? Znaci vise manje igranje objektima uz tu i tamo malo koda, toliko mogu nauciti. Tipa Joomla, ako se ne varam..

Ako to ipak nije moguce izvesti pod uvjetima koje sam naveo, recite mi pa da mozemo angazirati neku firmu da nam to napravi.

Joomal bi ti mogla bit od pomoci...jer ima dosta ekstenzija za foto galerije i kalendare...joomla ti je jednostavna napravi dizajn u HTMLi CSS i ubaci par crti koda od joomle

Ako misliš dat nekoj firmi da ti napravi dizajn prihvati ako koriste svoj CMS ako rade u Joomla,wordpress itd... to sve možeš i sam

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 13:45 (sk8 4 life).
15 godina
neaktivan

Joomla je besplatna potpuno ili?

I kako funkcionira CMS onda? Mora li onaj tko zeli dodati sadrzaje na stranicu instalirati Joomlu, ili moze ako je administrator na stranici bez Joomle, jednostavno uploadati sadrzaje na stranicu (ako uopce mogu napraviti neki login za administratora)? 

Nemam dokaze niti argumente, i ne trebaju mi. Zivim u svome svijetu, u svojoj iluziji, i ljepo mi je.

0 0 hvala 0
17 godina

Preporučujem wordpress. Jednostavan, a ipak moćan blog sistem koji sve više prelazi u CMS. Ja za svoju web stranicu koristim wordpress. A neke od poznatijih stranica koje također koriste Wordpress su Livingstone magazin, PlanB. Te mi prvo padaju na pamet a sigurno ih ima još. A tek kad iziđe wordpress 3 uskoro. Ja ga testiram. Ima puno novih mogućnosti, a neke od njih su: integrirani dropdown menu, jednostavno uređivanje headera i footera i druge. 

www.MojPortal.com.hr | http://twitter.com/MojPortal
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2018 21:16 (Robi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Robi kaže...

Preporučujem wordpress...

Stranice koje si mi poslao, izgledaju predobro, a cini mi se da i rade tako. Upravo tako nesta mi i treba - mocan blog sistem, koji zadire i u CMS, a jednostavan je.

Downloadati cu ga danas, i probati, pa cemo vidjeti. Jos dva pitanjca: je li besplatno i mogu li ako zatreba, omoguciti download sa stranice (nista veliko, neki .doc dokumenti)?

17 godina

Joomla je pravo rijesenje za tebe ako imas malo ili nikakvo znanje. Mozes editirati kompletan web iz pretrazivaca. Imas velik broj besplatnih templateova (izgleda tvoje web stranice), imas bezbroj modula za nju (galerija, ankete...)...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa izgleda da cu morati probati obadvoje i vidjeti sta mi odgovara vise.

Samo da cujem jesu li obadvoje besplatni i mogu li nekako ubaciti download dokumenata, to bi moglo odnjeti prevagu.

0 0 hvala 0
17 godina

Oboje su besplatni... i oboje ti daju opciju da uploadas dokumente preko WYSWYG editora (FCK Editor, tinyMCE i slicno)... googlaj...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok!

Ma znam googlati, samo kad bi svi googlali samo, mogli bi instant ugasiti forum.

Ovako mi je ljepse Osmijeh

Nista, probati cu obadva (wordpress,joomla) i  to je to.

Hvala vam na odgovorima!

1 0 hvala 0
17 godina
Dragon23288 kaže...
Robi kaže...

Preporučujem wordpress...

Stranice koje si mi poslao, izgledaju predobro, a cini mi se da i rade tako. Upravo tako nesta mi i treba - mocan blog sistem, koji zadire i u CMS, a jednostavan je.

Downloadati cu ga danas, i probati, pa cemo vidjeti. Jos dva pitanjca: je li besplatno i mogu li ako zatreba, omoguciti download sa stranice (nista veliko, neki .doc dokumenti)?

Wordpress je pod GPL licencom http://wordpress.org/about/gpl/

Što se tiče downloada ima hrpa pluginova, pa ćeš vjerojatno naći i neki koji ti paše za to. A u krajnjem slučaju dodaš link na dokument. Pošalji mi email na rbilic@gmail.com pa ti pošaljem podatke za WP3 admin login.

www.MojPortal.com.hr | http://twitter.com/MojPortal
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 21:41 (Robi).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice