Problem s Javascript (jQuery) slider-om

poruka: 5
|
čitano: 2.520
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Cilj mi je napraviti slider sa jQuery-em(može i "obični" Javascript) koji ima tri stavke: sliku, njezin opis i naziv. Postavljanje u HTML-u i uređivanje s CSS-om nije problem, ali jel itko ima ideju kako u JS napraviti da se to sve izmjenjuje pomoću strelica ( ne bulleta)? Npr pritiskom na lijevu strelicu sa prvog se ide na zadnji, ili desnom se ide na drugi slide...
Na internetu je cijeli niz tutoriala sa sliderima koji se sastoje samo od slika, ali nikoji nema da se sastoji od više stavki. Ako netko ima ideju ili dobar tutorial bio bi mu jako zahvalan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem s Javascript (jQuery) slider-om

stavke ti nisu problem njih stavi u listu, a strelice su ti linkovi koji nevode nikuda već se klikom na njih aktivira JavaScript (jQuery) koji ti radi šta trebaš sa njima.

16 godina
neaktivan

Da, to sam i pokušavao, lista mi izgleda ovako :

var items =
[
   {naslov :"Title1" , opis:"Caption1", slika:"images/pic1"},
   {naslov :"Title2" , opis:"Caption2", slika:"images/pic2"},
   {naslov :"Title3" , opis:"Caption3", slika:"images/pic"},
];

I onda npr. znam napraviti ovo:(uz uvijet naravno da je na početku skripte povezano s elementima HTML-a (primjerice div naslov))

$("#strelica_desno").click( function() {
var item = items[1];
naslov.text(item.naslov);
opis.text(item.opis);
slika.attr("src", item.slika);
}

I sad bi npr klikom na desnu strelicu u slideru otvorile stavke broj title2, caption2 , slika2... ali problem mi je kako napraviti da nakon toga se mogu vratiti sa lijevom nazad, pa npr. još jednom nazad s lijevom itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem s Javascript (jQuery) slider-om

moraš to nekao "dimenzionirad" ili preko  širine da se to kreće (mijenjaš poćetnu poziciju liste) pa se to kreće ljevo desno. jednostavnom matematikom ti pomaknu listu x ljevo ili desno što odgovara dimenziji pregleda, a preko if petlja samo ispituješ dali je kraj ili poćetak i pream tome odrediš šta da radi.

možeš i preko CSS-a imaš atribute preko kojih elemente moš čupat po njihovoj poziciji, a preko javascripta samo mjenjaš display opciju ili šalješ nešto iznad ili ispod nežega.

to su dva najednostavnija koja mi padaju napamet. 

16 godina
neaktivan

Ipak sam uspio napravit pomoću jQuery-a, kad se uđe malo u to kako koja funkcija točno radi, uspije se iskombinirati i na više načina. Hvala svejedno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice